Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PvP l2p

deadwoll

Öne çıkan mesajlar

PvP'de nasıl bir build order + unit comp izlemeliyim. Genelde izlediğim maçlarda falan 4 gate + roboyla açıp gw + collosus mixliyorlar, bu ladderda da böyle oluyor cheese yapmadığı zaman gelen adamlar; şimdi bu farz mıdır? İlla collosus mu olmalı late game'in çözümü? Yoksa void rayli gw combosu da iş görür mü?

Sonracıma ilk pushumu ne zaman yapabilirim en verimli olarak?

Bir de genel anlamda şöyle bir sıkıntım oluyor, sentrylerden force fieldi streamlerde gördüğüm gibi hızlıca atamıyorum (unitler 1-2 ff sonra kontrolümden çıkıyor vs.), F spamlayarak atmak istediğim yerlere tıklamaktan başka bir tekniği mi var olayın?
Sosyal ağlarda paylaş

Dostum ben zerg'üm Protoss tecrübem çok az o yüzden PvP'de derin bir bilgim yok fakat f spamlamak'dan bahsetmişsin. Forcefield atarken f+tık+f+tık yapmana gerek yok eğer bilmiyorsan f'ye basılı tutarak istediğin kadar atabilirsin yani f+tık+tık+tık diye her yere at, ama zaten böyle yapıyorduysan bu mesajımı es geç.
Sosyal ağlarda paylaş

şey yap bak müthiş bir taktikdir.

warpprisim bas ve içine bir probe alıp adamın basede en ücra köşeye pylon at,oraya güç bas. sonra al warprisime adamın basesine attığın pylona en uzak yere bukez warp moduna getir ve oraya güç bas.iki yerden birden atak ver, adam tecavüze uğramışcasına napacağını şaşırıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

2g+robo yada zorlanıyorsan 3g+robo ile 4g push u rahat tutarsın.3g+robo safe opening herşey için.Late game içinde pro replerin birinde void+gw ünitleriyle colosiye karşı kazanılan oyun gördüm bi kaç kez.ama en etkilisi colosi+gw+voidray.

Lategame lerin %80 i colo savaşına dönüyor.high diamonddum daha üstlerde nasıldır pek bilmiyorum.

Verimli push zamanı da adamın eco gittiğini anlarsan örneğin 2. nexusu atmışssa pushlayabilirsin.

tek base arhcon chargelot ta baya sağlam bi tt.Özellikle rakibin scoutlamsaına izin vermessen kaçarı pek yok kolay kolay.

Yanlışlarım varsa daha tecrübeli arkdaşlar düzeltirse sevinirim
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de late gamede 2-3 carrier çıkartıp interceptorları point defance drone gibi kullanma şansım var mı stalkerı trolllemek için?

PvP'de genelde late game'de ekonomiler oturduktan sonra sorun yaşıyorum çünkü. Early pushla ekonomisini bozarsam saçma sapan bir şey yapmazsam kazanıyorum genelde 20dk içinde ama 20dk + süren oyunlarda sıkıntı yaşıyorum unit compu ayarlayamadığım için doğru düzgün.
Sosyal ağlarda paylaş

carrier basma, her yönüyle cok ötü bir ünite. en iyi protoss karsı gidiyo g to air'ın zayıflığı yüzünden ama ondada cok kötü. air absıcaksan voidray bas.

collosus stalekr işte, iyi upgler bide guardian shield icin sentry. zealotlarla uğraşma o mineralle expand et cannon at gateway at. 5 collosusdan sonra gateway üniteleri direk eriyo heleki zealotlar. cok expand edebildiytsen rahat rahat collosus basabiliyosan archon eklersin orduya. nasılsa council atıcaksın upgler için
Sosyal ağlarda paylaş

WinterWolf said:

Ben genelde bu aralar Clive diye birinin hizli DT stratejisi var onu kullaniyorum. Genelde Rakip Roboyu cok erken atmassa tutuyor.

Oyun kazanmak için kassam zaten cannon rush ya da proxy pylonla 10 maçın 6-7si kazanılıyor da oyun bilgisine bir şey katmıyor işte.

Betada maç kazanayım ladderda yukarı çıkayım diye bunker-barracks rush diye bir şey yapıyordum da skill katkısı 0
Sosyal ağlarda paylaş

Dün bugün totalde 13 oyun oynamışım, 2 tanesini kaybetmişim, ikisi de protoss, ikisi de 4gate'le yenmiş lol.

Bu arada terranlar hep mm ball'la geliyor, force fieldla choke'ta ya da rampada ayırıp ayırıp kesiyorum, 2-3 collosus'a lance upgrade yapıp bitiriyorum sonra da oyunu. Tankla gelenler için de zealotlarla tank ateşini falan tanklayıp tankları snipelıyorum collosuslar bioları keserken. Doğru yoldayım değil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

PvP'de nasıl bir build order + unit comp izlemeliyim. Genelde izlediğim maçlarda falan 4 gate + roboyla açıp gw + collosus mixliyorlar, bu ladderda da böyle oluyor cheese yapmadığı zaman gelen adamlar; şimdi bu farz mıdır? İlla collosus mu olmalı late game'in çözümü? Yoksa void rayli gw combosu da iş görür mü?

Sonracıma ilk pushumu ne zaman yapabilirim en verimli olarak?

Bir de genel anlamda şöyle bir sıkıntım oluyor, sentrylerden force fieldi streamlerde gördüğüm gibi hızlıca atamıyorum (unitler 1-2 ff sonra kontrolümden çıkıyor vs.), F spamlayarak atmak istediğim yerlere tıklamaktan başka bir tekniği mi var olayın?

Build order olarak işine yaramasada micro ve timing olarak işine yarayabilecek bir master pvp maçım var. Umarım işine yarar.

http://www.mediafire.com/?u3p45555obtvoyl
Sosyal ağlarda paylaş

tamamda sen 2 base ile void-ht-colosi aynı anda cıkıosan ve bununla deathball falan yapıosan karşındaki zerg bronze falan olmalı yani. imkansız cünkü 3ünü aynı anda cıkman 2 base ile zaman alan bir uğraş ve aynı zaman diliminde bir zergin yapabileceği şeyler belli
minimum 2/2 upgradeli ground, yada air 1/2 upgradeli, üstüne hive'a bile geçer senin 2 base de deathball tadında biseyler yaptığını farketmişse o da sana gg olarak döner corruptor, baneling, muta, araya serpiştirilmiş broodlord gibi elementler ile.

ha zaten hydra vs gidiyorsa sen daha 200'ü görmeden sana girer o zerg uzatmaz bile oyunu o kadar giremiosa da harrass'a döker işi mtalar ile sağlı sollu neye uğradığını anlamazsın.

sürekli adamı kontrol altında tutman lazım seni harrasslamasına fırsat vermemen lazım ve bunu yaparken de dediğin orduyu yapman baya bi kasış iş üst düzey oynaman lazım bayaa bi ki öle bi durumda da denk seviyedeki zerg yine dediğim gibi 200ü bulmana engel olmak icin herseyi deneyecektir.

2 base turtle yapan toss = ölü toss 30-40 baneling + 15-20~ mutalisk bile seni cicek gibi açtırır, base arkasına salla mutaları cektirt rakibin bütün stalkerini sentrysini geriye dal kapıdan ling+baneling ile dümdüz et expini ha sen 2sini birden tutarım hem mutaları harrasslamasını engeller aynı anda kapıya ff atıp tutarım falan diosan zaten diyecek lafım yok BAAAAYAAAA iyisindir ben susarım o koşulda ;p

zergin toss'a karşı en zayıf olduğu konum bence mass stalker basan toss yada ben yetemiorum ö yeto taktiğine. proxy pylonu dikip yaldır yaldır nnon stop gelince daral gelio.
Sosyal ağlarda paylaş

scorch said:

karşındaki zerg bronze falan olmalı yani.

highmaster / grandmasterlara karşı yapıyorum.

+ 2 base oyun sonu dememişim ben bu şekildeyken 3. basee çıkabildiğini söyledim rahat çünkü z 200 vs 140 bile gelse 110 vs 110 olarak kombat bitiyor , z yine 200 vurana kadar sen 140 / 150 vuruyorsun sonuç değişmiyor ve 3. basei alıyorsun ... 200ü gördüğün zaman ise zaten kırbaç zamanı başlamış oluyor senin için ;)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...