Esrk Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Sadece birkaç denemem oldu bu teknik ile, ilk denemeler doğal olarak çok başarılı sayılmaz yine de çok hoşuma gidiyor böyle fotoğraflar çekmek, spor müsabakalarının fotolarından sonra :). Beğendiklerim şöyle, Exposure 10 Aperture f/10.0 Focal Length 40 mm ISO Speed 400 Exposure 10 Aperture f/10.0 Focal Length 33 mm ISO Speed 400 Exposure 13 Aperture f/16.0 Focal Length 25 mm ISO Speed 400 Exposure 13 Aperture f/11.0 Focal Length 55 mm ISO Speed 400 Yorum serbest :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 şu 3. fotodaki gibi bi yerden foto çekmek istiyorum ben de ya :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esrk Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Safirin tepesi orası, çıkış 15 TL :). İstanbul'daysan hemen git, değilsen, hemen buraya gel :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Forex Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 uzun pozlamak ne demek bir de onu bizim gibi nooblar için açıklarmısın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 1 ve 2 biraz gereksiz olmuş, konu oluşmamış. diğerleri gayet şık ama klişe biraz. gözde hoş bi etki bırakıyo ama hepsi. eline sağlık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esrk Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 1 ve 2 konusunda haklısın aslında ama bu bir fikir oluşturması açısında iyi, kafamda :). Uçakların böyle ışık hüzmesi bırakması hoş oluyor, şimdilik yanlış yerde :). Uzun pozlamak da kabaca fotoğrafı 1 saniyeden fazla çekmek denebilir, bunlar hep 8-10 saniye arası bir zamanda çekildi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Forex Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 8 saniyede 8 fotoğraf çekip o 8 fotoğrafı photoshopta mergelemek falan mıdır dediğin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 tek fotoğraf, objektif uzun bir süre açık kalıyor. ışık daha çok giriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Forex Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 hmm anladım sağolun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 bilindik iki örnek: http://farm3.static.flickr.com/2074/2043508173_64acf4c7b0_o.jpg http://www.modny73.com/wp-content/uploads/2010/05/Long-Exposure-Photos-Cover.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esrk Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Hareket eden objelerde böyle sonuçlar oluyor, sabitlerde ise gece de olsa ışıklar parlıyor, işte yaratıcı biri için çok yararlı bir teknik :). Ben ilk ikisinde uçakların inişini de yakalamaya çalıştım mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 yalnız şu son foto zor be :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Deniz kenarinda uzun pozlama yaparken denize daha yakin bir noktadan ceker isen sudaki haraketliligi daha etkin kullanabilirsin. kendi cektigim bir uzun pozlama fotografimi paylasayim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esrk Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Evet, ND filtre ile deneyeceğim ben de yakında :). Normal denemem de oldu da pek beceremedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Gerek yok ND filtreye. Gun isiginda cekmeyeceksen degmez. Gunes battiktan sonra ufukta azcik kizillik var iken cekmeye basla. f/22 gibi kisik bir diyafram sec. ISO 100 olsun. 1 - Dilersen spot metering ile ekrandaki en siyah noktaya odaklama yap. Sonra da en parlak noktaya odaklayip 2. kez cek. Sonra bu fotograflari photoshop da layer mask ile birlestir. 2 - Ustteki degerler ile tek poz cek ve exp comp. da -0.7 olarak deger belirle. Bulabildigin en saglam tripod'u al yanina. En onemli unsur tripod. Dunyanin en net fotograf ceken lensine tripod deniyor ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esrk Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Hehe, evet, zaten tripod mevzusundan dilim yandığı için aldım yenisini, baya ağır birşey buldum hatta, 18-55 efsanesi ile denemelere devam ediyorum. ND'yi zaten gündüz çekimi için düşünmüştüm ben, onu da ucuza buldum :). 50x70 boyutunda baskı için değecek poz çekmek niyetindeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 bu çok iyiymişş(tu) DynamicK said: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 ben de koyayım birkaç tane bari.London Eye - 30" by yavuzselimk_, on Flickr 450D + Tamron 17-50/2.8 f/13 - 30" - iso 100 - 17mmBornova_Meydan_Panorama_2_1024 by yavuzselimk_, on Flickr 10'ar saniye pozlanmış birkaç kareden panorama. dailymotion / günlük hareket by yavuzselimk_, on Flickr bunun exifler biraz karışık, 3 fotoğrafın birleştiği bir PS dosyası haline geldiği için gerçek bilgileri yok. en soldaki 1.3 saniye diğerleri 8 saniye falandı sanırım. Tabi ışığı dengelemk için diyafram değerleri de farklı olmuş oluyor ilki ile diğerleri arasında.Stairway To Karşıyaka by yavuzselimk_, on Flickr bu da 10 saniye. Yürüyen merdiven düzleşmiş oldu tabi uzun pozlayınca. ND filtre alıp daha deneysel şeyler yapma amacım vardı ama manzara olayını erteledim uzun bir süre nedense. f/22 gibi değerlerle pozlamayı mavi saatlerde daha da zorlamak mümkün ama f11'den sonra diffraction dedikleri bükülme etkisinden dolayı detay ve kalite kaybı oluyor net alan derinliği fazlaca artsa da pek önerilen bir şey değil f/11-13 sonrası. Gerçi internete koyulan 1024 piksellik fotoğraflar için bu konuya değinmek gereksiz ama 22" ekranda tam boyda inceleyince insanın canı sıkılıyor. Kaldı ki ND110 gibi bir filtreyle hayvani değerlerde pozlama yaparak doğayı ve şehri sürreel ama aynı zamanda gerçekçi bir şekilde de çekmek mümkün oluyor. Henüz keşfedilip moda olan bir şey de olmadığından (ayağa düşmediğinden diyelim) ND filtreyle en basit en klişe kompozisyonlar bile -örneğin bir iskele fotoğrafı- çok büyüleyici gelebiliyor insanlara öyle bir olayı var sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mutos Mesaj tarihi: Haziran 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2011 Uzun pozlama zahmetli istir.Teknigi kavradıktan sonra cok fazla cekim yapmak gerekli,ısıgın oranına gore hangi degerlerde kullanılacak olması da. Eklemis oldugum fotografta BULB modu ile cekim yaptım ve kablolu denklansor kullandım.2 3 denememden biri oldu.Bu sayı tecrubenize oranla azalacaktır tabi ki. Canon EOS 350D // 18-55mm // ND400 kullanarak cektim. Tripod herhangi artı bir ozelligi olmayan sade birsey. 230 saniye pozlama suresi.ND400 ile bu pozlama suresine ulasabildim ancak :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Haziran 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2011 ya bilmiyorum ben çok tecrübesiz şu anda ama nedense tripod ihtiyacı duymuyorum. Kesinlikle artısı vardır ama bence çekim yapacağımız mekanlar çok özel değilse makinayı koyabilecek yer bulunabilir her zaman. Tripod şu anda alamıyorum param yok ileride almak istiyorum ancak taşımakta ayrı bir problem oluyor. şu anda genelde makinayı bi yere sabitliyorum zaman ayarlayıcı kullanarak çekim yapıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Haziran 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2011 @mutos (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
teknoson Mesaj tarihi: Haziran 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2011 Uzun pozlamalar kart postal gibi duruyor bende yol resimlerini çekmeyi seviyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esrk Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2011 Bunları dün çektim, yine istediğim olmadı gerçi :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2011 gece fotoğraflarının tadı bir başka oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esrk Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2011 Bu da dünden, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar