Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

US Calisma izni


di

Öne çıkan mesajlar

Selam,

US Genelinde is bakiyorum ama uzaktan olmuyor ve calisma vizesi olmazsa olmaz diyor yerlerin %99'u. Sponsor olmuyorlar haliyle. Diger seceneklere bakiyorum ya para siciyor olman gerek ya da greencard cekilisinden calisma izni cikmasi gerek. E ikisi de yok.

Bunlardan baska hic bir yolu yok mudur ? Bir sekilde oraya yerlesip hayatima orada devam etmek istiyorum ben. Esimle birlikte tabi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

iş şeysi ve oturma vizesi olması için şirketin sponsor olması felan felan lazım bi sürü paperwork + relocation hede hodo masrafı var o şirkete :/ cv gönderip cevap beklicen ortalama 1 ay cv başına, ama zor, özellikle 6000km uzaktan direk %75 dezavantajla başlıyorsun iş aramaya netekim,

bide galiba belli bir zaman aralığı var bunun yapılabilmesi için, yıl içinde belli bir tarihi geçerse bidaki yılın belli tarihinden itibaren veriliyor çalışma vizeleri,

3+ 3+ yıllık oluyordu sanırım çalışma vizesi, kazara iş değiştirirsen hadi silbaştan oluyor yeni şirket bida yapcak vize işlemlerini, eskisi geçerliliğini devam ettirmiyor çünkü.

uygun bulduğun her yere cv gönder, böyle minimum 50+ tane falan olsun, anca o zaman bi şansı var :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Greencard sansın var.
ABD'de master yapma sansın var mı bilmiyorum. Gerci yine para sıcman gerek.

Bunun dısında imkansıza yakın calısma vizesi alman. Universite mezunu isen internship/traineeship olayına bakabilirsin ama IT'ciye cok fazla is imkanı yok. Genelde turizmciler kapıyor isi. Uni mezunu degilsen 5 yıl o sektorde profesyonel deneyiminin olması gerekiyor. Bu sekilde giden bilmiyorum ben pek.

Son ihtimal de yaptıgın ya da bulundugun projeler ile dikkat cekmek. Cok ekstra olması gerek ama, ssg stayla :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

US / Canada / UK / Hic olmadi Kibris seklinde tercih siram.

UK en az US kadar masrafli oluyor su durumda. 30-35bin lira parayi UK icin harcamak yerine firsatim olursa US icin harcamayi tercih ediyorum abi.

Bir de seninle konustugumuzda UK icin durumlar idealdi ama dil okulu icin taninan haftalik calisma izni saati Temmuz itibariyle tamamen kalkiyor. Geriye Ankara Antlasmasi kaliyor ki bundan baska sansim olmayacak UK konusunda. O yuzden yolum utopyadan olabilirlige dogru. =P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

H1-B vizesi imkansiza yakin, hatta direk imkansiz Turkiye'den.
Anca Microsoft gibi baya buyuk sirketler, ulke basina H1-B kotasi ayirdiklari icin her yil alim yapmak icin geliyorlar. bunu da okullardan yapiyorlar hali hazirda endustrideki insanlar yerine.

Ya bir sekilde burada master programi zart zurt araciligiyla (sertifika dalgalarini bilmiyorum) F-1 yani ogrenci vizesiyle gelip, mezun olduktan sonra 1 yillik OPT calisma iznin suresince bi yere kapak aticaksin, ya da greencard falan cikicak cekilisten.

ABD ve Turkiye arasinda teknoloji egitiminde inanilmaz bi ucurum var, herifler sadece yetenek toplamak icin geliyorlar zaten geldiklerinde de. O yuzden Turkiye'den direk is bulmak cidden istatistiksel olarak imkansiz. Hatta, tanidigim bicok insan, OPT suresinde girdikleri sirketler sponsor olmadiklari icin H1-B alamayip donmek zorunda falan kaldi, ABD baya mesakkatli yani.

Kanada en rahati bence bu ulkeler arasinda, onu darladin mi?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

uni mezunu olup olmama muhabbeti gecmis, uni mezunu degilseniz H1-B alamazsiniz sirket sizi istese bile. zamaninda eksisozluk'un kurucusu sedat'i almak istemisti microsoft, daha internet zart zurt bilmiyoken insanlar herif akiyo ortamlara diye. yillarca ugrasmasi gerekti H1-B cikartabilmek icin, adam lise mezunu oldugunda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

J-1 vizesiyle paid intership programına gelebilirisin ama staj dediğine falan bakma %90 civarı vasıfsız iş ve max 18 ay oluyor ama daha sonra uzatılabiliyor süre, bu süre de bi sertifika programı için falan para biriktirirsin, sonra okuduğun alanda 1 yıl daha çalışma iznin oluyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...