di Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Selam, US Genelinde is bakiyorum ama uzaktan olmuyor ve calisma vizesi olmazsa olmaz diyor yerlerin %99'u. Sponsor olmuyorlar haliyle. Diger seceneklere bakiyorum ya para siciyor olman gerek ya da greencard cekilisinden calisma izni cikmasi gerek. E ikisi de yok. Bunlardan baska hic bir yolu yok mudur ? Bir sekilde oraya yerlesip hayatima orada devam etmek istiyorum ben. Esimle birlikte tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 zor işin valla. çalışma izni alsan bile çok uzun süreli olmaz. oraya yerleşip yeni bir hayata başlamak isityorsan çalışma iznine güvenilmez. bence daha sağlam bir seçeneğin olmadıktan sonra kalkışma böyle bir şeye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 En temizi green card ya da oradan bir iş teklifi olması lazım. Birincisi şansa kalmış ikincisinde ise ya çok çok nadir bulunan bir iş kolunda olacaksın ya da şu an ki işinde çok çok iyi olacaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 ya da oradan tanıdık bir iş verenin olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Herhangi bir torpilim mevcut degil iste. =) O yuzden soruyorum ne vardir diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 iş şeysi ve oturma vizesi olması için şirketin sponsor olması felan felan lazım bi sürü paperwork + relocation hede hodo masrafı var o şirkete :/ cv gönderip cevap beklicen ortalama 1 ay cv başına, ama zor, özellikle 6000km uzaktan direk %75 dezavantajla başlıyorsun iş aramaya netekim, bide galiba belli bir zaman aralığı var bunun yapılabilmesi için, yıl içinde belli bir tarihi geçerse bidaki yılın belli tarihinden itibaren veriliyor çalışma vizeleri, 3+ 3+ yıllık oluyordu sanırım çalışma vizesi, kazara iş değiştirirsen hadi silbaştan oluyor yeni şirket bida yapcak vize işlemlerini, eskisi geçerliliğini devam ettirmiyor çünkü. uygun bulduğun her yere cv gönder, böyle minimum 50+ tane falan olsun, anca o zaman bi şansı var :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Greencard sansın var. ABD'de master yapma sansın var mı bilmiyorum. Gerci yine para sıcman gerek. Bunun dısında imkansıza yakın calısma vizesi alman. Universite mezunu isen internship/traineeship olayına bakabilirsin ama IT'ciye cok fazla is imkanı yok. Genelde turizmciler kapıyor isi. Uni mezunu degilsen 5 yıl o sektorde profesyonel deneyiminin olması gerekiyor. Bu sekilde giden bilmiyorum ben pek. Son ihtimal de yaptıgın ya da bulundugun projeler ile dikkat cekmek. Cok ekstra olması gerek ama, ssg stayla :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 uni. mezunu değilseniz çok çok çok çok daha zor :/ kübaya tatile gidip aysız bir gecede 2 büyükçe kamyon lastiği, biraz ip, bide pusula ile miami ye geçmek daha kolay, o derece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 kanada daha bi kolay olabilir sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 bence almanya dene ham yakin hemde IT acigi cok var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 UK bitti şimdi US i tim... Olmadı olmuyor... Boşuna mı saatlerce yazdık gtalkdan bilae!!! Insert coin yane Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 US / Canada / UK / Hic olmadi Kibris seklinde tercih siram. UK en az US kadar masrafli oluyor su durumda. 30-35bin lira parayi UK icin harcamak yerine firsatim olursa US icin harcamayi tercih ediyorum abi. Bir de seninle konustugumuzda UK icin durumlar idealdi ama dil okulu icin taninan haftalik calisma izni saati Temmuz itibariyle tamamen kalkiyor. Geriye Ankara Antlasmasi kaliyor ki bundan baska sansim olmayacak UK konusunda. O yuzden yolum utopyadan olabilirlige dogru. =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 di bence şansını kanada için dene en azından şu haliyle US'den çok daha fazla oluru var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Seele said: bence almanya dene ham yakin hemde IT acigi cok var. Almanya imkansız abi. Yabancılar için çalışma izni çıkartırken adamlar "yerel gazetelere ilan verilmiş fakat pozisyon için uygun alman aday bulunamamış" olma şartı koşuyorlar son tahlilde, tepeden inme gitmenin imkanı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odullusoru Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 ispanya, fransa, hollanda, belçika gibi ülkeler dene. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yalnz Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 amerika'mı kaldı ya hayır, aga biride demiyoki çin'e gidek. Para akışı nerdeyse orada fırsat vardır aga, amerika'mı kaldı ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 hacit cin de cekilmez ki iki kurus para kazanicam diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 H1-B vizesi imkansiza yakin, hatta direk imkansiz Turkiye'den. Anca Microsoft gibi baya buyuk sirketler, ulke basina H1-B kotasi ayirdiklari icin her yil alim yapmak icin geliyorlar. bunu da okullardan yapiyorlar hali hazirda endustrideki insanlar yerine. Ya bir sekilde burada master programi zart zurt araciligiyla (sertifika dalgalarini bilmiyorum) F-1 yani ogrenci vizesiyle gelip, mezun olduktan sonra 1 yillik OPT calisma iznin suresince bi yere kapak aticaksin, ya da greencard falan cikicak cekilisten. ABD ve Turkiye arasinda teknoloji egitiminde inanilmaz bi ucurum var, herifler sadece yetenek toplamak icin geliyorlar zaten geldiklerinde de. O yuzden Turkiye'den direk is bulmak cidden istatistiksel olarak imkansiz. Hatta, tanidigim bicok insan, OPT suresinde girdikleri sirketler sponsor olmadiklari icin H1-B alamayip donmek zorunda falan kaldi, ABD baya mesakkatli yani. Kanada en rahati bence bu ulkeler arasinda, onu darladin mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 bir okulda mastera geliyosun, okul cok onemli degil, devry mevry biseyler bulunur, ordan kaptiriyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 uni mezunu olup olmama muhabbeti gecmis, uni mezunu degilseniz H1-B alamazsiniz sirket sizi istese bile. zamaninda eksisozluk'un kurucusu sedat'i almak istemisti microsoft, daha internet zart zurt bilmiyoken insanlar herif akiyo ortamlara diye. yillarca ugrasmasi gerekti H1-B cikartabilmek icin, adam lise mezunu oldugunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 he o da var, bizim de bi derste bi adam vardi, googlea gelmis, ama calisma izni alamadigi icin uniye baslamis sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pha Mesaj tarihi: Haziran 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2011 J-1 vizesiyle paid intership programına gelebilirisin ama staj dediğine falan bakma %90 civarı vasıfsız iş ve max 18 ay oluyor ama daha sonra uzatılabiliyor süre, bu süre de bi sertifika programı için falan para biriktirirsin, sonra okuduğun alanda 1 yıl daha çalışma iznin oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Haziran 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2011 paid internship icin cok ugrastım ben hicbisey cıkmadı. simdi sertifika icin para kasıyorum. askerligi yapıp sertifika programına katılma niyetim var ama cok bilgisizim bu konuda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2011 bi 5-10 sene verin alicam hepinizi beyler, az sabir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Haziran 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2011 sen once kendine is bul lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar