Robert_Poche Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 100 civarında kullanıcıya destek verecek ve bünyesinde SQL Server 2008 R2 üzerinde Dynamics ve SQL Server 2008R2 çalıştıracak bir Server makinası kurmaya çalışıyorum.Konnfigurasyon konusunda yardım edebilecek var mıdır? Bütçe sıkıntısı yok. SSD Disk alınması fark yaratırmı, işlemci i7 ler yeterli olur mu ? vsvs. Şimdiden teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 bütçe sıkıntısı ne kadar yok? hakkaten sınır tanımam dersen PCIe arayüzünden çalışan SSD'ler var 1 TB falan boyutları, ama fiyatlar sadece 1 SSD için 7000 TL falan. onun dışında orta karar bi sunucuyu 2000 dolar civarı bi fiyata alabilirsin. işlemci konusunda yine aldığın sunucu markasına modeline göre AMD veya intel seçenekleri değişir. bu aralar sunucu almayacağım için sıkı takip etmiyorum ama patilerden di'nin dediğine göre eski nesil Xeon i7'den güçsüz kalabiliyormuş. Yeni nesil Xeonların da daha yeni çıkmış olması lazım falan... SSD illa gerekli bişey değil ama inanılmaz fark yaratır olursa. VW Golf yerine Ferrari 458 almak gibi bişey işte. Bolca RAM al ama RAM konusunda rahat davran biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Robert_Poche Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 teşekkürler, SSD ile cok aşırı bir performans farkı oluyorsa o yönde ilerlemek daha mantıklı sanırım. Xeon yeni nesiller ile ilgili okudugum reviewler de olumlu. 16gb ram de yeterli olacaktır sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 di denk gelirse bu topice bişeyler söyler, o daha çok sayıda sunucuyla uğraşıyor. gerçi sharky falan da baya içli dışlıydı. görürler heralde burayı. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Tek i7 islemci ile 8 kadar sanal sunucu calistiran tipler biliyorum. Sorun yasamiyorlar genel olarak. SSD'nin mutlaka bir artisi olacaktir fakat bahsi gecen 100-200 (ya da 1000 farketmez) o sunucuya anlik olarak erisip, SATA II disk'in saniyede okuyup yazabilecegi veri miktarini asacak islemler yaptirmayacaksa o sunucuya bence gereksiz olur. Diyeceksiniz ki acilisi hizli olur, ben de derimki sunucu dedigin acilinca kapanmaz. =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Ya ben yazacaktim biseyler de cok detay yazdigimi farkedip sildim sonra. High-end bir sunucuya ihtiyacin yok senin, basit bir uygulama, dusuk yukun var. Bol RAM li herhangi bir ( SSD ye falan gerek yok, SAS fazla bile ) sunucu yeterli sana. Uptime onemli ise redundancy degerleri yuksek biseyler al ki sonradan basin agrimasin.. ( bkz. RAM Redundancy, PDU Redundancy, CPU Redundancy, Multiple NIC for bonding, etc. etc. ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 en onemli sey ram bence, sonra hdd sonra islemci Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 abi adam bütçe sorunu yok demiş :D yardır dedim ben de sdfsgdfsg. sunucunun kendisinden pahalı yoksa OCZ'nin o kartları. yoksa doğru yani yüksek cacheli SATA3 diskler de yeter sıradan bi iş için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Robert_Poche Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 bütçede sorun yok derken, 10000+ kullanıcı icin dizayn edilmiş bir bilgisayara gerek de yok :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fixmen Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 di said: Tek i7 islemci ile 8 kadar sanal sunucu calistiran tipler biliyorum. Sorun yasamiyorlar genel olarak. Direk VPS/VDS çiler aklıma geldi :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 DL380'lerden al yeter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Old fashion HP series sux, Dell R series rocks. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 dl380g6 işini görür ama pahalı kaçar. 15 bin tl'ye falna mal edersin 24 gb ram'li, sas harddiskli, redundant power'lı falan birşeyi işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 2 U sunucuya gerek yok, DL180 yeterli. Dell gibi her yeni modelde tüm mimariyi ( gerek kozmetik, gerek donanim ) degistiren bir server-vendor daha yok. Bu cok kotu bir sey. Hic bir projemde Dell kullanmiyorum -ki bu projelerin cogunu farketmeden siz de kullaniyorsunuz. Kullanabildiginize gore HP den sasmamak lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Valla Dell'i belki biz ucuz aliyoruzdur, ondan bana oyle geliyordur ama fiyat/performans olarak cok basarili aletler bana gore. Kozmetik kismi beni ilgilendirmiyor zira her sekilde kendi rail-kit'i ile birlikte diger sunucularda takabiliyorum kabine. Ariza cikarmiyor. Cok gerekirse kasanin onundeki cover'i cikarip atiyorum kenara ki bunun icin bir sebep bile yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 lab'de bir dell poweredge 1950 (2950 miydi yoksa) series chassis var; ve discontinued oldugu icin upgrade vs edemiyoruz. yay ! hp oyle mi, hp candir. bu arada hp teknik servis diyince akliniza hic son kullanici urunlerinin teknik servisi gelmesin; profesyonel urunlerde bambaska bir sekil aliyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 abi HP'nin bi tane switch console kablosunu bulana kadar saç baş yoldurdu adamlar. sonra dedim madem manage edemiyorum, bozuk ulan bu switch. değiştirdiler direkt bütün aleti sfdfgsdfg. hatta alet eski, 3COM marka ama HP satın aldı bunları. Ömür boyu garantisi HP'den aynen işledi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Abi o yuzden ozellikle R series diyorum iste. Adamlar guzel is cikardilar bu seride. HP'nin kurumsal kismi iyi bu arada evet. Sadece bireysel kullaniciya iskence ediyorlar kurulus olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Kurumsallık iş hacmine bakar :) Kozmetikten kastım sunucuların Rack te iyi görünmesi değil, Interfacelerin yeri değişir, CPU larin yeri değişir, RAM ler değişir, zibilyon tane şey. HP böyle değil. Compaq tan beri git bir Rack in arkasina, şak diye bulursun ne nerde. HW upgrade i yapacaksan, makinayı hep aynı açarsın, hep aynı yerlere bişeyler takarsın. Önemli olan bu istikrarı korumak. Elinizin altında 50 tane ortalama eleman olduğu zaman, bu tür bir istikrarın size gayet iyi maliyet avantajları olur. Ha sen tüm datacenterda tek mühendissindir, tüm makinaları kendin yönetiyorsundur, ister Dell kullanırsın ister başka marka. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 sharky bizi de diskoya götür =D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 At CV :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 sharky said: Kurumsallık iş hacmine bakar :) Kozmetikten kastım sunucuların Rack te iyi görünmesi değil, Interfacelerin yeri değişir, CPU larin yeri değişir, RAM ler değişir, zibilyon tane şey. HP böyle değil. Compaq tan beri git bir Rack in arkasina, şak diye bulursun ne nerde. HW upgrade i yapacaksan, makinayı hep aynı açarsın, hep aynı yerlere bişeyler takarsın. Önemli olan bu istikrarı korumak. Elinizin altında 50 tane ortalama eleman olduğu zaman, bu tür bir istikrarın size gayet iyi maliyet avantajları olur. Ha sen tüm datacenterda tek mühendissindir, tüm makinaları kendin yönetiyorsundur, ister Dell kullanırsın ister başka marka. Itirazim yok hic birine. Bir de kabinde guzel gorunuyor anlaminda degil, sorun cikarmiyor, gayet nizami anlaminda dediydim. R serisi guzel ve nispeten ucuz sonucta. Dedigim dedik o konuda. hehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Robert_Poche Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 teşekkürler yorumlar için. link Şu alette karar kıldım sanırım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Fazla bile kuvvetli. Ama yapmisken diskleri 4 x yap, RAID 10 yaparsin. RAID Cache kac MB bunu sor mutlaka. 0 cache li de RAID karti satabilirler :) Battery Backup da mutlaka bulunsun ayrıca, Write Cacheleri için ÇOK önemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar