Linuxant Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 Bu gün yapacak çok şey vardı. Hepsini yaptım ve bitirdim. Geçtim bilgisayarın karşısına, chat yapmak yok, web tasarımı da yapmak yok. Normal bir insan gibi internet nasıl kullanılır diye kendimi test ediyodum. Cafeye gittim. Kendi bilgiisaayarımda olduğumda elimin altında illaki bir html editörü falan olduğundan illaki bişeylere ellerim o yüzden cafeye silahsız olarak gittim. Şimdi düşünüyorum ben bu söylediklerimi yapmadan "ne yapıcam?" internette diye horuldandım durdum. Elimde sigara vardı. Dedim ki "zormudur bunu bırakmak?" falan. google'a girdim "Sigrayı bırakmanın en iyi yolu" diye arattırdım. Kafaya koydum bırakacağım bu mereti. Öyle de bi hevesle arama yaptım ki bir sayfaya girdim, elemanın bi tanesi sigarayı nasıl bıraktığını anlatmış. Bende saf saf okuyorum belki bişeyler kaparızda kurtuluruz diye. Ama nerdee? yazının devamında 15 günlük bir sigara bırakamama girişimi var. Beni çok güldürdü. Bİr okumanızda fayda var derim :-) Yani yarıldım gülmekten :-) Aynen şahsın kendi yazılarıdır Sigara bırakmanın faydalarını anlatan ve çoğunlukla "bugün kendinize bir iyilik yapıp sigarayı bırakın" klişesiyle sunulan haberlerde sigarayı bırakmanın vücuda olumlu etkilerini bir zaman çizelgesiyle vermek adettendir. Çizelgede, sigarayı bırakmanın 20 dakikadan 15 yıla uzanan zaman diliminde vücuda ne gibi olumlu etkiler yaptığı anlatılır. Bu yıl da 9 Şubat Sigarayı Boykot Günü münasebetiyle karşıma çıkan çizelgede söylendiğine göre, sigarayı bıraktıktan 8 saat sonra tansiyon ve nabız normale dönüyor, 24 saat sonra kalp krizi riski azalıyor, 1 ay sonra öksürük kesiliyor, 10 yıl sonra akciğer kanseri riski ortadan kalkıyor,15 yıl sonra cillop gibi olunuyor. Bir seferinde ben de gaza gelip sigarayı bırakmış, ama ne yazık ki çizelgede bahsedilenlerden daha farkı şeyler hissetmiştim. Şimdi o garip sigara bırakma döneminde tuttuğum günlüğü sizlerle paylaşıyorum. BİRİNCİ DAKİKA Sevgili günlük, Bu sabah Hürriyet'in Kelebek ekinde sigarayı bırakmanın vücuda yaptığı olumlu etkileri anlatan bir haber okudum. Bu tarz haberlerden oldum olası tiksinmeme rağmen nedense coşup sigarayı bırakmaya karar verdim. Kararım kesin, sigarayı bırakıyorum. Bu kararımın vücuduma etkilerini gösteren tabloyu başucuma astım. İçimin zehirden temizlenmesini tabloya bakarak daha rahat hissedeceğim. Şimdi masanın üzerindeki dolu sigara paketini buruşturup çöpe sallıyor ve sağlıklı gürbüz bir kişi olma yolundaki ilk adımımı atıyorum. SEKİZİNCİ SAAT Sevgili günlük, Tabloya göre sigarayı bıraktıktan sekiz saat sonra tansiyon ve nabız normale dönüyormuş. İnanır mısın, bunu hissediyorum sanırım. Tamam, tansiyon ve nabzımın bundan sekiz saat önceki halinde de anormallik hissetmemiştim, ama normale dönmesi iyi bir şey herhalde. Coşkumu paylaşmak için Teoman'ı aradım, sigarayı bırakmama "geçici Ubeyd Korbey sendromu" adını taktı. "Oğlum" dedim, "bak tam sekiz saattir sigara içmiyorum, tansiyonum ve nabzım cillop gibi oldu". Bunu söyleyince kendi nabzının ve tansiyonunun da harika olduğunu söyledi, meğer sekiz saattir uyuyormuş. Yavşak işte, ben ne diyorum o ne diyor. Yalnız laf aramızda, kafama takıldı gerçekten, demek ki günde sekiz saat uyuyan bir sigara tiryakisinin tansiyonu ve nabzı da günde bir kere normalleşiyor. E peki, tansiyon ve nabız günde üç kez normale dönemeyeceğine göre benim kazancım ne bu işten? Demek ki, savaşı erken bırakmayacaksın. Yoksa Teoman itinden ne farkım kalır? Onun tansiyonu da normal, benimki de.... Neyse, bakıcaz.... ONUNCU SAAT Sevgili günlük, Sigarayı bırakırken başlangıcın çok zor geçtiğini duymuştum. Hiç de değilmiş. Az önce yemek yedim, iştahım açılmış, yemeklerin tadını daha iyi >aldım. Yıllardır ilk kez yemeğin üzerine sigara içmeyeceğim. ON BİRİNCİ SAAT Acaba azaltarak mı bıraksam? Sadece yemeklerden sonra içsem mesela? Yok yok, dayanmam lazım. Kuruyemişçiye gidip kabak çekirdeği alayım, oyalanırım. ON ÜÇÜNCÜ SAAT İki saattir aralıksız kabak çekirdeği yiyorum. Ve bir de yıldıran dejavu: "abi bu çekirdeğe elini sürünce bırakamıyorsun." ON DÖRDÜNCÜ SAAT Kabak çekirdeğini bırakınca yemekten sonrakine benzer bir sigara içme isteği uyandı. Çöpe attığım sigara paketini ararken telefon çaldı, Teomanmış. Sağlığında yeni düzelmeler var mı?" diye sorup kahkaha attı. Vay ayı vaaay, sigarayla mücadelemde başarısız olmamı bekliyor demek ki. Bu beni sinirlendirmekten çok kamçıladı. Ulan Teoman, görüşürüz bakalım. İlk işim sigara paketinin olduğu çöp torbasını evden atmak. ON YEDİNCİ SAAT Sevgili günlük, Kendimden utanıyorum. Az önce kapıdaki çöp torbasını geri almaya karar verdim, kapıcı götürmüş. Kararsızım, sigarayı bırakanların sinirli olmaya başladığı ve kilo aldığı söyleniyor. Şişman ve sinirli biri olup Hüseyin'e benzemeyeyim sakın? YİRMİ DÖRDÜNCÜ SAAT Sevgili günlük, Biliyor musun, sigarayı bıraktıktan 24 saat sonra kalp krizi riski yüzde 25 azalıyormuş. Fena değil ha, ne dersin? Teoman'ı aradım az önce, sana en fazla 15 gün veriyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 süpermiş. Gençler örnek olsun size. Sigara cıssss![hline]Böyle de kültürlü bi insanım yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 okumadım da iradesi sağlam insanlar çat diye bırakıyo[hline]Its not a lie, if you believe it - George Costanza Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hella Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 iradeden mi değil mi bilmiyorum ama, 3 ay kadar içtim sigara, sonra çat diye bıraktım. bida hiç içmedim. babamda aynısını yapmıştı, sonra depremle tekrar başladı[hline]G-power a.k.a gehena werewolf uin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 ben niye içmiyom ?[hline] Yalanlamak ve reddetmek için okuma! İnanmak ve her şeyi kabullenmek için de okuma! Konuşmak ve nutuk çekmek için de okuma! Tartmak, kıyaslamak ve düşünmek için oku Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wacky Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 kurbaalar içmez :p[hline]Trust in my self-righteous suicide I cry, when angels deserve to die! Benim la, Phann! Hatırlar mısın bir aralar OSI'de etrafa para saçan Wacky diye onurlu bi mage vardı... Verin lan paraları geri! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelfire Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 alla alla ya beni hiç çekmiyo meret bende mi bi bozukluk var acep[hline]Deli Kupheli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 abi valla babam içermiş 2 sene içmiş gençliğinde sonra "ulan ben salakmıyım demiş" bi gün atmış çöpe bitirmiş direk... yok devamı....[hline]ö? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeRt_UnSuZ Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 Ben ne zaman bırakıcam desem cebimde bi winston vardır ve bitirmeden bırakmıyım haram olmasın derim. Ve kalan son sigaraları içerken değerini anladığım için hiç bırakamam.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SatanJager Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 gereksiz boş para harcatıp sağlık sorunlarına neden olan psikolojik uyşurucu etkisi yapan markette bakkalda satılan tütün ve diğer maddeler sarılı yasal kağıt parçası[hline]SatanJager[RE] ICQ RedEye CLAN ruhunu yaşatan tek isim :)http://diablokiller.cjb.net ( yakında bir ara açılır bakılır ) Bayan X: Mangodan okul eteği aldım dur gösteriyim.*çantadan torba çıkarılır ilk bir s-shirt görülür* aente : Eee hani etek? *kumaş parçası gösterilir* aente : Etek nerde? Bayan X : Etek bu!*bir kopulur yerlere yatılır* aente : Anaaa! dükkanın adı iks asdasa*ölünür* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 ehe sıgaranın en buyuk düşmanlarından bırı olan ben bu yazıyı cok begendım :D nefret edıyorum sıgaradan eskıden sadece sevmezdım ama karışmazdımda içene umursamazdım ama babam sıgaradan vefat edınce sıgara yuzunden yetım kaldıgımı anlayınca 4 koldan cephe actım sıgaraya karşı cebren ve hıleyle 6 tane askerını çaldım sıgaranın zorla bıraktırdım ama işin tuhaf yanı bu sıgara kendı askerlerınıde olduruyor saddam gıbı yanı sonuç neymiş Sigara = saddam = ABD düşmanı = kaka = yakında tarumar olucak formulunu oturtturrdum :D[hline]Just as somethings can be right and useless at the same time Cant something be wrong and... Priceless? -------------------------------------- Armaden Dewild UO Lead HC www.Frp-tr.net yi ziyaret ettinizmi? Etmediyseniz kılıcım pesinizde olucaktır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MeSh Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Hehe cok hosmus hakikatten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thalion Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2003 Heheh başarılı :) 8 yıl içtikten sonra bir gece arkadaş ile bu son paketimiz olsun dedik, ertesi gün ben yeni paket almadım bu 2 yıl kadar böyle gitti sonra bir gün nedendir bilinmez yemekten sonra çook canım çekti yaktım bi tane :) yakış o yakış şimdi yine 1 yıldır günde 2 paket tüketiyorum :P yanarım yanarım bıraktığım zaman aldığım 15 kiloya yanarım tekrar başlayınca gitmiyo da meret :P[hline] IT Geek, NooBi C# Developer, Network Associate, System Admin, VoIP Technician, Ex Online Gamer.. Addicted to Paticik.. Love to penguin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mrtolga Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Güzel yazıymış :) Bende bu gün bırakma kararı aldım ve bıraktım günde min. 2 paket içen biri olarak. sabah 10.00 da kalktım ve 5 saattir içmiyorum (uyanıkken içmeme rekorum) biraz sinir var ama olsun geçicek işallah :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TiReSiAs Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 kısa marlboro light box. gerisi yalan... sabah 8 - akşam 7 arası 2 max. 3 tane.... (babamın yanında çalışıorum) ama akşam çıkınca o paketten eser kalmıo... hatta bazen yenisi açılıo....[signature][hline]Mübarek Sazan - given by BabacumMostors AR-GE (araştırma geliştirme) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TiReSiAs Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 @mrtolga... yapma be abi marlboro light ın reklamı: 100.000s are dead because of cigarettes this year (mezarlık resmi) Millions are still happy (yandaki resim bir cafe ve herkeŞ tüttürüo...)[signature][hline]Mübarek Sazan - given by BabacumMostors AR-GE (araştırma geliştirme) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laistragon Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 İçin,geberin anasını satayım.[signature][hline]MSN : [email protected] Radio eXiLe WJ eXiLe UO Shard Staff Member UO Data Center | ?Laistragon? | | My Photos | Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Predator Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 lol ama ne lol süüper yazı[signature][hline]Birisi bilmem kaç tarihinde demiş ki : Paticik bana karı bul lan Allahsız !!! Mirage Icq'da demiş ki: Predator (10:17 PM) : terminale gittim çok iyi bir film ya Mirage (10:17 PM) : terminalör? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 kaçırmışım bunu hehe güzelmiş[signature][hline]tksmtr! BladeSinger, bir tarihte olympos forumlarında demiş ki: elinde benim kryss of vanq imla dolaşan yada herhangi bir kryss of vanq la dolaşan bütün herkezi kesicem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 said: Wacky, 26 Ağustos 2003 23:00 tarihinde demiş ki: kurbaalar içmez :p[hline]Trust in my self-righteous suicide I cry, when angels deserve to die! Benim la, Phann! Hatırlar mısın bir aralar OSI'de etrafa para saçan Wacky diye onurlu bi mage vardı... Verin lan paraları geri! lol[signature][hline]Don't try to live so wise. Don't cry 'cause you're so right. Don't dry with fakes or fears, 'Cause you will hate yourself in the end. Naruto; Akeboshi-Wind Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
avp Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 sigarayi birakmak acaip kilo aldiriyor.. ben son 19 aydir çaliştigim şirkette sigara içmek yasak oldugu için günde 2-3 tane içiyorum ve 19 'ayda 30 kilo aldim :(:(:( büükcene bi göbegim olma yolunda ilerliyorum[signature][hline]not everyone who drops shit on you is your enemy not everyone who gets you out of shit is your friend and when you are in deep shit, keep your mouth shut. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar