Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bios Update ve Boom!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Merhaba arkadaşlar.

Anakartım Asus Sabertooth x58. Dün nerden estiyse artık Asus Update programından güncellemeleri kontrol ettirdim, yeni bios çıkmış Nisan'da. Aa ne güzel diyip (USB 3 sorunları fln halledilmiş, güzel bir update olarak görünüyordu), işlerimi bitirdim (Allahtan bitirip yedeğini almışım), bastım Download and Install bios updates'e programdan. 2mblik bios dosyanını indirdi, şimdikinin yedeğini aldı sonra başladı yüklemeye. İlk adımda sildi, %100 sorun yok, ikinci adımda yükledi yenisini, %100 sorun yok, üçüncü adımda verify etti, %100 sorun yok. İşlem tmm diyip restart at kanka dedi, okay diyip attım ve atış o atış.
PC açılıyor, o ilk açılıncaki bip sesi gelmiyor, ekran gelmiyor. Hiç bir hareket yok. Eyvah diyip hemen, kitapçıkta bios fail kısmındaki adımları uyguladım:
-Bios 0 lama jumperı var, fişi çekip onu 2-3 kısmına aldım bekledim de bekledim. Sonra tekrar 1-2 kısmına alıp çalıştırdım, nanik.
-Pili denedim jumperla gene nanik.
-Ramleri çıkardım, ekran kartını fln söktüm gene nanik.
-Recovery dvdsini takın kendi düzeltir dedi manual, alakasız okumuyor bile dvdyi.

Daha önce bios update yapmıştım bu karta hiç bir sorun olmadı. Acaba OC li diye mi sapıttı bios?
Aklıma başka bişi gelmedi, Asus supporta da başka bişi yazmıyor zate. Şimdi anakartı komple söküp, inventus'a ya da çizgi elektroniğe mi yollayayım, başka çözüm var mı dır? Kasa 5 aylık, garantisi devam ediyor. Galiba da dünyada sabertooth bios bozan ilk mal benim, hiç bir yerde, kimsede böyle bir sorun yok.

Uzun oldu ama yardımlar çok şukela geçer.
Sevgiler.
Mesaj tarihi:
bios pilini çıkarıp 5 dakika bekledin mi? bu gerçi bios patlamasında işe yarıyor mu emin değilim, overclock yaparken fazla yaptığımda bilgisayar açılmadığında, böle resetliyordum bios ayarlarını bir zamanlar. düşündüm de oc yapmayalı da baya olmuş :)
Mesaj tarihi:
bu yüzden bi problem olmadıkça bios update etmeyin diyorlar işte, ne olacağı belli olmuyor,

servise verirken oc yaptığından bahsetme de :)
Mesaj tarihi:
Garantisi varsa gönder. Şimdilik yapabileceğin hiç bir şey yok...

Çizgi Elektronik'i ara, teknik servisten telefonda destek al yapılabilecek birşey varsa. Yoksa zaten direkt gönder diyeceklerdir.

Geçmiş olsun.
Mesaj tarihi:
kermit said:

oc yaptığını anlayacak servistekiler
parayı bayılmaya hazır ol

Yeni nesillerde böyle bişi demeleri bence saçma çünkü anakartların üstünde eşşek kadar One button to OC, maximum durability for OC fln yazıyor. Biosta hazır Asus OC profilleri fln var, yani fabrika çıkış böyle geliyor.
O yüzden bana saçma geliyor OC varsa garanti dışı kalır diye.
Teşkür mesajlar için, görüşücem en kısa zamanda.
Mesaj tarihi:
oc yapmaya müsait mal satıyolar diye sen oc yapmayı beceremeyip bi zarar verdiğinde garanti kapsamı olmaz. onun gibi düşün.
ayrıca getirin ben bi bakışta anlarım oc yapılmışmı yapılmamışmı
nasıl sanayide adam arabaya bi bakışta 2 takla atmış diye bilirse bende bilirim
Mesaj tarihi:
kermit said:

oc yapmaya müsait mal satıyolar diye sen oc yapmayı beceremeyip bi zarar verdiğinde garanti kapsamı olmaz. onun gibi düşün.
ayrıca getirin ben bi bakışta anlarım oc yapılmışmı yapılmamışmı
nasıl sanayide adam arabaya bi bakışta 2 takla atmış diye bilirse bende bilirim

yukarda sordum ama cevap vermedin nasıl anlıyacaklar o.c yi ,
adamın bios şuan 0lanmış durumda default çarpanlar duruyo orda,
Mesaj tarihi:
Güncelleme:
Bugün söktüm anakartı, gittim Çizgi Elektroniğe. Girişteki güzel kıza dedim böyle böyle, Bios update oldu ama açılmıyor, bios çipim pörtledi yüksek ihtimal. Tamam, hemen baksın arkadaşlar diyip arkaya yolladı. Bende camdan izliyorum bu arada. Eleman uğraştı biraz baktı çip pörtlemiş. Yeni çipi taktı, son güncel olan, test sürüşü yaptı 10 dakka fln. Herşey düzgün çalışınca tmmdır diyip verdi geri anakartı. Bende kıza en güzel sevgi sözcüklerini sıralayıp geri döndüm eve. Şu an herşey güzel görünüyor. Sadece CPU termal pastasını fln yeniden sürdüm, az biraz sıcaklıklar oynuyor, o da oturur bi kaç güne sanırsam.

Sonuç Çizgi elektroniğe en derin sevgi ve saygılarımı iletiyor, çok teşekkür ediyorum. Ne OC olayını sordular ne de bişi. 15-20 dakka da olay bitti. Parada vermedim mis.
  • Yeni Oluştur...