fixmen Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Merhaba arkadaşlar. Anakartım Asus Sabertooth x58. Dün nerden estiyse artık Asus Update programından güncellemeleri kontrol ettirdim, yeni bios çıkmış Nisan'da. Aa ne güzel diyip (USB 3 sorunları fln halledilmiş, güzel bir update olarak görünüyordu), işlerimi bitirdim (Allahtan bitirip yedeğini almışım), bastım Download and Install bios updates'e programdan. 2mblik bios dosyanını indirdi, şimdikinin yedeğini aldı sonra başladı yüklemeye. İlk adımda sildi, %100 sorun yok, ikinci adımda yükledi yenisini, %100 sorun yok, üçüncü adımda verify etti, %100 sorun yok. İşlem tmm diyip restart at kanka dedi, okay diyip attım ve atış o atış. PC açılıyor, o ilk açılıncaki bip sesi gelmiyor, ekran gelmiyor. Hiç bir hareket yok. Eyvah diyip hemen, kitapçıkta bios fail kısmındaki adımları uyguladım: -Bios 0 lama jumperı var, fişi çekip onu 2-3 kısmına aldım bekledim de bekledim. Sonra tekrar 1-2 kısmına alıp çalıştırdım, nanik. -Pili denedim jumperla gene nanik. -Ramleri çıkardım, ekran kartını fln söktüm gene nanik. -Recovery dvdsini takın kendi düzeltir dedi manual, alakasız okumuyor bile dvdyi. Daha önce bios update yapmıştım bu karta hiç bir sorun olmadı. Acaba OC li diye mi sapıttı bios? Aklıma başka bişi gelmedi, Asus supporta da başka bişi yazmıyor zate. Şimdi anakartı komple söküp, inventus'a ya da çizgi elektroniğe mi yollayayım, başka çözüm var mı dır? Kasa 5 aylık, garantisi devam ediyor. Galiba da dünyada sabertooth bios bozan ilk mal benim, hiç bir yerde, kimsede böyle bir sorun yok. Uzun oldu ama yardımlar çok şukela geçer. Sevgiler.
sabonis Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 bios pilini çıkarıp 5 dakika bekledin mi? bu gerçi bios patlamasında işe yarıyor mu emin değilim, overclock yaparken fazla yaptığımda bilgisayar açılmadığında, böle resetliyordum bios ayarlarını bir zamanlar. düşündüm de oc yapmayalı da baya olmuş :)
sw0d Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 bu yüzden bi problem olmadıkça bios update etmeyin diyorlar işte, ne olacağı belli olmuyor, servise verirken oc yaptığından bahsetme de :)
kermit Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 oc yaptığını anlayacak servistekiler parayı bayılmaya hazır ol
vaperon Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Garantisi varsa gönder. Şimdilik yapabileceğin hiç bir şey yok... Çizgi Elektronik'i ara, teknik servisten telefonda destek al yapılabilecek birşey varsa. Yoksa zaten direkt gönder diyeceklerdir. Geçmiş olsun.
sw0d Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 merak ettim de nasıl anlıyorlar? max kaç V geçmiş devre üstünden falan bakabiliyorlarmı
Laorx Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 fixmen said: Merhaba arkadaşlar. Acaba OC li diye mi sapıttı bios? Sevgiler. evet boom http://www.youtube.com/watch?v=6ujwetOU45Y
fixmen Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 kermit said: oc yaptığını anlayacak servistekiler parayı bayılmaya hazır ol Yeni nesillerde böyle bişi demeleri bence saçma çünkü anakartların üstünde eşşek kadar One button to OC, maximum durability for OC fln yazıyor. Biosta hazır Asus OC profilleri fln var, yani fabrika çıkış böyle geliyor. O yüzden bana saçma geliyor OC varsa garanti dışı kalır diye. Teşkür mesajlar için, görüşücem en kısa zamanda.
kermit Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 oc yapmaya müsait mal satıyolar diye sen oc yapmayı beceremeyip bi zarar verdiğinde garanti kapsamı olmaz. onun gibi düşün. ayrıca getirin ben bi bakışta anlarım oc yapılmışmı yapılmamışmı nasıl sanayide adam arabaya bi bakışta 2 takla atmış diye bilirse bende bilirim
fixmen Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Adamlar anlar tabiki OClimi OCsizmi diye, buna bişi demiyorum. Adamın yüzüne de yalan diyecek halim yok :). Hayırlısı bakalım.
sw0d Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 kermit said: oc yapmaya müsait mal satıyolar diye sen oc yapmayı beceremeyip bi zarar verdiğinde garanti kapsamı olmaz. onun gibi düşün. ayrıca getirin ben bi bakışta anlarım oc yapılmışmı yapılmamışmı nasıl sanayide adam arabaya bi bakışta 2 takla atmış diye bilirse bende bilirim yukarda sordum ama cevap vermedin nasıl anlıyacaklar o.c yi , adamın bios şuan 0lanmış durumda default çarpanlar duruyo orda,
kermit Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 ben anlarım herşeyide öğrenmeyiverin
sw0d Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 hep böyle boş konuşurmusun yoksa, bugüne özel bir karın ağrınmı var?
sw0d Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 hadi ya o kadar samimiyiz yani, aferin kermit böyle devam et
fixmen Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 3, 2011 Güncelleme: Bugün söktüm anakartı, gittim Çizgi Elektroniğe. Girişteki güzel kıza dedim böyle böyle, Bios update oldu ama açılmıyor, bios çipim pörtledi yüksek ihtimal. Tamam, hemen baksın arkadaşlar diyip arkaya yolladı. Bende camdan izliyorum bu arada. Eleman uğraştı biraz baktı çip pörtlemiş. Yeni çipi taktı, son güncel olan, test sürüşü yaptı 10 dakka fln. Herşey düzgün çalışınca tmmdır diyip verdi geri anakartı. Bende kıza en güzel sevgi sözcüklerini sıralayıp geri döndüm eve. Şu an herşey güzel görünüyor. Sadece CPU termal pastasını fln yeniden sürdüm, az biraz sıcaklıklar oynuyor, o da oturur bi kaç güne sanırsam. Sonuç Çizgi elektroniğe en derin sevgi ve saygılarımı iletiyor, çok teşekkür ediyorum. Ne OC olayını sordular ne de bişi. 15-20 dakka da olay bitti. Parada vermedim mis.
Öne çıkan mesajlar