HighSelf Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Az önce pilav yapıyodum kendime. annem araya girdi KARIŞTIRILMAZ PİLAV GÖZ GÖZ OLANA GADAR diye dedim gugıla sorarım sana ne sorucam. baktım gugılda cevap yok, pati cevaplasın. ben böyle bi şehir efsanesi görmedim. ha şehir efsanesi deyince de aklıma RTE geldi ankete ekledim
Tesbih Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 karıştırılır annen yanlış biliyormuş
paspatur Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Acaba göz göz olması ile kastedilen tane tane olması olabilir mi? Ama pilav hiçbirtürlü karıştırılmaz ki zaten. Bulgur pilavı karıştırılır. Pirinç pilavı karıştırılmaz
HighSelf Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 oha üçüncü şık rush yedi
FromTheHell Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 tayyip bu "seçim"e bile hile karıştırmış. adam her yerden 1. çıkıyor.
vaniLLe Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 karistirilmaz. önce cekcek bütün suyu. hatta pistikten soora kapagin altina su kagit mutfak havlularindan koycaksin, iyice ceksin. öle dandik haslanmis pirinc yapcaksan zaten ha karistirmissin ha karistirmamisin cok bisi farketmio
calimero Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 ben de buradan bulgur pilavına özgürlük demek istiyorum. her açıdan pirinç pilavına 10 basar...
vaniLLe Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 ikisi de güzel de, bulgur pilavi herseye uymuyo. bazen sehriyeli pilav daha iyi uyuyo. yanina ne yaptigina bagli. bulgur pilavi ve cacik ayrica enfes. bulgurun icine yesil biberleri falan da kavurup atcaksin tabi.
vaniLLe Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 kus üzümlü baharatli pilav da cok iyi.
calimero Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 ya işte kuş üzümü fln böyle egzantirik şeyler katılıyo ancak pirinç pilavının içine, bir de mısır fln var ama onu saymıyorum. Bulgur pilavının avantajları: 1) yapımı kolay, yanmaz yapışmaz, topak topak olmaz. ustalık gerektirmez. 2) içine salça, soğan, biber ne istersen doldur keyfine göre. 3)üstteki seçeneğe de bağlı olarak tek başına da yenir afiyetle. pirinç pilavı daha çok başka bir yemeğin ekürisidir. 4) ısıtması problem olmaz. pirinç pilavı ısıtılınca bir şeye benzemez, bulgur pilavını ısıt ısıt ye lezzeti değişmez...
Pasta Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 pilava fıstık koyanları cehennemde özel bir bölüm bekliyor.
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 pilavınız kayda deger görünüm ve lezzette olsun istiyorsanız pişip altını kapattıktan sonra kapagın altına kagıt havlu koyar ve kapatırsınız.kağıt 7-10 dk buharını çeker ve yenmeye hazırdır.bu aşamaya gelene kadar karıştırılmaz.
Aluriel Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 1 ölçü pirinç 1/2 ölçü bulgur 1/2 ölçü arpa şehriye 1 ortaboy kurusoğan (yada yarım) kekik karabiber tuz 1-2 kaşık biber salçası (yada domates salçası, yada taze domates) az zeytin yağı zeytinyağını ısıt iyice, soğanları ekle, 1-2 dakika sonra salçayı ekle. soğanların pişmesine yakın baharatları ve tuzu ekle. bikaç dakika sonra soğanlar piştiğinde arpa şehriyeyi ekle, biraz kararana kadar pişsin. daha sonra bulgur ve pirinci ekle ve biraz daha kavur. son olarak da 3-4 ölçü su ekleyip iyice karıştır, altını kıs hafif, sonra da kapat ağzını. pişer 15-20 dakikaya.
Pasta Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 pişen soğan kokusundan parfüm yapsalar kullanırım ya.
kermit Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Aluriel said: 1 ölçü pirinç 1/2 ölçü bulgur 1/2 ölçü arpa şehriye 1 ortaboy kurusoğan (yada yarım) kekik karabiber tuz 1-2 kaşık biber salçası (yada domates salçası, yada taze domates) az zeytin yağı zeytinyağını ısıt iyice, soğanları ekle, 1-2 dakika sonra salçayı ekle. soğanların pişmesine yakın baharatları ve tuzu ekle. bikaç dakika sonra soğanlar piştiğinde arpa şehriyeyi ekle, biraz kararana kadar pişsin. daha sonra bulgur ve pirinci ekle ve biraz daha kavur. son olarak da 3-4 ölçü su ekleyip iyice karıştır, altını kıs hafif, sonra da kapat ağzını. pişer 15-20 dakikaya. kerane pilavı ?
kermit Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 ne keranesi lan meyhane olacaktı ashkdgasd kerane tatlısı vardı doğruya
DoruK Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 salt pilav karıştırılmaz tabağa konana kadar
Aluriel Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 kermit said: ne keranesi lan meyhane olacaktı ashkdgasd kerane tatlısı vardı doğruya bilmiyorum adını valla yalnız o meyhane pilavı dediğinde mercimek falan oluyordu galiba.
Pasta Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 abi pilava zeytinyağı nedir ama ya pilav tereyağlı olur.
kermit Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2011 Aluriel said: kermit said: ne keranesi lan meyhane olacaktı ashkdgasd kerane tatlısı vardı doğruya bilmiyorum adını valla yalnız o meyhane pilavı dediğinde mercimek falan oluyordu galiba. yok lan bulgurla falan yapılıyo mercimek olmaz onda
Öne çıkan mesajlar