Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pilav Sorunsalı


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Az önce pilav yapıyodum kendime. annem araya girdi KARIŞTIRILMAZ PİLAV GÖZ GÖZ OLANA GADAR diye


dedim gugıla sorarım sana ne sorucam. baktım gugılda cevap yok, pati cevaplasın.

ben böyle bi şehir efsanesi görmedim. ha şehir efsanesi deyince de aklıma RTE geldi ankete ekledim
Mesaj tarihi:
Acaba göz göz olması ile kastedilen tane tane olması olabilir mi?

Ama pilav hiçbirtürlü karıştırılmaz ki zaten. Bulgur pilavı karıştırılır. Pirinç pilavı karıştırılmaz
Mesaj tarihi:
karistirilmaz. önce cekcek bütün suyu. hatta pistikten soora kapagin altina su kagit mutfak havlularindan koycaksin, iyice ceksin.
öle dandik haslanmis pirinc yapcaksan zaten ha karistirmissin ha karistirmamisin cok bisi farketmio
Mesaj tarihi:
ikisi de güzel de, bulgur pilavi herseye uymuyo. bazen sehriyeli pilav daha iyi uyuyo. yanina ne yaptigina bagli.
bulgur pilavi ve cacik ayrica enfes.
bulgurun icine yesil biberleri falan da kavurup atcaksin tabi.
Mesaj tarihi:
ya işte kuş üzümü fln böyle egzantirik şeyler katılıyo ancak pirinç pilavının içine, bir de mısır fln var ama onu saymıyorum.

Bulgur pilavının avantajları:

1) yapımı kolay, yanmaz yapışmaz, topak topak olmaz. ustalık gerektirmez.
2) içine salça, soğan, biber ne istersen doldur keyfine göre.
3)üstteki seçeneğe de bağlı olarak tek başına da yenir afiyetle. pirinç pilavı daha çok başka bir yemeğin ekürisidir.
4) ısıtması problem olmaz. pirinç pilavı ısıtılınca bir şeye benzemez, bulgur pilavını ısıt ısıt ye lezzeti değişmez...
Mesaj tarihi:
pilavınız kayda deger görünüm ve lezzette olsun istiyorsanız pişip altını kapattıktan sonra kapagın altına kagıt havlu koyar ve kapatırsınız.kağıt 7-10 dk buharını çeker ve yenmeye hazırdır.bu aşamaya gelene kadar karıştırılmaz.
Mesaj tarihi:
1 ölçü pirinç
1/2 ölçü bulgur
1/2 ölçü arpa şehriye
1 ortaboy kurusoğan (yada yarım)
kekik
karabiber
tuz
1-2 kaşık biber salçası (yada domates salçası, yada taze domates)
az zeytin yağı

zeytinyağını ısıt iyice, soğanları ekle, 1-2 dakika sonra salçayı ekle. soğanların pişmesine yakın baharatları ve tuzu ekle. bikaç dakika sonra soğanlar piştiğinde arpa şehriyeyi ekle, biraz kararana kadar pişsin. daha sonra bulgur ve pirinci ekle ve biraz daha kavur. son olarak da 3-4 ölçü su ekleyip iyice karıştır, altını kıs hafif, sonra da kapat ağzını. pişer 15-20 dakikaya.
Mesaj tarihi:
Aluriel said:

1 ölçü pirinç
1/2 ölçü bulgur
1/2 ölçü arpa şehriye
1 ortaboy kurusoğan (yada yarım)
kekik
karabiber
tuz
1-2 kaşık biber salçası (yada domates salçası, yada taze domates)
az zeytin yağı

zeytinyağını ısıt iyice, soğanları ekle, 1-2 dakika sonra salçayı ekle. soğanların pişmesine yakın baharatları ve tuzu ekle. bikaç dakika sonra soğanlar piştiğinde arpa şehriyeyi ekle, biraz kararana kadar pişsin. daha sonra bulgur ve pirinci ekle ve biraz daha kavur. son olarak da 3-4 ölçü su ekleyip iyice karıştır, altını kıs hafif, sonra da kapat ağzını. pişer 15-20 dakikaya.

kerane pilavı ?
Mesaj tarihi:
kermit said:

ne keranesi lan meyhane olacaktı ashkdgasd
kerane tatlısı vardı doğruya


bilmiyorum adını valla yalnız o meyhane pilavı dediğinde mercimek falan oluyordu galiba.
Mesaj tarihi:
Aluriel said:

kermit said:

ne keranesi lan meyhane olacaktı ashkdgasd
kerane tatlısı vardı doğruya


bilmiyorum adını valla yalnız o meyhane pilavı dediğinde mercimek falan oluyordu galiba.

yok lan bulgurla falan yapılıyo mercimek olmaz onda
×
×
  • Yeni Oluştur...