Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pilav Sorunsalı


HighSelf

Öne çıkan mesajlar

ya işte kuş üzümü fln böyle egzantirik şeyler katılıyo ancak pirinç pilavının içine, bir de mısır fln var ama onu saymıyorum.

Bulgur pilavının avantajları:

1) yapımı kolay, yanmaz yapışmaz, topak topak olmaz. ustalık gerektirmez.
2) içine salça, soğan, biber ne istersen doldur keyfine göre.
3)üstteki seçeneğe de bağlı olarak tek başına da yenir afiyetle. pirinç pilavı daha çok başka bir yemeğin ekürisidir.
4) ısıtması problem olmaz. pirinç pilavı ısıtılınca bir şeye benzemez, bulgur pilavını ısıt ısıt ye lezzeti değişmez...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 ölçü pirinç
1/2 ölçü bulgur
1/2 ölçü arpa şehriye
1 ortaboy kurusoğan (yada yarım)
kekik
karabiber
tuz
1-2 kaşık biber salçası (yada domates salçası, yada taze domates)
az zeytin yağı

zeytinyağını ısıt iyice, soğanları ekle, 1-2 dakika sonra salçayı ekle. soğanların pişmesine yakın baharatları ve tuzu ekle. bikaç dakika sonra soğanlar piştiğinde arpa şehriyeyi ekle, biraz kararana kadar pişsin. daha sonra bulgur ve pirinci ekle ve biraz daha kavur. son olarak da 3-4 ölçü su ekleyip iyice karıştır, altını kıs hafif, sonra da kapat ağzını. pişer 15-20 dakikaya.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

1 ölçü pirinç
1/2 ölçü bulgur
1/2 ölçü arpa şehriye
1 ortaboy kurusoğan (yada yarım)
kekik
karabiber
tuz
1-2 kaşık biber salçası (yada domates salçası, yada taze domates)
az zeytin yağı

zeytinyağını ısıt iyice, soğanları ekle, 1-2 dakika sonra salçayı ekle. soğanların pişmesine yakın baharatları ve tuzu ekle. bikaç dakika sonra soğanlar piştiğinde arpa şehriyeyi ekle, biraz kararana kadar pişsin. daha sonra bulgur ve pirinci ekle ve biraz daha kavur. son olarak da 3-4 ölçü su ekleyip iyice karıştır, altını kıs hafif, sonra da kapat ağzını. pişer 15-20 dakikaya.

kerane pilavı ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...