Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye Gaming federasyonu geliyor??

TD)Pentagram

Öne çıkan mesajlar

Umarım getirecekleri adamlar oyunlar hakkında bilgisi olan adamlar olur. Sadece bürokrat olarak kendi adamlarını getirirlerse veya oyunlara bizim gözümüzle bakmayan adamlar gelirse çok yararlı olacağını sanmam. Seçim yatırımı da olduğunu sanmıyorum seçim yatırımı olsaydı bütün gazetelerde koca koca sütunlarla görürdük nasıl dünyada ilk olduğunu (olmasa bile) veya nasıl iktidarın gençlerin istekleri doğrusunda ilerlediğini bence şu anda olumlu bir eylem fakat kurdukları federasyonun icraatları amaçlarını da daha rahat ortaya koyacak.

Bir de vergi için ya da para için yaptıklarını sanmıyorum. Türkiye de e-sports pek gelişmiş değil zaten yani pek bir şey kazanamazlar. Belki de şu 50-60 binlik Crysis turnuvasını görüp açmış olabilirler. Keşke danışman olarak Oyungezer'den falan adamlar çalışsada Türk oyun sektörüne de yararlı olsa.
Sosyal ağlarda paylaş

sabit bi konu oluşturun , googleda sc2 community aratınca elbet bura çıkar

başlık : Dijital Oyunlar Federasyonu buyrun bu başlığa lütfen
içerik : bakın şöyle yapcaksınız sc2 için şu adamları seçceksiniz onlar size bilgi vericek

maksat arayan devletimiz aradığını bulsun :P
Sosyal ağlarda paylaş

TD)Pentagram said:

Uliking said:

Keşke danışman olarak Oyungezer'den falan adamlar çalışsada Türk oyun sektörüne de yararlı olsa.

yeni üye
ilk mesaj
ilk fikir

hmmmm

Dostum donanım haber'de de yazıyorum ben profilime bakabilirsin istersen;
http://forum.donanimhaber.com/showProfile.asp?memID=316310
sizi takip ediyorum bir süredir ve starcraft bazında en iyi oyuncuların burada olduğunu gördüm o yüzden buraya üye oldum Starcraft'a başlayalı bir ay falan oldu High-Platinum'um şu an biraz daha gelişiyim Adeks'te turnuvalara katılmaya gelirim yüz yüze de tanışabilirsin.

O dediğimin de arkasındayım ayrıca Oyungezer'i de severim orada da üyeliğim bulunuyor. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Uliking said:

TD)Pentagram said:

Uliking said:

Keşke danışman olarak Oyungezer'den falan adamlar çalışsada Türk oyun sektörüne de yararlı olsa.

yeni üye
ilk mesaj
ilk fikir

hmmmm

Dostum donanım haber'de de yazıyorum ben profilime bakabilirsin istersen;
http://forum.donanimhaber.com/showProfile.asp?memID=316310
sizi takip ediyorum bir süredir ve starcraft bazında en iyi oyuncuların burada olduğunu gördüm o yüzden buraya üye oldum Starcraft'a başlayalı bir ay falan oldu High-Platinum'um şu an biraz daha gelişiyim Adeks'te turnuvalara katılmaya gelirim yüz yüze de tanışabilirsin.

O dediğimin de arkasındayım ayrıca Oyungezer'i de severim orada da üyeliğim bulunuyor. :)

şakacıyız canım biz kızma:)
yeni gelenlere karşı altta canı cıksıncılık yaparız
çıkmazsa canı severiz,öperiz,sarılırız :)
Sosyal ağlarda paylaş

IntoTheRain said:

hoşgeldin dostum. Ayrıca sana ufak bir bilgi vermek isterim. Bu ülkede WCG olmayışını senin üye oldugun ve fan i oldugun Oyungezere yönetimindeki isimlere borçluyuz bilmeni isterim. Yani Comminty için deil de kendi cepleri için calisan bir yer orası haberin olsun.

Edit. 3 kere hosgeldin yazmısım ya :D

olayların tam detayını bilmiyorum(hatırlamıyorum) ama jess(serhat bekdemir) yüzündendi sanırım. Oyungezer'in şuanki kadrosuyla alakası yok diye hatırlıyorum. Ki kendisi zaten ayrıldı çok uzun zaman önce.
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam biraz baktım da anladım galiba burada sQu adlı kişi açıklamış: http://forum.paticik.com/read.php?39,4755805,page=2

sQu said:

Evet dediklerinin tümü doğrudur LombaK_Knight. Alien sponsor falan olmadı ama WCG den götürülen paralar ile kuruldu. Kore'ye bizim ile birlikte gelenler de Tuğbek ve Serhat idi. Valla konuyu çok fazla açmak istemiyorum ama işin özü şudur ki WCG Ana sponsoru Samsung Kore, ülkelere harcamaları için bir bütçe veriyor ve bunlar ile turnuva organizasyonu yapılıyor. Bizimkiler çok zeki oldukları için tabi o parayı en doğru şekilde kullanıp cebe indiriolar. Türkiye'de şu anda WCG olmamasının nedeni Türkiye Samsung yetkililerinin bunu desteklememelerinden kaynaklanmasıdır. Zaten daha önceki WCG yi yapan kişi de şu anda Samsung'da çalışmıyor.

Ben genede Oyungezer'le ilgili birşey görmedim yani Tuğbek diye geçen kişi, Tuğbek Ölek'se ve denilenler doğruysa desteğimi çekerim de Tuğbek Ölek öyle bir şey yapacak birine benzemiyor. Serhat Bekdemir'i ise tanımıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Firmaların muhattap olabileceği bir kurumun açılmış olması çok güzel oldu. Bunun için bizlerin ne gibi firmalara teşvik yaptırabiliriz bunu düşünmek lazım. Bizim forumun sahibi GameTürk'e hemen bu konu hakkında yazı gönderdim. Konu hakkında detaylı bilgi alma çalışmasına başladılar. Bu şekilde bir çok yere teşvik için bilgilendirme gönerebilir
Sosyal ağlarda paylaş

Mantıklı bir hamle olur ama başta da dendiği gibi "Seçim öncesi" :)

Bütçe ile ilgili rakamı üfürdüğünü söylemek mümkün. Daha ciddi amatör sporlara bile o kadar bütçe verilmiyor. Kaldı ki yeterli kulüp sayısına ulaşılmadan federasyonlaşmaya gidilmez. Önce il şampiyonaları, sonra türkiye şampiyonası olacak ki Avrupa'ya "işte bu bizim şampiyonumuz" diyebilelim. Yoksa toplama bir takımı kabul edeceklerini sanmıyorum.

Bahsedilen şey dijital oyunları ciddi bir platforma taşımak. Şöyle ki kulüp olup lisans çıkarıp "AtaNet Spor Kulübü, PES Oyuncusu" şeklinde evraklar toplamak gerçekten ciddi bir iş.

Umarım olur, GSGM yapısını ve federasyonlaşmayı bilen birisi olarak böyle bir şeye sonsuz destek veririm.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...