Bugarea Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 iletişimde ticarette ortak dil kullanalım da bunun kendi paramızın üzerine ingilizce yazılmasını mı gerektiriyor? adam republic of turkey yazınca mı anlicak onun türk parası olduğunu biz onlarınkini nası anlıosak onlar da paşa paşa anlarlar, hiç olmadı üzerinde resime bakarlar. işte o zaman daha iyi anlarlar....[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 lol belli mi değil mi orası bir yana da fikren sadece republic of turkey yazılması bana fazla anlamlı gelmedi. turistlerin anlamasını kolaylaştıracak birşeyler yazması çok da mantıksız değil gerçi.. ha öte taraftan ben bir yabancı olarak paranın üzerinde değer ifade eden rakamdan başka neye bakmak isterim onu düşünüyorum da, olsa olsa hani "100 turkish lira" gibi birşey yazmasının anlamı olur.. geri kalanı latince yazmış japonca yazmış farketmez..[signature][hline]Deekin - Level 4 Kobold Bartman vs Raistlin - Level 41 Demi-Goth *Raistlin casts Haxxored Hantergranate of Doom 3* *Deekin plays Kalashnikof* *Raistlin dances to the rythym of the drums and afterwards the lead* *The party gains experience: IDKFA XP* *Deekin gains new character level: Über-Char of TSR Writer* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 iide dunya standardi ile ne alakasi var. zaten tse yi hicbir firma (bircok turk firmasi bile) tek olarak kabul etmiyo. avrupa standartlarina gore yapmak zorundasin yoksa dandik mal diyolar. ama paranin ustunde ingilizce yazi olmasi standart degil ki. hani alfabe degisik olsa ok ama ne bilim ingilizce bilen biri "turk lirasi" yazisindaki turk ve lira laflarini anlar mesela. bilmiyosa da ingilizce ogrensin kardesim :p[signature][hline]Sade bir forum için imzalara hayır! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 Zaten olmayacak. Böyle bir öneri sunuldu (hangi gerizekalı sunduysa demiyorum, bolca var nasıl olsa), kabul edilmedi.[signature][hline]MSN = [email protected] Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. All servers are equal, but Eclipse is more equal than the others. BULL SHIT Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SadButcher Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 Allahım ne zaman başarabileceğim de yazdıklarımı kısmen değil bütün olarak okuyarak toplamında birşeyler söylemeye çalıştığımı anlatabileceğim spor gazeteleri gibi yorumlamayın yazdıklarımı...[signature][hline]"Story of SadButcher" horacegoesskiing, 19 December 2003 13:31 tarihinde demiş ki: ...zayıf gelen iki dersim vardı resim ve beslenme dersi. şimdi dombili bi çizerim. öyle bi karakterim var yani... [Bu mesaj SadButcher tarafından 14 Eylül 2004 22:54 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 Dünyada, ülkenin resmi dili veya dilleri haricinde banknot üzerinde başka dilden yazı bulunduran ilk ülke olacaktık olsaydı. Bunun turizmle falan alakası yok. Avrupa ülkesi olmayla da ilgisi yok. Rezillik bu düpe düz.[signature][hline]MSN = [email protected] Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. All servers are equal, but Eclipse is more equal than the others. BULL SHIT Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 said: SadButcher, 14 Eylül 2004 22:53 tarihinde demiş ki: Allahım ne zaman başarabileceğim de yazdıklarımı kısmen değil bütün olarak okuyarak toplamında birşeyler söylemeye çalıştığımı anlatabileceğim spor gazeteleri gibi yorumlamayın yazdıklarımı... abi "türk lirasının bi yüzü ingilizce bi yüzü türkçe olsun diyosun", neyini yorumlayayım bunun. kullanan ülkeler arap emirlikleri, tanzanya, kenya.sen neyi kiminle aynı kefeye koyuyosun.bana muhasır medeniyetlerle aynı seviyede,gizli yada açık sömürge olmayan bir tane ingilizce kullanan bir tane devlet gösterebilirmisin.kendi ordusu olmayan, ülkesinde amerikan ordularını şerefle barındıran, hatta "bizi dünyanın en iyi ordusu koruyor" diyen, buna rağmen "peki sizi amerikanlara karşı kim koruyacak" diye sorduğumda verecek cevap bulamıyan japonlar bile paralarının iki yüzündede japonca kullanırlar.ekonomisinin büyük bir kısmını turizimden sağlayan,havaalanına indiğiniz andan itibaren süper turist muamelesi gördüğünüz,üstelik milliyetcilik, din gibi duyguları gelişmemiş olan, bugüne kadar Prag kapılarına gelen her orduyua sanat eserleri ve muhteşem binaları yıkılmasın diye şehrin anahtarlarını veren çek cumhuriyetinde bile çek korunasının iki yüzüde çek dilindedir. bi ülkenin varlığını ispat eden bikaç şey vardır.bunlardan biride paradır.şu anda kürdistan'ı kurdulklarını iddia edenler ilk iş olarak iki yüzündede kürtce yazan yazılar paralarını bastılar.acaba neden? anlıyamadığım farklı bi düşünce sisteminin içinde kaybolmuşsunuz.türk lirasının üzerinde ingilizce barındırılmasını savunmanın ne anlamlara geldiğini düşünemiyen bi yapı bu. bazı şeylerin korunması gereken şeyler olduğunu unutmuş gibi davranıyorsunuz.ya da bilmiyorum ne dediğinizi bilmiyosunuz.[signature][hline]çok dobiyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saru Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 said: Alexi_Septimus, 14 Eylül 2004 22:02 tarihinde demiş ki: Hangi ülkenin mi var? Bi saniye ; Benim gördüğüm kadarıyla Birleşik Arap Emirliği kullanıyor ingilizce olarak. Suriye kullanıyor. Mısır kullanıyor. Tanzanya kullanıyor. Ve Kenya kullanıyor. Bende bu paralar var. Ahada ; Birleşik Arap Emirlikleri : United Arab Emirates Cental Bank 50 Dirhams Mısır : Central Bank of Egpyt 20 Pounds Kenya : Central Bank of Kenya 200 Shillings Suriye : Central Bank of Syria 100 Syrian Pounds Tanzanya : Bank of Tanzania 500 Pounds. Yeterli mi? Tek yüzü ingilizce bütün bu yazdıklarımın. Diğer tarafı kendi dillerinde. o saydıklarının hepsi bir zamanlar sömürgeydi ama cahiller nerden bilcek dimi umurcuk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 Bence herkes asiri tepki gosteriyo ve fazla milliyetci davraniyo. ben "republic of turkey" yazilmasini desteklemiyorum ama pek de bi tarafta sayilmam cunku herhangi bi sakinca da gormuyorum. sizin bu yaptiginiz, surda turkiye yazarken insanlarin t'yi kucuk yazmasi yuzunden ortaligi ayaga kaldirmak gibi bi sey. abartiyosunuz. YTLyi alan bi yabanci republic of turkey'i gorunce gayet de bi fikir sahibi olabilir ki, TRnin cumhuriyet oldugunu bilmeyen bircok kisi var... kendini ifade etmenin neden bu kadar sakincali oldugunu anlamadim. yuzeysel bi seylere karsi bu kadar sacma savas vereceginize, cok daha derinine isleyenlere bi care bulun... cok fazla gecistirilmis, yukarida bi arkadasin yazdigi gibi, millet selamin aleykum diyosa ve herkes bunu normal karsiliyosa bu daha buyuk bi sorundur cunku bu dusunce yapisindaki sorundur, kagit uzerindeki burokrasi degil. aslinda degersiz olan seyleri opup basimiza koymaya o kadar alismisiz ki, gozumuzun onundeki absute bakmiyoruz bile... Uzerinde republic of turkey yazan SIKKELERI siz protesto etmeye devam edin. eyleme giderken sariklarinizi goturmeyi unutmayin... hey allahim, bosun da bosu ya... allah akil fikir versin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 ülkem gençliği ne kadar materyalist olmuş. aloooo! hooow! sömürgeleştiriyorlar. geçin şimdi evrensellik mevrensellik ayaklarını..[signature][hline]en ince yerim bileğim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 ne kadar boş dimi. bunu eline alan turistler türkiyenin bi cumhuriyet olduğunu anlar dimi.ama aynı zamandada bu turistin gözleri, türk bayrağının bi köşesinde britanya bayrağı arar veya acaba türkiye sömürgelikten ne zaman kurtulduki der?[signature][hline]çok dobiyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 onu marshall yardimini alirken soolicektin arkadasim. milyarlarca dolar borc almadan once... stalin'in dedigini uyarlamak lazim aslinda; turkiye'nin dostu veya dusmani degil; turkiye'nin cikarlari. iki gunluk biyik birakip da millete caka satan cetelere uye olmaktansa en azindan ulkem adina bi sey yaparak ovunmeyi seciyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SadButcher Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 Beyler size öncelikle tartışırken karşınızdaki insana hakaret içerecek kelimeler kullanmamanızı rica ederek başlayacağım. Ben ne cahil nede gerizekalıyım aksini düşünen varsa buyrun yüzyüze tartışalım konuşalım anlaşırız bir şekilde. 9 senedir iş hayatı içerisindeyim ve işim hep uluslararası anlamda ticaret, insan ilişkileri ve turizm ile alakalı oldu. Hiçbir zaman karşımdaki insanın neden bir ülkeye ait olduğunu yada benimle neden İngilizce konuşuyor olduğunu yargılamadım halada böyle düşünüyoum nedir? İsveçin parasında bir yüzü ingilizcedir sömürgemiydi haır, İsviçreninde aynısı peki onlar hayır. Parayı kutsal bir milli değer olarak görmeyi yorumlamadan önce şunuda belirteyimki para bir ihtiyaca karşılık olarak ortaya çıkmış bir ortak kullanım biriminden başka hiçbirşey değildir. Geçmişte kaşar peyniri ile birşeyler satın alırkende aynı duygularımı taşıyıp bir tekerlek kaşarı milli değerimizdir varoluşumuzun biricik göstergesidir olarakmı yorumluyorduk? İnsanlığın kullandığı tüm değer birimleri bu yollardan geçmiştir öncelikle neyin milli değer olup neyin olmadığını bir kararlaştırıp mantık muhasebesinden geçirin Bayrak diyeceksiniz tamam o ayrı bir değerdir çünkü işlevi bir sembol olması senin ülkenin işareti olmasıdır ancak paradan bahsediyoruz burada verip karşılığında birşeyler satın aldığımız bir kağıttan. İşlev ihtiyaçtan doğar ve ihtiyaç insanın duygu ve değerleri ile alakası olmayan bir yaşam gerekliliğidir. Bunları birbirinden ayırın ve öfkenizi yatıştırıp mantığınızı çalıştırın...[signature][hline]"Story of SadButcher" horacegoesskiing, 19 December 2003 13:31 tarihinde demiş ki: ...zayıf gelen iki dersim vardı resim ve beslenme dersi. şimdi dombili bi çizerim. öyle bi karakterim var yani... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 said: riglous, 14 Eylül 2004 23:54 tarihinde demiş ki: onu marshall yardimini alirken soolicektin arkadasim. milyarlarca dolar borc almadan once... stalin'in dedigini uyarlamak lazim aslinda; turkiye'nin dostu veya dusmani degil; turkiye'nin cikarlari. iki gunluk biyik birakip da millete caka satan cetelere uye olmaktansa en azindan ulkem adina bi sey yaparak ovunmeyi seciyorum ben. oha nerelere çekiyosun tartışmayı.ne alakası var şimdi milliyetci bozuntularıyla.marshall yardımı alındı diye paraları ingilizcemi basmak lazım.[signature][hline]çok dobiyim [Bu mesaj Ra_d tarafından 14 Eylül 2004 23:58 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 yukarida yapilan bos bi milliyetcilikten farki yok cunku. SadButcher'in da dedigi gibi gayet basit bi seyi, kutsallastirip sonra somurgelere cekiyosunuz olayi. ayrica ulkem gencligi neden materyalist olma geregi duydu? marshall yardimi sagolsun. edit: degersizlesen bi seye, deger katarak, uluslararasi statuye getirmeye calisiyoruz di mi YTL ile... degersizlesmesine sebep olan nokta oydu. bu mesajdan sonra da, yazinca mi degerlenecek diiceksiniz, hyr, ama en azindan eline alinca birisi alip bakacak, ve RoT'yi gorecek. [Bu mesaj riglous tarafından 15 Eylül 2004 00:04 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 said: riglous, 14 Eylül 2004 23:54 tarihinde demiş ki: onu marshall yardimini alirken soolicektin arkadasim. milyarlarca dolar borc almadan once...böle nası diyim unity kokusu aldım bir an. aldıysak aldık borç alınır verilir, bir şekilde hallolur. borcumuz var diye afedersin ama birilerinin altına mı yatacez. alla alla.. bence ingilizce ibarenin dipte köşede minik bir ibare olarak geçmesinde sorun yok. sıfırlar varken dünya çapında tanınması da kolaydı zate :-p[signature][hline]Soru: Bir ampulü değiştirmek için kaç tane C++ programcısı gerekir? Cevap: Hala fonksyonel düşünüyorsun! Doğru tasarlanmış bir ampul nesnesi, değiştirme metodunu genel ampul nesnesinden miras alır! [Bu mesaj Rahan tarafından 15 Eylül 2004 00:05 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 said: Rahan, 15 Eylül 2004 00:05 tarihinde demiş ki: böle nası diyim unity kokusu aldım bir an. aldıysak aldık borç alınır verilir, bir şekilde hallolur. borcumuz var diye afedersin ama birilerinin altına mı yatacez. alla alla.. bence ingilizce ibarenin dipte köşede minik bir ibare olarak geçmesinde sorun yok. sıfırlar varken dünya çapında tanınması da kolaydı zate :-p yukarida ama dedim ya ben, degersizlesti.. tekrar degerli hale geldiginde bari uluslararasi bi ibare olsun uzerinde.. kimsenin altina falan yattigin yok. eger bunu altina yatmak olarak goruyosan, o zaman afedersin ama her gun aleykum selam diyenler... :0 birilerini gicik etmek icin konusmuyorum, fikrimi paylasiyorum ve sonunda haksiz olursam, tabii ki diger gorusleri kabul edicem.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SadButcher Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 Sanırım yukarıda geçen Materyalizm, Meta-Fetişizimi ve Kapitalizm anlamında kullanılmış :)[signature][hline]"Story of SadButcher" horacegoesskiing, 19 December 2003 13:31 tarihinde demiş ki: ...zayıf gelen iki dersim vardı resim ve beslenme dersi. şimdi dombili bi çizerim. öyle bi karakterim var yani... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 eahehaehahea hepsi :D ayrica serbest ekonomiyle yuruyen ve gelismeye calisan bi devlette hala niye kapitalizme bu kadar nefret kusuluyo onu da anlamak guc. [Bu mesaj riglous tarafından 15 Eylül 2004 00:21 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 şu anda gayet mantıklı düşünüyorum.kesinlikle körü körüne yapılan bi saldırı değil konuştuklarım.sonuna kadar korumamız gerektiğini düşündüğüm şeylerin resmen ezildiğini ve kaybolduğunu gördüğüm için konuşuyorum. ikincisi bunun tamamen ekonomik bi düşünce açısı olduğunu düşünüyorum.kaşar tekerleğide şu yaptığımız tartışma içinde çok yüzeysel ve komik bi örnek olarak kaldı.kusura bakma yorum yapamıycam.isveç ve isviçreye gelelim.oralar avrupa ülkelerinin hepsinin vatandaşlarının bir arada, ortak olarak bulunduğu ve avrupanın ortası denilen kırma memleketlerdir.ülkede ingilizce, almanca, fransızca, italyanca birlikte konuşulmaktadır. bu yüzden ülkedeki herkesin para biriminden haberdar olması için böyle bir sistem düşünülmüştür. avrupada hiç bir ülke isviçreye veya isvec'e ses çıkaramazlar.ayrıca zaten onların kendileri çoğunluka olaya karışmazlar. para her zaman her yerde bir milletin simgesidir.eğer bir ülkede kendi para birimi yerine başka bir ülkenin para birimi kullanılıyorsa o ülkenin bağımsızlığı ve üniter yapısı hakkında herkes şüpeye düşer.yanlışmıyım? ama sanırım "madem paramız değersiz,üstüne ingilizce yazıp bi nebze yarar kazanalım" mantığı pragmatizm olarak yorumlanabilir.[signature][hline]çok dobiyim [Bu mesaj Ra_d tarafından 15 Eylül 2004 00:34 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 said: Emaleth, 14 Eylül 2004 21:57 tarihinde demiş ki: yahu yemeyin böyle şeyleri. YTL tasarımı daha açıklanmadı ki üzerinde republic of turkey yazdığı bilinsin. daha açıklanmadı derken, tanıtım proje grubunda yer alan insanlar bile bilmiyor yani, bütün layoutlar dummy tasarımlarla hazırlanıyor. forwardcıbaşılar nerden bilecek... hey yarabbim... Ema doğru söylüyor.hem imzayıda gözönünde bulundurursak :)[signature][hline]Korax, 27 Ağustos 2004 15:58 tarihinde Brook'a demiş ki: Dünya ahiret bacım olsun.. Ayda görürsem affetmem. [spo1=Paticik Halay ekibi] _o_ _o_ _o_ _o_ ..|.....|.....|.....| ./ ./ .../ .../ Tey,Tey,Teyyy.. Soldan Sağa:Paskal,Koraks,Tora ve Llama,Paticiğin Resmi,Tescilli Halaycıları.. Powered bY Korax & Pascal. Pati halay ekibi kurucuları ve başları.. [/spo] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MadOrca Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 said: Silthanas, 14 Eylül 2004 22:58 tarihinde demiş ki: yani sanki uluslararasi ticarette Turk parasi kullaniliyor da bol bol..sanki turistler ellerinde gani gani turk paralariyla geziyolar da, bi de tutup ingilizce yazacagiz paranin hangi ulkeye ait oldugunu.. Euro ya rakip bir ticari banknot olarak mi du$unuldu acaba, nedir yani anlamiyorum ki..O kadar sacma sapan bir $ey ki, boyle bir tasari bile olamaz, yalan dolandir yani.. +1[signature][hline]Fuck what I said it dont mean shit now Fuck the presents might as well throw em out Fuck all those kisses it didnt mean jack Fuck you, you ho, I dont want you back Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 ilk sayfayı okudum yetti dellenmeme. yahu hangi mantıkla ingilizce olsun paramızda ha ? ne işimize yarıyacak ? kimin ne işine yarıyacak ? çok geçen bi para değil ki biz kullanıyoruz sadece ülkemizde. sömürgemiz de yok.demekki biz sömürgeleşiyoruz gibi birşey olur o. öyle şey olmaz. isteyenleri tokatlarım görsem.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere quod abolesco dum te defendo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 said: Ardeth, 14 Eylül 2004 22:18 tarihinde demiş ki: nasıl forward denen bütün mesajlar saçma sapan şeylerse buda öyle birşey buna inanan biri yoktur umarım zekası gelişmemiş insanlar kendi çapında böyle oyunlar oynayıp milleti dolduraşa getirmek istiyor çoluk çocuğa alet olmayın [signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2004 said: Sly-One, 15 Eylül 2004 00:50 tarihinde demiş ki: ilk sayfayı okudum yetti dellenmeme. yahu hangi mantıkla ingilizce olsun paramızda ha ? ne işimize yarıyacak ? kimin ne işine yarıyacak ? çok geçen bi para değil ki biz kullanıyoruz sadece ülkemizde. sömürgemiz de yok.demekki biz sömürgeleşiyoruz gibi birşey olur o. öyle şey olmaz. isteyenleri tokatlarım görsem. sly istersen bi devamını okuda bi daha yaz.[signature][hline]çok dobiyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar