liberal Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 sorularım var. 1- Yeni alınan bir Ram'i bilgsiayara taktığın anda yazılıma ihtiyaç duymaksızın performansı etkiliyor mu? 2- Ram'lerde frekans farklılıkları var sanırım. kimisi 667 civarı kimisi 1070 falan. Alırken bir önceki Ram'in aynı frekansa sahip olması mı lazım, yada bu frekans olayı nedir. Yoksa frekans yokmudur da benmi saçmalıyorum. 3- Zilyon tane anakart var hepsinin görünümü aynı. Bunları birbirinden ayıran özellik ne? 2 sene önce cıkan bi anakartla bu yıl cıkan anakartın ne özelliği var? performans? 4- Eski bilgisayarımda leş olmuş bir soğutucu var. Anakartı alırken bu soğutucu üstüne takılı mı geliyor yoksa bilgisayarcılar soğutucuyu toplarken seçtikleri fan'ı üstüne mi montelerler?
Kojiroh Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 1. Hiçbi şey kurmana gerek yok, anında performansı etkiler 2. Evet var. Genelde anakartın ve işlemcinin desteklediği frekanslara göre alınır ve her ram'in aynı frekansta olmasına dikkat edilir. Farklı frekanslarda birden fazla ram varsa, tüm ramler en yavaş olanının frekansında çalışır. 3. Performans, yeni donanım serileriyle ve teknolojilerle uyumluluk v.b. 4. Soğutucu işlemcinin kutusundan çıkar, işlemciyi anakarta, soğutucuyu da işlemcinin üstüne takarsın. Montajı sen yapmıyosan sorun yok, eğer özel olarak farklı bi işlemci fanı almışsan onu, almamışsan işlemciyle beraber geleni takar.
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 selam ben de bilgisizim ama 1-) hızlanır bro 2-) frekans deildir o başka bişidir. Ram'in işlem yapma kapasitesi olması lazım, birimler karışmış sadece =). HZ ibaresi gördün tabi yapıştırdın frekansı da deil o eet, işte saniyede kaç işlem yapıo onun hesabı gibisinden. 3-) bilmiyorum ama takılabilen modüller farklılık gösteriyor, daha fazla şey var ama sallarım şimdi 4-)Anakarrttan bağımsız gelir ya soğutucu ayrı bişi zate.
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 oha hayatımın faili, benim kafa direk şartlanmış frekans = dalgayla alakalı olmalı die. nese editlemiorm sonra fail topiklerinde linklerim
liberal Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 Ben anakartı soğutma olayı var sanıyordum, demek o işlemci içinmiş. Bu arada 2 farklı posta bak lan. biri pro bişeyler anlatmış, diğeri arkadaşlar arasında dersin ya "tak lan bişey olmaz" tarzı olmuş dfsdas sağolun ikinizde Bu arada son bir soru hazır aklıma gelmişken bilgisayarda 1 GB ram varsa ve ben 4 gb'lik ram alırsam problem olur mu? 5gb ram olayı falan? bugünek adar 4-8-12 şeklinde görüyoruz. Yada 2 gb ram'in yanına 4gb takarsak dengesizlik olup sarsarmı pc'yi
Kojiroh Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 İşletim sistemin 64 bitse paşa paşa kullanırsın. Gerçi o 4 gbnin tamamını kullanabilmesi için de 64bit lazım. Ama yine de 4ün üstüne 1 koyman fazla bi şey farkettirmez, 4 8 12 yine en verimlileri
Öne çıkan mesajlar