Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Java Sorularım (Takıldıkça Soru Eklenecek)

Buddha

Öne çıkan mesajlar

Son mesajda tek esittir koymamis ki zaten.

Ayni olmasi lazim evet. Ama String pooling bir JVM optimizasyonu. JVM bunun garantisi veriyor mu bilmiyorum. Verse bile sonucta String'lerin equals ile karsilastirilmasi gerektigi icin pek önemi de yok.

Ana fikir: String'leri == ile karsilastirma. ;)
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Mirage said:

O sema annotation olayi iyiymis. Olmadi mi öyle? Benim yazdigim cözüm tamamen elle düzeltmeye dayaniyor.

C:pcjaxbreader

klasörüne cikardim mesela klasslari ve java dosyalarini.

Belirli bir klasa su kod ile girmek istiyorum (people ornek)

. said:

JAXBContext jc = JAXBContext.newInstance(PEOPLE.class);

Ama eclispe bazli alakasiz bir software uzerinden calisiyorum. People.class die cagirmam mumkun degil ??? People.class yok diyor haliyle bana

Direk hdd dekini yerini verincede olmuyor ?

"C:pcjaxbreaderPeople.class" seklinde cagiramam mi ?

buna benzer yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Çağıramazsın. O örnekteki "PEOPLE.class" classpath içindeki bir class'ın class nesnesi.

PEOPLE class'ini classpath'a eklemen lazım. Sonra aynı o örnekteki gibi PEOPLE.class ile cagirabilirsin kodunu. Class default pakette değilse önce import etmen ya da class ismini paketlerle birlikte tam olarak girmen lazım.

Eclipse'vari bir şey ile çalışıyorsan projene sağ tıklayıp "build path" ayarlarına girip, class dosyasının olduğu klasörünü classpath'a ekle.
Sosyal ağlarda paylaş

Söyle duzenliyim soruyu.

Reader die bir klasorde 100 kadar java dosyasi olusturdum xjc ile (Schemalara ait). Sonra bunlari compile ettim .class dosyalarini olusturdum.

Simdi bunlari jar yapip kullandigim softwarede import etmek istiyorum. Eclipse indigo ile bunlari exportladim .jar dosyasi olusturdum. Diger softwarede bu .jar i importladim.

Ama hala bana FIBEX bulanamadi diyor mesela. JAR in icine bakiyorum FIBEX.class i var oysa......

Cikamadim icinden pfff
Sosyal ağlarda paylaş

nasil ekledin jar dosyasini?

edik: eclipse'de projenin üstüne sag tikla properties de. Java Build Path'a tikla Libraries e gel. Add Externel Jar de jar dosyasini sec.

eklemek icin class icinde en basa bunu ekle.
import com.paticik.yeniclass;

sonra istedigini cagir. (ne kadar bilgim var bilmiyorum java konusunda)
Sosyal ağlarda paylaş

Installierte JRES / EXTERNE jars hinfügen kismindan, birde programin kendisinin bir olayi var externe jar datei die ordan da ekledim.

Ama bu jar olayini dogru mu olusturamadim acaba ?

Bu konularda cok acemi oldugum icin software altinda da jar ekleme aklima geldi, eclipsi actim bende. XJC sonrasi olusanlarin hepsini bir .jar a topladim.
Sosyal ağlarda paylaş

Herhalde bastan birseyleri yanlis yapiyorum

Paket su
package said:

package fibexReader;

import javax.xml.bind.annotation.XmlAccessType;
import javax.xml.bind.annotation.XmlAccessorType;
import javax.xml.bind.annotation.XmlAttribute;
import javax.xml.bind.annotation.XmlElement;
import javax.xml.bind.annotation.XmlRootElement;
import javax.xml.bind.annotation.XmlType;
javax.xml.bind.annotation.adapters.CollapsedStringAdapter;
import javax.xml.bind.annotation.adapters.XmlJavaTypeAdapter;

@XmlAccessorType(XmlAccessType.FIELD)
@XmlType(name="", propOrder={"project", "protocols", "elements", "processinginformation", "requirements"})
@XmlRootElement(name="FIBEX")
public class FIBEX
{

@XmlElement(name="PROJECT", required=true)
protected PROJECTTYPE project;

Diye gidiyor get set metodlariyla.

Bunu jara cevirdim. Import ediyorum bana diyor ki eclipse :

Bu paket icinde FIBEX klasini olusturun.

Veya atiyorum bu paket icinde ELEMENTS.class var onda da ayni seyi soyluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Spam olacak biraz ama import etmeyi basardim.

Tum herseyi sildim once. Sonra gittim xjc ile .java lari olusturdum. Consoldan javac ile yetemedigim icin hadi dedim eclipse ile compile ediyim.

Eclipse actim , compile ettim herseyi, classlari olusturdum. Eclipse ile exportlayim .jari olusturdum. Sonra bu sekilde olusturdugum jari importladim.

Mesela paketin adi : de.fibexReader

import de.fibexReader dan sonrasi eskiden gelmiyordu bu sekilde

import de.fibexReader.FIBEX
import de.fibexReader.ELEMENTS

falanda gelmeye basladi. Daha once elemanlar gelmiyordu.

Bos zamanlarimda bakayim diye ugrastigim bir seydi bu olay, maasalah tum gunumu aldi.

edit : ikinci olusturusumda paket adina de.fibexReader dedim

ilk pakete ait izler hala duruyor bir sekilde fibexReader diye. Onda hala ayni zamazingo oluyor. Bir sekilde onu komple kaldiricam bulup.
Sosyal ağlarda paylaş

xjc ile xml schemadan javaları oluşturdum.

Esas başka bir sorun çıktı yarın onu postlucam buraya , yorumlarınızı bekliyorum :) takıldığım kısmı atlattım e azından.

Googledan baktığım kadarıyla farklı compiler versiyonları kullanmamdan dolayı oluşan bir hata çıktı ama hatanın tam metni aklımda değil.
Sosyal ağlarda paylaş

java.lang.UnsupportedClassVersionError: de/fibexReader/FIBEX : Unsupported major.minor version 51.0

hata bu.... jaxb sadece 1.7.0_03 altinda var bende.

Eclipse de bu versiyonda, son yukaridaki mesaji veren toolda bu versiyonda.

Sabahta eclipse jaxb plugini koyup ordan denedim ama daha sacma seyler oldu.

Haftasonu bir uzmana danisicam artik
Sosyal ağlarda paylaş

GEd said:

Tum herseyi sildim once. Sonra gittim xjc ile .java lari olusturdum. Consoldan javac ile yetemedigim icin hadi dedim eclipse ile compile ediyim.

Eclipse actim , compile ettim herseyi, classlari olusturdum. Eclipse ile exportlayim .jari olusturdum. Sonra bu sekilde olusturdugum jari importladim.

Bu Eclipse ile compile ettigin class'lari büyük ihtimalle Java 7 seviyesinde compile etmissin ve Java 6 ile calistirmaya calisiyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

eclipse sanirim 1.5 de compile etmis (AYARLARI OTOMATIK 1.5 e almasi salaklik degil mi ?????) illa kontrol etmek mi gerek yani, tekrar ugrastim 1.7 ile compile ettim simdi. birde plugin buldum XJC direk eclipseden calisiyor. Simdi baska baska hatalar cikti, halledersem ilk bilgiyi alirsam zaten xmlden birakicam bu isi.

yeter

edit : olayi karistiran aslinda xmlin 6 tane schema (extension ) olmasi. Basit bir xml degil ne yazik ki.
Sosyal ağlarda paylaş

yardimlar icin tesekkurer. Eclise uzerinden parse edebildim. Tum bilgilere ulasiyorum. Benim ucuncu softwareim uzerinden ulasamadim bilgilere, input outputta bir salaklik yapiyorum herhalde ugrasicam.

Compiler compabilitaet sorununu cozdum en azindan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...