Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye'de Ultima Online [Tartışma]

Öne çıkan mesajlar

• Admin
Mesaj tarihi:
Ben ilk başladıgım günleri hatırlıyorumda liseden bi sınıf arkadasım bana olm netten frp oynayabilecegimiz bi oyun buldum süpermiş şöle şöle seyler yapabiliyormuşsun cd yi alcam gel oynayalım demişti

e bizde 2-3 senedir adam gibi masaüstü ortamı kurup oynayamamanın verdiği açlıkla atladıydık

ama baktık ki oyun cok bi hastalık cok zaman alıyo arkadasın okadar nete girme lüksü yoktu bıraktı
bende ise tam tersi oldu bi saplandım cıkamadım valla :)

oyuna rp yapıcam diye baslayanlar daha uzun süreli oynadılar ve oynuyorlarda (tabi zamanla pp e dönenlerde cok oldu) ama cs den baska ne oynarım lan diye baslayanlar sayesinde baslayıp bırakma muhabbeti sıklaştıgı için ve su forumda gördügüm envai çeşit sataşmayı seven kavgacı tipler de oldugu için uo bitiyor izlenimi uyanması çok doğru)[signature][hline]Grandmaster Hamburger
Mesaj tarihi:
Bence Bu reklam olayı kapansın yenı acılan shardlar moderatorler tarafından bı yerde lıstelensın adam topic acmayı bılmıyor olmayan bi shardın reklamını yapmaya çalıışııyor.. [smal](lafım osmana deqil :) )[signature][hline] __«³¹®¤R_e¤³_X¤³¹x¯²-»__
|||||Yapim aşamasında|||||

Mesaj tarihi:
Ben eskilerin zevk alamaması olayı pek katılmıyorum zgwr . Önemli olan taran'nında dediği gibi kısıtlama az oyunculara o oyunu oynadıklarını hissedicekleri yenilikler yapmak . O yüzden bu oyunu daha once oynamış hatta artık cılkını cıkarmış diyebileceğimiz insanlar bile bana kalırsa zevk alabilirler.[signature][hline]Dut ağacında üzüm YETİŞMEZ !!
[spo1=bkz.]
Evrende bir toz bile sayılamayacak ufakıkta bir yer kürenin üstünde küçüklüğü belki hesaba bile katılamayacak bir varlığımız var;ne var ki aklımızla büyüğüz. Aklımıza güvenelim
[/spo]
Mesaj tarihi:
ya orası öyle . sürekli yenilik olursa sürekli geride kalırsın . Bir newbie gibi olur sürekli öğrenmek istediğin için merak senin heyecanlandırır ve zaevk alırsın . Ama şimdi kim her gün yeni bir şey yapıyor serverda ? Aynı şeyleri yaşamakda insanı sıkıyor . Düşünün bi serera giriyorsun reglerini alıyorsun , ticaret yapacak chara sahipsen malzemelerini hazırlıyorsun . Ondan sonra etrafta gezmeye başlıyorsun . İnsanlara merhaba diyorsun . Masum ları katillerden kurtarıyorsu . İnsanlardan malzeme satın alıyorsun . Ertesi gün yine aynı şey öbür gün ve öbür gün .[signature][hline]Bu gün asılıyorum
İnsanlar son kez kadehimi dolduruyor
Ama Bu Kes En kıymetli hazineleriyle
Gözyaşlarıyla .
Grandmaster zgrw

[Bu imza zgrw tarafından 28 august 2004 17:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Sürekli yenilik yenilik demişsiniz fakat ben buna katılmıyorum , hayatımda oynarken en çok zevk aldığım sunucu sanane dünyası ydı ve neredeyse default sphere ydi , öyle pek çok yenilik yoktu , sadece oyunun oynanabilitesini arttırıcı hoş şeyler vardı , yani yenilik olsun diye kasmamışlardı , 3-5 tane insanın hoşuna giden şey vardı.
DynamicK in de dediği gibi UO yu biri bıraktığında başka biri başlar . Yani UO kolay kolay bitmez , fakat artık bazı kimselere hitab etmiyor , fazla yenilik benim hoşuma gitmiyor mesela .
Bir de dediğim gibi oyunu oynayan kitle değişti . Dün Bonec. , zgrw ile buluştuğumuzda bu konuyu konuştuk UO nun tutmasının sebebi ne acaba diye , şöyle bir şey çıktı ortaya , hem irc de gibi chat yapıp aynı anda oyun oynuyor olabilmen . Ve bu ilk oyunlardan olduğu için tuttu böyle . Artık hiç zevk almamın bir sebebi de 128k adsl . Sağolsun 5 dakkada halletti sorunumu tavsiye ederim herkese .[signature][hline]a.k.a. [SofD]ZeBeLLaH (eski)
ZeBeLLaH(yeni)
Paticik StarCraft Forumları
BonePART, 01 Eylül 2004 04:16 tarihinde demiş ki:
benim bi kusum war sapasaglam
hemde kocaman
Mesaj tarihi:
Tamam sende haklısında. Şimdi şuda net ve açık bir sonuç . Buraya hergün shard reklamı yapılmasından yakınan diger server Ownerları. Kendi serverlarını az once yazdığım niteliğe getirmeye çalışabilirler.[signature][hline]Dut ağacında üzüm YETİŞMEZ !!
[spo1=bkz.]
Evrende bir toz bile sayılamayacak ufakıkta bir yer kürenin üstünde küçüklüğü belki hesaba bile katılamayacak bir varlığımız var;ne var ki aklımızla büyüğüz. Aklımıza güvenelim
[/spo]
Mesaj tarihi:
yaa arkadaslar haturlarmısınız bilmem ama bir aralar hobbit vardı rp serveri ve bu konuda gercekten ciddiydi cunku kayıt olurken bir hikaye istiyorlardı sizden iste bole bir servera ihtiyacımız var bizim bence toplanalım bole sadece kaliteli playerların gircegi rpnin sart oldugu bir serverda toplanalım hem kendi istedigimiz seyleri koydurdur istedigimiz gibi itemları yaptırıız her yapılcak item oneriye felan sunulur[signature][hline]CoCoCola ic
Hayatı Yasa
Mesaj tarihi:
Yakında...

:-) Kaming Suun :-)[signature][hline]Dut ağacında üzüm YETİŞMEZ !!
[spo1=bkz.]
[/spo]
Mesaj tarihi:
said:
HerenIstiaron, 11 Eylül 2004 14:58 tarihinde demiş ki:
Dün Bonec. , zgrw ile buluştuğumuzda bu konuyu konuştuk UO nun tutmasının sebebi ne acaba diye , şöyle bir şey çıktı ortaya , hem irc de gibi chat yapıp aynı anda oyun oynuyor olabilmen . Ve bu ilk oyunlardan olduğu için tuttu böyle .
eft bu özelliği bunu iyi tutturdu . ama rtık bişeyler değiştirmeye mahkum . çünkü uo ya rakip olan hatta uodan çok daha iyi olan başka oyunlar var piyasada . Pek çok uo oyuncusu bu oyunlara yöneldi buda uo yu bitiriyor . Haklısın yenilik olayı eksik . Yenilikle bitmez en fazla uonun yaşını 1 yıl daha uzatır . Bence uo yu kökten değiştirmek lazım . Fps gibi oynanmalı . Tamamen 3d bir dünya ve güzel grafikler olsun . Ozaman default sphere gibi bir server bile çok sevdirir :) . Bide rp ci kesimde gidince bitti bu işler . Serverda gidiyorsun adamın yanınsa "Merhaba sevgili lordum" diyorsun , adam sana küfrediyor . Ve buun gibi bir sürü olay lar olyor serverlarda . Buda insanları uo dan soğutuyor .[signature][hline]Bu gün asılıyorum
Gözyaşlarıyla .
Grandmaster zgrw

Mesaj tarihi:
Ultima Online çökmeye başlıyordan ziyade Eski Ultima Online'cılar bıkıyorlar.. Aslında tam anlamında bıkmak değil.Artık oyunda öğrenicek şeyler yok. Ve ayrıca herkesin ilk oynadığı serverlar en iyisidir.. Göz Ağrısı derler ya.. Ben 6 senedir oynuyorum ve artık hiç zevk almıyorum.. Çünkü oyunda seni o çağa sokan bir atmosfer yok.. Ama yeni başlayanlar , oynayanlar için mutlaka vardır bu atmosfer. Ve artık benim gibi oyunda yapacak bişey kalmamış ve 4 senedir sphere bilgisi geliştirmiş kişiler server açmalı.. Bir arkadaşında dediği gibi oyundan zevkini alamamış tipler staff oluyorlar.. O kişi daha hevesini alamadığı için playerla beraber npc kesme,actionun ortasında invisten çıkıp dolaşma gibi lamer olaylar oluyor ve kişi o serverdan soğuyor.. O serverdan soğu , o serverdan soğu derken Ultima Online'dan soğuyorsun...
Ayrıca İlk başlarda serverlarda yenilik olmuyordu.Menuler sphere menüleriydi.. Çünkü bunu böyle öğreniyorduk. ve serverlar gelişmeye başladıkca ve rekabet oldukça çekişme için yenilikler oldu ve bu işin ucu bucağı olmadığı ortaya çıktı.. Yapan yapana derken frp falan kalmadı işin içinde.
Birde artık Ultima Online yukardan 2d tarzı oyun ve günümüz teknolojisiyle düşününce bir fonksiyonu kalmıyor.. Yeni çıkan filmler , oyunlar bizim ufkumuzu genişletiyor ve daha fazla grafiker bir oyun bekliyoruz.. Benim düşüncem Ea Sport yine bir Ultima Online tabanlı (uo mantığında) bir oyun çıkarmalı ve Kendi karakterinizin içinden oynamalısınız.. sis , duman , yükseltiler , kanlar , spellbookun açılışını falan ayrıntılı görmek gibi ve bunların yanısıra Ultima Online tabanlı dediğim gibi server emulatorleri ve scp yazılımı çok güzel bir dünya yaratırdı.. Birde Orta Dünya'da Ultima Online tabanlı oyun oynadığınızı düşünün.. Elf dediğin elf görünümünde olacak.. Nasıl Yüzüklerin Efendisin'i izlediğinizde tüyleri ürperten duygular içine giriyorsanız burdada öyle olmalı. Yani günümüz teknolojisi bunu gerektiriyor. Bkn: Lord of the Rings oyunu..
Ne kadar güzel Gandalf'la falan karakter içinden ( veya kafasının ustunden) oynuyorsunuz.. Buyu falan atıyorsunuz.. Yani böyle şeyler işte..
Yine frp duygularım açığa çıktı.. Birde bu oyunu lütfen frpden rpgden zevk alanlar ve hayran kalanlar oynasın.. Adam laf olsun diye geliyor kılıç alıyor dalıyor.. Bu bir yaşam tarzıdır.. Orta Dünya gibi bir çağda yaşamayı çok isterdim. Evde de sıkıldıkça Lotr yi izlerim... Tolkien'in yarattığı dünyayı baştan sona okumanızı tavsiye ederim.. Ayrıca Frp'yide çıkaran J.R.R Tolkien'e saygılar... :P

[Bu mesaj Chernobel tarafından 11 Eylül 2004 15:18 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Chernobel tarafından 11 Eylül 2004 15:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
ultima online
hayat offline :)[signature][hline]Bu gün asılıyorum
Gözyaşlarıyla .
Grandmaster zgrw

Mesaj tarihi:
said:
zgrw, 11 Eylül 2004 14:53 tarihinde demiş ki:
ya orası öyle . sürekli yenilik olursa sürekli geride kalırsın . Bir newbie gibi olur sürekli öğrenmek istediğin için merak senin heyecanlandırır ve zaevk alırsın . Ama şimdi kim her gün yeni bir şey yapıyor serverda ? Aynı şeyleri yaşamakda insanı sıkıyor . Düşünün bi serera giriyorsun reglerini alıyorsun , ticaret yapacak chara sahipsen malzemelerini hazırlıyorsun . Ondan sonra etrafta gezmeye başlıyorsun . İnsanlara merhaba diyorsun . Masum ları katillerden kurtarıyorsu . İnsanlardan malzeme satın alıyorsun . Ertesi gün yine aynı şey öbür gün ve öbür gün .

sana yüzde yüz katılıyor ve bu mantığı destekliyorum. Eğer uo böyle olursa asla ölmez ( 5 sene daha gider ). Yani teknoloji de gerçekteki gibi uo'da da gelişmeli. Matbaa icad edilmedi. Tüfek olmalı. Zamanla radyo falan çıkmalı. Ve 2 sene sonra modern kıyafetler giyen günümüzün dünyasında bulmalıyız kendimizi. Bu da verdata vb. ile olur ki biraz çağ atlatımına bozulmaz inşallah ea :D . Böylece ilerde 9mm pistollarla vampir avına çıkar bi elde katana diğerinde uzi ile cadı avlarız :D:D
*!uçar*[signature][hline]Beynini Yedirmek İsteyen Tıklasın...

xueshen, 13 Ağustos 2004 01:42 tarihinde demiş ki:
heheheheh ben 190 pingle combo yapmış adamım hehehhee

Head, 31 Temmuz 2004 21:09 tarihinde demiş ki:
bana araba çarpmıştı
böyle fırfır dönüp düşmüştüm.
kolam da düşmüştü
kalkıp kolam nerde lan demiştim.
sürücünün sinirleri bozulmuştu küfür etmişti
sonra esnaf geldi sen çocuğa ne küfür ediyosun diye
dövdüler bunu ayaküstü.

| ||| || |||| ||| || |||| || || ||| ||
²¹¹ ³ ²¹ ³¹ ²¹¹ ³ ²¹ ³¹ ²¹¹ ³²¹ ³¹ ²¹¹
Mesaj tarihi:
said:
zgrw, 11 Eylül 2004 15:18 tarihinde demiş ki:
ultima online
hayat offline :)

"Orjinal"
:D[signature][hline]Dut ağacında üzüm YETİŞMEZ !!
[spo1=bkz.]
[/spo]

[Bu mesaj Black_Lupin tarafından 11 Eylül 2004 15:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
bi üst mesajdaki pistol olayını yapmak çok mu zor yani. Ok grafiğini minik bi demir top yapıcan. Ok yerine de 9mm resmi koyacan aha.Kalkan olayı da sadece polis kalkanı olacak. Guard'lar polis olacak. Cep telefonu commicaion crystal olayını görecek ve bunları bir anda çıkarmak yerine yenilik olarak yapınca download'ın başında 5 saat beklemicez. Yeniliği indirip devam edeceğiz...[signature][hline]Beynini Yedirmek İsteyen Tıklasın...

bana araba çarpmıştı
kolam da düşmüştü
dövdüler bunu ayaküstü.

Mesaj tarihi:
abi ne yaptın yaaaa.. İşte yukardaki uzun yazım bunun içindi.. Lütfen silah radyo falan dicekseniz hiç oynamayın.. Bu bir eski çağ oyunu olmalıdır.. Yenilik deyince illa günümüze doğru gelmek zorunda deilsiniz. yukarda açıkladım ne gibi yenilikler olabilir.. Küçük bir eski çağ kasabası ve içinde bir han ve sen arkadaşların içerde eğleniyorsun bu bir örnektir.. Ve bu sırada kasabaya saldırıyorlar.. yukardan görüntü deil.. Direk karakter içinden... Tam bir savaş ortamı.. Yani böyle düşünmeniz beni çok üzdü
Mesaj tarihi:
devhochi abartam canım 1 sene anca gider . bıkarsın çünkü zürekli ondanda . hem yenilik bazit değil . ben yenilik derken osi gibi bahsediyorum . ne bileyim hediye paketleri yapılmalı . mesela bombalı hediyelr olacak tıklandığında patlıyacak . sürekli böyle şeyler . Ama uo yu kesin kurtaracak şey 3DUO olur[signature][hline]Bu gün asılıyorum
Gözyaşlarıyla .
Grandmaster zgrw

Mesaj tarihi:
evet biraz abarttım :D[signature][hline]Beynini Yedirmek İsteyen Tıklasın...

bana araba çarpmıştı
kolam da düşmüştü
dövdüler bunu ayaküstü.

Mesaj tarihi:
yok canım estafurullah ne demek .
Bu ülkede düşünce özgürlüğü diye bişi var

*Düşünür*[signature][hline]Dut ağacında üzüm YETİŞMEZ !!
[spo1=bkz.]
[/spo]
Mesaj tarihi:
tabiki var!! benimde o düşünceye katılmama ve kendi düşüncemi tekrar ifade hakkım var!

bizim tartıştığımız yenilik 2d 3d meselesi olmalı.. Oyunun mantığını değiştirdiğiniz anda başka bir oyun çıkar ortaya.. Nedir yani Büyücü de yasaklayalım istersen?? Devlet falan çıksın ortaya.. Bak buda güzel bir oyun mantığıdır ama oyunları birbirine karıştırmayalım lütfen.. Bir oyun çıkartırlar senin istediğin gibi günümüz çağında geçer ama eminimki aramızda mutlaka frp den tüyleri diken diken olan vardır... Ama 2d de olmuyor tabii... Yenilikden kastımız insanoğlunun günümüze kadar geliştirdiği silahlar değildir.... Günümüz teknolojisiyle Ultima Online 'ın yeni versiyonlarıdır...

[Bu mesaj Chernobel tarafından 11 Eylül 2004 15:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
muahua süper bi rp olurdu :) british büyücülüğü yasaklasaydı , büyü yaparken görülen ler muhafizlar tarafindan hapse atılsaydı . ordan kaçmak için uğraşsaydın falan . büyücüler hep saklanmak zorunda kalsaydı :D[signature][hline]Bu gün asılıyorum
Gözyaşlarıyla .
Grandmaster zgrw

Mesaj tarihi:
3d ultima aldım oynayacak server yok. Açmayı bilsem hiç düşünmeden bugün açarım...[signature][hline]Beynini Yedirmek İsteyen Tıklasın...

bana araba çarpmıştı
kolam da düşmüştü
dövdüler bunu ayaküstü.

Mesaj tarihi:
said:
zgrw, 11 Eylül 2004 15:33 tarihinde demiş ki:
muahua süper bi rp olurdu :) british büyücülüğü yasaklasaydı , büyü yaparken görülen ler muhafizlar tarafindan hapse atılsaydı . ordan kaçmak için uğraşsaydın falan . büyücüler hep saklanmak zorunda kalsaydı :D

Yok bence Doğan görünümlü Şahin olurdu :)[signature][hline]Fecondation under control of the King
Mesaj tarihi:
Rönesans neyinize yetmez anlamıyorumki.?[signature][hline]Dut ağacında üzüm YETİŞMEZ !!
[spo1=bkz.]
[/spo]
  • Yeni Oluştur...