EagleEye Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2008 Ya stability ne işe yarıyor anlamadım ben. Nasıl arttığınıda çözemedim. Ayrıca isyan çıkıyo şehirde mesela, revolt yazıyo ama hiç bişi yapamıyorum? Yani şehri kuşatmıyorlar altta icon çıkıyo revolt diye. Bişi daha sorcaktım du bakim, ha şu haçlı seferleri. Papa ilan etti işte bayrak çıktı böle sol üstte. Ama taa kudüse nası asker yollıcam ben meclenberg miydi neydi o civarda bi beyliğim :) Neydi adı yau alman beyliklerinden biri, burgundy diil öbür b ile başlayan neydi o? bavaria da diil :) neyse işte ta ordan nası yollıcam ben arabistana birlik yau? Bide reputation nasıl artar? Vassallarımın loyality si düşüyo adam rivalim mesela, sonra ver lan geri toprağımı diyorum, vermiyo. Savaş açıncada reputation falan düşüyo hehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2008 bu arada arkadaşla multi oynamayı planlıyoruz gelmek isteyen varsa iletişime geçsin hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2008 brandenburg? revolt işte debuff gibi düşün, sadece penalty veriyor. üstüne gelince yazar nedir. stability event ile artar (para karşılığı filan isteyebilir) ve eventleri etkiler. -3 stab ile çölde kutup ayısına filan rastlama durumları var. 1-2 prov ülkeysen salla seferleri senin gücün yetmez heh. alparslan 100k adam yollar üstüne game over olur. (:P) reputation olayı çok sıkıntılı özellikle deus vult'ta, düşmesi (artması kötü, bad rep) için: - zaman - toprak/title vermek barış anlaşmasıyla - durduk yerde title vermek - ülke release etmek reputation oyundaki tek sorun denebilir, yoksa roma imparatorluğu'nu yeniden kurmak mümkün kısa sürede heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 galiba kiliseye bağlılık puanı varya unuttum adını o ne kadar çok olursa rep. o kadar hızlı düzeliyomuş bi deniim bakalım / bide multi denedik bi türlü giremedik oyuna. port falanda açtı arkadaş olmuyo.hatta en son kendi serverına bağlanıp denedik yine olmadı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 evet piety düşürür de küçük ülkeysen piety yükseltmek pek mümkün değil. geniş ülkelerde yıllık kiliselerin getirdiği miktardan sürüm halinde topluyorsun çünkü farkedilir miktarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Yeni oyun açıcam zaten birazdan. İlerde tahta geçecek olan oğlumun prestijini arttırmaya çalışıcam, tahta geçtiğinde 1000 üzeri prestiji olucak, her yeri alıcam nıhaha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2008 hiç kasma, oğlunda bağırsak solucanı çıkıyor bir bakmışsın senden önce ölmüş ehue Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Evet abi böle oyuna kafam girsin :P Çok kral evlat yetiştirdim böle, öldüm başa geçti.Ama herif depresif olmuş, intaar etti yaa 2 yıl sonra.Çok salak random eventlar var, bide her şey kralına bağlı. Ülkenin hiç bi değeri yok böle prestij falan olarak.Çok mantıksız bence o.Yani mesela osmanlı kralısın, diyosunki ben bu toprağı claim ediyorum, senin prestijin az diye sana hadi len diyebiliyolar.Olurmu lan osmanlı padişahı kim olursa olsun adamın elinde o ülkenin yetikleri var yani vurduruverir kafanı hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Dur şunuda yaziim içimde kalmasın kraldan çok kralcı olmayın abicim :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2008 double post kötü birşey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pallando Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 ben paradoxun oyunlarını daha yeni keşfettim. ilk bu oyun ile başladım tutorial felan yok o yüzden zorlanıyorum. oyunun bir çok özelliğini anladım ama yapacak pek bişi yok gibi geldi bana altın felan nasıl elde edicem yada şehir nasıl ele geçirecem bunları tam anlamadım. oyunun hızı ne olmalı mesela. Açıklayabilecek biri varmı kısadan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 sen hiç bişeyi çözememişsinki :P altın vergilerden geliyor, treasure kısmındaki sliderlardan ne kadar vergi alacağını falan ayarlıyosun işte.çok vergi alırsan halkın sana olan bağlılığı azalır isyan ederler falan, onu genelde %0 da tutuyorum ben, sliderın üzerine getirirsen mouse u ne kadar etkiliyor görürsün. şehir almak içinde almak istediğin yerin title ını claim ediyosun , sonra savaş açıp ordunla kuşatıyosun. şehir düşünce barış öneriyosun.istersen vassalın yaparsın, istersen direk topraklarına katarsın. ama mecburen oraya başka bi kont atamak zorunda kalıyosun çünkü bizzat kendinin kontrol edebileceği topraklar kısıtlı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pallando Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2008 saolasın. bu tip şeylerini anladım oyunun ama çok bekleniyor gibime geldi. hangi hız düzeyinde oynayayım oyunu önemli sanırım o baya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 ben baba oğul, aileye kaynamaya çalışan prenslerden baydım, victoria yı oynuyorum son 1 haftadır. İsveç i seçtim, ilk 8 de bitirmek pek mümkün olmayacak gibi, ama ekonomik olarak çoşturudm, bir oyun sonra ekonomi olarak daha optimum dengeleri bulabileceğim. ihracat 550 lerde, 1000 lere getirmeden büyüklerle baş edilemiyor isveç ile, 3 yıl aradan sonra başlığıda hijack ettik ya :) bu arada isveç'te nils uçan kaz olayı var +1 prestij geliyor. The wonderful adventures of nils has been published diyor, eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 olm isveçle çok rahat victoria. hiç savaşa bulaşmıyosun direk ben 1. bitirmiştim oyunu. bak luxury mobilya fabrikası kur her tarafa. en çok kar onda var hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2008 ikea olayını yapmışsın yani. :D oyunun ileri aşamalarında en iyi karı yanlış hatırlamıyorsam otomobil veriyordu ama emin değilim. çok para kazandığım ayrıca steamer sektörü vardı, kendime dretnot ve tank yapabiliyordum rahatça eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2008 ben normal mobilya kurdum ordan demek az kazanmışız, ikea ha bende telefon ve otomobil fabrikası var ama işte ben savaşa bulaştım az biraz, rusya ile sonra tüm fası aldım afrika da, gereksiz askeri müdahaleler. Birde 7-10bin £ karşılığı paso avusturyaya teknoloji sattım. Bir oyun daha açarım muhtemelen daha iyi olur ama ihracatı 1000 üstüne 1850lerde alırsan uçuyor. steamer da bomba bir olay, çok satıyor ehm neyse ben anno1503 yükledim başlığını bulup sorularımı sorarım B)- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Epic paradox thread. mutlaka okuyun, inanilmaz birsey, normal bayik aarler gibi de degil.. Bayagi iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Civilization'da Marathon yapsalar daha mantıklı olurmuş, yine de emeğe saygı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 civ ne kadar zevkli olsa da, bunda krallarin surekli degismesi, iste hanedanligin surekli olmasi, kralliklarin onemi vs. muthis islenmis kanimca. Helal dedim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2008 abi AAR süpermiş harbiden daha eu2 ye kadar olan kısmını bitirmedim gerçi ilk 3-4 chaptera baktım ama paradox oyunlarını seven herkeze tavsiye ederim göz atın mutlaka :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sage Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2008 Paradoxun bu oyununu duymuştum ama oynamamıştım direk atladım bugün :). Böle aptal aptal bakınırken makedonya ile oyniim bi dedim, gittim Bizans ın courtieriyle evlendirttim kralı. 5saniye sonra çat "You inherited the following titles: King of Byzantium, Count of Thessalonika...." :). Tabi kapadım oyunu bizans oynamak isteseydim bizansı seçerdim di mi :). Güzel oyuna benziyorda 1024 768 gözümü feci yoruyor ve 1280 800 yapınca da kitleniyor nedense. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 başına devlet kuşu konmuş be daha ne istersin. (:P) crusader kings oynayacak herkese deus vult eklentisini muhakkak tedarik etmelerini salık veriyorum, yamasıyla beraber. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2008 ahah dur şimdi hatırladım, makedonya valisi imparatorun oğluydu sahi ya. evlenmenle alakası yok, zaten dokunmadan bırakırsan hep o seçiliyor imparator olarak ama statlar 1-0-2-2 filan. ne yapıp edip onun elinde topraklarını alıyordum seçilmesin diye. (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2009 ya ne iş anlamadım 256 ekran 1gb ram oyun kasıyor :D 04 çıkışlı oyun kasıyor ya bildiin... company of heroes kasmıo bu kasıo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar