Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

'Online' Çin işkencesi


Soulblades

Öne çıkan mesajlar

Gardiyanlar, zorla bilgisayar başına oturttukları tutuklulara sabaha kadar 'World of Warcraft' oynatıyor. Hesaplarında biriktirdikleri kredileri ise internette satıyorlar

Cezalarını çalışma kampında çeken Çinli mahkumlara oyun işkencesi... Çin'in kuzeydoğusundaki Jixi Çalışma Kampı'nın eski mahkumlarından Liu Dali'nin The Guardian gazetesine yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düştü. Dali, gündüzleri kaya parçalayan, çukur kazan ve kömür madenlerinde çalışan mahkumların gece yataklarından kaldırılarak, internette 'World of Warcraft' adlı oyunun oynamaya zorlandıklarını belirterek şöyle konuştu: Gardiyanlar yaklaşık 300 kişiyi her gece bilgisayar başına oturtup, onların adına 'World of Warcraft' oynamaya zorluyordu. Ne kadar çok oynarsak o kadar kredileri birikiyor ve bu kredileri internet üzerinden satıyorlardı. Kampta bilgisayarlar hiç kapanmazdı. Gardiyanlar bir mahkumun sırtından 600-800 dolar kazanıyordu. Eğer oyunda kotayı dolduramazsam plastik borularla dövüyorlardı. Gözlerim görme yetisini kaybedinceye dek bilgisayar başında oturuyordum.

1.6 MİLYAR DOLARLIK PİYASA

'World of Warcraft' üzerinde yapılan 'altın çiftçiliği', dünya genelinde oldukça yaygın bir yöntem. Milyonlarca kullanıcı, oyunda ilerleme kaydetmek için görsel kredilere gerçek para ödemeyi kabul ediyor. 'Altın çiftçiliği' piyasasında sadece Çin'de 1.6 milyar dolar dönüyor.
:S
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...