hamsilipilav Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 tamam herkes ülkesini seviyor vs ama hiç sokağa çıkmıyor musunuz insanlarla konuşmuyor musunuz anlamadım bu ülkenin halkını ne sanıyorsunuz siz? en okumuş geçineni kültürlüsünün bile hali içler acısı. ister elitist diyin ister jakoben deyin bu halkın kendisini doğru bir şekilde yönetecek kabiliyeti yok. hiçbir zaman da olmadı büyük ihtimalle de olmayacak. keşke olsa. churchill'in bir sözü vardır demokrasinin kötü yanını ortalama bir oy verenle 5 dakika konuşarak görebilirsiniz diye. açıkçası güzel insan hakları herkes eşit vs pembe gözlükle bakınca çok hoş geliyor kulağa ama bence türkiye gibi halklara herkesin oy vererek birini seçmesi monarşi getirmekten daha kötü bir şey. en azından monarşi olsa adam kendi ailesinin malı diye iyi bakar. hayatında tek satır okumamış milyonlarca adam var bu ülkede beyler verdikleri oydan ne çıkacak sanıyorsunuz. anca 1923de 100 araba vardı 2008de 1231232131 tane araba var görüyorsunuz memleketin halini diye övünen başbakan çıkar seslenir ulusuna.
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 cetintas said: Benimle eşit oy hakkına sahip olması sinirlerimi bozuyor, hazmedemiyorum ve elimde yetkim olsa kesinlikle bunu değiştiririm. iyi de senin veya senin beğendiklerinin oy atmaya yeterli olduğunuz nerden belli? hangi kurumdan tescilli yani, okumakla cehalet gitmiyor malum? özel bi cihaz mı yaptınız yoksa bunu ölçen? Belki o çoban senden çok daha fazla kafa yoruyor memleket meselesine, dağda tek başına filozof gibi düşünüyor transa geçiyor falan.
pinkporing Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 demokrasi parlementer rejimlere has değil kraliyet sisteminde de demokrasi var :D sen seçersin kral keyfine göre atar,o zaman ben x partiliyim %50 yle geldim iktidara herşey bana göre denileceğine bir tane kral seç padişah seç halkın ortalama fikrine göre o herşeyin kararını versin yada ne bileyim,her şehrin her kasabanın ileri gelenlerinden bir meclis oluşturulsun onlar karar versin bu daha iyi olurdu kanımca :D
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 abi stad için oy verecekler çıkacak. sen çıkmaz desen de çıkacak. eğitimli olsa bile çıkacak. yahu bana sorarsan iş karışır. mesela trabzon'da son maçtan 2hafta öncesinde adamlar siyaset değil trabzonspor'u konuştular. sanki adamların şampiyonlu siyasete bağlıymış gibi. şimdi bana göre trabzon'u komple çıkartalım şehir statüsünden. verdikleri oyları 0,25katsayısı ile çarpalım. olur mu öle şey yahu? eğitime göre oy desen oyu fazla geçerli olanlara cem uzan'ın mitinglerinde halka bişiler dağıtması gibi ve hatta daha fazlasını yaparak satın alayım. bu olur mu? partinin verdiği seçim vaadini 2sene içinde gerçekleştirecek teminatın altına girmesi, 2seneden va bölge başına bilmem kaç milyon liradan fazla yatırım vaad edilememesi gibi bişiler diyebilirsin ancak. adam stad yaparsa alt yapı yapamaz, yol yapamaz yani. ama sıkı olanı, denetim olanı da halk ve devlet istemez abi. her neyse seçim sistemi ve "kütük bile seçtirebilme" kötüdür. berbattır. sistemi çalıştıran mekanizmaları "siz dileyin bu sistemin kalbini bile sökeriz! ölürse ölür! çoğunluğun istediği olur!" diye tehdit edebilmek ise güç değil aslında acizliktir. bir kişi için güç olabilir. ama bir millet için oh no! durumudur sadece. bu sistemi de ilk abuse eden menderes'tir. onnçün hoşlanmam kendisinden.
Sufi Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 cetintas said: Benimle eşit oy hakkına sahip olması sinirlerimi bozuyor, hazmedemiyorum ve elimde yetkim olsa kesinlikle bunu değiştiririm. allahtan yok elinde. o da allah tarafından yani...
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Çetin Taş, bana göre de sen işsiz güçsüz forum köşelerinde ulusalcılık yapan bizim mahalleden Ziya Abi'sin, kahvede muhabbet edersin, mitinglere katılır bayrak sallarsın... ben eğitimliyim, yurtdışında da yaşadım, izmir'de büyüdüm, iyi maddi olanaklarla büyüdüm, özel okullarda okudum diye seni kendimden aşağı görsem senin oyunu saymak istemesem? Ardeth hepimizden daha çok şey biliyor, bilim adamı diye bizim oyları saydırmasa? Bunu savunan adam 40 küsür yaşında adam. Ey Çetin Taş, sen cahil dediğin insanlardan çok daha vahim durumdasın, bil bunu.
cetintas Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Sufi said: cetintas said: Benimle eşit oy hakkına sahip olması sinirlerimi bozuyor, hazmedemiyorum ve elimde yetkim olsa kesinlikle bunu değiştiririm. allahtan yok elinde. o da allah tarafından yani... Yok, Allah ile ilgisi yok yani... sipeyskeyk said: Ey Çetin Taş, senin cahil dediğin insanlardan çok daha vahim durumdasın, bil bunu. Ben görüşlerimi açıklıyorum. Sen hakaret ediyorsun.
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 elitistleri ezmek de pek moda oldu şu Tayyip geldiğinden beri. cehalet kötüdür, kötüdür, çok kötüdür. Cahiller oy vermesin diyenler o cahil insanları onlardan daha iyi düşünebilenlerdir zaten. O yüzden halka rağmen halk için devrim diyoruz. Atatürk de halka rağmen halk için devrim yaptı.
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 cetintas said: Sufi said: cetintas said: Benimle eşit oy hakkına sahip olması sinirlerimi bozuyor, hazmedemiyorum ve elimde yetkim olsa kesinlikle bunu değiştiririm. allahtan yok elinde. o da allah tarafından yani... Yok, Allah ile ilgisi yok yani... sipeyskeyk said: Ey Çetin Taş, senin cahil dediğin insanlardan çok daha vahim durumdasın, bil bunu. Ben görüşlerimi açıklıyorum. Sen hakaret ediyorsun. Sen görüşlerini açıklarken benim halkıma hakaret ediyorsun. Benim çobanıma, eşşek s... köylüme, okuma yazma bilmeyen nineme hakaret ediyorsun, en temel haklarını ellerinden alırım diyorsun.
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 benım oyum sayılsın onun oyu sayılmasın demek, aşağalamaktır. bu söylediğinin neden aşağalamak olduğunu anlıyamıyormusun cetintaş?
cetintas Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Zaten halk dalkavukluğu değil mi bu memleketin içine sı..n. Tayyip'i neden seviyor sevenleri? Tamam elbette din sömürüsü var vıcık vıcık. O ayrı. Ama en çok da halkın anlayacağı şekilde konuşuyor, ağzını her açtığında "siz şöylesiniz, siz böylesiniz" diyor. Nasıl da hoşuna gidiyor tabi yurdum insanının.
Sufi Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 cetintas said: Sufi said: cetintas said: Benimle eşit oy hakkına sahip olması sinirlerimi bozuyor, hazmedemiyorum ve elimde yetkim olsa kesinlikle bunu değiştiririm. allahtan yok elinde. o da allah tarafından yani... Yok, Allah ile ilgisi yok yani... allah tarafındandır. dediğime inanmıyorsan da saygı duy pls. said: sipeyskeyk said: Ey Çetin Taş, senin cahil dediğin insanlardan çok daha vahim durumdasın, bil bunu. Ben görüşlerimi açıklıyorum. Sen hakaret ediyorsun. tam aksine, senin çoban ve kamyoncu için söylediklerini sana iade ediyor. seninki hakaret değilse onunki de değil.
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 bi cetintas oyu, 378 çoban oyu gücündeymiş paşa demokrasilerinde
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 cetintas said: Zaten halk dalkavukluğu değil mi bu memleketin içine sı..n. Tayyip'i neden seviyor sevenleri? Tamam elbette din sömürüsü var vıcık vıcık. O ayrı. Ama en çok da halkın anlayacağı şekilde konuşuyor, ağzını her açtığında "siz şöylesiniz, siz böylesiniz" diyor. Nasıl da hoşuna gidiyor tabi yurdum insanının. Siyaset halk için yapılır, halkın ihtiyaçları için yapılır. Kemalizm'i veya taptığını diğer değerleri korumak değildir öncelikli amaç. Önce siyasetin neden yapıldığını, insanların neden ve neye oy verdiğini bir oturtun kafada sonra halkı aşağılayın. Senin siyasetçin de halkın anlayacağı dilden konuşsaydı da, AKP gelmeseydi keşke.
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Demokrasinin zararlarını anlayamayanları görmek çok üzücü gerçekten :(
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Yahu ben diyorum köylü milletin efendisidir, sen diyosun AKP! bişeyler bi yerlerde baya yanlış gitmiş.
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 nileppezdel said: Demokrasinin zararlarını anlayamayanları görmek çok üzücü gerçekten :( Ee ne yapalım, monarşi mi gelsin? Ordu gelip CHP'yi iktidar mı yapsın? Asker mi yönetsin? Halkın eskisini verip yenisini mi alalım? Neyin kafasındasın anlamadım ki, önerin nedir?
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 o kast sistemi istiyo, Hindu kafasında
cetintas Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Cuce said: benım oyum sayılsın onun oyu sayılmasın demek, aşağalamaktır. bu söylediğinin neden aşağalamak olduğunu anlıyamıyormusun cetintaş? Benim oyum sayılsın, onun oyu sayılmasın demedim. Benim oyumun daha değerli olması gerektiğini savundum. Bunu söylerken bile düşüncelerimi açıkladım. Siz ciddi ciddi ya tartışılan konuya kafa yormak yerine benimle kavga etmek istiyorsunuz arkadaşlar, ya da cidden okuduğunuzu anlamıyorsunuz. Ben kimseye hakaret etmiyorum. Kimseyi aşağılamıyorum. Bir insan sapıksa o adama sapık deyince sapık aşağılanmış mı olur? Bir insan cahilse o adama cahil deyince bu insan aşağılanmış mı olur? HAKARET bellidir ama. Bak adam yazmış işte benim için; işsiz-güçsüz, mitinglerde bayrak sallayan, ulusalcı(şeref duyarım ulusalcılıkla-milliyetçilikle),cahil dediğin adamlardan çok daha vahim durumdasın demek hakarettir. Neyse. Toplumun aynası bu forum. Çok şaşırmıyorum.
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Abi çok zor değil, bazı şeyleri görebilecek, en azından okuduğundan bir şey anlayabilecek insanlar oy kullanabilsin istiyorum. Devlet yönetimiyle ilgili halka danışmak demektir aslında demokrasi. E devlet yönetimi ciddi iş, sen ilkokul mezunu adama danışırsan burnun boktan çıkmaz hiç kusura bakma yani
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 bi farkı yokki, bir insanı kendinden aşağıda görmek o insanı aşağalamaktır bu akdar basitç neyin pazarlığını yapıyorsunki anlamadım.
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 cetintas kaçla çarpacaz senin oyu? yani katsayın kaç olacak çobana oranla tek başına ufak bi ilden 2-3 milletvekili çıkarabilirsin sanırsam
Sufi Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 peki nilep'çim, elitçi bir yönetim olsun fikrinde anlaştık diyelim. pekıi hangimizin eliti yönetsin? senin elitin mi benim elitim mi? yoksa çetintaş'ın kamyoncusunun eliti mi? buna nasıl karar vereceğiz? bu arada bu görüşlerini savunurken demokrasiye karşı olduğunu söylediğin için seni gerçekten tutarlı ve samimi buluyorum ve saygı duyuyorum. senin söylediklerin çizgisinde fikirler söyleyip demokrasiden dem vuranlar o kadar bol olunca belirtmek istedim.
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Aman abi, o çoban en azından cahilim agam ben okuyamadım diyor. Siz okumuş cahillersiniz, laf anlatmak imkansız. Ben pes ediyorum, iyi forumlar.
cetintas Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Sufi said: allah tarafındandır. dediğime inanmıyorsan da saygı duy pls. tam aksine, senin çoban ve kamyoncu için söylediklerini sana iade ediyor. seninki hakaret değilse onunki de değil. Herkesin ağzında bir bana ve dediklerime saygı duy muhabbeti gidiyor. Yahu sen doğrudan benimle ilgili konuşuyorsun, ben de tabi ki düşüncemi söylüyorum. Ne demek dediklerime saygı duy? Sen anlamak istemesen de bak bir daha söyleyeyim. ALLAH İLE İLGİSİ YOK. Karışmaz yaratan böyle işlere, akıl vermiş işte herkese, kullanan kullanır, kullanmayan da sonucuna katlanır. Her şeyi kaderciliklei Allah'la, ksımetle açıklamak zaten bizim şu an tartıştığımız mevzunun özü. Benim çoban kim, nerde tanıştın, benim kamyoncu kim, nerede tanıştın? Ne diyorsun aynı havayı solumak zorunda olduğum yurdum vatandaşı?
Öne çıkan mesajlar