smarthan Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 sdf konu açmadan önce özelden yardım istedim ondan. işim var dedi :( gelip fırça atmasın şimdi sdf . yarın bakarım dedi baştan sonradan tezim falan var dedi
Freedoom Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 Moment'in birimini üniversitede kg kabul etmiyorsunuz sanırım.
smarthan Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 strangegoodby tarzıda çözebilecek var mı peki? çok zamanınızı almaz herhalde
strangegoodby Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 az önceki çözümde yer çekim ivmesini almayı unutmuşum alınca da çok bir şey değişmedi.verilen bilgiler doğrumu bir baksana soruya?
cetintas Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 Vay be. Çok uzak kalmışız bunlara ya. Ama dasaa'nın söylediklerini okudum, mantıklı şeyler söylüyor sanırsam B)-
smarthan Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 cevabı kaç buldun en son? 0,309 çıkcak ivme T= 7,67N ve 9,22N çıkıyomuş bi de. bunlar dışında soru ile ilgili bişi yok elimde cevaptan gidersin belki
Frantic Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 dasaaa said: tork=f1*d*sin açı gibi bişi vardı. orada da sadece iki kuvvetin farkından falan gidersin. soldaki- sağdaki eşit ip boyu kadar deplasman yapar vs dersin de çok saçma olur yani. bi ardeth gelip baksın o dedigin tork ifadesi de dogru fakat kuvvet-uzaklik cinsinden cross productini alinmis hali. ayni zamanda iste Inertia cinsinden de bir formulu var. T=Ixalfa olan. tabi alfa da acisal ivme onu soylemeyi unutmusum. tork birimi N.m metre tabiki. isin komik yani normalde cok kolay bi soru bu sinavda bile sormazlar :) bi 6-7 ay once bu tarz sorular cozmustum de su an dogru duzgun bisi hatirlamiyorum. temiz 5 aydir fizige bulasmadim :D
smarthan Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 baya biliyosun abi. sen de bi çözmeye çalışsana 5 dk. gelir aklına
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 valla son tork yaptığımda dinamik miydi neydi.. smarthan yoktu büyük ihtimalle sdfsfsfsdf hatırlasam yapardım da bi formüllerini hatırlıyorum. ödev falan değilse yarın git sor işte yaw. en azından ne neymiş öğrenmiş olursun
smarthan Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 neyse teşekkür ettim. (bikaç kişi dışında rezil oldunuz lan nası mühendissiniz siz ahah)
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 ben şimdi gördüm soruyu.baya basit öss sorusu. R gereksiz tork diyenlere güldüm.basit makaralar 101 direk.M ise şaşırtma amaçlı verilmiş ya da makara ayrıntısı yanlış çizilmiş vs.
smarthan Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 hayır öss sorusu değil.
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 Öss sorusu değil, dinamik dersi sorusu. rijit cisimlerin kinetiği olması lazım
smarthan Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 seagle sen makineciydin dimi? yapabilmen lazım senin. bi bakıversene
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 Abi çok ters yerden sordun yanlız sfgsdgsdfs Şu an bi rapor getir götür işim var okula, gelince bakarım ama yapabileceğimi zannetmiyorum. Çok gerekli dersen hocaya fala gösteririm ama bi ara. Hangi kitaptan bu arada bu soru, yaşar pala'nın kitabı falansa kendisi bizim hocamız olur, çözüm kitabı falan var bende ordan bakarız öyle bi durum varsa sdfg Ama seagle çözer diye çok bel bağlama bana rijit cisimlerin dinamiğinden çakmam çok uhahahdfd
smarthan Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 tamam ya önemli değil gerek kalmadı :P bi de galiba soruyu hatalı vermişler kitapta.
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 HOCAM BU SORU HATALI!! Lisede az mı yardırırdım bu yalanla, ünide yemiyorlar tabi.. sdfg
smarthan Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 benim de lisede çözemediğim zor soruları hocalara sorunca 5 dk bakıp soru bozuk diyip bırakıyolardı ahah ama yok sorunun çözüm kitabımı mı öle bişiye bakmışlar. soru hatalı verilmiş
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 SeaGle said: Öss sorusu değil, dinamik dersi sorusu. rijit cisimlerin kinetiği olması lazım ben öss ye 2000 de girdim soru yazılmış çizilmiş ne oldugu belli öss sorusu ya da değil ne sorusu da oldugu hiç önemli değil. basit demek istedim öss sorusundan kasıt. açısal kuvvetler hesap edilecek işte yerçekimi hesaba katılarak. bulmanız gereken N dik kuvvet.onu bulmak içinde alttaki kütlenin ipe uyguladıgı T gerilme kuvveti x cos 30 sonra f=m.a dan N in F e denk gelen açısal denk kuvvetini eşitle a=3.058 gibi bişi çıkıyor g yi 9.81 alınca
smarthan Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 abi yanlış işte. o yarıçap ve kütle şaşırtma için verilmiş şeyler değil. ayrıca onu hesaba katmazsan ivme için şöyle yapman gerekiyor. f=ma diyip yerine yazarsın sin30x6g=8xa çıkar. g 10 ise 30/8 olur cevap. değil ama işte
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 soruyu çözemiyorsan o bilgilerin gerekli oldugunu nereden biliyorsun onu anlamadım
smarthan Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 ya çünkü ben görmedim o dersi. o yüzden bilmiyorum. o soru benim değil. ama sorunun sahibi işte dedi ki bu tarz sorularda tork mork momentum falan devreye giriyormuş. ama işte o da çıkaramadığı için soruyu burda sordum ben de. meğer soru hatalı imiş falan falan
screwy Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 0,213 buluyorum a yı ben soyle T1=2a 6*sin30 - T2 = 6a T2=3-6a diskin etrafı ( T2sin60-T1) R = torque torque = I * alfa alfa = a/R (acısal hızlanma) I=Mr^2 / 2 (moment of inertia, atalet momenti, diski z yonunde cevirmek icin) torque = I * alfa = MRa /2 = ((3-6a)*kök3 /2 -2a) R 5a= 3kök3/2 -3kök3 /2 a -2a a=(3kök3 /2)/(7+3kök3) (tabi T1 soldaki ipteki T , T2 sagdaki ipteki T)
Raze Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 yol bana da böyleymiş gibi geldi de doğru denen cevap çıkmıyor. bi de şunlar var değiştirdiğim, kaç zaman oldu emin bile olamadım asdsa .... 6*g*sin30 - T2 = 6a T2=3-6a diskin etrafı ( T2cos60-T1) R = torque .... bi de R değeri gereksiz oluyor, götürüyor kendini heryerden; sürtünme katsayısı falan yok mu? sorunun tam scan'ini alsak
Öne çıkan mesajlar