Aluriel Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 makara momenti nedir ya biri anlatsın. smarthan sen yetkil ibi abiye benziyorsun, sen anlat. makaralar bu tarz sorularda sürtünmesiz olmuyorm uydu? bi uçtan ne kadar çekersen diğer uçta da o kadar kuvvet olmuyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 zeminin surtunme katsayisi nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smarthan Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 evet evet tork mork dediydilerdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smarthan Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 aquila said: zeminin surtunme katsayisi nedir? bilmem yok galiba sdf soru orda abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 o makara sabit olduğu sürece kilosu falan farketmez ya. lan ben mi unuttum yoksa bu işleri? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Freedoom Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 Rüzgâr nerden esiyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 makara iyice yaglanmis mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
strangegoodby Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 cevap buna benzer bir şeydir işlem hatası yapmadıysam tabi edit : yanlış oldu çözüm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Freedoom Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 Ayda mı bu sistem? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smarthan Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 başka bi yere upload etsen kurbağa olmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 kurbaya tiklatmayi akil edemeyen adam, bu soruyu nasil cozsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 R=0,5 ve makara kütlesinin bu soruda neden bulunduğunu anlayamadım ben. makara sabit, kütleyi ne yapıcan. ha o küçük me değil de büyük m ise, yani momentse, niye lazım bu soruda bize moment? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smarthan Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 strangegoodby said: cevap buna benzer bir şeydir işlem hatası yapmadıysam tabi saol ama a = 0,309 çıkması lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forçen Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 aga ben burdan yola çıktım, 6 falan geldi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smarthan Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 seninki lise bile olmamış sori :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forçen Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 smarthan said: seninki lise bile olmamış sori :( yok lan direk çarpmadım asdf :D 30 derecelik açıdan falan dolayı, 6 kilogramın düşey bileşkesi 3 geliyor. görmesi daha basit olur diye şeyettim :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 "roket adam" said: R=0,5 ve makara kütlesinin bu soruda neden bulunduğunu anlayamadım ben. makara sabit, kütleyi ne yapıcan. ha o küçük me değil de büyük m ise, yani momentse, niye lazım bu soruda bize moment? simdik http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_moments_of_inertia da oldugu gibi cisimlerin kendi moment of inertialari var. makarayi da disk kabul edip I=mr^2/2 olarak alinmasi gerek inertiasi. m biliniyor R bilinor. Inertiayi da torkla bagintili olarak kullanmak gerekti heralde. T=Ixalfa(greek). bende tam hatirlayamiyorum fakat genel olarak bu basamaklarin uzerinden geciyor olmasi lazim cozum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smarthan Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 forçen said: smarthan said: seninki lise bile olmamış sori :( yok lan direk çarpmadım asdf :D 30 derecelik açıdan falan dolayı, 6 kilogramın düşey bileşkesi 3 geliyor. görmesi daha basit olur diye şeyettim :D düşey bileşkesi o geliyor ama kütle hala 6kg. 5e değil 8e bölmen lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forçen Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 evet o kısmını atlamış olabilirim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 Aaaaaaaaaaaah ne kadar ozlememisim ya. Frantic hakli ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 abi soru tırt bi kere.. m dediğinin birimi kilo olmaz eğer moment ise değil, olamaz. hadi bunu yapsak sen açısal ivme biliyor musun? eylemsizlik momenti biliyor musun? bilmiyorsan tork çözemezsin. sorunun sorulma halinde bi hata var bence. ya da basit bir kabul mabul bişi var. biz çok yakın bakıyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smarthan Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 Frantic said: "roket adam" said: R=0,5 ve makara kütlesinin bu soruda neden bulunduğunu anlayamadım ben. makara sabit, kütleyi ne yapıcan. ha o küçük me değil de büyük m ise, yani momentse, niye lazım bu soruda bize moment? simdik http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_moments_of_inertia da oldugu gibi cisimlerin kendi moment of inertialari var. makarayi da disk kabul edip I=mr^2/2 olarak alinmasi gerek inertiasi. m biliniyor R bilinor. Inertiayi da torkla bagintili olarak kullanmak gerekti heralde. T=Ixalfa(greek). bende tam hatirlayamiyorum fakat genel olarak bu basamaklarin uzerinden geciyor olmasi lazim cozum. direk alfayla mı çarpıyoruz. sinüss falan olmasın ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 alfa dediği orada açısal ivmeydi yamulmuyorsam baba.. rad/sec^2 falan sdfsdfsdfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smarthan Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 dasaaa said: abi soru tırt bi kere.. m dediğinin birimi kilo olmaz eğer moment ise değil, olamaz. hadi bunu yapsak sen açısal ivme biliyor musun? eylemsizlik momenti biliyor musun? bilmiyorsan tork çözemezsin. sorunun sorulma halinde bi hata var bence. ya da basit bir kabul mabul bişi var. biz çok yakın bakıyoruz. ya şöyle. ben bilmiyorum da soru benim değil zaten. yani öss falan için değil bu. lise bilgisiyle olcak soru değil dedim zaten baştan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2011 tork=f1*d*sin açı gibi bişi vardı. orada da sadece iki kuvvetin farkından falan gidersin. soldaki- sağdaki eşit ip boyu kadar deplasman yapar vs dersin de çok saçma olur yani. bi ardeth gelip baksın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar