Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bir adet fizik sorusu

smarthan

Öne çıkan mesajlar

"roket adam" said:

R=0,5 ve makara kütlesinin bu soruda neden bulunduğunu anlayamadım ben. makara sabit, kütleyi ne yapıcan. ha o küçük me değil de büyük m ise, yani momentse, niye lazım bu soruda bize moment?

simdik http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_moments_of_inertia da oldugu gibi cisimlerin kendi moment of inertialari var. makarayi da disk kabul edip I=mr^2/2 olarak alinmasi gerek inertiasi. m biliniyor R bilinor.

Inertiayi da torkla bagintili olarak kullanmak gerekti heralde. T=Ixalfa(greek). bende tam hatirlayamiyorum fakat genel olarak bu basamaklarin uzerinden geciyor olmasi lazim cozum.
Sosyal ağlarda paylaş

forçen said:

smarthan said:

seninki lise bile olmamış sori :(

yok lan direk çarpmadım asdf :D

30 derecelik açıdan falan dolayı, 6 kilogramın düşey bileşkesi 3 geliyor. görmesi daha basit olur diye şeyettim :D

düşey bileşkesi o geliyor ama kütle hala 6kg. 5e değil 8e bölmen lazım
Sosyal ağlarda paylaş

abi soru tırt bi kere..

m dediğinin birimi kilo olmaz eğer moment ise
değil, olamaz. hadi bunu yapsak sen açısal ivme biliyor musun? eylemsizlik momenti biliyor musun? bilmiyorsan tork çözemezsin.

sorunun sorulma halinde bi hata var bence. ya da basit bir kabul mabul bişi var. biz çok yakın bakıyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Frantic said:

"roket adam" said:

R=0,5 ve makara kütlesinin bu soruda neden bulunduğunu anlayamadım ben. makara sabit, kütleyi ne yapıcan. ha o küçük me değil de büyük m ise, yani momentse, niye lazım bu soruda bize moment?

simdik http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_moments_of_inertia da oldugu gibi cisimlerin kendi moment of inertialari var. makarayi da disk kabul edip I=mr^2/2 olarak alinmasi gerek inertiasi. m biliniyor R bilinor.

Inertiayi da torkla bagintili olarak kullanmak gerekti heralde. T=Ixalfa(greek). bende tam hatirlayamiyorum fakat genel olarak bu basamaklarin uzerinden geciyor olmasi lazim cozum.

direk alfayla mı çarpıyoruz. sinüss falan olmasın ?
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

abi soru tırt bi kere..

m dediğinin birimi kilo olmaz eğer moment ise
değil, olamaz. hadi bunu yapsak sen açısal ivme biliyor musun? eylemsizlik momenti biliyor musun? bilmiyorsan tork çözemezsin.

sorunun sorulma halinde bi hata var bence. ya da basit bir kabul mabul bişi var. biz çok yakın bakıyoruz.

ya şöyle. ben bilmiyorum da soru benim değil zaten. yani öss falan için değil bu. lise bilgisiyle olcak soru değil dedim zaten baştan
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...