Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çevreci protestocuları Ankara'ya sokmayan Devlet


mani

Öne çıkan mesajlar

http://www.sondakika.com/haber-ankara-ya-sokulmayan-cevreci-kervancilar-golbasi-2743277/



said:
Doğaya ve canlı yaşama zarar veren tüm yatırımların durdurulması için 'Anadolu'yu Vermeyeceğiz' sloganıyla 41 gün önce başlatılan yürüyüşe Türkiye'nin her bölgesinden katılan kervanları polis Ankara'ya sokmadı.




Evet. Bir tarafta İspanya diğer tarafta Türkiye.

2 gündür ülkenin güney ve güneydoğusunda aşiretler birbirine giriyor kuzu kesilen devleti görüyoruz. Evler, arabalar yakılıyor. İstanbul'un göbeğinde işyerlerine molotof kokteyli atan PKK sempatizanları. Ama devletin gücü kendi köylüsüne, üniversite öğrencisine insan gibi protesto yapan ve tek isteği seslerini duyurmak olan kendi vatandaşına yetiyor. Zulmediyor.

said:
Büyük Anadolu Yürüyüşü, Anadolu insanlarının suyunu, doğasını ve köklerini yaşatmak için başlattığı bir harekettir. Bu yürüyüş herkesin katılımına açıktır. Yürüyüş, tümüyle gönüllü çabalarla gerçekleşmektedir. Binlerce yıldır ekip biçtiğimiz tohumlar yok olmaya başladı. Ormanlarımız parça parça kesiliyor. Dağlarımız maden şirketleri tarafından parsellendi. Feryadımızı duyan yok. İnsanımız, doğduğu bereketli topraklarda artık doyamıyor. Sesimizi duyurmak istiyoruz. Çankaya'ya yürümeye izin verilinceye kadar burada konaklayacağız


Nekadar zor olabilir Çankaya noterinin gelip dertlerini dinlemesi, çevre ve orman bakanının götünü kaldırıp 1 saat onları dinlemesi? Zor demek ki onun yerine polisi salıyorlar üstlerine.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...