Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Acil pls.. HDMI DA SES SADECE LAPTOPTAN ÇIKIYOR???

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ya kabloyu buldum, taktım da. ama garip bir şey var kablonun bi ucunda SPDIF diğer ucunda GNU mu GDU mu ne öyle bişey yazıyor. SPDIFi taktım ama diğeri neci anlamadım takmadım dolayısıyla. henüz ses alamadım ama.
Mesaj tarihi:
abi spdif ucunu anakarta takıyosun işte, benim anakartta 3 pin girişi vardı, 5V olana değil öbürlerine takman gerekiyomuş, diğer ucunuda ekran kartındaki 2 pinli girişe takıyosun işte
http://dl.dropbox.com/u/23906642/palit_thumb400.jpg
sonra bide ses ayarlarından defaultı spdif yapınca oluyo
Mesaj tarihi:
abi onu gördüm. kablonun ekran kartı kısmını taktım. ama diğer ucunda kablonun iki dişi pin var. birinde SPDIF yazıyor diğerinde söylediğim GDU gibi birşey. henüz ses alamadım=(
Mesaj tarihi:
abi olayın ekran kartıyla falan alakası yok, saçma olur o bilmiyorum var mı öyle bi teknoloji.

bende ses aygıtları kayıttan oynatma kısmında 3 tane aygıt var, hoparlörler, HDMI Ses çıkış ve SPDIF yazıyor. Varsayılan aygıt hoparlörler. Varsayılan olarak HDMI ses çıkış yapınca hoparlörler susuyor, HDMI çıkışına veriyor sesi, bu kadar basit.
Mesaj tarihi:
abi o anakarta ve ekran kartına göre değişiyor. hdmi'ı ekran kartına taktığından dolayı biraz eski modellerde harici bağlantı yapman gerekiyor
bizde hdmi yok, anakartın spdif'ini ekran kartına bağlamak gerekiyor o yüzden
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Konuyu tekrar hortlatiyorum ama, benim bilgisayar edepsizlikte sinir tanimiyor. Spdifi bagladim, ama sony tvde ses cozulemiyor tarzi bir yazi cikiyor. Actim spdif ayarlarini orda dolby digital buldum isaretledim test ettim ses cikti. Ama sadece test muzigi. Hala normal sesler gelmiyor tvden:S
  • Yeni Oluştur...