Osirix Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 Bir MSP430 deneyi için sensör almam gerekiyor; ama ne tür sensör alacağımı bilmiyorum. Deney şu: Sensör obje geçişini algılayacak. Her obje geçtiğinde kodda tanımlanmış bir sayaç increment edilecek. Sayacın değeri sıfır ise hiçbir lamba yanmayacak. Sayacın değeri 1-5 arasındaysa devreye bağlanmış iki lamba, 5-10 arasındaysa dört lamba, 10-15 arasındaysa altı lamba yanacak. Bu devre, breadboardda kurulacak ve hocaya demosu yapılacak. Bu deney için ne tür bir sensör almalıyım? Nereden almalıyım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 Algılamak istediğin şeyin boyutları nedir? sabir bir yerden mi geçecek? Malzemesi nedir? keyence'e bakabilirsin, bin türlü sensörleri var ve iyidirler. tr'de http://www.entekotomasyon.com.tr/public/default.aspx ilgileniyor, onlarla iletişime geçebilirsin. spesifik adını hatırlamıyorum ama belirli range içinde (bazılarında bu range ayarlanabiliyor) bir engel algılayınca 1, diğer türlü 0 gönderen (24v veya 0) laser sensörler var. işini görürler sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osirix Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 xaty said: Algılamak istediğin şeyin boyutları nedir? sabir bir yerden mi geçecek? Malzemesi nedir? Minyatür bir sunum yapacağımdan büyük ihtimalle jeton veya oyuncak asker boyutunda cisimler geçecek. Sabit bir yerden geçecek. Malzeme derken geçecek cismin yapıldığı maddeyi kastediyorsan bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 metal, cam falan olcaksa basit bir laserle sorun yaşayabilirsin diye sordum. metali manyetik olarak algılayabilirsin. ama anladığım kadarıyla en uygunu laser sensörü olcak. örn. keyence lv-h32 keyence kataloğuna siteden ulaşabilirsin sanırım. oradan photoelectric sensörlere bakabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
manve Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 photoelectric sensor kullanabilirsin, mesela bu. Acelem oldugundan tam okuyamadim. aksam gelince yardim etmeye calisirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 IR receiver + transmitter işini görür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
manve Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 MSP430 nasil bir mikrokontrollor bu arada, 8051 e benziyor diye okumustum ama programlamasi falan nasil? Eger komplike bir aletse bu 8051 veya pic kullanarak cok rahat yapabilirsin projeni. 25 satir falan surer kodu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osirix Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2011 Valla bu konularda yeniyim, yanlış bir şey söylersem affola. MSP430 direk starter's kit. Programlaması C ile yapılıyor. Output veya input olarak ayarlayabildiğimiz girişleri var. Benim deneyimde bir tane giriş olacak, o girişe sensörün döndürdüğü 1 veya 0 değeri girecek, diğer pinler çıkış olacak, onlara da breadboard üstünde kurduğum LED'ler bağlanacak. Kodlama kısmında sıkıntım yok zaten. Sadece hangi sensörü seçeceğimi merak ediyordum. Fotoelektrik veya hareket algılayıcı sensör kullanacağım sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2011 hareket algılayıcı saçmalayabilir etrafa göre Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2011 msp430 biraz sıkıntılıdır ya , biz bu dönem dokunmatik hesap makinesi yaptık proje olarak. Bayağa saçma sapan sorunlarla uraştık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2011 hareket sensörlük bir işiniz yok. ir kullan hemen hemen bütün elektornikçilerde bulunur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2011 sensör, laser, embedded system falan denmişken; laser harp geldi aklıma. müzikle de ilgiliyseniz bi bakın derim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2011 ahaha xaty yazin neyle ugrascagimi buldum sayende :) arduino ile yaparim ki ben bunu sdffsd yalniz maliyetli olur sankim, o laserler guzel seylere benziyor zira Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2011 Çok farklı türleri ve yapma imkanı var o aleti. Direk mesafe dönüşü veren laserler koyup verdiği değere göre midi'yi tonlayabilirsin, 5-7 tane ile gitar vs. bilimum aleti elektronik yapabilirsin. Tek bir laseri optik olarak bölebilirsin, sonra da aşağıya koyduğun başka bir sensörle ya da kamera ile ışığın yansıdığı yerdeki çapına göre tonlama yapabilirsin. Ya da tonlama yapmaz tek laseri dağıtıp alttan kamera ile sesleri verirsin. Sağlam bi şekilde yaparsanız haberlere de çıkarsınız güzel bir reklamla. Şu an yapılmışları var ama çok yaygın değil ve ilgi çekecek bişi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osirix Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2011 http://www.robitshop.com/Infrared-Proximity-Sensor-Short-Range-Sharp-GP2D120XJ00F,PR-243.html Bu iyi midir sizce? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar