Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Embedded Systems (MSP430) deneyi için sensör seçimi

Osirix

Öne çıkan mesajlar

Bir MSP430 deneyi için sensör almam gerekiyor; ama ne tür sensör alacağımı bilmiyorum. Deney şu:

Sensör obje geçişini algılayacak. Her obje geçtiğinde kodda tanımlanmış bir sayaç increment edilecek. Sayacın değeri sıfır ise hiçbir lamba yanmayacak. Sayacın değeri 1-5 arasındaysa devreye bağlanmış iki lamba, 5-10 arasındaysa dört lamba, 10-15 arasındaysa altı lamba yanacak. Bu devre, breadboardda kurulacak ve hocaya demosu yapılacak.

Bu deney için ne tür bir sensör almalıyım? Nereden almalıyım?
Sosyal ağlarda paylaş

Algılamak istediğin şeyin boyutları nedir? sabir bir yerden mi geçecek? Malzemesi nedir?

keyence'e bakabilirsin, bin türlü sensörleri var ve iyidirler. tr'de http://www.entekotomasyon.com.tr/public/default.aspx ilgileniyor, onlarla iletişime geçebilirsin.

spesifik adını hatırlamıyorum ama belirli range içinde (bazılarında bu range ayarlanabiliyor) bir engel algılayınca 1, diğer türlü 0 gönderen (24v veya 0) laser sensörler var. işini görürler sanırım
Sosyal ağlarda paylaş

xaty said:

Algılamak istediğin şeyin boyutları nedir? sabir bir yerden mi geçecek? Malzemesi nedir?

Minyatür bir sunum yapacağımdan büyük ihtimalle jeton veya oyuncak asker boyutunda cisimler geçecek. Sabit bir yerden geçecek. Malzeme derken geçecek cismin yapıldığı maddeyi kastediyorsan bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

metal, cam falan olcaksa basit bir laserle sorun yaşayabilirsin diye sordum. metali manyetik olarak algılayabilirsin. ama anladığım kadarıyla en uygunu laser sensörü olcak.
örn. keyence lv-h32

keyence kataloğuna siteden ulaşabilirsin sanırım. oradan photoelectric sensörlere bakabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla bu konularda yeniyim, yanlış bir şey söylersem affola.

MSP430 direk starter's kit. Programlaması C ile yapılıyor. Output veya input olarak ayarlayabildiğimiz girişleri var. Benim deneyimde bir tane giriş olacak, o girişe sensörün döndürdüğü 1 veya 0 değeri girecek, diğer pinler çıkış olacak, onlara da breadboard üstünde kurduğum LED'ler bağlanacak.

Kodlama kısmında sıkıntım yok zaten. Sadece hangi sensörü seçeceğimi merak ediyordum. Fotoelektrik veya hareket algılayıcı sensör kullanacağım sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok farklı türleri ve yapma imkanı var o aleti. Direk mesafe dönüşü veren laserler koyup verdiği değere göre midi'yi tonlayabilirsin, 5-7 tane ile gitar vs. bilimum aleti elektronik yapabilirsin. Tek bir laseri optik olarak bölebilirsin, sonra da aşağıya koyduğun başka bir sensörle ya da kamera ile ışığın yansıdığı yerdeki çapına göre tonlama yapabilirsin. Ya da tonlama yapmaz tek laseri dağıtıp alttan kamera ile sesleri verirsin.

Sağlam bi şekilde yaparsanız haberlere de çıkarsınız güzel bir reklamla. Şu an yapılmışları var ama çok yaygın değil ve ilgi çekecek bişi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...