Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Motor sevdalıları için v2.0 (+Motosiklet olayına yeni girmece)

import

Öne çıkan mesajlar

Bu kontrayı hayal bile edemiyorum , elimle nasıl ittiricem , nasıl anlıycam doğru kuvvet ve süreyi , elim dengesizdir biraz tutturamam duşerim gibime gelior :P

Bu arada dediğin o olay doğru , işi kavradım dersen kaza riski artıyor . Hatta bir istatistik vardı , en çok kaza 0-6 ay ile , 12.aydan sonra oluyor(18 de olabilr tam hatırlamıorm) . Yani ya tam acemiyken , ya da ben bu işi kaptım cayır cayır sürerim dedikten sonra :)
Sosyal ağlarda paylaş

kontra cok basit bir sey abi, bir kere yaptiktan sonra gerisi cok rahat. Bisikletin varsa 20km/h uzerinde falan bisikletle deneyebilirsin. Hani ben motor alacagim zaman motosiklet teorisini okuyordum, bu arada okumayaniz varsa kesinlikle okusun Resat Erbasin kitabi, nette pdfi falan da mevcut, ayrica adamin kendi sitesinde cok ama cok iyi yazilar var. Kitabi okurken heralde kafami en cok karistiran kontra olmustu, nasil lan diyordum gidonu sola itince nasil sola doner falan diye cok dusundum, o zaman motorum yoktu ciktim bisikletle denedim, ananiiiii lan dedim=)
Sosyal ağlarda paylaş

Halfface kasklar hakkında fikriniz nedir?
Henüz kask almadım, arkadaşın çeneden açılır kaskını kullanıyorum karar verene kadar. Velakin kaskı bi kere bile kapatmadım. Görüş açımı falan etkiliyo konforsuz hissediyorum.
Ben de yarım kask alayım diye düşündüm?

Şu tarz yani :
http://www.motorcycleparts-accessories-andmore.com/image-files/2008_arai_sz-ramm_iii_half_helmet.jpg

Aslında direk nazi kask takmak istiyorum da hiçbir koruması olmayacak onun da :D
Sosyal ağlarda paylaş

bu resmini koydugun kaskın aynısı var bende markası harley davidson ama. güzel kask ancak soguk havalarda yüzün donar yazlık bir kask chopper kullanıcıları icin. birde ferah olmasına ferah yaz icin ama bazen sinekler böcekler her ne kadar düşük ihtimalde olsa çeneden vurabiliyor:) gecende bu kaskı takarken çene kısmım acıkta kalıyor tam oraya mermi gibi carptı serefsiz.

nazi kaskı falan hayatta düsünme hic bi işe yaramz. alıyosan yaz icin bunu al:)
Sosyal ağlarda paylaş

import said:

İstanbul'da 4 harfli minibuscu kardeşlerimiz büyük sıkıntı hakikaten dediğin gibi.

Ya 13 sayfaya da bakmadım ama, şuradaki konuyla alakasız lüzumsuz ırkçılıktan(sanki lüzumlusu varmış gibi) rahatsız olan tek ben mi varım? Kürt şöförler ölüm mü saçıyor? İstanbul'daki minibüsçülerin bütün deli kullananları kürt mü? Delleniyorum böyle insanlar gördükçe.
Sosyal ağlarda paylaş

çene koruması önemlidir hatta yapılan testlerde en cok ceneden darbe alındıgı saptanmıştır. ama bu cenesiz kasklar yavas hızda giden chopper vs gibi motorlar icin dizayn edilmiştir zaten. yane yüksek hızdaki kazalara göre tabiki uygun degil. bu tür kaskları genelde choppercılar tercih ediyor. bu kaskları takınca yüksek hıza cıkamıyorsunuz:) rahatsız ediyo rüzgar oldukca.
Sosyal ağlarda paylaş

cenesiz kask guzel durmuyor zaten bence, ya boyle migfer sekli alcan tam tribe giricen chopper da ya da normal full kask takmak lazim,

bu arada bnm bi sorunum var motorda, arka fren pompasi arada bosaliyor pedal, gosterdim servise ama bisi yok fln dedi de gene bosaliyor arada, degistirtsem mi 20 30 tl bisi ztn galiba.

bir de sol direksiyon yamulmus bunu degistirsen iyi olur dedi adam orada, ben dedim ne alaka, cukura girersen elinde kalabilir kopar direksiyon fln dedi, nasil olur oyle sey dedim, motoru aldigim cocugu aradim, oyle sey olmaz sacmalama ben binmezdim dedi oyle bisey olsa, baska bi tamirciye gosterdim, biraz hafif yamuk egimli ama kopma vs yapmaz dedi, ama aklima takildi. napsam sizce, adam direksiyon sol tarafa 260 tl istio degistirmeye o biraz masrafli tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Çeneyi vurursan açık kasla dağılır tabi, ona bişi demedim. Ama ben race sürücüsü gibi öne eğilerek kullanmıyorum bu bir. İkincisi görüş alanımı fena kısıtlıyor. Yoldaki çukurları falan göremiyorum, göstergelerini göremiyorum motorun. Sadece ileriyi görebiliyorum. Bu daha büyük risk değil mi?

@spiegel : fren pompasını hiç düşünme değiştir 30TL nedir ki? Fren sonuçta bu. Ben arabamda fren hortumlarını körüklerini falan hiç eskimediği halde değiştirdim.
Sosyal ağlarda paylaş

250 lik aldim prozzak =)

adamin dogru soyledigi noktalar var da, abartmis biraz ama olayi tamamen.

600 lukle baslanmayacagini cogu kisi biliyor zaten ama motora baslicam hic bilmiyorum diye de gidip scooter alinmaz, onun sevdalisi baska oteki enduro, racing, naked sevdalisi baska.

bir de scooterla alisirsan otomatik viteste sonra gene manuel debriyajli motora alisman gerekecek bastan. o yuzden cc konusunda katiliyorum adama da motora baslarken vitesli kullanilacaksa hep ilerde scooterla baslamak sacma, 125 cc vitesliyle baslarsin en kotu.
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:

çenemi niye koruiyim ki balıklama dalmıyorum toprağa =p

cruiser kullandığım için kafam geride,fullface'in görüntümü sınırlaması daha büüyk risk. Önünü kapadığım zaman yolu göremiyorum direk.

http://www.obairlann.net/reaper/motorcycle/beginner/images/impacts.gif

bilmem belki söylendi ama çene en fazla darbe alan yer. Fullface takın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...