Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ege Bölgesi kültür turizmi için atak yapacak


xwhiplashx

Öne çıkan mesajlar

said:
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) İzmir ve çevresinde kültür turizmini geliştirmek amacıyla "Ege'de kültür turizmini nasıl geliştiririz, Ege'nin kültürel zenginliğini nasıl pazarlarız?" konulu bir toplantı gerçekleştirecek.

İşler: "Toplantı Ege'ye ciddi bir artı kazandıracak"

ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, Ege'nin en büyük zenginliğinin termal ve kültür turizmi olduğunu belirtti ve toplantıyla ilgili olarak şunları söyledi: "Kitle turizminin yanına bu iki ögeyi, termal ve kültür turizmini de ekleyerek Ege turizminin, Türkiye turizminde hak ettiği yeri almasını sağlamak istiyoruz. Turizm Bakanlığı ve turizm sektörünün önde gelen yetkilileriyle yapacağımız bu arama-tarama toplantısı, Ege turizminin pazarlanması açısından son derece önemlidir. Bu çalışma inanıyoruz ki, İzmirimize ve Ege'ye ciddi bir artı portföy ve artı bir turizm çeşitliliği kazandıracaktır. Yeni destinasyonların temelinin atılacağı bu toplantı Ege turizmi adına ciddi bir adımdır" dedi.

Mehmet İşler, toplantı sonrası turizm bakanlığı ve turizm sektörü yetkilileriyle birlikte kentin önemli turizm alanlarını ziyaret edeceklerini de belirtti. İzmir ve çevresinde kültür turizminin pazarlanması ve geliştirilmesini ele alacak olan toplantıda Ege bölgesinin kültürel zenginliklerinin TUI ile birlikte turizm pazarına sunulması amaçlanıyor.


http://www.turizmdebusabah.com/haber_detay~haber~etik,_ege__039_de_kültür_turizmini_masaya_yatırıyor__~haberNo~57363.htm

Bunun icin Ege cok gec bile kaldi. Sunu su yuzden isterdim ozellikle bu sene icin. Antalya ve cevresi 25 milyona yakin Rus ve Avrupaliyi karsilayacak. Keske toplanti gecen sene yapilsaydi da bu sene Avrupaliyi oradan cekebilseydi. Egenin gordugu ilgi bence hic iyi degil. Egenin cevre koy bolgelerinde bile kucuk motel vs ler ile ne gibi bir turizmin olacagini hayal edemiyorum yani mukemmel!

Umarim toplanti sonrasi cok iyi sonuclar cikar ve gelecek sene goruruz. Biz Antalyalilar olarak memnunuz Misir'in piyasadan bir anda dusmesinde ama insanlarin islerinin boyle bir anda dusmesi aman Allah dusman basina vermesin diyoruz. Antalya sonuc olarak ekmegini turistten kazaniyor. Ege bu sene Akdeniz in bir payini bu tip gorusmeler sonucu alabilir ve antalya piyasasini rahatlatabilirdi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ege'de bir dolu boş alan var ya

en basitinden izmir-foça yolunda, bağarası ve çevresinde bir sürü arazi var (bana boşlarmış gibi geliyor)

oraya mesela şöyle bir disneyland'ımsı bir şeyler diksen var ya amma güzel olur ya

o yönden de kaydıraklı havuzlu eğlence tesislerini geçemedik sanırım. Memlekette düzgün turistik eğlence tesisi yok gibi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Asıl turzim ege ve akdeniz bölgesi anlayışını aşabilsek çok şey kazanacağız.

Doğu'da bir çok antik yer var, tamam hiç birinde Efes'in sahip olduğu "eski dünyanın en büyük ikinci kenti" sıfatı yok belki ama yine de Avrupa'nın en büyük eksiği (ki bu lafımda ne kadar doğruyum aslında emin değilim) olarak görebileceğimiz tarih öncesi harabe açısından baya güzel yerler var.

Tarihi turizmi geçtim, rahmetli Recep Yazıcıoğlu'nun Erzincan'da yapmaya çalıştığı rafting organizasyonları bile o bölgelere çok turist çekecektir. Zaten halihazırda bilenler geliyor ama yine de daha fazla önem verilmesi gerek.

Biz anca İshak Paşa sarayını paraların arkasına basıyoruz, adamlar kalelerinden tonla para kaldırıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

antalya turizmi diye bir şey açıkcası yok.
biz ailecek yıllardır deri ve kürk alışveriş merkezlerimiz de satış yapıyoruz tek işimizde bu yani antalya ve çevre turizm beldelerinde yıllardır varız. antalyaya gelen yabancı turistin %80'i rus ve çevre vatandaşları bu adamlar da anca büyük alışverişler yapar, deniz-kum-güneş üçlüsünde takılıp içip seks yaparlar bu adamların tatil anlayışı bu. tamam bundan biz iyi para kazanıyoruz.

disneyland konusu 2 yıl önce Rixos oteller grubu Fettah bey tarafından dile getirildi ve %30-40'ı orman arazisi dedikleri esasında gayet gereksiz bir alana kurmak istediler ama Greenpeace sağ olsun olayı çektirmeyi başardılar. Bravo. sanki büyük bir şey yaptılar. değerlendirebilecek ve ciddi kazanç sağlatacak bir yer olacaktı. fakat başarısızlıkla sonuçlanıp Rixos oteller grubu bir daha bu şekilde işlere kazanç sağlayacak şeyler için girmeyeceğini altını çizerek açıkladı. adamın hevesini kaçırdılar.

antalyaya gelen avrupalı turist daha çok şehir içi otellerde kalıyorlar. sebebi bu adamlar turizmi cidden turizm için gelenler. gece hayatı vs gibi şeylerden kaçınıp uyurlar kahvaltıyı yapıp fotoğraf makineleri ile gezilere çıkarlar. senden benden daha iyi kültürümüzü bilirler bu yüzden. gelen avrupalı turistin en iyi para bırakan kesimi de 1. ispanyol , 2. fransız ve ingilizdir. özellikle giyimde yani deri de. almanları söylemiyorum çünkü almanlar sezon dışında da gelen turisttir.

bu toplantı için geç kalındı. keşke geçen sene yapılsaydı belki de hesap edemediler mısır ın bu hale geleceğini ve turist patlamasını olacağını. geçen sene yapılsaydı bu sene için mükemmel çalışmalar yapılıp turisti ikiye bölme şansı rusyanın her yerinde olan antalya reklamları yerine bir de izmir ve çevresi eklenirdi.

ve açıkcası antalyadan sonra turistin izmir ve çevre beldelerinde ki insanı tanımasını çok isterdim. çünkü antalya beldelerinde bulunan bir çok insan antalyalı değil ve bulunan bir çok insan ciddi anlamda turiste zarar veren insan. sezon sonu raporların da dahi konular dile getiriliyor ve türk-antalyalı olarak içimizden değil dışımızdan ağlıyoruz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...