Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ani Direksiyon Sertleşmesi

SPectre88

Öne çıkan mesajlar

2006 C3 hdi tosbağasına sahibiz bugün başıma kötü bir olay geldi eğer çözümü 100 lira gibi bir meblaya halledebilirsem peder beye söylemeden yaptırmak istiyorum ondan direk servise bırakmadım arabayı :)

Mazot almak için benziliğe girdim kontağı kapattım daha sonra mazotu alıp kontağı açtığımda direksiyonun muazzam şekilde sertleştiğini farkettim hemen ordaki birkaç kişiye sordum biraz ileri alınca toplar gibi oldu ama nafile evime şehir içi 1-2km kadar vardı güç bela eve getirdim arabayı dönüşlerde işkence çekerek.
ve bu sırada farkettiğim birşey 30 liralık mazot koymama rağmen menzili ve yakıt ibresi değişmedi.
aracımda servis lambası "indicator fault" hatası veriyordu bir süredir bagaj kapağındaki stopta temassızlık vardı ondandır diye pek umursamamıştım.

elektrik aksamla alakalı mıdır?
beyin mi yemiştir yada en kötüsü direksiyon kutusu mudur?

tahminim direksiyon kutusu olsa bir anda olmazdı. umarım direksiyon kutusu değildir yoksa içim yanar :S
Sosyal ağlarda paylaş

Direksiyon kutusunda problem varsa, dururken tam tur çevirdiğinde direksiyonu motor stop edecekmiş gibi devir düşüyor. En azından abimin araçta böyle bi sıkıntı yaşamıştık. Ona bi dikkat et.

Onun dışında, hidrolik pompasıyla ilgili elektriksel bi sıkıntı olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

20 senedir araba kullanıyorum ve hep uzun yol yaptım. Anlattıklarına göre elektrik aksamı ile ilgili bir sorun olma ihtimali yüksek. Aldığın yakıtın dandik olması nedeniyle ateşleme sisteminde bir arıza yaratması ve bunun neticesinde de böyle bir direksiyon sertleşmesi olabilir mi diye de düşünüyorum? Bence babandan çekinme, neticede araba bu, ne zaman ne halt edeceği belli olmaz. Ve başta 20 senelik araba tecrübemi söylememin sebebi, araba ile ilgili konularda kesinlikle para-pul hesabı yapmamak lazım. Arabayı en işinin ehli servis hangisi ise götürüp ciddi bir muayeneden geçirttir bence.
Sosyal ağlarda paylaş

cetintas @ abi arabayı stabil hale getireyim direk servise götürecem zaten başka çarem kalmazsa arayacam yol yardımı. ayrıca ehil kişi derken peder beyde 30 yıllık makina müh ve altında çalışan onlarca motor, elektrik zart zurt ustası var bir süre duymasa iyi olur kişisel sebeplerden ötürü zaten çıkarmaz hafta içi arabayı :)
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

navigasyon "seni muhteşem bir yere çıkartacağım" dedi. onu takip ettim. otobana çıktık. yolu görünce birden direksiyonumun sertleştiğini hissettim. navi bu kez ince sesiyle "nasıl, beğendin mi" dedi. klimadan sıcak hava gelmeye, araba titremeye başlamıştı. to be continued.

abi tıhıhıhahahOHOHOHOHAHASDFADF şeklinde güldüm lan.
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

/penislisakalarespriler.

Bunu yapmaya geldim ama baktım herkes ciddi utandım.

Hidroliğinde sorun olabilir kanımca.

"roket adam" said:

navigasyon "seni muhteşem bir yere çıkartacağım" dedi. onu takip ettim. otobana çıktık. yolu görünce birden direksiyonumun sertleştiğini hissettim. navi bu kez ince sesiyle "nasıl, beğendin mi" dedi. klimadan sıcak hava gelmeye, araba titremeye başlamıştı. to be continued.

HOHOHOHOHOHOHOOHOHOHOHOHOHOHOHOHOHO
Sosyal ağlarda paylaş

elektrik motoru destekli artık direksiyonlar o elektrik motoru devre dışı kalmıştır yada arızalanmıştır. Daha önce bir elektronik arızası olduğundan da bahsetmişsin.

Bence zaman geçirmeden yetkili servise götür. Ben 2006 punto aracımda buna benzer bir sorun yaşadım. direksiyon hareket halindeyken inanılmaz derecede sertleşmişti çeviremiyordum neredeyse çok çok çok yavaş ve geniş alabiliodum virajları. servise çekici ile götürdüm. Servis 2000lira masraf çıkardı komple direksiyon tüm aksamı ile yeniden değişicek dediler. kullanıcı hatası değil, kullanıcının erişiminin olduğu bi yer olmadığını öne sürüp ve birazda bağırıp çağırınca ücretsiz birmot değiştirdi.
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

AHAHAHAHAHAHAHAHASDKJASHİLB
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...