Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sony özür diledi


Joker

Öne çıkan mesajlar

Sony’nin ikinci adamı Kazuo Hirai “Datalarını tehlikeye attığımız, endişelendirdiğimiz ve rahatsızlık verdiğimiz tüm kullanıcılarımızdan özür dileriz” diyerek geleneksel Japon selamı ile eğilirek kullanıcılardan özür diledi.

Hirai hackerların vermiş olduğu rahatsızlıktan dolayı derin üzüntü duyduğunu belirtip yeni bir veri bankası oluşturmaya başladıklarını ve yakın zamanda bu bağımsız birime geçeceklerini söyledi ve ekledi “PlayStation 3’ün yazılımını yükselteceğiz. Bu süreçte, tüm kullanıcılarımız PlayStation şebeke hesaplarının şifrelerini yenileyecek. Bunun onlar için büyük bir sıkıntı olduğunu biliyorum.”

Sony rakiplere kaptırmaktan korktuğu kullanıcıları için iyi niyet ve özür göstergesi olarak ücretsiz hediyeler vereceğini açıkladı. Bu hediyeler şöyle:

Ücretsiz içerik (İçeriğin detayları henüz belli değil ama ücretsiz bir oyun ve yanında tema, avatar paketi olması bekleniyor).
30 günlük ücretsiz Playstation Plus üyeliği (Mevcut Playstation Plus üyelerine de ekstra 30 günlük ücretsiz kullanım hakkı tanınacak).
30 günlük sınırsız Qriocity kullanımı.

Sony ayrıca hackerların kullanıcıların kart bilgilerini çaldığını tam olarak kabul etmese de, yine de bundan dolayı finansal bir zarar gören olursa bu zararı tazmin edeceğini de belirtti.


http://ekonomi.haberturk.com/teknoloji/haber/626405-sony-ozur-diledi



Harbi bi kere daha takdir ettim şu japonları..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam işin ucunda para var, prestij kaybı var ama adamların çıkıp böyle bir açıklama yapması, ücretsiz içerik ile gönül almaya çalışması ve zararları karşılarız vs demesi ve en önemlisi japonlarda bu tarz bir problemde yetkili kişinin eğilmesi gerçekten takdir edilecek birşey.Ayrıca adamlarda yanlış bilmiyorsam eğilmenin seviyesi özürün büyüklüğünü ifade eder, resmen yere kapanacak durumdalar resimde.

Bizdede güncel olaylardan örnek verirsek 1.7 milyon kişinin hayatının içine eden kurumun başkanının istifa edecek gururu gösteremeyip, troll face yapıp, SEHVEN diyebilecek kadar yüzsüz olması, aramızdaki farkı gösteriyordur sanırım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi adamlar ahlaklı manyak sdfdsf

İş ile ilgili adamların üzerine yok ya. Dakiklik, planlılık, dürüstlük, kaliteye önem vermek falan..

Sadece toyota incelense hayran kalınır zaten.

Hatta şöyle vereyim,

http://www.idefix.com/kitap/toyota-kulturu-ciltli-jeffrey-k-liker/tanim.asp?sid=S7HR5ZEPQK8K5KY4G0NU

Ben yeni başladım okumaya da, 50. sayfaya kadar bile aklını alıyor adamın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tam da toyota ile ilgili bişeyler okumuştum geçenlerde. toyota sabıkalı bu konuda biraz. elemanları tabiri caizse eşşek gibi çalıştırıyor. gerçi sadece toyota da değil genel bi durum japonyada bu.

ahanda haberi ilgini çekerse.
http://www.guardian.co.uk/world/2008/jul/10/japan.japan

karoshi diye de aratabilirsin istersen.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ölen hatalı üretim japondur
çünkü çalışmakla ölmüyor onlar
tabi şaka bi yana, günümüzün şartları bunlar ne yazık ki. Çalışma şartları olarak sabıkalı olabilirler ama müşteriye karşı ahlak ve üretimin kusursuzlaştırılması konusunda adamlar diğer ülkelerden 20 yıl kadar ilerideler sanırım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Gaz pedalı bozuk ama debriyaj sağlam, güçten kesebilirler bi sıkıntı haline sürücüler :P

Seri üretimlerin cilvesi işte. Tam da liderliğe oynadığı zaman denk geldi o olay yanılmıyorsam. Büyük sıkıntıydı toyota için.


aynı olayın benzeri başka firmalarda da oluyor.

biraz da 2008 kriz dalgasından etkilenen amerikan oto firmalarını kurtarmak içindi o, avrupa ve amerikan medyası tarafından o yüzden abartı bi baskı yapıldı; daralan pazarda pay kaybeden asyalılar olsun diye.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...