Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Eğer AKEPEli değilse her canlı bir gün Ergenekon'u tadacaktır

cetintas

Öne çıkan mesajlar

dediğin gibi para olayını ilk kez duydum. doğrudur yanlıştır bilmiyorum doğru olabilir. ama kendi yaşadığım olay var benim de.
kampta deil ama normal zamanlarda ara ara yapıyorlardı cemaat toplantıları. beni de çağırıyolardı gitmiyodum. bi kere gittim yine dediğin gibi ısrar üzerine. (bak bizzat kendi yaşadıklarımı anlatıyorum ben arkadaşımın değil)
neyse gittim. oturduk falan. bi adam geldi fem dershanesi bilmemne müdürü mü ne bişi. dediğin gibi adam anlatmaya başladı işte cemaatin iyiliklerini. yaptığı yardmları. hoca efendiye övgüler falan. 2 saat konuştu. (tam olarak 2 saat evet) sonra bu kadar konuştuk yeter artık yemek yiyelim dedi. getirdiler ortaya patlıcan kebap dürüm şu bu bi ton şey. yedik afiyetle. sonra hocalar dediler evlere gitmeden bi namaz kılalım ya. dedim yok ben kılmıyorum. biraz ısrar ettiler. ya yok kılmıyorum dedim. tamam görüşürük dediler ayrıldım.

bu kadar ayrıntılı yazdım.
Sosyal ağlarda paylaş

mardox said:

sınav kamplarında veya dersanelerde böyle bir uygulama yok. smarthanın anlattığı gibi. baskı da yok çünkü oralar adamların vitrini.
asıl iş üniversite ve yatılı lise yurtlarında.

dedim ya abim tam fetoş diye. şimdi kendisi itü de okuyor. itülülerin kaldığı bi feto yurdunda kalıyor.
kızdırıyorum kendisini ara sıra bu konu ile ilgili.
en son anlattı bana
misal hiç dinle alakası olmayanlar da varmış o yurtta kalan. herhangi bir zorlama kesinlikle yok dedi.namaza çağırmak gibi zorunlu şeyler falan yokmuş. sabah kaldıralım mı diyolarmış namaza. yok dersen kaldırmıyolarmış.

ama zorunlu olan şeylerde varmış. misal her zaman stv açık. kurtlar vadisi veya maç olunca değişiyolarmış bi tek :D

hani diğer yurtlarda dedikleriniz olabilir ama ben kendi gördüğüm 1. ağızdan dinlediğim yada kendi başıma gelen şeyleri yazıyorum işte
Sosyal ağlarda paylaş

Kabullenememe esnetememe durumu var çetinde. Harbi çağdaş yaşam dernegi olay dedıgınız gibi tamam sen anlattında burda da ınsanlar anlattı onlar nolucak? adam başından geçeni anlatıyor hemde 2000li yıllarda anlatıyor inatla bende yaşadım ya senın yasadıgın sana burda yaşanmışı var kendi yaşadıgına mı senın forumda anlattıgına mı ınansın adam.

Feto falan dıyoruz ama uganda da okul açıp orda ogretmenlik yapasım var benimde şu adam açsada benide ögretmen olarak oyle bır yere gonderse hem egitim hem yaşamsal yardımda bulunsam oyle 40. dünya ülkelerinde ki cocuklara dıyorum ben. Turkıyeden uzaklaşsınlar ama yabancı yerlere türkiyeyi götürsünler iyidir.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok pentagram kardeşim.Benzetmen yanlış.Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği aydın bireyler yetiştirir,amacı budur.Bu yetişen bireylere din düşmanlığı aşılanmaz.Ama o birey kendi özgür iradesi ile dinsizliği seçebilir fakat pekala samimi bir dindar da olabilir.

Ama Feto sisteminden A'dan Z'ye yetişmiş bir bireyden ATATÜRKÇÜ olmasını bekleyemezsin. KEMALİST olmasını bekleyemezsin. LAİK birey olmasını bekleyemezsin.Zaten Feto salya sümük ağlamadan konuşabildiği ender videolarından birinde ne diyor? "mevcudiyetinizi hissettirmeden çok ileri gitme,böyle can damarları içerisinde dolaşma ve sonra eğer geriye gelinecekse dönüp geri gelme meselesi" diyerek FETOCUluğun temel prensibini açıklamıştır.

Ve Sonra şu meşhur sözleri de söylemiştir, ibretlik, her gün tvda çevire çevire göstermelik: (Maddi güçleri bakımından,kendi ülkelerinde ki güç kaynakları ve gücü temsil eden kaynakları bakımından, isterse ilim mahvilleri bakımından, isterse toplumun büyük kesimlerine,büyük kısımlarına bu duygu-düşünce ile ulaşmaları açısından..Belli bir noktaya ve kıvama gelecekleri ana kadar, bu şekilde hizmet etmeleri şart,zaruri ve lüzumlu.Yanlış bir şey yapar,kıvama ulaşılmadan özleriyle tam bütünleşmeden,gereken mesafe alınmadan,bir kesim erken huruç diyebileceğim çıkış yaparlarsa dünya başlarını ezer........"

Devamında zaten bugünkü durumu anlatıyor,çok uzun,yazmadım,isteyen açıp izlesin:
http://www.youtube.com/watch?v=K1UCe1fdGgI&feature=related

Şimdi adam ne amaçladığını açıkça söylüyor. Bu adamla beni ve benim gibi düşünenleri karşılaştırmak gerçekten de bana ve benim gibi düşünenlere haksızlıktır dostum...
Sosyal ağlarda paylaş

Mithat said:

Kabullenememe esnetememe durumu var çetinde. Harbi çağdaş yaşam dernegi olay dedıgınız gibi tamam sen anlattında burda da ınsanlar anlattı onlar nolucak? adam başından geçeni anlatıyor hemde 2000li yıllarda anlatıyor inatla bende yaşadım ya senın yasadıgın sana burda yaşanmışı var kendi yaşadıgına mı senın forumda anlattıgına mı ınansın adam.

Feto falan dıyoruz ama uganda da okul açıp orda ogretmenlik yapasım var benimde şu adam açsada benide ögretmen olarak oyle bır yere gonderse hem egitim hem yaşamsal yardımda bulunsam oyle 40. dünya ülkelerinde ki cocuklara dıyorum ben. Turkıyeden uzaklaşsınlar ama yabancı yerlere türkiyeyi götürsünler iyidir.

Çok romantiksin dostum. Yukarıda ki videoyu izledikten sonra samimi olarak hala Feto okullarında öğretmenlik yapasın var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Senin insanların anlattıgı seye ragmen herkesi ikna etmeye hevesin oldugu kadar. Yazımda spesifik olarak türkiye degil yabancı ülkeler demişim. Ben müslüman bir ailede gayet müslümanlıgını düşünen biri olarak yetiştim ve chpye oy verip fetodan nefret edıyorum bu demek degildir ki yabancı bir ülkede hem Türkiyeyi hem Müslümanlıgı yayarak ve anlatarak onların gelecegini ve hayatını düşünmemeliyim. Neden türkiyede fetonun okullarda calısmak ıstıyorum demedım? Türk gencine acırım yapamam kıyamam ama yabancıların ellerinde seçenek yok bizde en iyi seçenek feto degil ama uganda da en iyi seçenek feto.

Şimdi çıkar at gözlügünü ve önyargısız bir şekilde tartış aksi takdirde insanlar sana önyargı ile yaklaşıcaklar ve yaklaşıyorlar. Bir zeki sen degilsin senin düşündüklerini hepimizin düşünecek kadar beyni var okthxkibbye.
Sosyal ağlarda paylaş

Mithat said:

Senin insanların anlattıgı seye ragmen herkesi ikna etmeye hevesin oldugu kadar. Yazımda spesifik olarak türkiye degil yabancı ülkeler demişim. Ben müslüman bir ailede gayet müslümanlıgını düşünen biri olarak yetiştim ve chpye oy verip fetodan nefret edıyorum bu demek degildir ki yabancı bir ülkede hem Türkiyeyi hem Müslümanlıgı yayarak ve anlatarak onların gelecegini ve hayatını düşünmemeliyim. Neden türkiyede fetonun okullarda calısmak ıstıyorum demedım? Türk gencine acırım yapamam kıyamam ama yabancıların ellerinde seçenek yok bizde en iyi seçenek feto degil ama uganda da en iyi seçenek feto.

Şimdi çıkar at gözlügünü ve önyargısız bir şekilde tartış aksi takdirde insanlar sana önyargı ile yaklaşıcaklar ve yaklaşıyorlar. Bir zeki sen degilsin senin düşündüklerini hepimizin düşünecek kadar beyni var okthxkibbye.

Dedim ya dostum, çok romantiksin.
Sosyal ağlarda paylaş

Namaza kaldırma ve mahalle baskısı olayı günümüzde de FEM, Yeşilırmak gibi dershanelerde var ancak özellikle yurtlarda oluyor. Pek çok örnek de ben dinledim ama adamlar hangi il ve ilçelerde ne zaman yapacaklarını çok iyi bildiklerinden bunlarla hiç karşılaşmadan FEM'e 4 sene bile devam edebilirsiniz tabii ki.

Burs verilir iyi öğrenciye evet, ama herkes iyi öğrenci olmak zorunda değildir. Ortalama öğrencilerin dersaneye gitmeden üniversiteyi kazanması çok zor günümüzde. Fakat eskiden bu sistem yokken adil şartlarda kazanabiliyorlardı. Dershanelerin iyi öğrenciye burs vermesi eğitimde eşitliği sağlamıyor ve o sistemi paklamıyor bunun farkında olun.

Müfredatın hafifleştirilmesi olayına bir miktar katılmakla beraber esas sorunun kaliteli hocaların dershanelere kaydırılması. Ben de çetin abi gibi Kadıköy Anadolu Lisesi mezunuyum ve Türkiye'nin en iyi devlet okullarından olmasına rağmen 3-4 hoca dışında hiçbir hoca sıradan bir dershane hocası kadar bile iyi değildi. Devletin okullarında eğitim kalitesi düştükçe dershanelere olan ihtiyaç artıyor. Devlet yıllardır uyguladığı politikalarla öğrencileri dershaneye gitmeye mecbur bırakıyor. Eğitimde eşitlik ve adalet büyük ölçüde ortadan kalkmış oluyor.

Bir suç işleyene cezasını vermekle intikam farklı şeylerdir. Bu ülkenin kuruluş ülkelerine karşı suç işleyenler, bu halkı soyup soğana çevirerek suç işleyenler, yasama-yürütme-yargı organlarını tek elde toplayıp demokrasiye karşı suç işleyenler, halkını alenen tehdit ederek insanlık suçu işleyenler elbette ki gün gelecek cezalarını çekecekler. İntikam değil bu, işlenen suçların cezası. Cezalandırma imkanı suçlunun elindeyken bizim "gün gelir devran döner" dememiz çok normaldir, intikam isteği değil suçluları cezalandırma isteği belirtir sadece.

Bütün başlığı da wot'lar dahil üşenmeden okudum. Güzel tartışma oluyor ancak tecrübeye biraz saygı duyun. Bana feto'yla ilgili hiçbir tecrübesi olmadan feto'yu savunan bir tanıdığım, Yeşilırmak yurtlarında geçen bir seneden sonra benim yoluma dönmüştü. Maalesef benim daha bu genç yaşımda feto'yla pek çok münasebetim oldu, ailecek oldu daha doğrusu. Eminim ki çetin abi de benzer şeyler tecrübe etti de öyle konuşuyor. Yaşından dolayı değil ama, burada anlatmasının kesinlikle uygun kaçmayacağı ama yaşadığı bariz olan deneyimleri için biraz saygılı olun ve itiraz etmeden iki kere düşünün. Bunu diyen her boka itiraz ediyosun diye suçladığınız nilep kardeşiniz :)

Hadi iyi tartışmalar
Sosyal ağlarda paylaş

Bana bak Mithat.
Amacını anlamış değilim.Bana elle tutulur ne gösterdin ki ben söylediklerine itiraz ettim?
Nedir, "Türkiye'de Feto okullarında çalışmayı bile düşünmem ama Uganda'da Feto okulu en iyi okuldur, orası olabilir."demek mi elle tutulur gösterdiğin şey?
Ya da CHP'ye oy veren ve Feto'yu sevmeyen bir aileden olman mıdır elle tutulan şey?
Feto'nun amacı belli, elle tutulan bir şey göstermek diyorsan bak üşenmeden yazıyorum kaçş sayfadır, başka(karşıt görüşte olduğum arkadaşlar bile)yazıyorlar ve inan onların yazdıkları da tartışmayı zenginleştiriyor.Baştan beri tartıştığımı arkadaşlar dahi tartışmanın ilerleyen bölümlerinde kamplarda neler olduğunu anlattılar,kendi başlarına gelenleri ya da yakınlarının başlarına geleni anlattılar. Bak bunlar elle tutulan şeyler ama senin yaptığın şekil elle tutulur bir şekil değil. Üstelik benimle neyi tartışıyorsun,ben bunu anlamış değilim.Feto'nun kim olduğunu ve amacının ne olduğunu az önce paylaştığım videoda adam açık açık anlatıyor.Sen daha ne elle tutulur bilgi-veri-kanıt istiyorsun?

Senin CHPli olup,Feto'dan nefret edip, Uganda gibi gariban 3. dünya ülkelerinin halklarından en zeki çocukları seçipEmperyalistlerin şirketlerinde ucuz beyin gücü oluşturmasına katkıda bulunmak istediğini söylüyorsun,isteyebileceğini söylüyorsun. Bunu mu elle tutulur bulayım Allah aşkına?

Benimle bir derdin varsa açık açık söyle ama gayet güzel yapılan bir tartışmaya böyle aradan girip sabote etme. Baştan beri söylüyorum, herkesin düşüncesine saygım sonsuz ve herkesin fikirlerini dinlemeye açığım. Ama bu benim doğru bildiklerimi burada paylaşmamı engelleyemez.
Sosyal ağlarda paylaş

Akpden konu feto ya gelmiş.

Çetin'e bir şey sormak isterim, bu ülkeyi çok seven kendine Kemalist diyen arkadaşlar en önemli şeyin eğitim olduğunu bile bile niçin fetoların yaptığı gibi bir sisteme girmemişler?

Burada yazılanları okuduğumuz kadarı ile (duydumları saymıyorum, başına gelenler önemli) adamlar eğitimli insan yetiştiriyor, çevirebildiklerini kendi yandaşları yapıyor (ki gayet normal)

Oturup forumlarda gazetelerde, rakı masalarında ülke kurtarılamıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim elle tutulur dedigim ve 2 sayfa kadar okuyup anlıyamadıgın olayın fetonun ne oldugunu bılmedıgım degıl fakat sen okuyup bunu bıle anlıyamayacak durumda oldugundan sorun yok bir kez daha izah ediim. Evet feto senın anlattıgının aynısı ve evet feto harbiden amacı belli bir adam. Uganda da beyin göçü zeki cocukları emperyalist düzen vs dedıgın olay, o cocukları bır sekılde bu yola itmezsek o cocuklar açlıktan bile ölebilir belki de ileride dünyaya büyük katkı saglıyacak cok buyuk adamlar olucak cocuklar daha 20 yaşına gelmeden açlıktan ölücekler. Bak ne diyorum Türkiyede gram elimi dokunmam adamın adının geçtigi hiç bir yere
Ben %100 bursla dilfeme çünkü fetonun dıye ama bu amerikada ki yerlerinde calısırım demek degil dedigim gibi amacım biraz unicefimsi bakarsan 3. dünya ülkelerinde ki cocukları hayata baglıyabilmek biraz orda feto degil ahmet olsun mehmet olsun hüseyin olsun giderim yine giderim kimin olduguna bakmam he bir feto var o yuzden mecbur feto ama Allahıma çok sükür ne fetocuyum ne akpli bu degişmez gidip o cocuklara da bunu asılamanın anlamı yok uganda da adam ne anlar fetodan cocuk zaten yemek yıcek parayı bulamıyor onu mu kazıklıcak feto.

Şimdi baştan 2-3 kere falan oku anlamıyorsan argümanı cevap verip kendini rezil etme.

birde 'sana baktım çeto'
Sosyal ağlarda paylaş

nilepe : abi benim de yaşadığım şeyler var. ben de cemaatin içinde bulundum. hani feto ile hiçbir deneyimi olmayan savunan bir insan değilim.
sağdan soldan duyduklarımla da değil bizzat kendim cemaatin içinde bulunduğum için direk içerden söylüyorum.
tmm ben din ile alakaız değişik bi adam olduğum için ben 4 yıl karşılaşmadım bu olayla. benim acayip fetoş arkadaşlarımda vardı aynı dershanede aynı sınıfı paylaştığım. onların ne yaptıklarını da biliyorum. onu bırak abim fetoş. babam cemaate yakın bir insan. tek sivri benim ailede. birçok şeyi gördüm yani.

neyse bnim gördüğüm günümüzde üni kazanmak için hakkını vererek çalışmak gerekiyor. dershane falan hikaye. seni teşvik ediyor sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben kendi adıma rakı masasında ülke kurtarmıyorum Trias kardeşim.Önce bunu bilmeni isterim.

Söylediğin eğitim sistemini kurmak için büyük paralar gerekiyor. KEMALİST devrimin kendisi zaten imkansızlıklar içinde kurulan fakat 14 sene gibi kısa bir süre içerisinde yedi düvele Osmanlı döneminden kalan borçları ödeyip o dönemin şartlarına göre iyi bir ekonomiyle yönetilen Türkiye yarattı.Ama karşı devrim baştan beri büyük devletler tarafından desteklendi.Feto'nun halen Amerika'nın kucağında oturması ve oturma izninin bitmeden kaçıncı kez uzatılması bile tezgahın kaynağını, Feto'nun sahibinin kim olduğunu açık açık gösterir canım kardeşim.Aynı Amerika'ya sıradan Türk vatandaşı olarak gitmeye kalk bakalım, kaç gün sürecek çabaların, o çabalar sırasında hazırlayacağın belgeleri bir düşün bakalım ve o çabalarının neticesinde acaba alabilecek misin vizeyi?Neyse dağıtmayayım konuyu. KEMALİST bir eğitim sistemini ATATÜRK HERKESE EŞİT PARASIZ EĞİTİM ANLAYIŞI ile zaten kurmuştu Milli Eğitim sistemi ile...İşte Amerikalılar 1950'lerden itibaren Ankara'nın göbeğinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın içerisine girerek bizzat kendi dayattıkları eğitim sistemini bizlere ne yazık ki empose etmeye başladıklarından beri karşı devrim çok hem de çok büyük yol aldı. KEMALİST sermaye yok çünkü Atatürk devriminin amacı KEMALİST bir sermaye oluşturmak değildi ancak vatanını,ülkesini seven iş adamları,sanayiciler yaratmaktı.Koç'un hikayesini araştırın ve cumhuriyetin Koç ve benzeri küçük esnafları nasıl teşvik ettiğini öğrenin.

Senin söylediğin şekilde KEMALİSTlerin de bir eğitim sistemi kurması çok hem de çok uzun zaman alacak. Üstelik şunu unutma, karşı tarafın elinde her zaman kullandıkları ve kullanmaya devam edecekleri DİN SİLAHI var.Bizim böyle bir mücadele yürütmeyeceğimiz ortada. Yine de su her zaman yatağına akar canım kardeşim. Geç olur, güç olur ama elbet gereken her şey yapılır, her şey olacağına varır.
Sosyal ağlarda paylaş

Mithat said:

Benim elle tutulur dedigim ve 2 sayfa kadar okuyup anlıyamadıgın olayın fetonun ne oldugunu bılmedıgım degıl fakat sen okuyup bunu bıle anlıyamayacak durumda oldugundan sorun yok bir kez daha izah ediim.

Bu kısmı geçiyorum.Cevap vermeye bile değmez.

Mithat said:

Evet feto senın anlattıgının aynısı ve evet feto harbiden amacı belli bir adam. Uganda da beyin göçü zeki cocukları emperyalist düzen vs dedıgın olay, o cocukları bır sekılde bu yola itmezsek o cocuklar açlıktan bile ölebilir belki de ileride dünyaya büyük katkı saglıyacak cok buyuk adamlar olucak cocuklar daha 20 yaşına gelmeden açlıktan ölücekler. Bak ne diyorum Türkiyede gram elimi dokunmam adamın adının geçtigi hiç bir yere
Ben %100 bursla dilfeme çünkü fetonun dıye ama bu amerikada ki yerlerinde calısırım demek degil dedigim gibi amacım biraz unicefimsi bakarsan 3. dünya ülkelerinde ki cocukları hayata baglıyabilmek biraz orda feto degil ahmet olsun mehmet olsun hüseyin olsun giderim yine giderim kimin olduguna bakmam he bir feto var o yuzden mecbur feto ama Allahıma çok sükür ne fetocuyum ne akpli bu degişmez gidip o cocuklara da bunu asılamanın anlamı yok uganda da adam ne anlar fetodan cocuk zaten yemek yıcek parayı bulamıyor onu mu kazıklıcak feto.

Burada yazdıkların yüzünden ROMANTİKSİN. Okuyan arkadaşların da neden sana romantik dediğimi anlayacaklarından eminim.

Mithat said:

Şimdi baştan 2-3 kere falan oku anlamıyorsan argümanı cevap verip kendini rezil etme.

birde 'sana baktım çeto'

Argümanın ne olduğunu ben biliyorum ama senin anlamadığın ortada.

Bana Çeto diyecek kadar bir samimiyetin de yok benimle. Tarzın şimdiye kadar yüzyüze tartıştığım ve yıllardır forumlarda tartıştığım FETOCUlardan farkısz. Ve bunu görmek çok üzücü. Hem söyleyeceğimi söyleyeyim, hem yerli-yersiz yazılanları sabote edeyim, hem belden aşağı vurarak karşıdakinin sinirlerini bozayım şeklinde bir tarz.
Terbiyesiz bir insansın.Ben kimseye hakaret etmedim,etmiyorum.Ama sen bana hakaret ediyorsun ve bunu da terbiyesizlik yaparak gerçekleştiriyorsun. Sana Uganda'da ki aç fakat zeki çocukları yetiştirmekte başarılar. Merak etme, şu forumu bile takip ediyor FETOCUlar.Seninle illa ki temasa geçerler ve ilgin de samimiysen Uganda'ya götürürler.
Şaka yapmıyorum.
Artık muhatabım değilsin Mithat.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...