Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Turkler neden sevilmez!!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
simdi beyler herkes sunu bılsınkı politikada gecmisten etkilenme diye bir sey yoktur.
gecmisinde en buyuk soykırımıda yapmıs olabilirsin en buyuk imparatorluguda kurmus olabilirsin ancak hicbiri bugunu baglamaz.
turkler neden sevilmez sorusuna gelince imajimiz cok kotu
para dilenen bir ulke olarak goruluyoruz ve hatta oyleyiz
politik gucumuz o kadar zayifki amerikadan bir general bize afdilettirmek tesebbusunde bulunabiliyor.
turklerden dısarda korkarlar cekinirler vs bunlarda dogrudur tabi cunku biz kendimize cok guveniriz ve disarda turk turku destekler.

devsirme olayi ise zorla yapilan vahsice bir uygulama degildir.
devsirilen genceler gereklı sınavlardan sonra yeniceri olurlardi ve yeniceriler kimilerine gore cok ustun bir mertebeydi o yuzden aileler bir kac gozyasi dokerlerdi ancak cocuklarının gelecegının guzel olacagından emındıler.(o zamana gore bakarsak askerlik saygin bir meslekti)
tabi bazi hukukcular '' herhangi bir muslumanın sozu yenicerinin sozunden ustundur'' falan derlerdı ancak genede yeniceriler herzaman gıpta ediilecek bir devsirme kurulusu olmustur.[hline]
With each kill I grow wiser... with every added wisdom I grow stronger -Artemis Entreri
Mesaj tarihi:
Dünyanın çeşitli yerlerindeki insanları alarak filler üzerine kompozisyon yazmaları istenmiş:

Amerikalılar Fillerin nasıl daha yüze nasıl daha büyük ve gösterişli olabilecekleri konusunda yazı yazmışlar,

Japonlar fillerin nasıl daha küçük ve kullanışlı hale getirilecekleri üzerine yazmış,

Fransızlar Fillerin cinsel hayatları üzerine yazarken,

Somalidekilerde bir filin kaç kişiyi doyurabilicekleri hakkında yazı yazmış,

(hatırlamıyorum şimdi bi kaç ülke daha vardı)

Türkler ne yazmış? Tabiki "Ne olacak bu fillerin hali.."

Siz hala tartışa durun bu bayat konuları diyorum başka bişey demiyorum. Bide bütün genellemeler yanlıştır.[hline][/i]Semi-Dr. Quinthalus [/b]@ primum non nocere
ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]

(bkz: Quinthalus) (bkz: Qui)
Mesaj tarihi:
lol :)[hline]Sam, 28 May 2003 00:12 tarihinde demiş ki:
sailor mercury / ami, neredeyse benim kıza dönüşmüş halim gibi, çok benziyoruz. hani bir geyik vardır "kendimden bişiler buldum diye" hah işte tam onu diyebileceğim bi karakter..
[/b]
Mesaj tarihi:
said:
TheSilver, 29 May 2003 23:23 tarihinde demiş ki:
Ben Türkleri seviyorum :)

euheueh oda guzel di :) ama onemli olan Turkun baska bir toplum vatandasi tarafindan sevilmemesi bunu kastedmis arkadas ;)
Mesaj tarihi:
Yunan bir dostumuz vardı. Son derece objektif ve doğru dürüst bir adamdı. Ben küçükken anlatmıştı.
Yıllar önce Yunanistan'da büyük bir deprem olmuş. Halkın çoğunun ilk tepkisi "eyvah Türkler geliyor!!" diye kaçışmak olmuş. Sonradan idrak etmişler deprem olduğunu.
Bu hikayede abartma payı var mıdır bilmem ama.. ateş olmayan yerden duman çıkmaz.. varın siz düşünün
Mesaj tarihi:
said:
Jinni, 02 June 2003 12:28 tarihinde demiş ki:
Yunan bir dostumuz vardı. Son derece objektif ve doğru dürüst bir adamdı. Ben küçükken anlatmıştı.
Yıllar önce Yunanistan'da büyük bir deprem olmuş. Halkın çoğunun ilk tepkisi "eyvah Türkler geliyor!!" diye kaçışmak olmuş. Sonradan idrak etmişler deprem olduğunu.
Bu hikayede abartma payı var mıdır bilmem ama.. ateş olmayan yerden duman çıkmaz.. varın siz düşünün

oha yuhbe sanmam yane o kadar olduğunu tmm dünyayı titrettiğimiz bellide bu kdar da olmas sanırım[hline]Kral Arthur efsanesinde yuvarlak masa şövalyelerinden biri. Söylentiye göre gücü güneşin konumuna göre değişirmiş ve tam öğlen vakti yenilmez olurmuş.

Mesaj tarihi:
maalesef threadin ilk bölümlerinden sonrasını tembellik ederek okumadım, söylenmiş yada eksik bir laf edersem affola.
bence türklerin sevilmemesi diye bir şey yok. türklerin özellikle avrupa da sevilmemesi diye bir kanı var. yenı devlet politikalarımız buna bir sebep diyebiliriz, avrupadaki türkler buna bir sebep diyebiliriz ama en büyük sebep, tarihimizdir.
osmanlı devleti, avrupaya büyük korkular salmış ve otoritesine büyük tehlike olmuş bir devlettir. 1500'lü yıllarda yaşamış ingiliz konsey üyesi (counselor), koyu katolik ve de "utopia" nın yazarı thomas moore, bir keresinde dinine ters düşen bir hareket kendisinden kralı tarafından yaptırılmak istendiğinde (ne olduğunu hatırlamıyorum) "bunu yapacağıma, türkler avrupaya girsin!" gibi bir laf söylemiştir. zamanında atilla'ya "tanrının kırbacı" diyen yahut yavuz sultan selim'e tanrısal bir güç gibi bakıpta hayatlarında ilk defa miğferinin ardından yüzünü gördüklerinde insan olduğunu anlayıp şaşıranda avrupalılardır. haçlı seferlerini de avrupalılar yapmıştır (hatırlatmaya gerek varmıydı ki? ) :)
toplumlar geçmişlerini kolay unutmazlar. ve pek iyi bir geçmişimiz olmadı avrupa ile.
tarih sahnesine girmiş ve girememiş uygarlıklar vardır. tarih sahnesine girenlerin düşmanları çoktur doğal olarak.
en önemlisi, bize ne kadar unutturulmaya çalışılsada, "doğu doğudur ve batı da batı... ve bu ikisi hiç yanyana gelemez" bu bir şiirdi yahu, lafın gelişine gitti öyle :) ama bu şiiride batılı bir şair yazmıştır.
unutmayın ki türkler doğuya aittir...
[yazımı pek kontrol edecek taakatım kalmadı, cümlelerde hatalar olabilir ve hatta kendi içimde çelişkili ya da saçma laflar etmemişimdir diye umuyorum :) ][hline]Uzak diye bir yer yoktur...
Mesaj tarihi:
avrupada bir mafaya varsa onu sıpagetticiler yönetir yani hulyo hoze pepe antonyo falan öyle tipte altın zincirli italyan adamlar yönetir valla bizi mafya diye elmıyorlarsa italyanın atılması lazım bence nedeni bu deyil tek nedeni müslüman olmamız. bizi 2010 yılında bile anca avrupa birliğine alırlar fransız homosu shrakmı nasıl yazılıoyorsa avrupa birliğinde yer yok demiş ulan.... tobe tobe yer yok ha sen git avrupada toprağı olmayan kıbrısı al avrupa birliğine sonra avrupa toprağı olna Türkiye için yer yok avrupada toprağımız olduğu halde adamlar avrupalı sayılmaz diyorlar küçük bir toprağımız varmış peh ben belçikadan ve yunanistandan büyük tarlalar gördüm ulan salak gavur kıbrısın avrupa ile ne alakası var resmen akdeniz bölgesinden kopmuş istila altındaki Türk toprağı bunlar bahanelerinden bir kaçı Türkiyeye ihtiyaçları olmadığı için almıyorlar zamanında gel gir demişler yunanlı denenlerle birlikte fakat ecevit denen şey siz Türkiyeyi bu ülkelere açık pazar yapmak istiyorsunuz diye girmemiş tobe tobe eyer hıristiyan olsaydık almak için bir yerlerini yırtarlardı

[Bu mesaj TheSilver tarafından 04 June 2003 09:28 tarihinde değiştirilmiştir]
  • 4 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
said:
kezzap, 06 May 2003 12:30 tarihinde demiş ki:
Evet neden diger toplumlar Turkleri sevmezler?
Bizleri kıskanırlarmı ? Bizleri kucumserlermi? Bizler musluman toplumuz diyemi? Bizler gucluyuz diyemi? yoksa somurge gucleri denize doktugumuz icinmi? yoksa onlarin gozunde fakir bir toplum olarak gozuktugumuzden mi ? Ben anlamiyorum bunu devamli avrupa birliginde Turkler ve Turkiye aleyhinde yapılanma birlesme ve bazi Anti-Turk orgutlere karsi destek verme gibi faaliyetleri politika olarak benimsiyorlar , halklarina yalnıs bilgiler verip bizleri soykırım yapmakla sucluyorlar.Daha bunun gibi bir cok ornek verebilirim. Ama ben yinede sunu bilirim ki Turkun Turkten baska dostu yoktur!
Ileride Turkiye bir savasa girse eminimki hicbir avrupa ulkesi uye olmamiza ragmen bize destekte bulunmaz, ulkemizi bolusmek icin ilk firsati kollarlar ne bileyim bu turden seyler işte. Hem korkup hemde kotuledikleri bir ulusa karsi nasil oluyorda boyle iki yuzlu davranip bugun Ataturk'u gelmis gecmis en iyi siyasetci0, dusunur vb.. sifatlari layik gorurken ertesi gun Paris meydanina anit dikiyorlar ben anlamiyorum.
Yorumlarinizi beklerim.Belki sizlerde iyi birseyler biliyorsunuzdur.
ps:yazilardaki hatalar icin ozur diliyorum okuyamadim tam olarak..[hline]Server is Server,Game is not game,People are not people And Everything changed....

ya nasil sewsinler adamlari hr konuda ezdik, hatirlarsaniz ingiltere macinda gol attilar adamalr sahaya firladi hic olmayan bir sey iste bukadar acilari war o mactan sonra kendimce bu dusuncelerimi daha da tescilledim...
Mesaj tarihi:
said:
Silthanas, 06 May 2003 23:13 tarihinde demiş ki:
Martin Luther turklerden cok korkarmis..

o yuzden incile Turkler geliyor maddesini eklemis..

adamlar bizi sevmiyo degiller, korkuyorlar bizden =)[hline]The Eshreff...

Martin Luther? Incil?
Aman aman! =oD[hline]In sorrow nights i am the source of your hopeless fears...I am the Dark Unicorn...
Mesaj tarihi:
Shu sizin çalışmadan para kazanma durmuna,paranın sömürge vs gibi kaynaklarından geldiğini söyleyen insanlara bir yanıt vermek istiyorum: Bu Paranın en büyük kaynağı vergilerdir, Avrupanın çoğu ülkesinde vergi oranları yüksek ve insanın, şirketin, işinin durumuna göre bellirli bir oranda alınmaktadır. Bu toplanan vergiler ise çevre gelişimine, sağlık sirgortalarındaki masrafları vede işsiz insanların geçimini sağlamak üzere ihtiyacı olan insanlara geri "dağıtılmaktadır".
Unitynin de dediği gibi avrupa vatandaşı ben nolucam kaygısından çok ben napmak istiyorum olarak yashamaktadır.
Shimdi diceksiniz ki oh keyfe bak nasıl olsa para gelior millet ne die çalıshsınki? İshsizlik kurulushları, ishsiz olan insanlara ish bulma ile görevlendirilmishtir, kişiye ne yapğmak istediği sorulur , kapasitesine bakılır ve buna göre yönlendirilip bir ishe yerleshtirilir. Tabi mesela Fransada ishsizlik oranı yuksek dir, bazılarına ish bulunamaktadır, bu eğitiminden vs kaynaklanmak zorunda da deildir, ishte çeşitli nedenlerden dolayı ish edinemeyen insanlara da Fransız devleti SMİG die adlandırdığı shu an 1200 Euro civarında bir maaş bağlıyorlar.
Sağlık, işsizlik dıshındada talepte bulunanlara da tabi önce incelemeye alınıyor, ihgtiyac duyanlarada mesela ev kirası yardımlar yapılıyor ( kiranın bir bolumunu devlet karshılıyor) ve bunun benzeri yardımlar da yapılıyor.
Neyse gelelim bu acıklamanın özüne, kısacası sömürge olayı geride kalmısh, bu yardımları sağlayan ülkeler bu paraları kendi yurtaşlarından alıp ihtiyacı olan diğer yurtdashlara yardım amaçlı geri dağıtmaktadır. Bu sistemi de gayet dengeliyebilmishler ve gayet ii yürüdüğünü de insanların yashma standartlarındada açıkla görünüyor.[hline]In sorrow nights i am the source of your hopeless fears...I am the Dark Unicorn...
Mesaj tarihi:
Turkler sevilmiyo deyipte kesitirip atilamaz bu olay.

Turklerin sevilmedigi yerlere bakalim ve bu yerlerde yasayan Turklerin demografiklerini inceliyelim ondan sonra konusalim.

Avrupa,

Ikinci dunya savasindan sonra Almanyanin yeniden yapilanmasi icin 5 milyon egitimsiz Turk okuma yazma bimeyen koylusu isci olarak almanyaya gitti. Bu egitimsiz koylu/ Turkler zamanin gerceklerine gore kendilerinden daha medeni olan sehirli avrupalilar da iyi bir izlenim birakmadilar. Ve kendi bildikleri yasam tarzlarini bugune kadar cogunlukla getirdiler (aralarinda kendilerini egitmeyi basaranlar olmadi degil ama yuzdeye vurdugun zaman bu sayi az. Turklerin gereksiz inanclarina sadik kalmalari imajimiza yardimci olmadi)

Simdi madalyonun obur yuzune bakalim ne den Amerika da Turkler hakkinda Amerikalilar kotu bir izlenime sahip degil cunku oraya gidenlerin yuzde 60 beyin takimi ve kozmopolitan onlarin anlayasina daha yakin insanlar.

Bu gercekler her irk icin gecerli Amerikanin isci Turkleri Meksikalilar.

Bizim yapmamiz gereken yok biz boyle gucluyduk soyle gucluyduk deyip kas gostermeyi cuk gostermeyi birakip;

1- Millet olarak feudal mantaliteyi bir kenara birakmayi ogrenmeliyiz.

Ne demek bu diyeceksiniz Turkiye de ki cogu isveren ve isci iliskisini inceleyin. Hala agalik tam gaz devam ediyor. Profesyonellik anlayisi maalesef bizde yok.

Bu gercek hayatin her yerinde var aileden tut hukumete kadar.

2- Alt yapiya yatirim. Yine mantalitenin degismesi lazim bunun olmasi icin. Bizim insanimiz bugun kazanip yarin yemeyi seviyor ama biraz kemer sikip aldiginin bir kismini bi sure yatirim icin kullanirsa bunun dondusunun daha fazla olacagini dusunemiyor.

Benim ulkemin Akademisyenleri haril haril alt yapi ariyor. Ben o kadar cok once buyuk bir gazla allah izin verirse doktorami alacam tip icin resident egitimi bitirecem sonra ulkeme donup vatanima yararli olacam deyipte ulkeye geri donunce bu agalarin derebeylerin engellerine takilip dayanamayip geri ulkeden kacan adam taniyorumki umudumu simdilik kaybettim.
(bunlara bende dahil olacam insallah)

Bizim icin pozitif olan olay bu derebeyleri isteselerde istemeselerde dunya kuculuyo ve bizim insanimizin gozleri aciliyo ve sormaya basliyorlar bu avrupalilarin yasamlari niye bu kadar rahat biz bok icindeyiz diye bu ekleme Avrupa kulturunun ve Amerikan neo-kolonist yaklasiminin getirdigi daha rahat bir yasam isteme sendromu/kulturunun bir 30 yil icersinde bu derebeylerine buyuk bir darbe vurmasiyla donum noktasina ulasacak o noktada yapicagimiz secimler dogrultusunda ya bir sey olacaz yada iyice boka baticaz.

Artik Padisah icin canim feda azalmaya ben ne yapmaliyimida hayat standardlarimi daha iyi bir noktayi getirebiliyim artmaya basliyo.

Yalniz bu standardartlari arttirma olayi yine her zamanki cahilligimizden ortak calisma yerine ben ne yaparimda kisa yoldan zengin olurum yaklasimiyla gerceklestirilmeye calisiliyor.

Ben Turkum, ailem Turk onlari cok seviyorum ama hayatin degisik noktalarinda gozlemledigim bir cok Turkten tiksiniyorum.

Zamanla hepimiz uyanacaz ama gec olacak. Tabii o zaman kadar ayakta kalabilirsek.
Mesaj tarihi:
Bütün yazilanlari okuyamadim cok uzun ilk4 sayfayi okudum ve düsüncelerimi yazicam eger daha önceden yazilissa simdiden pardon.

Ne derseniz deyin isterseniz türk düsmani deyin umrumda degil ama ben Jadelith e sonuna dek katiliyorum...AMA sadece su sekilde...Türkiye yi yönetenler eziktir hep ezik olmustur ve ezik bir topluma neden olmuslardir.Türkiye yi avrupada temsil etcek halkin yüzüne tükürürsünüz zaten ben almanya ya 2 sene önce geldim ögrenim icin burdaki türkleri görseniz mese odunuyla girisirsiniz o derece...Türkiye kac defa darbe gecirdi acip okuyun dünya bize kil degil dünya birbirine kil bunuda irdeleyin, hickimsenin dostu yoktur, irak savasinda amerikanin müttefiki sadece bizmiydik ki, hayir, fransa ve almanya da amerikaya nah dedi, noldu sirf türkleri degil almanlari ve fransizlarida protesto ettiler ama sonra noldu alman ve fransiz disisleri kafayi kullanip ara yolu buldu biz ne yaptik kicimizin üstünde oturduk...Bu örnek ne kadar rezil bir dis iliskilere sahip oldugumuzun en basit örnegi...

Burda ismini vermiycegim bir siyasi parti zamaninda türkiyenin icine öyle bir etti ki simdi eger onlar basta olmasaydi biz avrupa standartlarinda yasiyor olcaktik.Acin bakin bakalim ilk avrupa mi bize "Gelin AB ye girin" dedi yoksa biz mi onlara "AB ye girmek istiyoruz" dedik.ONLAR ILK BIZE TEKLIF ETTI...Ama nooldu tahmin edin hadi...

Ortalik birbirine girdi Avrupa bize AB ye girme teklifini getirince...Türkiye nasil bir AB ülkesi olurmusta zart zurt ve kabul edilmedi adamlarin teklifi su an girmek icin kendimizi yirttigimiz AB aslinda zamaninda bize teklif getirmisti...Oturun düsünün sonra nasil ben jadelith e katilmayim bana söyleyin.Bu adamin suclancak hicbir yani yok su an ülke sürünüyosa yobaz toplum yüzünden sürünüyo ATATÜRK yeniden dünya ya gelse kurtarmak icin milyonlarca sehit kaniyla sulanmis bu topraklarin bu durumda oldugunu görünce kendini öldürürdü herhalde.ATATÜRK 'ün kurdugu SANLI TÜRKIYE icin canimi veririm ama bu türkiye bana ne veriyo ki benden bi savas sirasinda canimi isteyebilir...Daha derine girmiycem...[hline]Dont make me more aggressive than devil...
Mesaj tarihi:
Threadi olduu gibi okumadım vs.vs.

Genel olarak kimse kimseyi sevmez zaten.
İnsan bilmediğine, hele birazcık da önyargısı varsa düşman olur. Türkler kendini tanıtamıyor. Ve de kemikleşmiş fikirler var. İşte. DÜşünün adamlar "Deveye mi biniyosunuz? Türkiye de hangi dil konuşuluyo.. Türkçe dermişim..." Gibi abuk subuk laflar edip tepemi attırıyolar sonra.

Bir de genellemeler olayı var. Adamın karısını.. neyse..

Tabii asıl önemlisi insanların birbirini tanıyamaması. Kendi içimizde çok mu iyi tanıyoruz birbirimizi. Çok mu seviyoruz birbirimizi ülkemizde..
"Kürtlerin hepsi o. çocuğuymuş"
"Kürtler türkiyeyi kürdiye yapcakmış"
"Ülkücüler türk olmayanları türkiyeden sürdürüp yeni ırk yapcakmış"
"AKP başa gelince başörtüsüz sokağa çıkmayı yasaklıycakmış"
"Şeriatçılar eroin ticareti kadın ticareti yapıyolarmış"
"Bu işçilerin hepsi komonis. Lazım olmasa hiçbirini çalıştırmıcan aslında."
v.b v.b sözleri şaka gibi geliyor olsa da ciddi ciddi söyleyenleri duyuyorum. Hele buna bir de herhangi birinin mensubu olan birinin yaptığı denyo bi hareket eklenince. "Abi harbi öyleymiş ya" sözleri de ekleniyor. Bazı salakların, kendisi daha iyi ülkeyi yönetecek diye karşı tarafa attığı boklar insanları birbirinden ayırıyor.

Kimse farkında değil mi ki karşı filan yok. Hepimiz bu taraftayız. O bokları da birbirimizin yüzüne sürüyoruz en sonunda hepimiz boka bulanmış oluyoruz. Sonra da ne bu güvensizlik ortamı. Yani hayatımı objektifliğe adamış bi insanım diyebilirim. Buna rağmen ben de birçok kültüre birden aitim. Ve gaza gelebiliyorum.

Yani avrupayı filan bırakalım da bi kendimiz kardeş olalım nolursunuz. Yarın bu ülke bize kalıcak. O gün işte rahat rahat yaşıyor olalım. Yalvarıyorum.[hline]But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world and will blow your head clean off, you've got to ask yourself a question: do I feel lucky? Well do ya, punk?
Mesaj tarihi:
said:
Vampire, 09 July 2003 16:44 tarihinde demiş ki:
ama sonra noldu alman ve fransiz disisleri kafayi kullanip ara yolu buldu biz ne yaptik kicimizin üstünde oturduk...[/b]

amerikanin turkiyeyle ters dusmesinin nedeni harekatta saglanmayan olanak degil. amerika iraga kalici olarak yerlesmek istiyor. ve turkiyenin komsu olmasi onun icin sorun. turkiye kendi cikari aleyinde olacak hareketleri istemiyor, amerika da kendine karisilmasini istemiyor. er ya da gec turkiye ve amerika arasinda orada kucuk capli silahli catismalar olacak.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
  • Yeni Oluştur...