unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2003 said: homoid, 20 May 2003 03:51 tarihinde demiş ki: Antik yunandan gelen bilgiler ile sanayi devrimi arasında bağlantı kuramadım açarmısınız? Antik yunandan gelen hangi bilgi Sanayi devrimine yol açmıs. buhar makinelerinin atasi eski yunanda bir eglence araci olarak kullanilan bir buharli alettir. kure seklinde, ama sadece bir yone dogru kendi ekvatoru uzerinde cikintilari bulunan bu aletin icine konan su alttan kaynatildiginda, ekseninden yatay olarak tutturulmus bulunan alet buharin basinci nedeniyle belli bir yone puskurmesinin olusturdugu tork sayesinde ters yone dogru donerdi. bu en ilkel formda buharla calisan alettir ve cok meshurdur. bunun da otesinde iskenderiyeli hero nun buharla ilgili yaptigi calismalar var. su adresten bakabilirsiniz : http://www.history.rochester.edu/steam/hero/ ustteki postu atan arkadasimiz cok net ve guzel soylemis. koskoca sanayi devriminin ortaya cikmasi bir sahisa mal edilemez. watt buhar makinasini mukemmellestirmeden cok oncesinden butun madenlerde buhar makinalari kullaniliyordu. watt in bu calismayi efektif olarak yaymasi ancak 1773 den sonra yeni ortagi ile calismaya basladiktan sonra mumkun olabildi. sanayi devriminin baslangici ise direkt 1773 de aranamaz, 18 yuzyilin baslarinda aramak lazim.[hline]www.mizzah.com
Jadelith Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2003 said: unity100, 20 May 2003 03:06 tarihinde demiş ki: arkadasim bir, ben hicbir konuda yalan soylemem. iki, postlari bir daha oku, tarih bilgimin senden cok oldugunu goreceksin. fransiz edebiyati, barok ve modern edebiyatin kurucusudur demissin. hangi fransiz edebiyati bu ? barok edebiyat dedigin sey ondan once geliyor olmasin sakin ? siralama yanlisligi mi ? uc, senin fransada "din savaslari" diye adlandirdigin 1540 li yillarda olan sey, Huguenot savaslaridir. protestan ve katolik catismasidir. bahsettigin katliam da pariste bir gunde yapilan bir katliamdir. son huguenot kontrolunde olan kent La Rochelle 17 yuzyil basinda (1625 olmasi lazim) dusmustur. kimse de oldurulmemistir bu sehirde. postlara bir daha daha dikkatli bak, boyle seyleri diger ulkelerin de yaptigini belirtmistim. BIRSURU sey saymissin, goethesinden tut nietzchesine oradan tutmus caykovskiye gitmissin, sonra da bu ulkelerin emperyalizm yaptigindan bahsetmis hede hodo demissin. BIR DAHA oku postlarimi. dikkatli bakinca goreceksin, ben bati ulkeleri gulluk gulistanlik demis miyim dememis miyim. ne sormusum orada bir daha bak. bu ulkelerin yaptigini turkler de yapti. ama sen bile ornek verirken bir baslayinca adamlarin cikardigi filozoflardan tut, buldugu teknolojik ilerlemelere kadar saymissin. emperyalizm yaptiklari donemde bu ulkeler dunyada bugun kullandigimiz bircok seyi de buldular demistim. fakat turkler de ayni emperyalizmi yaparken bu ulkeler gibi buyuk ilerlemelere imza atmadi demistim. BIR DAHA oku o postu. baktim kendi postunda da "bircok katkimiz olduguna eminim" demissin. HANGI KATKI ? say da katkilarimizi. onceki postunda bir tane soylememissin. KAYNAK demissin. ne icin kaynak gostereyim ? sanayii devriminin turkler tarafindan yapilmamis oldugunu gosteren kaynak mi istiyorsun ? jean jacques rousseaounun turk OLMADIGINI gosteren kaynak mi istiyorsun ? ampulu bulan kisinin adinin Hikmet Fethi Bey degilde Thomas Alva Edison oldugunu gosterecek kaynak mi istiyorsun ? Bunlar gibi trivia seyler icin kaynaga ihtiyac duyuyorsan, git meydan larus vardir evinizde onu ac, tarih bilgini tazele. atmak demissin, tarihi gercekleri soyledigim, aksi ispatlanamaz, her tarih bilgisi iceren kitapda bulabilecegin bilgileri soyledigim postlar hakkinda atmak tutmak gibi laflar etmissin, daha bana ornek gostermeye calistigin fransadaki protestan-katolik catismasinin ic menseini bilmiyorsun. Yavuzun katliamina YALAN demisin. yavuz orada kendi tebasi altinda, kendi tebasi saydigi insanlari katletti. mogollar isgal eder etmez, kimseye sizi devletime kattim, tebam yaptim, kanunlarim altina aldim demeden keserlerdi. ikisi arasinda daglar kadar fark var.[hline]www.mizzah.com 1) sıralama yanlışlığı filan yok. nerede buldun anlamadım. barok modernden önce geliyor gibi bir şey demedim zaten. barok edebiyat birşeyi değil ki, bir dönemin adı. 2) avrupada din savaşı ne olabilir? müslümanlarla budistlerin savaşı mı? tabiikide protestanlarla katoliklerin savaşı olacak. bu konuda bir bilgin olmadığını düşündüğümden din savaşı gibi bir kısaltmada bulundum. din savaşlarında 5 tane ana savaş vardır. hepsinin arasında antlaşmalar vardır, fakat katolikler ve Huguenotlar savaşmaya hep devam etmişlerdir. bunun sebebi dinsel inançtır. ayrıca I. François'nın krallığı sırasında Guise ailesi adeta tahta oturmuştur; istediklerini yaptırmışlardır. savaşlar bunun sonucunda çıkmıştır zaten. savaş sadece pariste olmadı. nereden çıkarıyorsunuz bunları bilmiyorum. ayrıca benim demek istediğim şey onların da medeniyete negatif bir etkileri olduğu idi. başka bir şey demedim. moğollar hiç sual sormadan öldürüyor mu sanıyorsun? peki avrupayı yenecek orduya adamı nasıl alıyor sanıyorsun? "orduya gel" "olmaz" "öl o zaman" genç erkeklerin hepsine bu yapılıyor. moğolların güvenlik teşkilatı ünlüdür. hem o kadar ordu hem öyle teşkilat için asker lazım. bulduklarını asıp biçerlerse nereden bulacak askeri. 3) batı güllük gülistanlık dememişsin tabikide. ama benim post umun amacı farklı. demek istediğim şey şu: medeniyete katkıda bulunanlar, ondan birşeyler de çalarlar. türk tarihini pek sevmediğim için alakam yok, ama verdiğim örnek gibi EMİNİM ki türklerin de medeniyete bir artıları olmuştur. eğer bizim medya televole yerine (bence televole gibi programlar da OLMALI, ama biraz fazlaya kaçmış bizde) daha mantıklı şeyler olsa, geçmişimizi bilsek, eminim ki biz de buluruz. evet, baya bi assumption oluyor dediklerim, hatta benim gibi kaynak kaynak diyen bir insanın böyle bir şey demesi acayip, ama dediğim gibi, ben bu konuda bir araştırma yapmadım, ve belki diyorum sadece. emin olamam tabiikide (senin iddiaların doğru değil demiyorum dikkat edersen, sadece agresifliğini ve ateşini anlamadım;;; eminmiş gibi konuşuyorsun) hoş bir örnek verdim dediğim şey için, ama 1 örnek yeterli olmaz. :) 4) bak bakalım ben neye "yalan" diyorum. 5) bak bakalım ben ne için "kaynak" istiyorum. sen oku demişsin ama benim mesajı
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2003 one surduklerimi curuten bir sav goremedim mesajinda. mogollar - yavuz konusunda da hala benim dedigim sav curutemedigine gore one cikiyor. mogollar isgal ettikleri yerlerin erkeklerine bunu diyorlarsa, ve adamlar kabul etmeyince olduruluyorsa bu farklidir, isgal edip, tebaya katip, kendi kanunlarina tabi edip normal bir sekilde yasarken cullanip 10 bin kisiyi kesiyorlarsa bu farklidir. bu bugun icinde bulundugumuz dunyada herhangi bir ulkedeki vatandas azinligin uzerine cullanip oldurulmesi gibi bir seydir. bu seye katliam denir. senin bahsettigin ise bir savas sucudur. ikisi arasinda fark var. postlari dikkatli okumadigin suradan belli ki, benim fransa din savaslarinin sadece pariste oldugunu soyledigimi yazmissin. katliam once iki kentte yapildi, sonra fransa capinda 22 kentte oldu. fakat bunu 10 bin kisinin "yigitce" kisacik bir surede kilictan gecirilmesiyle kiyaslamak imkansiz. benden kaynak istedigin seyler tarih bilimi icin triviadir. lise tarih kitaplarinda bulunan seyler icin kaynak sorman manasiz. ac google a istedigin seyi arat ya da git library of congress, royal library sitelerine kaynagini bulursun. sen asil kendin hic kaynak gostermemissin kendin soyledigin gibi. demissin ki eminim turklerin de katkisi vardir. bunun icin arastirma yapmadim ama eminim vardir demissin. yap arastirmayi bakalim ve gor turklerin ne kadar az "katki"si varmis medeniyete. x sonsuza giderken 1 ile x i kiyaslarsan, hesaplamalarda 1 i SIFIR olarak alirsin. yani yok olarak alirsin. avrupa ve dogu asya medeniyetlerinin insanliga yaptigi katkilar yaninda turk katkilarini kiyaslamaya kalkarsan da ayni sonuc ortaya cikar. eminmis gibi konusuyorum cunku eminim. agresiflige gelince, kim bir digerinin yillarin suzgecinden gecirerek ortaya koydugu savlarina cikip YALAN derse, o insanin agresif olmasi normaldir, hakkidir. bana mesajimi okumamissin demissin, bu mesajda yazdiklarimdan cikarabilecegin gibi asil sen benim mesajlarimi okumamissin.[hline]www.mizzah.com
Llama Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2003 said: arcane, 06 May 2003 13:41 tarihinde demiş ki: istanbul u aldık o da var :)[hline] Uçan Sam demiş ki: *eski günlerimde olsam çesmastır'ı da pataklarım da *hentai bile oynardı eskiden :) *süperdi ilk red alert'teki mammoth tank biriktirip kafadan dalma olayı Strateji Anlayışım Mammoth'tur Bu Yeter...
kezzap Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2003 said: Llama, 20 May 2003 21:01 tarihinde demiş ki: said: arcane, 06 May 2003 13:41 tarihinde demiş ki: istanbul u aldık o da var :)[hline] Uçan Sam demiş ki: *eski günlerimde olsam çesmastır'ı da pataklarım da *hentai bile oynardı eskiden :) *süperdi ilk red alert'teki mammoth tank biriktirip kafadan dalma olayı Strateji Anlayışım Mammoth'tur Bu Yeter... *!milliyetci damari kabarir* LoLz
TheSilver Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2003 Biraz kısa ve öz yazın beyler Destan yazıyorsun insan iki gün bakmayınca birkiyor okumaya üşeniyor [Bu mesaj TheSilver tarafından 21 May 2003 10:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Dragonutopia Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2003 Ya harbıden ha bı suru sey yazmıs su ıkısı ama paso ıspatlamaya calısmıslar kendı bılgılerını olmuyo beyler :)[hline]A little less conversation a little more action please
Jadelith Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2003 adama küfür ettireceksin biliyor musun bi sayfa yazı yazdım sonunda küfür edecektim ama forumları pisletmeyelim. si*ik savaşı olmasın. seninle bu forumlarda bir daha tartışmaya girmeyeceğim beyefendi. anlayan anlamıştır nedenini. (cevabını şimdiden düşünebiliyorum. ama benim bu forumlara post atmamın sebebi tartışmak, başkalarını oturtmak değil. ondan sana cevap yazmayacağım)
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2003 hicbir mesajda kendini ispatlama doktriniyle, baska sahislarin fikirlerine "yalan" vs gibi garip ithamlarda bulunmadim. tartisma konusuna gelince, ben efendice tartismanin ne demek oldugunu bilen bir insanim. kimseye de kufur etmem, etmedim. ***k yaristirmaya gelince, tartismak herhangi bir sey yaristirmak degildir. taraflarin edindikleri fikirleri karsilikli birbirinin elestrisine sunmasi, neticede bazi savlarin bulaniklasip bazi savlarin kesinlik kazanmasidir. benimle tartismak ya ta tartismamak senin bilecegin bir sey. neticede secme hurriyeti var. keyfince hareket edebilirsin.[hline]www.mizzah.com
Jadelith Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2003 kuşlar uçuşuyor oley laylayloom duymuyorum kii duymuyorum kiii heheeee :)
Dragonutopia Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2003 Muhahahha olaya bak nıohohoh :D[hline]A little less conversation a little more action please
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2003 yasinin kucuk oldugunu anladim. yasina uygun davranmissin.[hline]www.mizzah.com
Jadelith Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2003 yaaa çok sinirlendirdin beni ÇOK! o kadar çok sinirlendim ki ölmek üzereyim hatta öldüm bak: "böööeeeaaaauuughghguhghgh" şimdi undead oldum humans suck undead rock! :) donkey's *ock! :D *peace* *edit: ekleme* [Bu mesaj Jadelith tarafından 22 May 2003 14:44 tarihinde değiştirilmiştir]
DropXante Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 Hayatta en guzel şey Türk olmak ondan da gurur duyuyorum. Bizi sevmeyeni bizde sevmeyiz.
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 hic bir turk olarak ssk hastanelerine yolun dusmedi galba muayene olmaya.[hline]www.mizzah.com
wanderer Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 abi ssk hastanelerinin kotulugu kurdugum sistemin boktanligindan. irk olarak total boktanlikla ne alakasi var? (ulan bi tartisma bitcek yenisi baslicak. korkuyom valla eheh)[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 teknolojide ya da zenginlikte geri olan her toplum milliyetini değiştirecek olsaydı bütün avrupa türk olurdu 1000 yıldır..[hline]Agent Thompson: You! Agent Smith: Yes, me. [turns Thompson into another Smith] Agent Smith: Me... me... me... Agent Smith Clone: Me too.
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 abi aynasi istir kisinin demezler mi ? bir irk boktan olursa yaptigi yarattigi da boktan olur. ssk hastaneleri de en basit ornek binlerce ornek sayabilirim bi basladim mi.[hline]www.mizzah.com
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 bizim su an yasadigimiz sartlar teknolojik olarak avrupanin 70-80 lerde yasadigi sartlar ama onlarin o zaman icinde yasadigi medenilik, uyumluluk, insani degerlere saygidan eser yok.[hline]www.mizzah.com
wanderer Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 hayir abi. avrupalilar 500 yil once dunyanin en boktan irkiydi da simdi blessing e mi ugradilar? ne alaka yani?[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning
wanderer Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 ulan biz ezigiz dediginde adama cikismistik. adam hakliymis. ispati da yukarida. inandim abi tamam, ezigiz biz.[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning
Dragonutopia Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 *Türkler dünyada en kahpece saldıran işkence uygulayan eğitime bilime sanata kesinlikle önem vermiyen bir ırk olduğu için..* ???????????????????????????????????????????????????????? bu ne? Yanı bı sey dıycektım sunu okudum sasırdım kaldım soz bulamıyorum dıycek.........[hline]A little less conversation a little more action please
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 said: wanderer1985, 23 May 2003 12:38 tarihinde demiş ki: hayir abi. avrupalilar 500 yil once dunyanin en boktan irkiydi da simdi blessing e mi ugradilar? ne alaka yani?[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning abi 500 yil once oyleydi bugun nasillar ? alanyada turist alman ayagini kiriyor, devletin adina bunun sigortasini yapan sigorta sirketi helikopterle alanyadan antalyaya ucuruyor kadini, ordan da tedavi icin almanyaya goturuyor ucakla kadin 5 kurus harcamadan. bir de abi bi ssk hastanesine git bak neler oluyor orda. [hline]www.mizzah.com
Dragonutopia Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 Bır cok savasta dusmanın kendını toplamasını ve onurlu bır savas olmasını sagladıgımızı bılıyorum.Istanbulu aldıktan sonra bızans halkına bızansdan cok daha ıyı baktıgımızı bılıyorum.Gıttıgımız yerlerde ulkelerı yakıp yıkmadıgımızı bılhakıs kendı kulturumuzden bı seyler ekledıgımızı bılıyorum.Daha cok sey bılıyorum ama senın bu tarıhsel Turk dusmanlıgının nerden geldıgını bılmıyorum.......[hline]A little less conversation a little more action please
wanderer Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2003 said: unity100, 23 May 2003 14:31 tarihinde demiş ki: said: wanderer1985, 23 May 2003 12:38 tarihinde demiş ki: hayir abi. avrupalilar 500 yil once dunyanin en boktan irkiydi da simdi blessing e mi ugradilar? ne alaka yani?[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning abi 500 yil once oyleydi bugun nasillar ? alanyada turist alman ayagini kiriyor, devletin adina bunun sigortasini yapan sigorta sirketi helikopterle alanyadan antalyaya ucuruyor kadini, ordan da tedavi icin almanyaya goturuyor ucakla kadin 5 kurus harcamadan. bir de abi bi ssk hastanesine git bak neler oluyor orda. [hline]www.mizzah.com sorumu yanitlamadin.[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning
Öne çıkan mesajlar