Acextar Mesaj tarihi: Eylül 9, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2004 Ultima Online'a Başlarken. [UO Logo] Diğer oyunlardan farklı olmadığını ve bu kadar yazının gereksiz olduğunu düşünebilirsiniz ancak bu ''oyunun'' size zevk verip vermemesi tümüyle onun ruhunu anlamaktan geçer. Üstelik herşeyin sizin elinizde olmadığı bir ''toplum oyunu'' size çok şeyler vaadeder ya da alır götürür. Aynı şekilde siz de oyuna çok şey katabilir ya da var olanı yok edebilirsiniz. Not: Aşağıdaki satırları okurken hizmet veren server sayısı kadar farklı ayar ve sistem içeren Ultima Online oyunu olabileceğini göz önünde tutunuz. Bu durumda bahsi geçen özelliklerin pek çoğunu diğer serverlarda görmemeniz doğaldır. Ultima Online (UO) Nedir UO'ya basitçe; bir online RP (rolplay-rol yapma) platformudur diyebiliriz. Sadece bir platformdur çünkü asıl ''oyun'' karakterine bürünüşü online oyuncuların katılımı ile olur. Bu yüzden eklenen her oyuncu yapının şekillenmesinde rol oynar ve ortaya bir toplum simülasyonu çıkar. Rol Yapmak [Karakter Resmi] Platformun teknik sınırları çerçevesinde, ister giysileri balık kokan ve bir iki altın için meydanda balık pişirip satan balıkçı, ister önünde eğilinen soylu şovalye olmak sizin seçiminizdir. Seçeceğiniz her karakterin; zayıf ya da kuvvetli, fakir ya da zengin oyunda yeri olacaktır. Bu açıdan tüm oyuncuların gerçek bir toplum yaratılmasında katkısı olacağını unutulmamalıdır. PVP Person versus Person (PVP) yani insanın insana karşı savaşı, oyunun rol kısmından sonraki ikinci temel unsurudur. Düşman gözüyle baktığınız hemen herkesle savaşabilirsiniz. Platform çeşitli kurallar dahilinde buna izin verecektir. RP ve PVP Dengesi Rol yapmak zevk ise, karşilikli savaşmak da heyecandir. Herhangi birinin eksikligi oyunu yavanlaştiracaktir. Konuşma agirlikli RP, hareket agirlikli PVP birbirinden farkli gibi görünen ama birbirini tamamlayan parçalardir. Aralarinda denge gözetildigi sürece UO oynadiginiz en zevkli oyun olarak sizi kendine baglayacaktir. Bu yüzden aksine zorlansaniz bile PVP sirasinda da rol yapmaya devam ediniz. Her seferinde olmasa bile hiç ummadiginiz zamanlarda oyuna renk katabilirsiniz. İyi oyuncu Pek çok kişinin yanildigi gibi; iyi oyuncu en fazla adam öldüren Lord kimligiyle gezen bir savaşçi ya da uzun online süresiyle serverdaki en büyük serveti yapmiş tüccar demek degildir. Bunlarin, içinde bulundugunuz online toplum için önemi oldugu dogrudur. Fakat ancak (belki) teknik detaylari iyi bildiginizi ve iyi mouse kullandiginizi da gösterebilir. Ya da sadece baglanti hizinizin bir ifadesidir. Ancak asil kriter rolünüzü ne kadar iyi oynadiginizdir. Köyün delisi rolü ve geniş bir hayal gücüyle klasik bir lorddan daha başarili olacaginizdan emin olabilirsiniz. İllegal Yollar Bu oyunda yukarıda tarifi yapılan gerçek iyi oyuncu olmanız için hiç bir ekstra desteğe gereksinmeniz yoktur. Oyunun açıklarını ya da kurallarını suistimal etmek, işleyişi bozucu programlar kullanarak avantaj sağlamak sahte bir zafer duygusunu yaşatabilir. Bu tür yollara sapmak, diğer oyuncuların oyun içi olduğu gibi oyun dışı da maddi/manevi zararına sebep olacaktır. Ayrıca küfür gibi benzeri ahlak dışı yaklaşımlarda oyunda hoş karşılanmayacaktır. Karşınızdaki rakibi her zaman sevemeyebilirsiniz ama rolüne varlığına ve emeğine saygı duymak zorundasınız. Toplumun birleştirici en önemli unsuru saygıdır. Bunu unutmayın. Yine unutmayın ki milletçe sadece birlik olabildiğimiz yerlerde başarıyı yakalayabilmişiz. Önemli bir ayrıntı: Takım Oyunu [Toplu Screen Shot] Bu oyunda hep söylendiği gibi rol yapacağınız için iyi veya kötü toplumda bir yer edineceksiniz. Aynı amaçları paylaşacak yeni arkadaşlariniz olacak. Belki de real de çok yakın arkadaşlarinizla rol icabı karşi karşiya kalip savaşmaya zorlanacaksınız. Bu konuda kendinizi rahatsız hissetmeyin. Burada bir maç(mesela futbol) yapılacaksa ve iki arkadaş ''Biz de oynayalım'2 diye giriyorsanız farklı takımlara dağılmanız mümkündür. Orada artık kendi takımınız için ne gerekiyorsa onu yapacaksınız. Farzedin kaleci oldunuz. Arkadaşınız da şut çekiyor. ''Arkadaşimdir; gol yerim'' diyemeyeceğiniz gibi burda da bulunduğunuz gruba hizmette tereddüt etmemelisiniz. Arkadaşlarınızla karşı karşıya kalmak sizi ya da karşınızdakini üzüyor ve görevlerinizi aksattırıyorsa takım birilerinin değiştirme zamanı gelmiş demektir. (Not: İki yüzlü casus benzeri rollerdekiler bunu dikkate almayabilirler.) Genel Sistem [Logo 2] Oyun, kabaca; server üzerindeki platform, onu yöneten GM(Game Master)'lar ve online oyuncu topluluğundan oluşur. Oyun platformu Sosaria ve Britania [Mini Map] Platform büyük bir harita üzerinde çeşitli yapilar, ham madde kaynaklari ve her oyundaki benzerleri gibi NPC(insan olmayan karakterler - başka deyişle oyuncu harici canli birimler) varliklari ve tüm dünyayi içeren kurallar dizisi içerir. İzometrik yapılı haritada genel olarak İngilterenin adalık yapısı örnek alınmıştır. Dünya tanımı Sosaria olarak geçer. Bu dü
zgrw Mesaj tarihi: Eylül 9, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2004 edit: tamam dememe gerek kalmadı :)[signature][hline]Bu gün asılıyorum İnsanlar son kez kadehimi dolduruyor Ama Bu Kes En kıymetli hazineleriyle Gözyaşlarıyla . Grandmaster zgrw [Bu imza zgrw tarafından 28 august 2004 17:22 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj zgrw tarafından 09 Eylül 2004 22:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Acextar Mesaj tarihi: Eylül 9, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 9, 2004 Baslığı yanlış yazmışım ''UO Döküm'' olucaktı. Yetkili arkadaşların değiştirme imkanı varsa memnun olurum..[signature][hline]Sr. Acextar Lousiano Emekli Ultimacı
Bleeding Mesaj tarihi: Eylül 9, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2004 UO yu kesin bıraktıran yöntem : 128k adsl ile oynayın[signature][hline]a.k.a. [SofD]ZeBeLLaH (eski) ZeBeLLaH(yeni) Paticik StarCraft Forumları BonePART, 01 Eylül 2004 04:16 tarihinde demiş ki: benim bi kusum war sapasaglam hemde kocaman
Kithnos Mesaj tarihi: Eylül 9, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2004 said: HerenIstiaron, 09 Eylül 2004 23:22 tarihinde demiş ki: UO yu kesin bıraktıran yöntem : 128k adsl ile oynayın ahaha +1
Acextar Mesaj tarihi: Eylül 9, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 9, 2004 :)[signature][hline]Sr. Acextar Lousiano Emekli Ultimacı
Korax Mesaj tarihi: Eylül 9, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2004 Neden çokmu kötü?[signature][hline]Korax, 27 Ağustos 2004 15:58 tarihinde Brook'a demiş ki: Dünya ahiret bacım olsun.. Ayda görürsem affetmem. [spo1=Paticik Halay ekibi] _o_ _o_ _o_ _o_ ..|.....|.....|.....| ./ ./ .../ .../ Tey,Tey,Teyyy.. Soldan Sağa:Paskal,Koraks,Tora ve Llama,Paticiğin Resmi,Tescilli Halaycıları.. Powered bY Korax & Pascal. Pati halay ekibi kurucuları ve başları.. [/spo]
DIEMASTER Mesaj tarihi: Eylül 10, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2004 said: HerenIstiaron, 09 Eylül 2004 23:22 tarihinde demiş ki: UO yu kesin bıraktıran yöntem : 128k adsl ile oynayın (Bu cevabı söle algılıyorum evimde net var ve lafa girişiyorum) evde oynadıktan 1 - 2 ay sonra işin esprisi kalmıyor hatta evde net varken bile cafeye gidebilirsiniz ki hiç sanmıyorum :D[signature][hline]Diemaster never kill , never destroy and never forgive Slayertr Developer || MSN [Bu mesaj DIEMASTER tarafından 10 Eylül 2004 05:48 tarihinde değiştirilmiştir]
KillJoy Mesaj tarihi: Eylül 10, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2004 128k adsl mi? -Bende ISDN olmadan once (1 ay kdr ) 56 k ile actiona çıkıyordum. Ayrıca Lord dan aşagı da dolaşmıyordum[signature][hline]--- -- - Saygılarımla.
-Medcezir- Mesaj tarihi: Eylül 10, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2004 kesin britten dişarı çıkmıyoundur veya calim den :D[signature][hline]:hrr: :hrr: Sen Ne İçin Hazırsan O da Senin İçin Hazırdır :hrr: :hrr:
Bleeding Mesaj tarihi: Eylül 10, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2004 adsl nin olayı ; upload u yavaş olduğu için 2-3 adam görünce donup kalıyosun , tek başınayken herşey çok güzel .. aksiyon yok yani tüccarsan tamam[signature][hline]a.k.a. [SofD]ZeBeLLaH (eski) ZeBeLLaH(yeni) Paticik StarCraft Forumları BonePART, 01 Eylül 2004 04:16 tarihinde demiş ki: benim bi kusum war sapasaglam hemde kocaman
Acextar Mesaj tarihi: Eylül 10, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 10, 2004 Siz hangi konudan bahsediyorsunuz?[signature][hline]Silver Serpents Emekli Ultimacı
Bleeding Mesaj tarihi: Eylül 10, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2004 Ultima Online ı bırakma konusu[signature][hline]a.k.a. [SofD]ZeBeLLaH (eski) ZeBeLLaH(yeni) Paticik StarCraft Forumları BonePART, 01 Eylül 2004 04:16 tarihinde demiş ki: benim bi kusum war sapasaglam hemde kocaman
Acextar Mesaj tarihi: Eylül 10, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 10, 2004 said: Mike, 10 Eylül 2004 20:31 tarihinde demiş ki: guzel dokuman tebrikler. İlk tebrik eden sen oldun arkadaşım, sağol.[signature][hline]Silver Serpents Emekli Ultimacı
Rotweiler Mesaj tarihi: Eylül 10, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2004 Yararlı olmuş, hiç olmazsa insanlara Ultima Online'ın ne olduğu birkez daha hatırlatır... Tebrikler...[signature][hline][spo1=Rotweiler nerededir?]*MSN: [email protected] *ICQ: 260180652 *SKYBLOG: Golright SKYBLOG[/spo] [spo2=Rotweiler neler becerebilir?] *ASP yazabilir *PHP yazabilir *Script editleyebilir/yazabilir *HTML yazabilir *Web sitesi kurabilir *RP yapabilir *Paladin olabilir *Az miktarda c++ bilir *"DiaBLeSSe" den hoşlanabilir [/spo] Hayatta ne olursa olsun kazanan hep iyiler ve RP olsun... Saygılarımla...
Acextar Mesaj tarihi: Eylül 10, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 10, 2004 Eywlh..[signature][hline]Silver Serpents Emekli Ultimacı Acextar'ı nasıl bilirdiniz..
Raptor_Skeleg Mesaj tarihi: Eylül 10, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2004 çok güzel olmuş oldukça uğraşmışsın gibi tebrikler :] yeni oyuncular için iyi bir yardım[signature][hline]gerçek gerçekten gerçek midir?
Apache Mesaj tarihi: Eylül 10, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2004 eline sağlık güzel yazmışsın ancak pvp ve pk lık kavramı tamamiyle rol yapımını öldüren şeyler,tecrübeme göre söylüyorum.[signature][hline]tksmtr! BladeSinger, bir tarihte olympos forumlarında demiş ki: elinde benim kryss of vanq imla dolaşan yada herhangi bir kryss of vanq la dolaşan bütün herkezi kesicem
Cezair Mesaj tarihi: Eylül 12, 2004 Mesaj tarihi: Eylül 12, 2004 Mükemmel bi döküm olmuş, ''UO'yu biliyorum'' diyen arkadaslara örnek olucak bi yazı..
Öne çıkan mesajlar