Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2. Üniversite

Roqq

Öne çıkan mesajlar

sunshine haklı malesef. yani kişiden kişiye, durumdan duruma da çok değişir tabi.

ailen seni uzun süre destekleyebilecekse, iş bulmada çevren filan varsa sorun olmayabilir. ünili kızlarla takılırım öğrenci modunda der geçersin... hani hayat standartın çok etkilenmeyecekse koymayabilir.

öbür türlü sunshine a katılmak durumundayım.
Sosyal ağlarda paylaş

İşinizin 22'lik mezunlar kadar kolay olmadığını biliyorum. Şüphesiz onlardan daha çok çalışacaksınız, daha çok kendinizi geliştirmeniz gerekecek, daha çok ter dökeceksiniz. Burası böyle. Her insana eşit şartlarda fırsat verilmiyor. Yaptığın şey (2.üni. girmek) hayat standardını yükseltecekse, geleceğin daha güvenli olacaksa (sonuçta odtü elektroniği bırakıp boğaziçi elektronik için kasmaya kalkışmayacak?)ve en önemlisi 50 yaşına gelince keşke demeyeceksen kısacası yaptığın iş seni mutlu edecekse sonuna kadar gideceksin. Bunun için ne gerekiyorsa da yapacaksın. Kolay olacağını kimse söylemiyor. Ama biri başaramadı diye diğerinin de sonu aynı olacak diye de bir şey yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Letsgetthesunshine said:

Acınacak durumla alakası yok. Bazen hayalperestliğin alemi yok demeye getiriyorum, noksanında ya da fazlasında değil gözüm, hani hayat böyle holivud filmlerindeki gibi değil, süper dad gibi değil ya da buna benzer bir film gibi.

Yaşın eğer ki geçerse Türkiye'de kurumsal firmalar i.i.b.f. , p.r. benzer mezunları kolay kolay almaz çünkü tecrübe denen olay var. 25 yasında bir şeylere başlamakla 28-29 yaşında başlamak arasında 3 sene fark var gibi görünüyor olabilir ama dağlar kadar fark var.

Öyle gökdelenden falan atlamaya lüzüm yok =) ben araba derken Ferrari Enzo dan bahsetmiyorum, bu basit bir kıstas sadece, başka bir dünya örnek verilebilir. Adam siz olsanız ne yapardınız demiş, ben şu anki aklım olsa idi eğer o salak çağlarımda nefret ettiğim okulu 3. sınıfta bırakmaz kırar dizimi oturur çalışırdım, en azından şu an bir m.t. ya da sağlam bir firmada junior adayı olabilirdim ya da operasyon bölümünde stajyerlikten çıkıp çalışan olabilirdim. Yani anlayacağın çok şeyi değiştiriyor.

Şu an askerlik olmadığı için terfi alamıyorum en basiti.
Çalışırken okuyorum aynı zamanda, ki yorgunluktan çoğu zaman derslere bakamıyorum.

Hadi çalışma o zaman desen, özgeçmişte yer edecek bir deneyim yoksa eşek kadar adamı kimse kusura bakmasın ama kolay kolay almazlar. Kıstastan kasıt buydu anlatmak istediğim.

Dediklerine kısmen katılıyorum. Yazdığın yada bilinen birçok gerçeği göz önüne almasam girişmezdim böyle birşeye zaten.

Ancak burada işin boyutu biraz daha farklı, ben şuanda bulunduğum üniversiteden ve bölümden memnun değilim(söylemek istemiyorum bölümü, şu kadarını bilin bi mühendislik dalı). Hayatımın sonuna kadar o üniversitenin bölümünden mezun olarak yaşamayı düşünmüyorum. Bölümü sevmediğimi maalesef çalışarak öğrendim. Okuldan mezun olmadan iş bulabildim, ancak sevemedim işte.

Böyle bir işe kalkışanlar genellikle okuduğu üniversiteden mutlu olamayan insanlar ve aynı zamanda bunun farkında olup; cesareti olan insanlar.

Hayat sadece 20'li yaşlardan ibaret değil ki. Bir süreçtir en nihayetinde, maalesef küçüklüğümüzden beri süregelen bir yarışın içinde bulunduğumuzdan başkalarının yaptıkları batar hale geliyor bize. Başkaları başarılı oldukça içinde bulunduğumuz durumu sorguluyoruz. Sen şimdi terfi alamıyorsun belki ama ileride daha iyi bir konuma gelemeyeceğinin garantisini kimse veremez. Sevdiğin işi yaptıktan sonra.

Abi bu konuda sadece "eğitim için 3-4 senesini silenlerin" yorumları geçerlidir, diye bir kural yok. Throine'e bu lafın gereksiz olmuş.

Bu lafları sadece senin için söylemedim yanlış anlama. Umarım kendimi ifade edebilmişimdir.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

bilgisayar okuyunca ah niye biraktim elektronigi diye hayiflanmissindir ama bol bol :)

su an cok eksikligini cekiyorum ben bi elektronik/matematik alt yapimin olmamasini.

gayette memnunum verdigim karardan,ortaokuldan beri elektrik-elektronik derslerinden hep nefret etmişimdir,halada sevmem.suan tek alttan dersim de 1. sınıf elektrik dersi :p

Insan 17-18 yaşında her zaman dogru kararı veremiyor,ben mesela baba-abinin doldurusuna gelip elektronik müh. ligini secmiştim,yazılım dalina ilgi duydugumu ve bu alanda egitim almak istedigimi biraz gec ogrendim,üniden ayrilma, tekrar oss vs derken 2-3 sene kaybi oluyor hali ile,22-23 yaşinda mezunlar ile aradaki farkı da mezun olmadan kendini geliştirerek,bol bol staj yaparak,bir nebze giderebilirsin.
Bence insanın hayatta yaptigi hatalar-verdigi yanlış kararlar kayıp degildir,sonucta hepsi saglam bir tecrübe oluyor,o yüzden okudugun bolümü gercekten birakmak istiyorsan birak,insanın sevmedigi bir işte-alanda çalişmasi kadar pis birşey yoktur herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

cok zor bi karar, o ikileme dusmeyen bilemez nasil bisey oldugunu tabi ki, ama ben basliktan okuduklarim kadariyla letthesunshine a katiliyorum. abd'de mesela yas sebebiyle ayrim yapilamaz yasal olarak, burada cok var 30-35 yasinda universite bitiren ve cok guzel islere giren. ama turkiye'de pek boyle oldugunu sanmiyorum, tabi her seyden once sektorun cok onemli.

yazdin mi bilmiyorum, gozumden kacmis yaazdiysan, neyi birakip neye gitmeyi dusunuyorsun? 4 sene bastan okucam derken, su an okudugun bolumdeki dersleri gectin mi yoksa hepsinden kaldin da zaten 3-4 senesi mi var hali hazirda okudugun okulun?

eger bolumlerin alakaliysa uzaktan da olsa, ben senin yerine olsam master falan yapardim istedigim bolumde o sekilde girmeye calisirdim. 29 cidden kulaga gec geliyor. benim biraz ekstrem yasa degisiklikleri vs de araya girdigi icin ama 22 yasinda masteri bitirdim ben, 1.5 senedir calisiyorum ve simdiye kadar genc olmanin baya yararini gordum.
Sosyal ağlarda paylaş

İşte olm dert etmeyin böyle şeyleri. Mesela Penth 22 yaşında master bitirmiş. Demek ki zamanında böyle bir fırsatı vardı, herkesin yaptığı gibi o da bunu değerlendirmiş. Ne istediğini biliyormuş, devamlı buna odaklanmış sorumluluğunu bilmiş, şüphesiz ailesinin desteği de iyiydi.
22 yaşında Pricenton'da PhD olan adamı da gördüm. Bütün bunlar olurken 30 yaşında bitirenler de olacak, 40 yaşında da, 25'inde de hatta 50-60 yaşında da. TR'de çalışma konusunda haklısınız. Ama sonuçta evrensel bir meslek sahibi olacaksın, yani düz devlet memur gibi tr sınırlarının dışına çıktığında aç kalmazsın. Sen mesleğinde evrensel bir kalite yaratabiliyorsan sana her yerde ekmek var. Bunu yapmanın yolunun da nereden geçtiğini biliyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

ya yazilim cok guzel cok tatli bisiyde
keske saglam bir elektronik altyapim olsa diyorum hep, o zaman canavar olurdu iste. biraz embedded fln sevdigimdendir belki...

herseyden onemlisi matematikmis ama, bana stokastik ogretenin hakketen 40yil kolesi olcak kivamdayim su an.

Bir ay kadar önce Siemens ilanı görmüştüm Software Engineer (Embedded) diye ilan vermişlerdi ama B.Sc in EE/CompE/ContE şartı vardı. Hobi olarak yap abi. sdf

heh google cache sağolsun.
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:Gd5B9uA1fK4J:www.kariyer.net/ilan/Siemens%2BSan%2B%2Bve%2BTic%2B%2BA%2B%C5%9E%2B%2BSoftware%2BEngineer%2B(Embedded)%2B%C4%B0stanbul%2B(Asya)/%3Farn%3D%26sid%3D%26ilankodu%3D624810%26ilId%3D143%26PTitle%3DSiemens%2BSan.%2Bve%2BTic.%2BA.%25DE.-Software%2BEngineer%2B(Embedded)-%25DDstanbul%2B(Asya)+software+engineer+embedded&cd=3&hl=tr&ct=clnk&gl=tr&source=www.google.com.tr
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

se az diye yazmamislardir B.Sc de.

elektronik derssiz embeddedci olmaz aga. Bir de siemens bu otomasyon bilen adam alır baksana control eng. bile istemişler. İşin adı Software Engineer insan ilk bakışta gider SE alır diye düşünür ama parantez açıp embedded yazmış. eheh
Sosyal ağlarda paylaş

Harita Mühendisliğindeyim şuan. Maalesef ailemin benim yerime karar vermesi sonucu buradayım, açıkçası birazda düşük puanımın yüzünden. Şimdiki hedefim İtü yada Odtü Bilgisayar Mühendisliği, kolay olmadığının farkındayım. Sevdiğim sektörün bilgisayar ve programming üzerine olduğunun farkına vardım. Benim derdim tasam şu, iş işten çok geç olmadan birşeyler yapmak. Zaten seneye son şansım, yaptım yaptım yapamadım gg. Sevmediğim işe devam. Keşke hayat bahsedilen kadar kolay olabilse, 22 yaşında okuldan mezun olup master yapmayı bende bilirdim :(.
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:

senko said:

se az diye yazmamislardir B.Sc de.

elektronik derssiz embeddedci olmaz aga. Bir de siemens bu otomasyon bilen adam alır baksana control eng. bile istemişler. İşin adı Software Engineer insan ilk bakışta gider SE alır diye düşünür ama parantez açıp embedded yazmış. eheh

olur aga
ben yaptim olacak
nice elektornik alanlardan daha fazla siynal islemeye, fourierlere weinerlere laplacere calismisimdir ben

hem logic design aldim, sayilmaz mi ki o :p
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...