Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Antimadde nedir?

Othranx

Öne çıkan mesajlar

Buradaki hevesli arkadaşların okunması gereken, ufuklarını çok genişleteceğine inandığım Stephen Hawking'in "Zamanın Kısa Tarihi" ve "Ceviz kabuğundaki evren"'i okumalarını şiddetle tavsiye ediyorum.

Anti-madde 'den tutun, paralel evrenler, zaman ve maddedeki bükülmeler, ışık hakkındaki teoremler ve daha bir çok şeyi bulabilirsiniz. 20 şer milyon bişey.[hline]
-ee
Sosyal ağlarda paylaş

Öyle bir şey hatırlamıyorum ben okuduklarımdan. Sadece maddenin varolması için gereken bir madde olarak hatırlıyorum. İkili olarak uzayda bulunuyorlar falan filan.

Karadeliğe yeteri kadar yaklaşabilirseniz, orada zamanın ilerlemediğini, yani zamanın olmadığını da farkederdiniz.. Stephen amca öyle diyor en azından.[hline]
-ee
Sosyal ağlarda paylaş

bonecum antimadde daha deneysel olarak gozlenmedi diye bir sey yok.

ozetle, bir parcacigin antimaddesi o parcacigin butun ozelliklerini tasiyan ama elektrik yuku olarak tam zitti yuke sahip olan parcaciktir. antimaddelerin dogada varligi ilk kez Dirac tarafindan teorik olarak ongoruldu, sonra da deneysel olarak gozlendi.

pozitron, antiproton falan coktan beri uretildi.(hatta sanirim pozitron en az 30 yildir biliniyor.)

hatta anti-hidrojen bile yapildi.

evrenin madde-antimadde asimetrikligi uzerine bir konferans dinlemistim(UCLA dan bi adamdi, adini hatirlayamadim.)bu konu uzerine onemli calismalar var. (arastirmak isteyenler netten "Sakharov Conditions" diye arasinlar.)[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning

Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
  • Yeni Oluştur...