Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Formula 1 İstanbul'a veda ediyor

mokoko

Öne çıkan mesajlar

Norak said:

tvden izlemek daha rahat zate en azıdan hepsini görebiliyorsun yarışın :p
Yarış esnasında önünde televizyon açık zaten bronz tribünde bile ayrıca yarış anlatılıyor ve gayet duyulur şekilde (gerçi araba sesinden bazen duyamıyorsun)

Bilet fiyatları uçuk kesinlikle değildi her formula 1 tutkununa yönelik fiyatta yer vardı gold platinium gitmek zorunda değilsin hatta pistin en güzel gözüken yeri Silver tribündü start finish çıkışındaki bence

Pist çevresinde gayet güzel aktiviteler mevcut katiyen sıkılmıyorsun zaten gp2 yarışları vs yarışa doyuyorsun haftasonu boyunca. Hani senede 1 ayağımıza gelen birşey için kesinlikle pahalı bir organizasyon değil.

Pazarlama hataları haddinden fazla durumda o ayrı konu sponsor yeterli değil. Reklam yeterli değil. Zaten TRT bence Formulayı türkiyede bu duruma getiren kurumdur keşke hala NTV de olsa yayın hakları.

Ferrari'nin başarısızlığı Alonsonun başarısızlığı Schumacher'in formda olmaması bunlar başlı başına önemli detaylar tabiki. (Türkiyedeki Formula 1 tutkunlarının %80'inin Ferrari taraftarı olduğunu düşünürsek)

Ayrıca Cine5 - NTV dönemlerindeki Formula 1 merakımız oldukça fazlaydı millet olarak günümüze nazaran Bu dönemden günümüze o kademeye 10. luk mücadelesi veren bile bir Pilot yetiştiremememiz tam anlamıyla saçmalık. Detayları var elbette bunun pahalı bir spor vs ama sponsor fln bi şekilde oraya bir Türk çıkarıp türk gençlerinide heveslendirmek gerekirdi sonuç olarak parası olanın yarıştığı bir yarış (elbette bir yetenek seviyesinin üstünde olmak gerekiyor) Jason Tahinciğioğluda Cemil Çıpa'da bu yeteneğe sahipti desteklenmesi durumunda gerilerde yarışan biri olucak olsada bi şekilde o yarışa katabilirdik.

TOMSFED kendi rezilliğini örtmeye çalışsın şimdi. Mümtaz Tahincioğlu çıkmış daha kesin birşey yok bakan değişti konuşmalarımız sürüyor fln demiş. Olayın bu noktaya gelmesi bile hataydı bu saatten sonra bu adamın bu görevde kalması nekadar mantıklıdır. Gerçi kendime soruyorum yerine kim geçer ki diye yanıt veremiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

dusuncelihayvan said:

Bernie çıldırmış gibi para istiyor. Sanırım Hükümetin olayı para değil Bernie'nin bu tutumu olmalı.
Yoksa F1'in getirisi çok büyük. Dolaylı olarak 26 milyon doları çok rahat bir şekilde amorti edebiliyor zaten.

Şu da var F1 artık eskisi kadar ilgi çekmiyor. Ne yaparlarsa yapsınlar ne kadar kural değişikliğine gidilirse gidilsin farketmeyecek eski popülaritesini yitirdi inanılmaz teknolojik oldu ve çok detaylandı artık izleyici anlayamıyor cart kanadı curt vidasını.

Saatligi 2000 euro istemisti bizzat gidip kendim sordum
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

Pist halka açık mı, açıksa ne kadar günlüğü? Matama 75bin dolar demişti galiba ama emin olamadım, nasıl işliyor bu prosedür acaba?

Deathblade said:
Şu formula'ya yapılan yatırım WRC'e yapılsaydı, hala altın yıllarını yaşardı WRC. Sorsan şimdi daha pistin istanbul'a geldiğini bilmezler.

Şu da çok çok doğru. WRC izlemek "bence" çok daha zevkli formula'ya göre.

sencesi bencesi mi var abi?

WRC F1'den 40kat zevkli
Sosyal ağlarda paylaş

Ya abi biraz mantıklı konuşun şu spordan haberdarmıdır antalya halkı (halkın genelinden bahsediyorum bireysel algılamayın) Maddi olanakları nekadar uygundur şu yarış için vs vs.

20 milyonluk istanbulda(ikametgahı istanbulda olmayanlar ve çevre illerle beraber) sorun yaşanıyorsa 1 milyonluk Antalya nekadar doldurabilir yani..
Sosyal ağlarda paylaş

Grast said:

Ya abi biraz mantıklı konuşun şu spordan haberdarmıdır antalya halkı (halkın genelinden bahsediyorum bireysel algılamayın) Maddi olanakları nekadar uygundur şu yarış için vs vs.

20 milyonluk istanbulda(ikametgahı istanbulda olmayanlar ve çevre illerle beraber) sorun yaşanıyorsa 1 milyonluk Antalya nekadar doldurabilir yani..

Antalya'nın nüfusunu bilemem ama alanya açısından bakarsak, şehir nüfusu 100.000, yazın turist dahil çevre yerleşkelerle birlikte nüfusu 750.000-1.000.000. Antalya'yı toplarsan yazın, küçük bir istanbul yaratabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:

saçmalama yahu neresi pahalı 46tl ödedim bilet için ve bu tam 3 gün süren bir yarış için ödediğin miktar oluyor.

Yeşil alana çaput serip izleyeceğime gider evimde televizyondan izlerim. "Ben 46 TL verdim valla, demek ki ucuz" demekle iş çözülüyorsa ben de ilk sene gittiğimde 600 TL vermiştim, demek ki pahalı o zaman.

Başta Bernie 2x para istemişti, bizimkiler onu reddedip x + reklam gelirleri gibi bir teklif yapmıştı, sıcak bakılmıştı ona falan, neden patladı ki sonra?

("Geçiş yok ya dönüp duruyorlar" görüşünde F1'i beğenmeyen insanların oturup bildiğin time trial modundaki WRC'yi beğenmeleri enteresan geliyor bana bu arada :p)
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Yeşil alana çaput serip izleyeceğime gider evimde televizyondan izlerim. "Ben 46 TL verdim valla, demek ki ucuz" demekle iş çözülüyorsa ben de ilk sene gittiğimde 600 TL vermiştim, demek ki pahalı o zaman.

o beğenmediğin yeşil alanda kamp sandalyelerimi alır şemsiyemi açar mini buzluktan içeceğimi alır son derece rahat bir şekilde rahat bir yarış izlerim. bulunduğum yerden sıkıldım mı? tribünde sabit oturup yarışı tek bir yerden izlemek yerine pistin bir çok yerinde izleme imkanım da var. :)

Tamam 600tl verdin diye fildişi kulelerde izlemiyorsun yarışı sen de. 600tl karşılığı aldığın şey alt tarafı plastik koltuk bir de gölgelik. ha bir bilete 600tl verdim diyebilmenin karizması paha biçilemez orası ayrı. :D
Sosyal ağlarda paylaş

bilmiyorum tabi yurt dısında nasıl oluyor,her yer monako değil tabide

kurtköy sıkıntılı aga,orda yarış yaparsan cidden her türlü dez avantajla başlıyorsun.

yakın çevrede bi benzinci marketi,bi dandik kafe var sadece.
gezicek görücek en küçük güzellik yok
altına oturulacak 2 tane agac bile yok

ciddi bir organizasyon yapıp orayı f1 sırasında panayıra çevireceksin(lol),o zaman bence çokgüzel olurdu yarışlar,seyirci ilgisi artar,herkes daha mutlu olurdu

kısmet
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:

Baggio said:

o beğenmediğin yeşil alanda kamp sandalyelerimi alır şemsiyemi açar mini buzluktan içeceğimi alır son derece rahat bir şekilde rahat bir yarış izlerim. bulunduğum yerden sıkıldım mı? tribünde sabit oturup yarışı tek bir yerden izlemek yerine pistin bir çok yerinde izleme imkanım da var. :)

Tamam 600tl verdin diye fildişi kulelerde izlemiyorsun yarışı sen de. 600tl karşılığı aldığın şey alt tarafı plastik koltuk bir de gölgelik. ha bir bilete 600tl verdim diyebilmenin karizması paha biçilemez orası ayrı. :D

ahaha fanteziye bak. mini buzdolabı, şemsiye falan tasıdın yani yanında, adamlar da izin verdi icinde iceceklerle oyle mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Start finishten yarış izlemekle siesta sandalyeyi bir tutmak süper ya, Zeytinburnu LCD kafası ehe. "Hava atmak" değildi benim amacım ayrıca, en dandik yerin bileti öne sürülüp "yoo ucuz ki" denemez demek istemiştim. Saçma sapan anlamlar yüklemeye gerek yok.

Yarış start-finish'ten ibaret değil, yarışı izleyecek tek yer de oradaki tribün değil.
En dandik yer? Kıçımda bir plastik koltuk yok üstümde çatı yok diye dandik yer oldu.
Bu pist 8. virajıyla ünlüdür en çok kaza orada olur en çekişmeli anlar orada yaşanır, en tehlikeli ve pilotları en çok zorlayan yer de burasıdır. :) Az biraz F1 ile ilgiliysen hem izleyiciler için hem de PİLOTLAR için buranın ayrı bir anlamı vardır bunu bilirsin. Taa bulgaristandan kendi arabasıyla gelip, o arabasını satsa o 600tl verdiğin tribünü kapatabilecek adam gelip benimle yanyana 8. virajda birasını yudumluyorsa çaputçu, zeytinburnu lcd kafası diyerek hor görülecek bir şey yoktur bunda. Bambaşka bir şeyler araman gerek.

Bu şey demek gibi takımımı, futbolu çok seviyorum ama maçlara HİÇ gidemiyorum VIP tribünü çok pahalı yeaa diye şikayet etmek gibi bir şey. :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...