prozzak Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 said: Audi'nin küçük SUV modeli Q3, 2011 Şangay otomobil fuarında sergilenmesinden önce resmi olarak tanıtıldı. Tipik Audi çizgilerini taşıyan bir tasarıma sahip olan araç yeni nesil Audi modellerinde göreceğimiz ön panjur ve gündüz farları için daha uzun yapılı LED modüllerine sahip. Sportif olarak nitelendirilebilecek bir tasarıma sahip olan aracın görünümü A1 ile Q5 modelleri arasında kalmış gibi duruyor. Özellikle arka kısmı büyük bir A1'e benzeyen otomobilin boyu 4.39, eni 1.83 ve yüksekliği 1.60 metre. Hava sürtünme katsayısı 0.32 cX olarak açıklanan aracın bagaj hacmi 460 ile 1.365 litre arasında değişiyor. İç mekan tasarımında da diğer Audi modellerinden izler taşıyan Q3'ün sade görünümlü kokpiti heyecandan uzak bir görünüm sunsa da genel kalite düzeyi daha büyük kardeşlerini aratmayacak gibi görünüyor. Donanımında 16 ile 19 inç arasında değişen çaplarda jantlar, gizlenebilen ekrana sahip navigasyon sistemi, deri döşeme, ısıtmalı koltuklar, ambiyans ışıklandırması, panoramik cam tavan ve 14 hoparlörlü, Bose marka müzik sistemi bulunan aracın baz modelinde ağırlık 1.500 kg'ın altında tutulmuş. İlk etapta 2 litre hacimli ve turbo beslemeye sahip motorlarla satışa sunulacak olan Q3'ün benzinli motorları 170 ve 211 beygir güç üretebilirken Diesel ünite 177 beygir gücünde. İlerleyen aylarda ürün gamına katılacak olan 140 beygir gücündeki turbo Diesel motor, önden çekiş sistemi ile birleştirilince ortalama 5.2 litre/100 km gibi bir tüketim ortalamasına ulaşabiliyor. Şanzıman seçenekleri 6 ileri vitesli manuel ve 7 ileri vitesli, çift debriyajlı yarı otomatik üniteden oluşan aracın Almanya pazarında başlangıç fiyatı 29.900 Euro olarak açıklandı. Yorum: Açıkcası Q3 adının yakışmayacagı bir araba yapmış Audi. Buna Q3 yerine A1 Allroad denmesi daha mantıklı olurdu. Türkiye' de 2 litre motorlu modelin giriş fiyatı 50k - 60k Euro' dan başlayacagı anlamına geliyor. Bu da Q3 ile Q5' in fiyatının birbirine çok yakın olacagı ihtimalini getiriyor. Q3 alacagıma Q5 alırım daha iyi. Q3 Foto Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 x1 falan yani? a3 allroad gibi. tipi a1e benziyo ama boyutları o kadar kucuk olamaz. zaten 2.0 motorla başlayacaksa. ama tiguan gibi 150 160lık bi 1.4 de koyablirler belki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 abi tiguanin 1.4 lugu bile 70 kaada cikiyo. 2 litre olani 90 falan, onun da otomatigi dsg degil, tork konvertorlu sistem. 1.8 tfsi koyarlarsa bi nebze iner de. 1.4 audiye cok yaki$miyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 çok zayıf bir araba olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yenerk85 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 konuyla pek alakası yok ama, a1 tanıtıyorlar mersinde, 122ps 70bin lira araba, senede kaç tane satacaklar acaba merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 herkes gider tersine, audi gider mersine.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 aboo çok kötü en az x3 kadar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Selam, Ben yakalım diyorum... tasarım merkezini elbete >:( Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
prozzak Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Cumartesi Istinyeparkta sergilenen Q3' ü inceleme şansına sahip oldum. Önden bir crossover havası var fakat c sütunu itibari ile arabanın arkası oldukça eğimli ve bir sw havası var. Içi a1' e oldukça benziyor. Fiyatlar ise evlere şenlik. Benzinli 2.0tfsi Türkiye giriş fiyatı ötv ve kdv ile 50k euro. Doldurunca 60- 65k euro. Dizel ise fiyatı henüz belirlenmemiş onun üzerine bir +3k euro diyebilirsiniz. Düşünülen senaryo gerçek oldu. Hem çirkin hemde fiyatlandırması Q5'e oldukça yakın. Audi ilk kez rezil bir iş çıkarmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Selam, Ben o orta konsolun basit duruşuna dumur oldum; insan biraz hareket katar yahu! Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spiegel Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 sunu alcana direk mini cooper countryman all4 =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 YANLIZ ARABA İNANILMAZ GÜZEL LAN! geçen çeşmede gördüm chillout feste koymuşlar bitane. hele ki led farları fena Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
prozzak Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 q3 e güzel diyen insanın zevkinden şüphe ederim :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2011 fonksyonellikten bahsetmiyorum. tip olarak çok güzel. ama q3 degil de a3 allroad olsa çok daha yılan olurmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
prozzak Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2011 synthesizer said: fonksyonellikten bahsetmiyorum. tip olarak çok güzel. ama q3 degil de a3 allroad olsa çok daha yılan olurmuş Önden hadi bir şeye benziyor da arkası rezalet degil mi? A3 allroad u apaçiler almış. Kanka bunu 5 cm yukarı çeksek tam jip he müheheheheh şeklinde konuşmalar kurdum kafamda. Istedigin led olsun sana alayım :) ama q3 ı ıh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2011 o fiyatlarla olmaz o is. q5 hala daha mantikli bir secenek. tamam ayni segmentin araci degiller, biri cross over digeri kucuk sav, ama bu fiyat olmaz yahu. gerci cift paket garip renkli bir turlu satamamis elde kalmis sunrooflu q5 leri 2 sene once kriz geliyor korkusu ile satislarin resmen durdugu aralik sonunda 55 bin eurolara satmak zorunda kaldigini unuttu dogus oto. simdi 70 bin e alacak adam buldu diye q5 i, q3 i de bu fiyattan itelemeye calisiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2011 Türkiye fiyatlarına göre ayarlamıyo adamlar satış politikalarını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2011 adamlar evet, ama dogus oto hayir. ayni dogus oto zamaninda 60bin e biraktigi q5 icin simdi 70 bin ustu istiyorsa o dogus oto nun fiyat politikasidir, audi nin degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2011 eh q7 de 95-110 aralıgında, q5 75 q3te 55 olur bu kafada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2011 q başına 10000 yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2011 lada niva tadında bi q1 çıkarsa 35ten gelir yani sdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
prozzak Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2011 synthesizer said: eh q7 de 95-110 aralıgında, q5 75 q3te 55 olur bu kafada 50k euro giriş fiyatı q3' ün. 55k euro ya ancak otomatik vites, gövde renginde tamponlar, 16-17jant içi bomboş bir q3 alınabilir. Namessar'ın şu yorumuna katılmamak elde degil"o fiyatlarla olmaz o is. q5 hala daha mantikli bir secenek." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2011 vohey 62k ya q5 varmış dizel. giriş. illaki xenonlu otomatik olacak zaten. ne kadar boş olabilir? q7 105 q5 62 yani şuanda sitedeki girişler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2011 verseler binilir başka da diyecek birşey yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yeto Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2011 Namessar said: adamlar evet, ama dogus oto hayir. ayni dogus oto zamaninda 60bin e biraktigi q5 icin simdi 70 bin ustu istiyorsa o dogus oto nun fiyat politikasidir, audi nin degil. ama şimdi aramızda doğuş otomotivde çalışanlar olabilir daha ılımlı mı yaklaşsak naapsak acaba ? =) şaka bir yana daha q3 ü görme fırsatım olmadı ama üstlerde bir yerde bmw x1 muhabbeti geçmiş. aynı sınıf araba olduğunu düşürsek bunun da canlısını görmeden yorum yapmayalım derim. x1 arkadaşımda var ve ben beğendim açıkcası. 3.20d alacağına aynı parayı verdi x1 aldı (39k) ve arkadaş meclisinde araba konusunda çok bilgili adamlar da olmasına rağmen herkes beğendi. yani sınıf olarak öyle çok gereksiz bir sınıf değilmiş onu öğrendik. bu da türkiyeye 50-60k gibi bir fiyattan gelmez yav , doğuş otomotivdekiler de bu pazarın içinde insanlar öyle bir hata yapmazlar diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar