yav Mesaj tarihi: Nisan 13, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2011 Polyushka said: ''Çok başarılı bir insanı aç bırakmayacak bir millet olmamız lazım meslea. Aç bırakacak bir milletsek zaten o başarılı adamı hiç seçmeyiz adam gene vekil olamaz. '' Alakası bu işte.Çok başarılı olan herkes mi zengin oluyor ? veya şöyle söyleyeyim çok başarılı olanların hiçbirini aç bırakmayacak bir millet durumundamıyız ? Bak şimdi ben şunu demek istiyorum. Bu arada başarıyı siyasi açıdan ele almak lazım. Siyaseten herangi bir ilişkiye bir katkısı olamayacak fakat başarısı olan bir adamla işimiz olmaz bu konuda. Bir insanın bankada adaylık için vekilliğe ayıracak 10bini de olmayabilir ve bu durumda onu sayıp sevenler ve vekil olarak göstermek isteyen insanların yardım edebileceği; yani başarısına rağbet göstereceği bir grubun olması gerekir Falan filan diye yazıyordum ki moncici daha kısaca açıklamış bak onu: moncici said: zaten milletvekili seçilebilecek birinin arkasında belli bir insan desteği vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2011 tepkilerde bır sığlık yok, aksine senın mantığında bir sığlık var. hiç tebepsiz konulmuş, sistemi yürütenlerin işene yarıycak bir kısıtlamayı, "başarılı adam zengin olur, zengin olmıyan adam millet vekili olmasın zaten" diyerek savunuyorsun. şu sölediğinin neresinde tutupta cevap versek elimizde kalır, cevaplarımız komik kacar. zaten parası olanla parası olmıyan arasında korkunc ucurumlar yaratan bir secim sistemi var ortada. sevenleri bölgesel parti meclisi sayesinde para toplanıpta aday olan insanlar var, ama secim kanunları sağolsun parası olan şehrin 4 bir yanını pankartlarla flamalarla secim otobüsleriyle doldurup istediği gibi reklam yapabiliyor. televizyonada reklam koyuyo msn'ede reklam koyuyo, bütün billboardlarıda dolduruyo belediye otobüsleirnide boyuyo. E nerde kaldı halka doğru net bir şekilde adayları tanıtmak nitelikleirni anlatmak? hem secme hem secilme hakkına taciz bu kadar yüksek meblaların secim programlarına harcanabilmesi, parası olanın bu kadar avantaja gecebilmesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Nisan 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2011 vekil ve olucam diye para toplayamazsın, bağış alamazsın bildiğim kadarıyla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Nisan 13, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2011 Cuce said: tepkilerde bır sığlık yok, aksine senın mantığında bir sığlık var. hiç tebepsiz konulmuş, sistemi yürütenlerin işene yarıycak bir kısıtlamayı, "başarılı adam zengin olur, zengin olmıyan adam millet vekili olmasın zaten" diyerek savunuyorsun. şu sölediğinin neresinde tutupta cevap versek elimizde kalır, cevaplarımız komik kacar. zaten parası olanla parası olmıyan arasında korkunc ucurumlar yaratan bir secim sistemi var ortada. sevenleri bölgesel parti meclisi sayesinde para toplanıpta aday olan insanlar var, ama secim kanunları sağolsun parası olan şehrin 4 bir yanını pankartlarla flamalarla secim otobüsleriyle doldurup istediği gibi reklam yapabiliyor. televizyonada reklam koyuyo msn'ede reklam koyuyo, bütün billboardlarıda dolduruyo belediye otobüsleirnide boyuyo. E nerde kaldı halka doğru net bir şekilde adayları tanıtmak nitelikleirni anlatmak? hem secme hem secilme hakkına taciz bu kadar yüksek meblaların secim programlarına harcanabilmesi, parası olanın bu kadar avantaja gecebilmesi. zenginlik kıstasın 10bin lira sanırım? ... Benim de başarılı olma, birini başarılı sayma kıstasım -siyasi pencereden baktığımızda- o kişinin hayatında iktisadi olarak belli bir güvenceye sahip olmasıdır. Bu bankadaki 10bin lira da olur, satacağı ev, arabadan ayıracağı 10 bin lira da olur. Bak tekrar söyleyeyim, çok zenginin seçim kakmpanyalarıyla düdük öttürmesinden bahsetmiyorum; bu benim de karşı çıkacağım bir şey. VE dediğimle hiç alakası yok aslında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Nisan 13, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2011 Loxias said: vekil ve olucam diye para toplayamazsın, bağış alamazsın bildiğim kadarıyla Ahmet Abi'nin yaptığı iş yasal değil öyleyse? Her yerde kanıtı var. seçim sonrasını mı bekliyorlar adamın adaylığını askıya almak için? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Nisan 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2011 said: birini başarılı sayma kıstasım -siyasi pencereden baktığımızda- o kişinin hayatında iktisadi olarak belli bir güvenceye sahip olmasıdır. Bu bankadaki 10bin lira da olur, satacağı ev, arabadan ayıracağı 10 bin lira da olur. diyor ki arkadaşlar bir insanı başarılı sayma kıstasın -siyasi pencereden baktığımızda- bu olamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madjid Mesaj tarihi: Nisan 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2011 "Parası olmayanın milletvekili adayı olmasının zor oluşuna ne diyorsunuz" buna karşı çıkmak abes olur elbette, ama şunu düzeltmek gerekir, "parası olmayan milletvekili olamaz" kusura bakma ama fazlası gereksiz, yani ilk paragrafından sonra beyan ettiğin fikirlerin gereksizce edebiyat parçalamaktan öte diil bence.. mesela parası olan adam becerklidir demişsin özetle, ne alaka? babadan zengin olan ne beceriksiz ve gerizekalı insanlar görüyorum okuduğum özel üniversitede, genelleme yapman asıl yanlış olan çünkü diğer yandan becerikli olup da sürünen insanlar da var.. asıl anlatmak istediğin konusunda katılıyorum tabiki de, yani parası olmayan m. olamaz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Nisan 13, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2011 Loxias said: said: birini başarılı sayma kıstasım -siyasi pencereden baktığımızda- o kişinin hayatında iktisadi olarak belli bir güvenceye sahip olmasıdır. Bu bankadaki 10bin lira da olur, satacağı ev, arabadan ayıracağı 10 bin lira da olur. diyor ki arkadaşlar bir insanı başarılı sayma kıstasın -siyasi pencereden baktığımızda- bu olamaz.Tamam da anket yapmıyorum, tartışalım şöyle bir dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moncici Mesaj tarihi: Nisan 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2011 Cuce said: zaten parası olanla parası olmıyan arasında korkunc ucurumlar yaratan bir secim sistemi var ortada. sevenleri bölgesel parti meclisi sayesinde para toplanıpta aday olan insanlar var, ama secim kanunları sağolsun parası olan şehrin 4 bir yanını pankartlarla flamalarla secim otobüsleriyle doldurup istediği gibi reklam yapabiliyor. televizyonada reklam koyuyo msn'ede reklam koyuyo, bütün billboardlarıda dolduruyo belediye otobüsleirnide boyuyo. bi de devlet yardımı alıyorlar bunun için. ya işte 50 yıldır aynı kişileri seçen, kişileri soylarına, çevrelerine, paralarına, sıfatlarına göre değerlendiren bir ülkeye böyle seçim sistemi. bu 8000 lira mevzusundan önce bir sürü şeyi tartışmak lazım. (mesela seçim barajını) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2011 ooooy oyy, ben nediyorum sen ne diyosun. ne gerek var böyle bir kısıtlamaya? neden öğretmen adam, araştırma görevlisi adam, cifci adam, imam adam, memur adam 10 bin lira ayırmak zorunda olsun? neden ekonomik rehaf içinde olması gereksin? bu şartların nasıl bir katkısı olucaktır adamın milletveklliğine. yok yanı hiç bir katkısı yok, hiç bir şeyin göstergesi değil bu ekonomik refah. öbür yandan zaten ne kadar cok paran varsa o kadar cok oy cekebilceğin bir sistemde, bir tarafa haksız avantaj sağlıyor. ne gerek var? yok hiç bi gereği. sunduğun gerekce komik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Nisan 13, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2011 madjid said: "Parası olmayanın milletvekili adayı olmasının zor oluşuna ne diyorsunuz" buna karşı çıkmak abes olur elbette, ama şunu düzeltmek gerekir, "parası olmayan milletvekili olamaz" kusura bakma ama fazlası gereksiz, yani ilk paragrafından sonra beyan ettiğin fikirlerin gereksizce edebiyat parçalamaktan öte diil bence.. mesela parası olan adam becerklidir demişsin özetle, ne alaka? babadan zengin olan ne beceriksiz ve gerizekalı insanlar görüyorum okuduğum özel üniversitede, genelleme yapman asıl yanlış olan çünkü diğer yandan becerikli olup da sürünen insanlar da var.. asıl anlatmak istediğin konusunda katılıyorum tabiki de, yani parası olmayan m. olamaz.. Ya keşke ilk mesaja yazıp da sade olsun diye sildiğim paragrafı silmeseymişim. Çünkü tam olarak bunu anlatmıştım. Arkadaşlar hayatın gerçeklerini savunmuyorum ben. Hayatın ideal bir yer olduğunu da savunmuyorum. Adam şanssız ise vekil de olamaz yani yapacak bir şey yok. Diğer eleman zenginse ve beceriksizse maalesef aday olabiliyor fakat seçilmemesi gerekir eğer beceriksiz ise.. Hani dediklerimden ötürü seçilen 550 milletvekilinin de süper kalifiye olduğunu savunduğumu mu sanıyosunuz gerçekten? YOK abi öyle bir şey. Çok ufak bir kısmından bahsettim olayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Nisan 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2011 yav said: Loxias said: said: birini başarılı sayma kıstasım -siyasi pencereden baktığımızda- o kişinin hayatında iktisadi olarak belli bir güvenceye sahip olmasıdır. Bu bankadaki 10bin lira da olur, satacağı ev, arabadan ayıracağı 10 bin lira da olur. diyor ki arkadaşlar bir insanı başarılı sayma kıstasın -siyasi pencereden baktığımızda- bu olamaz.Tamam da anket yapmıyorum, tartışalım şöyle bir dedim. yok, kesip atmışlar konuyu dedin ya ona istinaden yazmıştım. bence de düşüncen yanlış. adam hırsızlık yapmış olabilir, milletin kolunu kesip bilezik çalmış olabilir, küçük kızları satmış olabilir. bu bir insanı başarılı yapmış olmaz. ayrıca bu sözünü ettiğim adamlarında iyi çevreleri olur genelde. olay fistanın dediği gibi eşitlik ilkesiyle alakalı. 20k veren askere gitmesin gibi bişey bu. kiminin elinin kiri 20 k,kimisi için bir şişe şarap parası, kimisi içinde 2 yıla yakın maaşı. sen yasalara seçme seçilme hakkı diyorsan bu hak herkesin olmalı. eğer senin için kıstas paraysa, zaten parasız adamı seçmezsin olur biter. son olarak da, türkiye'de seçiliyorum diye bağış toplayamazsınız (yamuluyorsam düzeltin). amerika gibi değil sistem. bağış vs alırsanız bildiğim kadarıyla hapsi boylarsınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Polyushka Mesaj tarihi: Nisan 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2011 cüceye katılıyorum. benim de söylemek istediklerim bu zaten.ekonomik refahta olmayıp da, şu anki meclistekilerden kat kat daha iyi vekillik yapabilecek, daha bilgili , daha açık görüşlü insanlar bulabilirim. Ve kimse de, yardım isteyip, kapı kapı gezip para toplayabilmek için çalışmak zorunda değil. çatıştığımız nokta ''Adam şanssız ise vekil de olamaz yani yapacak bir şey yok.'' senin bu cümlen üzerinde.yani konuyu açtığın konu üzerine. bence şanssız da olsa parasız da olsa, yeterli birikime ve zekaya sahipse en azından aday olabilmeli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Nisan 13, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2011 Polyushka said: bence şanssız da olsa parasız da olsa, yeterli birikime ve zekaya sahipse en azından aday olabilmeli bence şanssız da olsa parasız da olsa, yeterli birikime ve zekaya sahipse en azından, vakitlice yeterli parayı bir kenarda biriktirebilmeli ve aday olabilmeli. Çoğu dediğinize net bir şekilde karşı çıkamam. Tam olarak 2+2=4 diye bir işlem veya sabit bir matematik denklemi yazmadım. Parayı sadece adil şekilde kazandığımızı da söylemiyorum. Üstte modifiye ettiğim düşünceyi savunuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madjid Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 yav said: Ya keşke ilk mesaja yazıp da sade olsun diye sildiğim paragrafı silmeseymişim. Çünkü tam olarak bunu anlatmıştım. Arkadaşlar hayatın gerçeklerini savunmuyorum ben. Hayatın ideal bir yer olduğunu da savunmuyorum. Adam şanssız ise vekil de olamaz yani yapacak bir şey yok. Diğer eleman zenginse ve beceriksizse maalesef aday olabiliyor fakat seçilmemesi gerekir eğer beceriksiz ise.. Hani dediklerimden ötürü seçilen 550 milletvekilinin de süper kalifiye olduğunu savunduğumu mu sanıyosunuz gerçekten? YOK abi öyle bir şey. Çok ufak bir kısmından bahsettim olayın. öyle bişi düşündüğünü sanmıyorum açıkçası ama şans nedir abi? sorgulayalım, bence paranın öneminin/yerinin büyük olduğu durumlarda şans=para demektir, milletvekili olmak için ne şansa ne beceriye ihtiyacı vardır kimsenin, yani senin dediğin gibi 550si ne becerikli ne beceriksiz diyebiliriz, parası olan ve çevresi yani eli kolu geniş olan adam siyasete girmek istiyor ve akıttığında paraları milletvekili oluyor, bu kadar basit bişi, çevresi olmasa da girer ayrıca, atıyorum zengin bi ağanın oğludur, asıl çevreyi ağa yapmıştr, ama çocuk kaymağını yiyecektir falan gibi...örnekler çoğaltılabilir elbette ama herkein anlayacağı dilden bi örnek veriyim, mesela okuldan bi tanıdık var,baya zengin babası, haliyle çocuk da zengin, 2 kelimeyi bir araya getiremeyen bi tip, "beceriksiz" yani kız arkadaş yapma konusunda, tip de normal öyle yakışıklı falan da diil, ama gel gör ki kızlar eksik olmuyor "çevre"sinden.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qualance Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 O kadar para alınması bence tamamen saçma, hiç alınmamasıda olamaz her allahın kulu aday kaydı yaptırır makul bi oranda aylakları ayıracak kadar olmalı bence sallıyor 1k civari. %10 barajından önce yapılması gerek şu var seçimde kime oy vereceksin şu anki duruma göre erdoğana, kılıçtaroğluna vsvs benim bölgemdeki beni temsil eden vatandaş kim? hadi diyelim ben benim bölgemdeki 3. sıradaki adayı ve beni temsil edeceğine inanıyorum ama 1 ve 2. sıradakinden zerre hazetmiyorum benim oyum onlara gidiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 akli olmayan suruyle milletvekili ve adayi var, parasi olmayan olsa nolur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Fakirden milletvekili adayı mı olur abi? http://2.bp.blogspot.com/-xMFWF11ul1w/TaVZSu9wS2I/AAAAAAAABO8/3InFdeOVj88/s640/gerizekali.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 türkiyede milletvekilliği televoleye döndüğü için ülkemizi örnek vermeyin çıkamazsnız işin içinden :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raze Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 zengin olursa hem bizi soymaya ihtiyaç duymaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 tabi milletvekili olmasın pis fakirler sdfsdf zengin olması kıstas değil, zengn de olsa soyar daha bile çok soyar hatta :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 iki kelime yanyana koyup konuşmayı beceremeyen malları yapmasalar milletvekili. a partisi b partisi diye ayırmaya gerek yok hepsinde var aynı tipler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 bu kadar hadise varken bu mu battı sevgili op? yani parası olmayan herifden adam olmaz ozaman milletvekili olmasın ama parası olan uyuşturucu kaçakcılığından yargılanan ilkokul mezunu aşiret reisinin milletvekili olmasında sorun yok nede olsa parası var o zaman bizi yönetecek kapasiteside vardır dimi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tron Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 millet vekili yemin töreninde önündeki metni okuyamayan zenginlerimiz var. Daha önündeki metni heceliyerek okuyan zengin birinden ne gibi bir zenginlik bekliyebilirim ki! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 millet whackili olmak icin oncelikle ayna karsisinda bol bol yalan soyleyip sabit ifade oturtmak gerek. bunun ustune cevrendekilere bol bol sunu yapicam bunu yapicam deyip yapmayip isin icinden cikilacak bahaneler bulup (bir nevi musteri hizmetleri edasi ile) konuyu tamamen degistirebilecek yetenege sahip olmak gerek. bunlar varsa zaten secilirsin. ha beceremiyorsan bosver yatiracagin paraya yazik. ha basvuru ucreti cok mu az mi bunu tartismak icin o ucretin nereye harcandigina bakmak lazim. bence ucretin dusmesi ama egitim durumunun yukselmesi gerek. ilk okul mezununun millet vekili olabildigi bir ulkede yasiyoruz. minimum lisans diplomasi sarti konmali. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar