Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

NC vs DRF/NC./PL vs.

megetege

Öne çıkan mesajlar

Bu sabah itibari ile NC uyesi Rage in Ana İstasyon Sistemi ve başkenti diye adlandırdıgı ZLZ-1Z sistemi önce PL'nin eline ordanda WN ye aktarılmıştır... İstasyon reinforcedan çıkmadan önce NC bünyesi içinde çoşku dolu mail trafiği yaşanmış ama yeterli katılım ne yazıkki sağlanamamıştır.. Geminate ve Vale of The Silentta işler iyice karışmış vaziyette. Moral seviyesi kuzey ittifakı için yerlerde gözüküyor.. Forumlarda şimdiden NC'nin Vale of The Silent ve Geminateyi gözden çıkardığı konuşulmakta..
Sosyal ağlarda paylaş

LordElminster said:

Bu sabah itibari ile NC uyesi Rage in Ana İstasyon Sistemi ve başkenti diye adlandırdıgı ZLZ-1Z sistemi önce PL'nin eline ordanda WN ye aktarılmıştır... İstasyon reinforcedan çıkmadan önce NC bünyesi içinde çoşku dolu mail trafiği yaşanmış ama yeterli katılım ne yazıkki sağlanamamıştır.. Geminate ve Vale of The Silentta işler iyice karışmış vaziyette. Moral seviyesi kuzey ittifakı için yerlerde gözüküyor.. Forumlarda şimdiden NC'nin Vale of The Silent ve Geminateyi gözden çıkardığı konuşulmakta..

Hep söylemişimdir nerde çokluk orda bo ... luk .Bu kadar salak allianceyi alırsan bi koalisyona ortada ne huzur kalır ne de para =)))

Kafasına kafasına çakın temizleyin ortalığı güzelce =)))
Sosyal ağlarda paylaş

nc nin suan benim gördügüm kadarı ile 3 sorunu var
1- nc durup dururken sayı gücünü kullanmak yerine elite alliance görüntüsüne bürünmeye çalışıyor ( drake ile fleete gelenlerin aşağılanması herkesin arty abaddon kastırılmaya çalışılması). ncnin en büyük avantajı zaten bir sistemi 1000-1500 kişi ile ölümüne kamplaması düşmanın girme geregi bile görmemesiydi. şimdi sisteme cap desteksiz 600 kişi yıgınca ezilmeleri normal oluyor.
2- süpercap ve titanları uygulanan acayip sigorta politikası sırf bu nedenle pandemic ve ruslar sahaya 40 titan 100e yakın süpercap yıgarken bizden süpercap fleeti bile çıkmıyor.
3- rage ve majesta aslen pet alliance iken full member olan allianceler oldugu için kimse savunmaya uğraşmıyor. geçen sene IT, Atlas, AAA bize saldırırken her operasyonda taxler %100 e çekiliyor. oplara katılmayanların şirketten atılacağına dair imalarda bulunuluyordu. son katıldıgım hiç bir op sırasında alliance veya şirket içinde bu tür bir zorlama görmedim.
ulan kısaca açıklıyım derken wall of text oldu neyse idare edin :D
Sosyal ağlarda paylaş

bir de söyle bir problem var ( kaldi ki Razor ve NC den ayrılmamın en büyük nedenidir )
Ne yaptığını bilmez, ne olup bittiğini memberleri ile paylaşmayan bir leadership,ben her opa koşarken walletini dolduran ukala tipler
Bunu gerek yönetici forumlarında gerekse normal member forumlarında defalarca dile getirmiş ve MM hariç bütün standinglerin resetlenmesini ve yeni bir oluşum içine gidilmesini istemiş biri olarak şimdi ezik pet alliancelerin ezilmelerini görmek şahsen hoşuma da gitmiyor değil.
Nc nerde çokluk orda bo.. k politikasını bırakıp küçük rakamlarla elitliğini göstermelidir artık

Saygılr bizden
Sosyal ağlarda paylaş

Drake ile bs fleet e geleni bende asalarim acik ve net soyliyeyim hic bi ise yaramazlar gitsinle goon yada AAA da oynasinlar.
Super cap icin cok sacma politikalar izliyolar officer olanlarin hepsine titan veriyolar ki bunlarin yarisi pvp den anlamaz koyun surusu insanlar ee onlarin basinada o insanlar gibi bi fc gelince alin size super cap lose.
Bu oyunun tek gercegi vardir sayi.Sayi az olunca PL gibi elit olmaya calisirsin ama ne sov tutabilirsin nede bi yerde 2 aydan fazla kalabilirsin.Her yerde biz elitiz oyle ucariz boyle ucariz diye konusmaktan oteye gidemezsin.
Nc deki sorun sayiyi komuta edememek.Acikcasi gpys,rage,majeste,goon vs vs kcini kollamaktan baydim.Ruslarla savasacaz diye 40 jump 50 jump gitmekten stuff tasimaktan geride gemi birakmaktan sıkıldım.Sorun benim gibi bi cok pilot olmasi
Sosyal ağlarda paylaş

PL üyesi olarak bazı noktaları açıklığa kavuşturmak istiyorum..

PL bir mercenary Alliancedir.. Pvp yapar,paralı askerdir verirsin parasını sana standing verir ve kontrat bitinceye kadar senin yanında dövüşür.(ondan sonra standing geri alınır ve herkes yoluna gider.) Belli bir yeri ve yurdu yoktur. Bu onların başlıca yönetim politikasıdır. Göçebe bir yaşam sürer 1 ay bir bölgede takılır ertesi ay 50*60 jump uzak bir bölgeye gider.. Yeri gelir farklılık olsun diye bir bölgeye saldırır kaynaklarını sömürür cebini doldurur ve yeniden başka bölgelere yol alır. Yeri gelir ele geçirdiği bölgedeki istasyonlarıda ele geçirir ve onları daha sonrasında güzel meblağlara başkalarına satar..Kontratlardan zaten çok güzel bir gelir elde etmektedirler.. Kısaca geliri zaten düzenli olan bir Alliancedir ve ISK sıkıntısı çekmemektedir.

Elitlik kavramının göreceli oldugunu düşünüyorum. Tabiki başarılı olmak için oyun içerisinde bazı uygulamalara gidilmiştir. Her önüne gelenin ittifaka kabul edilmemesi veya n00b diye tabir edilen acemi oyuncuların veya saçma sapan işler yapan oyuncuların kabulu gibi(capital ship ile plex anomally yapılması,fleet duzenine uyulmaması, başı buyruk hareket etmek "BS fleete drake getirmek gibi")
(PL'de herşey güllük gülistanlık değil arasıra abuk subuk işler yapan tiplerde çıkıyor!)ama bunların cezası hemen verilmektedir..(corp ve ittifaktan atılmak vb)

Oyuncu alımında seçici davranılması,istihbarat ağının inanılmaz derecede olması,(intel,düşmanın ts,ventrillosuna access"en çok hoşuma giden düşman fc primary verdiginde bizim onu duymamız ve daha ateş başlamadan logistic pilotlarının primaryi onarması :) " pilotların yuksek sp'li ve pvp tecrübelerinin fazla olması ve en önemli nokta oyuncuların ne zaman ne yapmaları gerektigini gayet iyi bir şekilde bilmesinin başarıyı getiren faktörlerden birisi oldugunu düşünüyorum..

Bu arada lütfen aklınızdan şöyle bir düşünce geçmesin" ya bu ne biçim adam gelmiş burda kendi ittifakını övüyor yok elitlikmiş pvpmiymiş falan diye" PL uyesi olmayan ama bu oyunu ve pvp kavramını çok ileri düzeyde yaşayan bir çok oyuncu bulunmaktadır.. Bunun aksini iddia etmek zaten gülünç olur.. Hem güneyde hem kuzeydeki ittifaklarda ve bireysel empire corplarında inanılmaz yetenekli ve saygı duyulan oyuncular vardır...

Moss çok güzel bir noktaya parmak basmış.. sayıyı kontrol edememek. Bu bana görede çok önemli bir nokta.. sayı fazla oldugunda işler cidden kontrolden çıkıyor..

Majeste rage ve türevleri başlıbaşına bir alem zaten.. NC ye kambur olmaktan ve buyuk fleetlerde kurbanlık koyun olmaktan ve başları sıkışınca Razor ve Morsus Abilerine koşup yardım istemekten başka bir iş yaptıklarını kesinlikle zannetmiyorum..

Belkide derinlere ulaşılmasını engellemek için kurulmuş ve desteklenen tampon Alliancelerdir ve bu yuzden onlara göz yumulmaktadır..
Sosyal ağlarda paylaş

Guzel yazmissin da ben Pl nin sov tutmaya calistigi gunleride biliyorum It den saglam bi dayak yemis ve gocebelige karar vermisti.Sov tutmak gercekten cok zor elit olmak degil iyi iliskiler kurmak gerekiyor.
Eger oyunda eski olmak bi ise yariyosa bayadir oynuyorum 2006 sonundan beri MM deyim.Pl her zaman oyun icindeki bosluklardan istifade ediyor.Dogrudur elitlier fitler tek tip (ki hastasyisim bunun 10 numara) her zaman logisticleri 10+ ama dedigim gibi direk kimseye saldirmaz belkide en guzelini yapiyorlar boylelikle cins cins corp yada alliancelari kollamak zorunda kalmiyolar
Sosyal ağlarda paylaş

NC DRF savaşında güncel bilgisi olan varsa 28.04.2011 tarihi itibari ile aktarabilirmi.

Şu an SC olarak WN'nin bir çok istasyonunu RF'a ve bir çok assetini yok ettik ama WN den yada DRF den doğru düzgün bir direniş gelmedi. Bunun nedeni , NC nin üzerine dahada yüklenilmesimi yoksa "Trench War" modunda kuzeyde tıkanılıp kalınmasımı?

Bilgisi olan varsa bir update verebilirmi?
Sosyal ağlarda paylaş

aynen öyle mete.. Gemianatenin işgali neredeyse bitmek üzere.. Rage desen zaten kan ağlıyor, her gün ayrı bir drama ile karşılaşıyorlar.. Ana istasyon sistemleride elden gitti zaten mal mülk hep kaldı orda :) Dikkatimi çeken nokta ise yapılan saldırının büyük bir istikrar ile devam etmekte olması. Herkes (PL Rus Raiden ve White Noise) tüm dikkatini Geminate ve Vale of the silenta vermiş durumda.. Başka hiç bir yer ile ilgilenilmeden gereken özen gösteriliyor şu an...

Şaşkınlık veren ayrı bir nokta ise NC'nin bilinen çoşkulu tarzını (ağır Blob) hala uygulamaya koymamış olması.. Belkide onlarda zayıf halkaların ayıklanmasını istiyorlardır.. Gönül ister tabiki böyle olsa fakat yancıların yok olup gitmesi (Rage şimdiden 600 kişi eksildi) ileride oluşabilecek daha büyük operasyonlarda NC'nin sayısal açıdan zararına olabilir...

Şimdiki hedef ise zaten mali açıdan büyük darbe yemiş olan Majesta Empire.. Rage ve Geminatede uygulanan yöntem tekrar edilir ise tahmini olarak bu yaz Tributenin kapısında olunucaktır.."

"Unutmadan dün gece cobalt edgedeydik 70*80 kişilik fleet oluşturmuştuk.. NC interpid crossing ile kapışıyordu yanılmıyorsam, neyse bize intel geldi NC 150 gemi civarı diye gemilerde çer çöp sisteme girdik kapışmaya başladık fakat gel görki 150 gemilik NC filosu 300+ çıktı.. ve hem shield hem ab hac hemde tackleli reconlu çok güzel fleetlerden oluşuyorlardı.. En son hatırladıgım an sistemden arazi olmak amacı ile rusların bir posundaki JB den çoşku ile JB'nin bizi nereye götürecegini bilmeden atlayıp arazi olmamızdı :P
Sosyal ağlarda paylaş

Ruslar geminate ile vale of silent i düşürdükten sonra geri dönüp aynı kuvvvet ile AAA ya yüklenebilir. Sonuçta dehşet bir capital kuvveti ile yükleniyorlar. ZLZ sisteminde 60 titan / 70 MS den bahsediyorlar arkada support olarak 400 kişilik BS , BC , HAC ve logistic pilotu var diye duydum. Çok büyük bir taktik hatası yapmazlar ise rahat alırlar kuzeyden toprakları.
Sosyal ağlarda paylaş

Dun gece bi savasa katildim tamda gobeginden.Nc cephesinden bakinca olay kotu gibi gozuksede bs fleetlerde agir basiyor Nc.Fakat is super cap e geldi mi tabiri caiz ise it surusu gibiler :D

dun gece şoyle bi tablo oldu bi ara:

-Hostaile titan tackled!!! Nc super cap fleet up join the gang guys...
5 dakka sonra
-hostaile super cap number
10+ titan
47 nyx
44 aeon
3 hell
5 wyvern (sayilar bunlara yakin tam hatirlamiyorum kusara bakmazsiniz)

En guzelini biz yaptik desem de yalan olmaz.Vagabond fleet.Hem Pl nin tengu fleetlerine drop hem bs fleetleri troll hem sagda solda kalmis lagden dusmus gemilere gang baya eglendik baya da gemi patlattik.Yanliz acik konusmak gerekirse lag olmasi Nc bu savasi buralara getirtmez.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir kaç gün önce MC kurucu corpu olan Body Count Inc. de PL bunyesine katılmıştır.. Fazla Supercap ve Titan göz çıkarmaz eheh..

"Morsus mihinin ne istedigi onemli degil artik Ruslar PLye odeme yaptigi surece 1 haftada imkdan umiye butun istasyonlar iner" said:

İşlerin o noktaya geleceğini pek tahmin etmiyorum... Elinde sonunda Uber Blob gelecektir :) O tür bir işlemin olması için PL'nin tek başına yeterli olacağı çok ama çok düşük bir ihtimal... Rus Raiden WN dalar bizde aradan seçkin ayıklamalar yaparız... JB lerdeki veya poslardaki afk Super Carrier ve Titanları renkli günler bekler...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...