Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kasa Kuruyorum Yardım

Buddha

Öne çıkan mesajlar

Parçalar şunlar;

İ7 2600 işlemci
Western Digital Caviar Black 1 TB 3.5" SATA3 64MB 7200RPM
Sapphire 2 GB HD6950 256b GDDR5
Corsair 4 GB (2 adet) 1600MHZ CL9 XMS3 6GB Soğutuculu DDR3 Ram
Gigabyte GE-M800A-D1 ODİN PRO 800W Aktif Pfc
3R SYSTEM R460Li ATX Kasa ( PSU YOK )
Asus DRW-24B3ST SATA Siyah Kutulu
Asus P7P67 PRO (B3) anakart

İşlemciyi taktım. İçinden krem çıkmadı ama fanın dibinde kurumuş kremsi bişey var heralde işlemci ısınınca oda eriyip dağılıyor. Sonra anakartı kasaya monte ettim.

Şimdi benim kasanın PSU yeri altta. Biri şöyle kurmuş bu bana yanlış gibi geldi. Fan kasanın içine bakıyor. Oysa kasanın altında ızgara gibi bir havalandırma var. Şu resimde ki PSU'nun takılışı doğru mu? Bana ters takılmış gibi geldi.

Sosyal ağlarda paylaş

Kasanın altında 3 cm ayaklıklar var. Şimdi hangi doğru arakadaşlar. Kasanın PSU yerinin altındada ızgara var sanki fanın alta bakması gerekiyor. Ama o 1. resim kafamı karıştırdı. Googleda dolandım biraz kimi kasanın içine kimi altındaki ızgaraya bakması gerekiyor diyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Alt takılmasının nedeni, kasa içinde ekran kartı ve işlemcinin yarattığı sıcak havadan etkilenmemesi için diye biliyorum ama ne kadar mantıklı tartışılır.

Ayrıca kasanın iç yapısınında, havalandırma boşluklarının, fan yerlerinin vs vs. etkisini düşünmek lazım. Her kasada aynı etkiyi alacaksın diye birşey pek düşünülemez.

Yani PSU üstte olan kasalarda hal böyle iken

PSU altta olan kasalarda durum böyle oluyor.

Sosyal ağlarda paylaş

her durum icin bu soz konusu degil;
psu nun alta konmasinda duruma gore bi kac pratik sebep yatiyor;
*agirligi alta alip vibrasyonu azaltmak.
*ayrik termal etkilesim yaratmak
*cable management
*maliyet - kolay dizayn
*board uzerinde genis calisma alani, ust egzostlar icin daha verimli airflow

tasarima gore bu etkenlerden bir veya bir kaci digerlerine gore daha baskin olabilir, illa hersey isil amaclarla yapiliyor diye bisey yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...