barbu Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 aynı iş yerinde en uzun süre çalışmış insanı çekmem lazım. start_date ve end_date var database de. bu yüzden tarihleri karşılaştırarak bulabilirim diye düşünüyorum. ama tarih karşılaştırmayı nasıl yapıcam. bilen varsa çok süper olur. tşk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 <, >? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 > < geldi aklıma ama işte nasıl kullanıcağımı bilemedim. >ALL gibi birşey mi? baya farklı şekilde yapıp yolladım. artık yanlışsa da napalım. ama sınavda var haftaya öğrenmem lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Sallıyorum şimdi ama, select * from adamlar order by (end_date - start_date) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 ben yanlis anlamisim galiba, bi dk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Kojiroh said: Sallıyorum şimdi ama, select * from adamlar order by (end_date - start_date) hmm. aradaki farkı alıp sıraladın. sonra da ilk sıradakini selectlicez dimi? kitap var aslında ama herşeye göre yazmamışlar tabiki. bu projeyi yolladım şimdilik ama sınav için bana internetten bi site filan söylermisiniz. şurası çok iyi öğretir dediğiniz biyer var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Evet hangi veritabanını kullanıyosun bilmiyorum ama tek query ile bile bitirebilirsin. Order by'daki ifadeden sonra desc eklediğin takdirde azalan sırada getirir, böylece gelen sonuçlardan ilki senin istediğin olur. Ve eğer rownum <= 1 dersen de toplamda en fazla 1 sonuç getirir, böylece tek gelen sonuç istediğin sonuç olur. Oracle için rownum <= 1, mysql'de de böyle olması lazım, hangi veritabanını kullanıyosan ona göre değiştirebilirsin rownum kısmını. Ne kadar performanslı olur bilemiyorum tabii de, iç içe iki selectle halledebilirsin select * from (select * from adamlar order by (end_date - start_date desc)) where rownum <= 1; Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 çok sağol kojiroh. ilerde database noobu olarak başka sorularım olursa da pm ile filan rahatsız edicem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mightee Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2011 ms sql de rownum kullanamıyorsun onun yerine top kullanıyorsun, select top 1 * from tabloadı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar