Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bisiklet seçimi yardım.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
hahaha benim de beşiktaşta yanıma geldi bi tane hrr dye diye ne var dedim durdum zaten yavaş gidiyodum. sie dedim gitti :D

23km de bugün yaptım. emirgana kadar gittim.

ya bu arada tahmini olarak yaktığımız kaloriyi nası hesaplarız?
Mesaj tarihi:
Giro d'Italia ve tour of california seyrede seyrede bende acayip ozendim yine.

aslinda paran ve kondisyonun olcak sure sure bisikleti gezeksin italya da fransa da fln

adamlar oyle yerlerden geciyor ki bisikletcileri degil dogayi seyrediyorsun. Hele etna etabi muazzamdi...
Mesaj tarihi:
Yol boşsa ve güzelse, yanındada bir kaç arkadaş varsa acayip keyifli oluyor, ama etrfada araç varsa meh hiç birşey anlamıyorum sürdüğümden.
Mesaj tarihi:
senko said:

Giro d'Italia ve tour of california seyrede seyrede bende acayip ozendim yine.

aslinda paran ve kondisyonun olcak sure sure bisikleti gezeksin italya da fransa da fln

adamlar oyle yerlerden geciyor ki bisikletcileri degil dogayi seyrediyorsun. Hele etna etabi muazzamdi...

avusturyanin bi kismini öle gezmistim ben, cok güzeldi.
hatta bi keresinde bulundugum sehirden almanya ici bi yerlere de gitmistik. cadirda konaklama falan.

bunu yapabilcek bi kac kisi bulsam yine yaparim gerci =p
Mesaj tarihi:
bende resmen tutku bisikletle yol yapmak kaç yıldır planlıyoruz adam gibi bi yol yapmayı,ege turu yapıcaktık 2 senedir yazın bi türlü zaman olmadı.
avusturyada nerde gezdin nil bende yapıcam bigün bu göller yöresi falan baya iyi olabilir aslında.
4 yıl falan oldu burdayım adam gibi viyana dışına çıkıp biyeri gezmedim çok büyük mallık aslında en kötü seneye okul bittikten sonra komple avusturya turu yapıcam.
komple bisiklet olmaz tabiki de bisiklet için bi rota çizmem lazım duyuyorum çok sağdan soldan hayvan gibi tur yapıyor millet çok güzel güzergahlar varmış.
Mesaj tarihi:
biz su efsanevi Nibelung'un oldugu yerleri gezmistik sinifla beraber. edebiyat dersinde konu oydu, tabi o bahaneyle gezmis olduk baya.
stuttgart- regensburg üzerinden passau'a, sonra linz-enns- pöchlarn. o rotada takildik. viyanaya kadar geldik tabi sonra geri döndük 12 günlük süremiz bitince.

gercekten mükemmel yerler vardi dogal güzellik olarak.

tatilköyünde tatil mi deseler, bisiklet turu mu deseler. bisiklet turunu secerim, o derece seviyorum. en güzel tatil sekli.
  • Admin
Mesaj tarihi:
MTB'nin arka teker tamamen eridiginden yeni lastik almak icin bakinmaya basladim. On tekerin daha rahat bir min 300km si var ama degistiricem.

Suanki lastik 26" * 1.9"

yeni siparis verdigim ise 26" * 1.5"

yani kabaca 1.9 inch genislikten 1.5 yol lastigine donuyorum. nerede ise yari yariya incelicek lastik. evden ise gittigimden surekli pek offroad olayina girmezken kalin lastige gerek yok artik. bakalim onumuzdeki bir kac gun icinde gelcek amazon'dan takip denerim.

okudugum bisiklet forumlarinda insanlarin soyledigine bakarsam bu degisim epey fark yaratiyormus ve cogu insan mtb'den daha hafif yaris bisikletine gecmekten vazgecmis bu sayede.
Mesaj tarihi:
Lastik silik gibi zaten,fark eder kesinlikle sürüşde. Birde bu lastikler yüksek basıçn ister yani normal bir lastiğe göre biraz daha hava basman gerek 100 psi dı galiba.

dağ bisikletleri: 35-40 psi, yarış bisikletleri :80-120 psi.

Şöylede bir açıklama buldum bir sitede.

"bunlarin hepsi bir yana dusuk lastik basinci cekisi artirir. ama harcanacak cabayi yukseltir. yani yumusak veya islak zeminde gitmek isteyenler, selede rahat oturmak isteyenler, patinaj cekmemek ve daha iyi bir yol tutusu icin lastik basincini dusuk tutmali ama buna karsilik daha fazla guc harcamayi goze almali.. ama bisikleti surekli beton, asfalt gibi sert zeminde kullanacak olanlarin yol cekisi ve tutunma gibi sorunlari olmadigindan basinci artirarak harcanacak gucu azaltma konforlari mevcut. ama bu seferde sert zeminin etkileri direkt seleye yansiyacak.. simdi birde arti eksi tablosu yapalim:

dusuk basinc artilari: kaygan ve camurlu alanlarda iyi yola tutunma, her zeminde surus konforu, patinaji azaltma, ani frenlerde fren mesafesini kisaltma..

dusuk basinc eksi: her durumda daha fazla guc sarf etme..

yuksek basinc artilari: asfalt, beton gibi sert ve kuru zeminlerde az gucle cok yol alma. kolay hizlanma.. deparlarda avantaj..

yuksek basinc eksileri: kaygan zeminlerde az yol tutusu, patinaj riskinde artis, fren mesafesinde uzama.. her yol tipinde konforsuz (titresimli) surus."
  • Admin
Mesaj tarihi:
Alacagim lastigi genel olarak oneriyorlar. Schwalbe marka gayet iyi imis okudugum kadari ile.

Onun disinda lastik genisligini ufaltmak daha az caba ile daha hizli gitmek demek.

Bu aldigim lastik max 75 psi a kadar destekliyor. MTB icin gayet iyi. Dedigin gibi racing bike olsa idi 100psi civari basilan incecik lastikler takiliyor onlara.

Disli MTB lastikleri genel olarak islak yolda fazla bir arti saglamiyor yol tutusu acisindan. Ama su var ki islak zeminde cakil ve kum da olabilir. Oyle durumlarda nispeten daha iyi. Ayrica saga ve sola yatarak donuyor isen zemine tutunan yuzeyi kalin mtb tekerlerinin daha fazla o yuzden daha guvenli. Zaten bu aldigim lastigi kullananlar diyorlar ki "hava yagisli iken son surat viraja girip yatarak donmeye kalkmayin got ustu oturursunuz". Eh yani yaris yapma derdinde degilim ve olsam bile yinede cok zorlamam bisikleti.
Mesaj tarihi:
ah şu bisikleti yeni almamış olsam... lastikleri değiştirmeyi ben de istiyorum ama daha yeniler. fazla enerji tüketiyor, uzun yolda da yorucu oluyor.

Dynamick

iç lastiği de değiştirmen gerekmedi mi bu ince lastiği alınca?
Mesaj tarihi:
Arkadaşlar Muğlada yaşayan ve bisiklet sürmek isteyen arkadaşlar var ise özelden ulaşsın. Kendi grubumuz var en düşük 70Km en fazla 130 KM yol yapıyoruz ( Çıkış saati güzergaha göre değişmektedir ) MTB bisiklet öneriyorum zaten. facebook linki olarak Köyceğiz Bisiklet Grubu ( İsmim Oğuzhan Gürtekin )
  • Admin
Mesaj tarihi:
haha onlardan çok var ya
bisikletli kuryeler var londra'da
terörist gibiler hiç bir kurala uymadan jet gibi geçiyorlar
bazen kaldırıma cıkıyorlar falan
geçen birisi karsıdan karsıya geçerken ters yola girip ısıklarda bir de araçlara kırmızı yansada onumden geçti ben de hali ile ters tarafa bakmıyorum burnuma çarptı çantası

sonra düşündüm bi anlık reflex le fck off diyip ittirebilseydim süper bir düşüş ile 10 metre kayardı yerde :p
Mesaj tarihi:
Ben bugün schwalbe marathon lastik aldım.26x1.75
hızda çok ciddi fark yarattı. max 35 görürken aynı yolda 50km gördüm. vitesi en serte atamıyodum önce şimdi rahatlıkla atıp gidiyorum. baya faydası oldu.
  • Yeni Oluştur...