Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bisiklet seçimi yardım.

Law

Öne çıkan mesajlar

Bankacılık sistmei ne kadar gerizekalıca, kredi kartı aldık elimize geçmesi için 10 kere şubeye gittim. Ama oda nesi daha bitmedi.

Şubeye işyerine göndermeyin diyorum kartı ofisde durmuyorum çünkü iş gereği. Tamam dediler subeye getirsin kurye burdan alın kartı, talimat verdiler kuryeye, ama yinede ofise geliyor sürekli, neyse sonunda bilmem kaçıncı telefon görüşmesinden sonra kart şubeye gitti, bende aldım ama daha bitmedi.

Fakat oda ne limit 500 tl, ya dedim şaka mı bu ne yapayım 500 tl ile taksitli alışveriş için alıyorum kartı bana 3000-4000 limit lazım, neyse tamam dediler dilekçe verdim yarın kesin artarmış limit ama daha bitmedi.

Bakdım limit artmadı aradım adamları, 3 ay boyunca deneyin bir kartı alışveriş yapın bakdık iyi harcıyoreusnuz limitinzi artar dendi. Ulan 500 tl ile ne alayım gofret, piskütt mü alayım dedim.

Ve kartı aldıkdan 24 saat sonra iptal ettim. Hayatımda ilk defa kredi kartı aldım ama aldığımada pişman oldum, taksitle satış yok illa kart istiyorlar, aldığın kartlada ancka gofret bisküvü alacak limit koyuyorlar çok güzel.

Neyse artık cash verip Pisgeletimi alacağım. Buda böyle bir anımdır bir daha tövbe ne kredi kartıl alırım nede banka ile iş yaparım.
Sosyal ağlarda paylaş

Değilim serbest meslek sahibiyim. Ama zaten vazgeçdim kartdan peşin para verip alacağım, istediğim model gelmedi gelmesini bekliyorum.

Taksit tabi işime geliyor ama kredi kartı olmadan taksit yapmıyor esnaf ağzı yanmış bir kere.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
1.5 ay it gibi dolandıkdan sonra istediğim hiç bir model olmadı, hepsi satılmış, olanlarında kadro boyu bana büyük. HEryer 1.5 ay sonra yeni parti gelecek dedi.

En sounda yeter diyip girip aldım bir tane

http://www.carrarobisiklet.com/915-d-ambiez-sl-18v.aspx

İstediğimden ddüşük bir model, ama ağırlığının 9.8 kg olması tek avuntum rengide diğerlerine göre daha iyi.

Ülkede bisiklet kalmadı yani yok ne garip.
Sosyal ağlarda paylaş

Teşekkürler öncelikle, red nasıl birşey istiyorsun benim adlığım gibi yol modeli istiyorsan yardımcı olabilirim ama city bike ve dağ bisikletlerinden ankamıyorum.

1.5 aydır hemen hemene görmediğim model kalmadı yol bisikletlerinde tavsiyelerde bulunabilirim.

@Dynamick

Yol modelleri çooook keyifli ha ben biraz daha böyle hybrid birşey istiyorum diyorsan city bike lar var zaten onları biliyorsun.

Misal trek lerin fx 7300 modeli gibi. http://www.trek-turkey.com/ burdan bakabilirsin.

Şimdi birde kilometre sayacı alıp haftasonu erkenden 30 km lik bir parkur var obu devirmeyi planlıyorum testini yazarım buraya :) aldığım modelin.
Sosyal ağlarda paylaş

valla herhalde bi 10 senedir bisiklet kullanmadım ki 10 sene bile değil dahaf azla.bianchim vardı işte en son o kadar :)

sahilde fenerbahçeden kaptırıp şöyle bi kucukyalı falan yapıcam düzenli olarak

hani pek anlamıyorum yol bisikleti mi lazım oluyor buna.hani eli yüzü düzgün olsun cok profesyonel olması gerekmez
Sosyal ağlarda paylaş

Dağ bisikleti almanı önermem, hybrid bir model al yani city bike diyorlar.

Daha önceki postumda yazdığım fx modelleri gibi, tabi trek biraz pahalı nedeni ise amerikan üreitimi olması. Yani ordaki fiyatlara bakma.

Yol modelleri ise (yarış yani) hafiflikleri ve 1.5 cm lik tekerleri ile ivmelenmeye ve hıza çok müsait, yolunda böyle süper olmasına gerek yok, ince yapılarına bakıpda dayanaksız gibi bir fikrede kapılma, aleminyum gövdeleri gayet sağlam.

Yol modelleri az üretiliyormuş bundan dolayıda geldiği gibi satılıyorlar bulmak zor, dediğim gibi 1.5 ay oldu bulana kadar canım çıkdı, sirkeci, ortaköy, kadıköy arası mekik dokudum.

Diğer modeller daha çok tercih edildiği için bulmak kolay.

Benim tavsiyem yol modeli alman keyfi bambaşka, bianchinin slr 200 modeli var 1000 tl gibi, ama 1500 tl civarı başlangıç için güzel karbon maşalı modeller alabilirsin. Bütçeni belirlersen başdan alternatif sunabilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

O bile sana süper gelecek :).

Hatta telefonlarını vereyim ileri bisiklet sirkecide bianchi ana bayisi adamlar. Teli 212 522 85 73.

Birde sana uygun kadro almalısın onunda hesabı şöyle oluyor, mesela benim boy 1.72 51-52 cm uygun oluyor bana, daha sportif bir sürüş için alta yuvarlanır (handling kolay oluyor) 50 cm mesela, ama ben konfor istiyorum uzun yol yapacağım dersen 53 de uygun oluyor bana ama ben 51 cm aldım olabilidiğince alta yuvarladım dediğim gibi hızlı sürmek istiyorum.

Peki kadro boyunu nasıl hesaplarım dersen, burda adam çok güzel anlatmış http://www.youtube.com/watch?v=1Fsr7yYShD8 o bisikletin üstüne çıkıp orta demiri bacak arasına çekdiğince yerden 2-3 cm yükselmeli bisiklet tabi malum bölgeye baskı yapmadan. Bu hesaplama yol bisiklet için diğer MTB larda farklı hesaplanır.

Diğer bir husus bu raod bike larda ikili ayna kol var yani öndeki çark 50 ve 34 dür, MTB lara göre yokuş çıkmak daha zordur, çünkü MTB larda 3 lü ayna kol var en küçük öndeki dişli 30 yada 29 oluyor haliyle pedallamak daha rahat yokuşu.

Diğer bir husus bisiklet sürerken önemli olan hız değil devirdir. dakikada pedalı 90-120 arası çevirmek ideal dizlerin sağlığı için. O yüzden vitesi kullanmak, yani doğru kllanmak önemli, vitesi 18 e alıp dakikada 40 devirle çevirmekdense, alın 6 ya mesela 90 la çevirin daha sağlıklı dizler için ayrıca çok daha iyi performan artırıcı oluyor, hem kaslar için hem dizler için. Bütün prolar böyle çalışır, ve tavsiye edilende budur.
Sosyal ağlarda paylaş

MTB larda farklı onlarda daha küçük kadro oluyor hesabıda farklı. Yukardaki bilgilerin hepsi yol modeli için yani yarış modelli gidona sahip bisikletler için.

Birde yanlış olmasın yol modellerinde 3lü ayna kolda takabilirsiniz ve hali hazırda 3 lü ayna kol ile satılan modellerde var, ama yol modeli için 3 lü ayna kol önerilmiyor. Ve 52-39 ayna kola sahip modellerde var, top speediniz daha yüksek olur ama yokuşlar dahada zorlar.

Profesyonel yol yarışlarında hep 2 li ayna kol kullanılır mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

Aldım ben 25 euro civarı, manyetik takıyorsunuz maşaya birde mıknatıs canta teline, sonra setupa teker çapını giriyorsunuz taamamdır, digital göstergeli kablolu modeller bunlar. Toplam km, anlık hız, ortalama hız, süreyi gösteriyor. Kablosuz modellerde var.

Deviri gösteren modellerde var, onlar biraz daha pahalı. Ayrıca kalp atışını gösteren modellerde var onlar dahada pahalı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...