Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Acil kisa bir soru


roket adam

Öne çıkan mesajlar

Selam arkadaslar,
Trnin yillik elektrik uretim/tuketimi ile ilgili bir grafik hazirlamam gerekiyor fakat bulduguk tum veriler o kadar celisti ki bi de size sorayim dedim.
X ekseninde yil, y ekseninde gw/h, ve 2 farkli birim olacak, uretim ve tuketim diye.

Www.teias.gov.tr/istatistik2009 sayfasinda yillar itibariyle kurulu guc puant uretim kapasitesi gelisimi excel dosyasi var, fakat orada gwh cinsinden olan brut talep, uretimi de iceriyor, net tuketim ve uretim degerlerini bir turlu bulamadim. Kullanma/bilmemne faktoru konusunda hic bir bilgim yok.

Bi el atarsaniz sevinirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi bak şimdi,
türkiye'nin şu yıldaki elektrik üretimi şu kadar gigawattsaat,
o yıldaki tüketimi şu kadar gigawattsaat.

istediğim tek şey bu. ilk mesajda gösterdiğim excel dosyasına bi bak, anlatmaya çalıştığım şeyi görüceksin. tüik'de güncel veriler yok, türkiye elektrik bilmemnesi o verdiğim linkte de garip hesaplar var, yok brüt elektrik yok bilmemne, bana net sonuç lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bulamazsan ve yarın lazım değilse TUİK'i arayıp isteyebiliyorsun güncel verileri. (Aynı şekilde diğer kurumlardan da veri isteyebilirsin)

Türkiye'de sadece internet sitelerinden istatistik veri bulmak çok zor, düzenli olarak güncellenmiyor ya da karman çorman oluyor. Lakin adamlar çok temiz kayıt tutuyorlar esasen, her şey var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Türkiye'de sadece internet sitelerinden istatistik veri bulmak çok zor, düzenli olarak güncellenmiyor ya da karman çorman oluyor.

cidden öle.. mail atsanız da olur. hatta danışmanın/hocanın yazısı+kimlik kartı ile her türlü bolbolbol bilgiyi bedavaya da alabilirsiniz.

said:
Lakin adamlar çok temiz kayıt tutuyorlar esasen, her şey var.

misal meteo... kayıtlar çok kötü. aletler genelde kalibre edilmemiş oluyor havalimanları haricinde. bi sürü eksik oluyor vs.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi okul için olsa hocaların bağlantısını falan kullanır 300 kere bulurdum... Staj yerinde sunum tarzı bişi hazırlıyorum giriş olarak. DIE verileri paralı sunuyormuş, uluslararası şirketlere beleşmiş, yarın onu denicem. Max iki güne bulmam lazım, yoksa önüme gelen herhangi bir makaledeki verileri kullanıcam, kimse de anlamayacak ve kimseye etkisi olmayacak ama keyfim kaçıyor yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...