Black-ice Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Selam arkadaşlar. ben 3. sınıf mimarlık okuyorum hala 1. sınıfta vermem gereken mat2 dersini veremedim. haftaya olacağını umduğum sınavı hoca yarına koyuverince de çok kötü durumda kaldım. konular: trigonometri, limit ve türev. Elimde notlar var, sorular çözümlü falan. çalışıyorum elimden geldiğince ama anlamadıklarım oluyor. Daha doğrusu herşeyi anlıyorum az çok ama grafik falan girdi mi işin içine zerre bişey anlamıyorum :( Ara ara buraya koyayım siz de bana açıklayın napmış ne etmiş çözümleriyle koyayım sadece açıklayın hatta şeklinde bir ricam olacak sizlerden. Yardım ederseniz çok sevinirim. Hadi geçeyim şu dersten nolur artık :( çok sağolun. İlk sorum şunlar: şimdi limite yeni başladık. tanımını vermiş sonra geometrically demiş bu grafikleri anlatmış. ne anlatıyo o paragrafta falan hiçbişey anlamadım :S altta da bi örnek soru var: lim xkare-1 = 2kare - 1 = 3 demiş grafiğini çizmiş onu nası çizmiş onu da anlamadım. http://i11.photobucket.com/albums/a181/karabuz/IMG_0291.jpg bu da 2. örnek arka sayfada yine grafikli falan hiçbişey anlamadım. http://i11.photobucket.com/albums/a181/karabuz/IMG_0289-1.jpg çok sağolun şimdilik:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 mimarlik matematigi kumeler felan deil mi ya ban avermemislerdi muhendissin sen alamassn kolay o ders diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 limit türev falanmış işte, ha kümeler ha türev Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 bu kadar işte yaw türev integral yapıyosun 1. sınıfta lisedeki kadar bi daha görmüyosun mat falan. ama ben özürlü olduğum için matematikte veremedim gitti bir türlü yıllardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 6 senedir falan matematik fizik kimya cart curt görmemek kadar güzel bişey yok ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 ahaha aynen, hiçbiri yok hayatımda http://30.media.tumblr.com/tumblr_liuzbqmmPk1qbvc38o1_250.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 abi nasil not aldiysan orda soru yanilmiyosam limit x --->2 ye giderken x^2 -1 in grafigini cizmis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 abi notlar benim değil işte dersler çakışmasa girerim her derse inek gibi ama giremiyorum. işte onu çizmiş anlamadım nası çizmiş anlatabilir misin o derece anlamıyorum grafikleri:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 olay sey orda iste ya x^2 - 1 de x in yerine sayilari koy ciz iste abi 2 ye kadar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 0 koy mesela -1 eder 1 koy 0 eder 2 koy 3 eder Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 şu mu yani xe 2 vermiş 3 çıkmış. grafikte de x'e 2 y'ye de çıkan 3'ü yazmış. o noktayı işaretlemiş. sonra x=-1 y=-1 x=1 ve en son da o işaretlediğimiz noktadan geçen bi parabolumsü bişey çizmiş. o parabolumsu şeyin o noktalardan neden geçtiğini anlamadım işte? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 asagidaki soruda da grafigi cizmeyi biliyo musun bilmiyosan anlatiyim orda bi denklem war ya diyo ki eger x 0 dan buyukveya esitse x^2 dir bu sorunun cevabi eger x sifirdan kucukse x-1 dir x e iki taraftanda yanascan abi soldan yanasirsan 0-1= -1 olur sagdan yanasirsan x^2 den 0 olur bi kadar yane anatabildim mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Zamaninda soyle bi post atmistim. Bunlari bilirsen cizersin o grafikleri rahat rahat. Deacon said: Adım adım anlatıyorm grafik çizmeyi. Atladığım nokta olabilir, hatırlatırlar diye umuyorum. Önce limitlerini bul fonksiyonun, sonsuzlarda nasıl davrandığını gözlemle. Köklerini bul. Türevini al, türevinin köklerini bul. İkinci türevini al, onun da köklerini bul. Grafik çiz, grafiğe bulduğun kökleri yerleştir. Her fonksiyon için kökler arasındaki işaretleri koy. Yani tabloyu tamamla. *Fonksiyonun işaretleri fonksiyon hakkında, türevinin işaretleri azalıp-artma davranışı hakkında, ikinci türevinin işareti ise iç bükey-dış bükey olma durumu hakkında bilgi verecek. Bunlara uygun olarak çiziyorsun grafiği. *Bunların anlamlarını da kendin bulursun artık :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Black-ice said: şu mu yani xe 2 vermiş 3 çıkmış. grafikte de x'e 2 y'ye de çıkan 3'ü yazmış. o noktayı işaretlemiş. sonra x=-1 y=-1 x=1 ve en son da o işaretlediğimiz noktadan geçen bi parabolumsü bişey çizmiş. o parabolumsu şeyin o noktalardan neden geçtiğini anlamadım işte? abi parabolumsu sey dedigin bikere hatali o denklemin x negatifen olan sol kismi cikmaz x^2 asla negatif olmaz cunku neyse parabolun neden nasil gectigini anamadin lan diceksin ki x= 0 ken y=-1 x= 1 ken y=0 x= 2 ken y=3 bunu grafigini cizcen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 BonePART said: asagidaki soruda da grafigi cizmeyi biliyo musun bilmiyosan anlatiyim orda bi denklem war ya diyo ki eger x 0 dan buyukveya esitse x^2 dir bu sorunun cevabi eger x sifirdan kucukse x-1 dir x e iki taraftanda yanascan abi soldan yanasirsan 0-1= -1 olur sagdan yanasirsan x^2 den 0 olur bi kadar yane anatabildim mi valla anladım çok teşekkür ederim ama bir sorum daha var grafikte 0 a giden doğru eğriyken y= -1 den geçen düz onun bi olayı var mı acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 deacon adamin grafigi elle cizer hic karistirma oo senin dedigin karisik denklemler icin x^2-1 denklemi bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 yok gotunden cizmis grafigi o kadar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 haa mimarlik matematigiymis simdi baktim da. hakkaten sen karistirma benim dedigimi. ben mat2 diyince direk aklim calculus2'ye gitti. bonepart'i dinle sen :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 tamam eyvallah. çok teşekkürler bonepart valla anladım. deacon belki ilerdeki konularda bunlar da gerekebilir sağolasın:) zorlaşıcak birazdan yeni sorularla yine karşınızda olucam :)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 aman neyse grafik cizimine emin deilim ben sacmaliyorum sanirsam hah http://www.wolframalpha.com/input/?i=%28x^2%29-1 kafa yogurt gibi olmus kusruma bakma grafigin normali budur abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 abi bi makine bi elektrik muhendisi grafigi cizemedik eauheuauhea ikimizde x negatif olmaz diye tutturduk sonra basti pazrtesi gunu bunada skur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 ben hala anlamadım neden -1 -1 1 ve o noktadan geçtiğini basmıyor kafa :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 abi anlamamadim neyi anlamadigini abi grafik cizmeyi biliyo musun bak simdi yatay olan x egrisi dikey olan y egrisi ya diyosun ki x = -2 iken y = 3 gidiyosun abi grafikte yatay -2 dikey 3 olan noktayi buluyosun dur bekle pantte cizem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 anladn mi simdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2011 haaaa lan of :D (-1,0) (0, -1) den falan geçio o doğru benim beyin almadı onu sırf x=-1 den geçiomuş gibi gelio falan 2 saattir. şimdi çaktım ya tamam :D uğraştırdım valla sağolasın. tuttuğun altın olsun hatta valla geçecem galba lan gaza geldim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar