Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beyin hesapliyor mu yoksa taklit mi ediyor?

reyou

Öne çıkan mesajlar

dun ruyamda sole bisi oldu,

yokus yukari cikiyorum yuruyerek, o sirada bi dukkanin onunden geciyoruz, dukkanin onundede sandalyeleri adam ic ice gecirerek baya kule gibi dikmis uzun bir sekilde,

sonra karsidan araba geliyor bi tane yavasca bu sandalye kulesine alttan biraz carpiyor gidiyor o siradada sandalyeler fizik kurallarina 100% uyacak sekilde ustume dusuyor bende kaciyorum sandalyelerden fln.

simdi beynimiz bu durumu ruya aninda tum fiziksel kurallari ele alarak hesapliyormu yani bir CPU kullanimi var mi?

yoksa direk bellekten cekip cover mi yapiyo?
Sosyal ağlarda paylaş

beyin gercek hayatta da bol bol sayisal cozumleme yapiyor. ilginc ama matematik ve fizik temelli olmaktan cok aliskanlik temelli. mesela saga sola atilan objelerin nasil hareket ettigini o kadar cok goruyorsun ki sonunda biri sana dogru bir cisim attiginda o sana gelmeden cismin sana gelme ihtimali oldugunu anliyorsun. bu sayisal bir hesap iste. o andaki pozisyonuna ve hizina bakip "bu bana carpcak galiba" diyorsun. deneyimlerinle diferansiyel denklem cozuyorsun ama hala tabi diferansiyel denklem yasalarina tabisin. yani pozisyon ve hizini bilmeden o cisimin nereye gidecegi hakkinda en ufak bir fikrin olamaz ("initial condition" denen hede cisimler 2. derecen diferansiyel denklemlere gore hareket ettigi icin hiz ve pozisyon bilmek gerekiyor mesela). cok guzel ilgicn seyler bunlar
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...