reyou Mesaj tarihi: Mart 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2011 simdi bir company icerisinde tek bir sql server var, dagitik degil yani, bu server icerisinde database leri tek bir database altinda toplarsak baya buyuyo, ama ayri ayri oluncada management azaliyo, hangi yol daha ii gibi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mart 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2011 Duzgun modellenmis veritabaninin buyuklugu pek onemli degil esasen. Tabi kullandiginiz RDMS limitleri icinde oldugunu varsayiyorum, oyle hayvani bir durum olmayacak yani. Yavaslik sorunu yasiyoruz o zaman derseniz de oncelikle veritabani modelinizi ve sorgularinizi gozden gecireceksiniz. Bir de donaniminiz ihtiyacinizi karsiliyor mu diye bakacaksiniz. Muhtemelen tek ihtiyaciniz SAS Diskler ve bolca RAM olacaktir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mart 31, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2011 hmmm ok, en iyisi databaseleri merge etmek, bide fazlasiyla ram var ama operating system 32 bit o yuzden pek bisi ise yaramiyo. ilk design eden adamlar ne dusundulerse artik tablo acar gibi database eklemisler servera, ne bi relation var ne baska bisi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Mart 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2011 birbiriyle ilgisiz şeyleri tek bir db'ye yığmak da, maintenance, recovery gibi konularda sıkıntı çıkarabilir. atıyorum tek bir db bir süre ulaşılamaz olur, bir uygulama üzerinde çalışma yapıldığı için. ama o db'den faydalanan her şey o anda down gibi.. allah ne verdiyse tek bir db'ye atmak "bence" mantıklı değil. orta yolu bulmak lazım. ne db admin'im, ne sistem admin.. ama benim açımdan olay bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2011 Bu biraz ucu açık bir soru. Öyle net bir cevabı da yok. Yuvarlak olarak cevabı... Modelin önemli. Şöyle önemli, teoride aynı tip veriyi aynı tabloda tutacaksın. Normalize bir yapı içerisinde maksimum transaction olacak ki bunu OLTP olarak kullandığını varsayarak söylüyorum. Anlamsız şekilde bölersen, dediğin gibi yönetimi zorlaşır. Pratikte bu böyle olmayabilir; update'i minimum sürede tutabilmek için, verilerin belli aralıklarla backup'lara aktarılması, belirli bir zaman aralığının işler halde tutulması gerek yoksa çatlar. Haliyle Transaction tablosunda bulunan 5yıldan eski kayıtları Transaction20110331 tablosuna aktarırsın. Transaction tablosunun boyutu küçülür; işler hızlanır. İhtiyaç duymadıkça yeni tablosu işe karıştırmazsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mart 31, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2011 abi zaten ne zaman bole sorunlar basima gelse google edincede kimse net bir cevap vermemis e haliyle buraya soruyorm emin olamayinca hepte beni bulur bole seyler zaten :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2011 Dediğim gibi, normalize bir model yarat. Aynı tipteki verileri aynı tablonun altında tut.. O kadar zor değil. Ha eğer aynı yerde tutacam diye bilgi kaybedeceksen, farklı tablolarda tut. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Beyt Mesaj tarihi: Nisan 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2011 Bütün dbleri tek bir db altında toplayabilirsin bence hız ile ilgili çekincen varsa en genel kullandığın sorgu parametrelerini indexlersin hız olayını biraz nizama sokar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar