Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Singe vs. Multiple Database

reyou

Öne çıkan mesajlar

Duzgun modellenmis veritabaninin buyuklugu pek onemli degil esasen. Tabi kullandiginiz RDMS limitleri icinde oldugunu varsayiyorum, oyle hayvani bir durum olmayacak yani.

Yavaslik sorunu yasiyoruz o zaman derseniz de oncelikle veritabani modelinizi ve sorgularinizi gozden gecireceksiniz. Bir de donaniminiz ihtiyacinizi karsiliyor mu diye bakacaksiniz.

Muhtemelen tek ihtiyaciniz SAS Diskler ve bolca RAM olacaktir.
Sosyal ağlarda paylaş

hmmm ok, en iyisi databaseleri merge etmek,

bide fazlasiyla ram var ama operating system 32 bit o yuzden pek bisi ise yaramiyo.

ilk design eden adamlar ne dusundulerse artik tablo acar gibi database eklemisler servera, ne bi relation var ne baska bisi :)
Sosyal ağlarda paylaş

birbiriyle ilgisiz şeyleri tek bir db'ye yığmak da, maintenance, recovery gibi konularda sıkıntı çıkarabilir. atıyorum tek bir db bir süre ulaşılamaz olur, bir uygulama üzerinde çalışma yapıldığı için. ama o db'den faydalanan her şey o anda down gibi..

allah ne verdiyse tek bir db'ye atmak "bence" mantıklı değil. orta yolu bulmak lazım.

ne db admin'im, ne sistem admin.. ama benim açımdan olay bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu biraz ucu açık bir soru. Öyle net bir cevabı da yok.
Yuvarlak olarak cevabı... Modelin önemli. Şöyle önemli, teoride aynı tip veriyi aynı tabloda tutacaksın. Normalize bir yapı içerisinde maksimum transaction olacak ki bunu OLTP olarak kullandığını varsayarak söylüyorum. Anlamsız şekilde bölersen, dediğin gibi yönetimi zorlaşır.
Pratikte bu böyle olmayabilir; update'i minimum sürede tutabilmek için, verilerin belli aralıklarla backup'lara aktarılması, belirli bir zaman aralığının işler halde tutulması gerek yoksa çatlar. Haliyle Transaction tablosunda bulunan 5yıldan eski kayıtları Transaction20110331 tablosuna aktarırsın. Transaction tablosunun boyutu küçülür; işler hızlanır. İhtiyaç duymadıkça yeni tablosu işe karıştırmazsın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...