Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ekranın kayması

afal

Öne çıkan mesajlar

http://img849.imageshack.us/i/sorun.jpg/

starcraft oynarken birden bilgisayar kitlendi ve görüntü kaydı. reseti bastım ama bi sorun vardı ekranın kayıklığı devam ediyodu ve cpu overtemperature ayarı veriyodu. açtım kasayı işlemci fanı gevşemiş söküp geri taktım ama ekran kayıklığı devam ediyor. ekran kartı yokmuş gibi davranıyor bilgisayar. (pencereleri sürüklerken takılmalar falan) Sistem aygıtşarında ekran kartını görebiliyorum ama disable ettiğimde değişen tek şey ekran çözünürlüğünün ss'deki gibi kendi kendine düştüğü oldu. ekran hala kayık. çok anlamam bu işlerden, ekran kartının yandığı veya hacemat olduğu kesin ama ekran kartını disable ettikten sonra da bu durumun devam etmesine birşey diyemiyorum. Sorunun tam olarak ne olduğunu söyleyebilecek biri varsa sevinirim canlar.
Sosyal ağlarda paylaş

aynısı benim bilgisayara oldu. bir sene kullandım bu haliyle. o bozulmalar kullandıkça artıyor.

anlayan birini buldum netten. elinde benim ekran karttan varmış. götürdüm taktık denedik ondaki kartta çalışmıyomuş.

ekran kartının çipini tutan ayaklarda erime olmuş dedi. bu çipleri takıp çıkaran bi makina varmış. o makinadan olan bi yer söyledi. orda çipi çıkarıp eriyen ayakları lehimlerler düzelir dedi.

götürdüm arıza tespiti yaptılar çip yanmış çipi değiştircez dediler. artık gerçekten değiştircekler mi yoksa eriyen ayakları tamir edipte değiştirdik diye kandırcaklar mı bilmiyorum. 150 tl istediler. yarın öbürgüne olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

eyv sevgili kardeşim :D

bugün yanan ekran kartımın yerine koyacağım. anakart p5b wifi (lga775 pentium d ve c2duo için falan) radeon 5750 düşünüyordum ama uyumlu mu bilmiyorum. yanan kart ta x1950pro idi. (256mb/256bit) gördüğüm kadarıyla ne kadar anlamasam bu işlerden de 256 bit olanlar gayet pahalı. bir de önerebileceğiniz bir cpu varsa söyleyin lütfen anakartıma göre. benimki şuan pentium d 3.00 çünkü. starcraft 2 ve bazen de hd film izliyorum. monitörüm de 22" hd gibi bişi. buna göre yapıcağınız tavsiyeleri ve düşündüğüm modelin uyumlu olup olmadığını söylemenizi bekliyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Yazmışsın işte güzelce. Core2Duo E6600 veya Core2Quad Q6600 işlemci'yi koşulsuz şartsız destekliyormuş. Daha üst modeller için bios update'i gerektirebilirmiş ve beta aşamasındaymış hala 1333MHz işlemciler için. Söylediklerim 1066 ve çok rahat işlem de yaparsın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...