Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Velomobile + elektrik motoru

di

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Nereye acsam bilemedim, gerekli gorulurse tasinabilir.

Ben soyle cihazlarin hastasiyim;

http://www.designincubationcentre.com/content/pro/i_022/velo_1.jpg

Velomobile diyor gavurlar buna ama boyle geliskin, sehrin her kesiminde kullanilabilecek tipi yok.

Ben istiyorumki kendiminkini yapayim, ustune elektrik motoru ile destekleyeyim, sehir ici sehir disi demeden gezebileyim.

Normalde velomobile'lar dayaniksiz malzemelerden uretilir ve buyuk bir aracla ya da hizli bir kaza sonrasinda agir yaralanma/olme riski cok yuksektir. Mumkunse ben bunu da asmak istiyorum. Daha ozel, hafif ve dahanikli bir malzeme olsun diyorum. Hani pedal cevrilecek kadar hafif. Yoksa hizlandikca savrulacaktir.

Neyse, varsa meraklisi ve bilgisi olan soyle olur boyle olur diye konusalim istemekteyim.

Misal;

* Hebele malzemesi olabilir, dayanikli, sekillendirmesi kolay ve makul fiyatli.

* Elektrik motoru su olabilir. Az enerji ile daha uzun sure su kadar tork saglar.

* Batarya olarak su su sebepten su secilebilir.

* Gorus acisi ve aerodinamik acisindan tasarim boyle degil de soyle olabilir. Hem boyle olursa yuksek araclar bu araci daha rahat gorur.

gibi ...
Sosyal ağlarda paylaş

Abi icindeki adamla birlikte min 100 kg oluyor iste aletler. O yuzden hafif capli firtina gerekiyor devrilmesi icin.

Bir de ben boyle daha aracimsi bir sey istiyorum. Elektrikli arac ile bisiklet karisimi. O yuzden daha agir olabilir.

Bir de bilen vardir belki, diyelimki ozel bir arac yaptim. Bunun trafige cikis izni falan nasil alinir ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...