Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Voltaj düzenleyici alet (?) belası

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Bu önden görünüşü...

bu da arkadan

Bu şerefsiz alet, gecenin bir yarısı bir saniye ara ile çıt-çıt diye ses çıkarmaya başlıyor.

Napılabilir? Uyuyamıyorum anasını satayım.

edit: Alet kombiye bağlı bu arada.

Mesaj tarihi:
Çat çat ses çıkaracak ne varki onda?

Kombinin ateşlemesi var çat çat ses çıkarabilecek.
Çok yüksek bir ses ise içinde parçalar yanma moduna geçmiş olmasın, koku felanda çıkarıyormu ses yaparken.

Birde akşam üstü talep çokluğundan dolayı gerilim düşümü olur atıyorum 218v görürken gece talep azaldığından voltaj yine atıyorum 225 volt gibi rakamlara ulaşır cihaz tasarımdan bu fazlalığı kaldıramıyormu acaba, gerilim yüksek olsa biryerden boşalma yapıyor diyecem ama 200 lü voltlarda neyin boşalmasını yapabilirki

Yinede her iki durum var ise cihazı kullanman sakat, son bir ihtimal cihazın regülatörü motorludur o motor ses çıkarıyor olabilir.
Mesaj tarihi:
O cihaz zaten regülatör, fazla voltaj birşey yapmaz ona bi yere kadar. Kontaktörlerinde sorun olabilir. Eskiden yoktu da şimdi olduysa sorun bi baktır elektronikçiler çarşısı gibi bi yere götürüp.
Mesaj tarihi:
Çat çat eden voltaj rölesi var, çatırdar doğrudur da yapacak birşey yok. Durmuş bir buzdolabı çalışmak isterken güç çeker baya. O çatırdatır, Elektrikte voltaj düşer o çatırdatır. Yapacak birşey yok. Aletin çalışma şekli bu. İptal et aleti gece, bak negzel on off'u da varmış.
  • Yeni Oluştur...