Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

GATA'da askerler kobay mı oldu?

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

said:
Bugün'ün haberine göre, GATA Nöroloji Ana Bilim Dalı'nda görev yapan 6 doktor, hareket bozukluğu hastası 20 Mehmetçik'i tanı koyma bahanesiyle kobay yerine kullandı. İzin almadan askerlerin beyinlerine yüksek elektro-manyetik alan uygulayan doktorlar, bu skandali "bilimsel çalışma" diye de uluslararası kongreye sundular.

http://www.sabah.com.tr/multimedya/galeri/turkiye/gatada-kobay-mehmetcik-skandali?albumId=30509
http://www.sabah.com.tr/Gundem/2011/03/29/gatada-kobay-mehmetcik-skandali
Sosyal ağlarda paylaş

işin aslını bilmiyorum.
ama SABAH gazetesi haberinde BALYOZ cümlesini görünce haberin kamoyu tepkisi oluşturmak için abartılma ihtimali hiç şaşırtmaz beni. B
ALYOZ sanığı korgeneral XXX akciğer grafisi çektirerek erlerini radyasyondan öldürmeye çalıştı gibi bir haber de gelebilirdi

şaka kısmı bir yana
etik kuruldan izin alınmadan yapıldıysa bu iş takip edilmesi şart. çünkü gerçekten ne yazık ki hiç bir erin komutanına karşı gelmesi mümkün değil.

tıbbın içindeyim ama yüksek manyetik dalga vermekle tam olarak ne demek istediklerini gerçekten bilmiyorum. fizik tedavi, radyoloji veya fizikçi arkadaşlar bu konuyu daha iyi aydınlatabilir.
eğer elektroşok tdv'den bahsediliyorsa (görüntülerden bunu anladım) bunun değişik spektrumda ağrı gidermek için ufak dozundan tutun da elektrokoversif tedavi dediğimiz filmlere konu olan insanları zıplatan hatta tedavi amaçlı "kontrollü epilepsi"ye sokan türleri mevcut. bunların hiçbiri psikolar tarafından üretilmiş tedaviler olmayıp plasebo ile etkileri karşılaştırılmış textbook bilgileridir. burada önemli olan uygulanış biçimlerinin önerilen metodlara uygun olup olmadığı. ayrıca tedavi sonrası oluşan yan etki eğer kalıcı hasar bırakıyorsa bu malpraktis'e girebilir ve doktor bu konuda dava edilebilir. ama bunun dışında dediğim gibi "kontrollü epilepsi" bazen tedavinin bir parçası olabilir. ayrıca konuşma bozukluğu kalıcı hasar olma ihtimali yanında, geçici yan etki veya diskinetik hastalığın kendinden de kaynaklanabilir.

neyse net konuşmak zor.
umarım ne duygu sömürüsü ne de erlerin komuta zinciri altında ezildiği bir hale dönüşmeden sonuçlanır bu durum.
Sosyal ağlarda paylaş

gazinoda tv izlerken yakalanmislar, ulan madem tv izliosun aliosun radyasyonu bari bilimsel ilerleme icin al aski memnu izliycegine diye almis komutan

haber niteligi tasimiyor, adamantiyum iskelet deneylerine gectikleri zaman beni uyandirabilirsiniz ama, bi wolverine bi sabretooth kolay yetismiyor cunki
Sosyal ağlarda paylaş

Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama

Bu arada Sağlık Bakanlığı da, GATA'da tedavi gören bazı askerlerin bilimsel deneylerde kullanıldığı iddialarına ilişkin, bir klinik çalışma yapılabilmesi için bakanlıktan izin alınması gerektiğini, konuyla ilgili GATA Komutanlığından bilgi istendiğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığı, bazı basın organlarında "Kobay Mehmetçik" başlığıyla yer alan haberlere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Klinik araştırmalar hakkındaki mevzuata göre böyle bir klinik çalışma yapılabilmesi için bakanlıktan izin alınması gerektiği belirtilen açıklamada, "Habere konu olan çalışmaya dair bakanlığımızdan alınmış bir izin ya da izin başvurusu bulunmamaktadır. Konuyla ilgili GATA Komutanlığından bilgi istenmiştir" ifadesine yer verildi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...