import Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 Selam pati , Şu yabancı plakalı arabaların mevzuatıyla ilgili birkaç sorum olacak. Bir ara araştırıp birşeyler öğrenmiştim ama bir de buradan sorayım , konusu kalmış olur hem . - Öncelikle mavi plaka ile alakası yok sanırım bunun di mi ? Sahibinden de seçenekleri daraltarak arayınca bazılarının mavi plaka olarak işaretlediğini gördüm , yabancıdan yabancıya model arabaları . - Böyle bir araç alabilecek olsam , almak mantıklı mı ? Yabancı plakalara özel ekstra masraflar var mı görünmeyen ? - Artıları nelerdir ?Vergi konusunda falan - Bir de bu teminat denilen birşey var Turing derneği mi ne ona yatırmak zorunlu sanıyorum. Atıyorum 45 k TL , bu bedel geri mi alınıyor satarken aracı . Şuan TC vatandaşıyım ama 2 seneye falan geçme ihtimalim var , merak ediyorum bu konuyu araç alırım almam o belli olmaz da :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 Selam, Enteresan bir mevzu : Merak ettim ben de şimdi. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
import Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 Selam , Bu arada az önce , bir yerde T.C 'den çıkmış olanlarda alamaz diye okudum , ama ilk defa gördüm böyle birşey. Ayıp yani öyle saçma bir ayrımcılık yapıyorlarsa . Vatandaşlık değiştirirken adımızı falan da değiştirip izimizi kayıp mı ettiricez napıcaz :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 expat arabalari ayri birsey otv kdv felan vergi odemediginden adamlar duty free gibi aliyolar ama sadece gene exatlara yane turkiyede calisan yabancilara satabiliyolar yabanci plali araba derken mesela bulgar plakali araba diyosan onda da 6 ayda bir yurt disina cikip girmen lqzim aracla diye biliyorum ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 1- Yabancı taşıtlar geçici giriş karnesi nedir, kimler alabilir? Çift uyruklu Türk vatandaşları hariç, belirli bir süre görev yapmak veya öğrenimde bulunmak üzere gelenler ile Türkiye’de geçici olarak oturma iznini haiz emekli yabancıların yerleşim yerlerinde üzerlerine kayıtlı bulunan taşıtları için yetkili kefil kuruluş tarafından (Türkiye Turing ve Otomobil Kurumunca-TURİNG) düzenlenen belgeye yabancı taşıtlar geçici giriş karnesi denilmektedir. Yukarıda sayılan kişiler kefil kuruluşa başvurarak bu belgeyi alabilirler. Başka bir kefil kuruluşun belirlenmesi halinde ayrıca duyurulacaktır. 2- Yabancı taşıtlar geçici giriş karnesi alabilmek için gerekli olan belgeler nelerdir? Yabancı taşıtlar geçici giriş karnesi alabilmek için, yabancı uyruklu olmak gerekmektedir. Bu kişilerden, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünden alınan ikamet tezkeresi belgesi ile birlikte durumlarına uygun olan; Çalışmak üzere Türkiye’de bulunanlar için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından alınacak çalışma izin belgesi, Öğrenimde bulunmak için Türkiye’de bulunanlar için kayıtlı olduğu okul idaresi tarafından düzenlenen öğrenim belgesi, emekliler için, emekli olduğunu gösterir emeklilik belgesi, istenilmektedir. Yatırılması gereken veya teminat mektubu TURİNG TEMİNAT : 4000 TL Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lokkum Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 6 ayda bir cikma zorunlulugu 3 seneye cikacakmis onu bekle istersen teklif edilmis meclise secimden once kesin cikarirlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
import Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 Zaten 2-3 seneden evvel öyle bir şansım yok , o zamana kadar dediğin kanun çıkar belki. Öyle bir durumda şöyle o zaman olacak anladığım kadarıyla : - Yabancı plakalı aracımı sokucam X zamanda bir BG yapıp gelicem mesela , ya da Yunanistan falan , neyse işte. Turing muring herhangi birşey yok, büyük ihtimal kasko/sigorda falan olacaktır sadece. - Ya da burada mavi plaka denilen zamazingo gibi Turing'e bedelini yatırıp aslanlar gibi kullanım hakkını alıcam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Mart 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2011 o yabanci plaka isi 3 seneye cikarsa, pagani lerden falan gecilmez ortalik :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
import Mesaj tarihi: Mart 30, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2011 6 ayda bir bile çok değil aslında . Yani BG'den bir şekilde oturma izni ya da vizesiz geçiş gibi bir hakkın olursa , BG dediğin 3-4 saat otobandan :) Gidip orda deponu fulleyip gelsen karlı bile çıkarsın belki :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spiegel Mesaj tarihi: Mart 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2011 bu olay nasil oluyor, mesela ben almanyadan arabayi alip geliyorum buraya, sonra burdada 6 ayda bir yurt disina mi cikartiyorum o kadar mi? arac alman plakasiyla kaliyor tabi herhalde. vergi mergi de odemiyorsun boylece herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
import Mesaj tarihi: Mart 30, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2011 Sanırım , ben öyle biliyorum . Belki biraz kağıt / kürek işi vardır . Global araç sigortası vs vardır . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spiegel Mesaj tarihi: Mart 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2011 o zaman yurt disindan almak mantikli aslinda araci 3 te biri fiyatina alacaksin, 6 ayda bir yurt disina cikartilir zor olmasa gerek bulgaristana gir 2-3 saat dolas gel yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phyx Mesaj tarihi: Mart 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2011 depoyu fulleyecek sen? 150 lira verecek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yeto Mesaj tarihi: Mart 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2011 yabancı plakalı araba dediğiniz gibi 6 ayda bir plakasının ait olduğu ülkeye giriş yapmak zorunda. tabi bir de md plakalar var. onlar da aynı şekilde vergisiz satılıyor , yabancıdan yabancıya satışı var sadece. 34 md xxxx oluyor mesela plaka. hiç öyle giriş çıkış yapmak zorunda da değilsin al paşa paşa kullan. tabi bu plakayı almak için türkiyede yaşayan bir yabancı olmak zorundasınız. yani çifte vatandaşlık kurtarmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
import Mesaj tarihi: Mart 31, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2011 Evet benim esas sorduğum tarz o plakalardı. Vatandaşlıktan çıksak kurtarıyoruz ama sanırım . Bi satıcı o da kurtarmaz yazmış da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mojito Mesaj tarihi: Nisan 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2011 Spiegel said: o zaman yurt disindan almak mantikli aslinda araci 3 te biri fiyatina alacaksin, 6 ayda bir yurt disina cikartilir zor olmasa gerek bulgaristana gir 2-3 saat dolas gel yani. 6 ay sure dolduktan sonra aracı tekrar sokabilmen icin 6 ay sureyle tekrar yurtdısında kalması lazım yanı 2 - 3 saat diil eşdeger sure kalması gerek + olarak aracı o vekaletle tr ye getiren kişininde 6 ay yurtdısında aracla birlikte eşdeger sureyi doldurması gerek ki tekrar aracı tr ye sokma hakkı olsun Pek cazip olmuyor yani anlayacagınız ... Su yonden bır + sı var pek ceza kesmeyı trafik polislerimiz beceremiyorlar radara fln girdiginizde bi sure naapsak neetsek die dusunup salıyorlar plaka yabancı diye ... Enazından bize hep boyle oluyor Bg de araba sahibi olarak yaşadıgımız prosedur budur bilginize arkadaşlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Nisan 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2011 Mojito said: 6 ay sure dolduktan sonra aracı tekrar sokabilmen icin 6 ay sureyle tekrar yurtdısında kalması lazım yanı 2 - 3 saat diil eşdeger sure kalması gerek + olarak aracı o vekaletle tr ye getiren kişininde 6 ay yurtdısında aracla birlikte eşdeger sureyi doldurması gerek ki tekrar aracı tr ye sokma hakkı olsun Pek cazip olmuyor yani anlayacagınız ... Su yonden bır + sı var pek ceza kesmeyı trafik polislerimiz beceremiyorlar radara fln girdiginizde bi sure naapsak neetsek die dusunup salıyorlar plaka yabancı diye ... Enazından bize hep boyle oluyor Bg de araba sahibi olarak yaşadıgımız prosedur budur bilginize arkadaşlar Sunu demeye gelmistim, arkadas aciklamis. Bi arti daha ekleyeyim, araci sadece turkiyeye sokan kisi kullanabiliyo. "Babama veremde bi ekmek alip gelsin" diye verirseniz ve yakalanirsanizda cezasi var. Parasi neyse ödeyelim, deyip arabayi tamamen turkiyeye sokmak istiyosaniz, acaip vergi sokuyolar. Kdv ötv gumruk, amortisi falani filani derken zaten turkiyeden almis gibi oluyosunuz. 2 milyar daha ver, ugrasma dunya evrak isiyle daha iyi. Aha kaynak size; Yurtdisindan arac getirmek Cok bakindim zamaninda netekim hic mantikli bi mevzu degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spiegel Mesaj tarihi: Nisan 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2011 eger 6 ay aracin yurt disinda kalmasi gerekiyorsa o zaman zor is tabi. ancak 3 seneye cikarsa mantikli bi is olur o zaman getirirsin araci 3 sene kullanirsin tr de 3. senenin sonunda git yurt disinda aldigin ulkede sat gitsin =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
import Mesaj tarihi: Nisan 1, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2011 Korax said: Mojito said: 6 ay sure dolduktan sonra aracı tekrar sokabilmen icin 6 ay sureyle tekrar yurtdısında kalması lazım yanı 2 - 3 saat diil eşdeger sure kalması gerek + olarak aracı o vekaletle tr ye getiren kişininde 6 ay yurtdısında aracla birlikte eşdeger sureyi doldurması gerek ki tekrar aracı tr ye sokma hakkı olsun Pek cazip olmuyor yani anlayacagınız ... Su yonden bır + sı var pek ceza kesmeyı trafik polislerimiz beceremiyorlar radara fln girdiginizde bi sure naapsak neetsek die dusunup salıyorlar plaka yabancı diye ... Enazından bize hep boyle oluyor Bg de araba sahibi olarak yaşadıgımız prosedur budur bilginize arkadaşlar Sunu demeye gelmistim, arkadas aciklamis. Bi arti daha ekleyeyim, araci sadece turkiyeye sokan kisi kullanabiliyo. "Babama veremde bi ekmek alip gelsin" diye verirseniz ve yakalanirsanizda cezasi var. Parasi neyse ödeyelim, deyip arabayi tamamen turkiyeye sokmak istiyosaniz, acaip vergi sokuyolar. Kdv ötv gumruk, amortisi falani filani derken zaten turkiyeden almis gibi oluyosunuz. 2 milyar daha ver, ugrasma dunya evrak isiyle daha iyi. Aha kaynak size; Yurtdisindan arac getirmek Cok bakindim zamaninda netekim hic mantikli bi mevzu degil. Yalnız bu aracı millileştirince oluyor sanırım dediğin büyük masraflar. Benim topikteki orjinal sorum aracın yabancı plakalı kalması ama 6 aylık değil , devamlı burada kullanılabilmesi üzerine. Misafir plaka mı diyorlar ne diyorlarsa artık o duruma. Yabancıdan yabancıya satılabilen araba türü yani sadece. Yani şu tarz : Sahibinden İlan 36k TL 2006 5.20 mesela , çok uygun değil mi normal Türkiye'den alınmış araçlara göre Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2011 expat arabasi o yane sen yabancisin geldin turkiyede aaba alcan duty free araba yane onun icin yabanci olman gerekiyo ve ben kanunu yukarda yazim vatandasliktan cikmanda yetmiyor yane amerikali olup turkiyede calisi olman felan lazim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
import Mesaj tarihi: Nisan 1, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2011 Kanun gözünde vatandaşlıktan çıkmış başka ülkenin vatandaşı olmuş ve TR de çalışan biri olarak , direk Amerikan vatandaşı olup gelip burda çalışan birinden farkım mı var yani ? Türk doğduk diye gider ayak bi daha mı sokayım diyor devlet ? Edit : Ayrıca yukarıda yazdığım msj ı bir daha okudum , vatandaşlıktan çıkma ile birşey yazmamışsın ki ? Ben göremiyorum ya da . Yazdığın şey benim dediğime geliyor , yabancı pasaportlu , çifte vatandşlığı TC olmayan ve burada okuyan veya çalışan (ruhsatlı) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2011 yetiyomus ya vatandasliktan cikmak pardon ben yannis okumusum cifte vatandaslik yetmiyomus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Nisan 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2011 import said: Yalnız bu aracı millileştirince oluyor sanırım dediğin büyük masraflar. Benim topikteki orjinal sorum aracın yabancı plakalı kalması ama 6 aylık değil , devamlı burada kullanılabilmesi üzerine. Misafir plaka mı diyorlar ne diyorlarsa artık o duruma. Yabancıdan yabancıya satılabilen araba türü yani sadece. Yani şu tarz : Sahibinden İlan 36k TL 2006 5.20 mesela , çok uygun değil mi normal Türkiye'den alınmış araçlara göre Yau bende "parasi neyse ödeyelim dersen" diyerekten millilestirmeyi kastetmistim zaten, biliyorum millilestirmek icin okadar vergi ödendigini. Vergi ödemeden getireyim oturumum var getirip kullaniyim diyosan 6 ay burda 6 ay getirdigin ulkede olmasi lazim aracin ve getiren kisiden baskasi kullanamiyo turkiye icinde. Diger arkadaslar icinde yazmistim onu. Senin soruyuda cözmussunuz zaten oyuzden deginmedim hic. Ha bide ekleme yapiyim, heryerin vatandasligina göre turkiyede kalma sinirlamalarin olabiliyo. Vatandasliktan cikinca gelip turkiyede normal haklarla calisip kalamazsin öyle bi mevzuda var yalniz. Norvecliler vize almak zorunda mesela, gerci kapida hallediyolar ama yinede. Isvecliler her 3 ayda bi cikis yapmak zorundalar mesela. Ona görede bi dunya zimbirti var. Araba alcam diye vatandasliktan cikip sonra kendi ulkenizde calisamaz,yasayamaz hale gelmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Nisan 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2011 korax vatandaslik tan cikinca bir belge veriyorlar sana ben ole biliyorum, o dediklerin olmuyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Nisan 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2011 Türk vatandaşlığınızı kaybettikten sonra yabancı statüsü kazansanız bile vergisiz araç ithal edemezsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar