Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

pena tutuşu hakkında bir soru?


arar

Öne çıkan mesajlar

ben penayı tellere paralel değil de hafif dikine tutuyorum bu zamanla bi problem olur mu yoksa iyi mi böyle? çünkü teller arasında geçişte hafif bi zorlanma yaşıyorum, sanki teller penanın geçmesine izin vermiyo, direnç gösteriyolar hafif, normal bi şey mi bu yoksa sorun bende mi?[signature][hline]su geçer iz bırakır; turist geçer döviz bırakır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bi kere kolun 90 derece açı ile dursun
ve pena da tellere paralel olsun en iyisi böle
yan isen nasıl rahat ediosan daha i ide

sonuçta dik çalarsan ses düzgün çıkmayabilir[signature][hline]Fear.. Fear attracts the fearful
The Strong. The Weak. The Innocent.
The Corrupt.

Fear.. Fear is my Ally!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

seste bi sorun olmuyo da sadece geçişlerde hafif bi zorlanma oluyo, yani soracağım: gitar hocaları falan uyarıyo mu sakın dikimsi tutmayın tek yol paralel yoldur diye.[signature][hline]su geçer iz bırakır; turist geçer döviz bırakır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

penanın ekseni tam tellere dik olsun.öbür türlü yamuk tutarken daha hızlı çalarsın başlarda ancak çok temiz çalamazsın.düzgün bir şekilde dik tutarak alış odnan sonra rahat eersin.daha sağlam ve tok çalarsın böyle.ritmlerin de daha temiz çıkar.soloların da daha oturaklı olur.[signature][hline]administrator error
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sen nası rahat ediyosun öle tut, bakma herkes ne derse desin
misal marty friedman sakat gibi tutuyo adam ama sen istersen dünyanın en düzgün pena tutanı ol çalamazsın onun gibi rahatlık önemli ..[signature][hline][i]Did I punish you for dreaming?
Did I break your heart and leave you crying?
Don't you ever dream of escaping...[i]

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben dünyanın en hızlı 12. gitaristiyim zaten. işte bu sene çalışıp 4. olmayı planlıyodum dedim: "penayı yamuk tutuyorum o yanlışsa onu düzelterek kafadan iki kişiyi geçerim daha az çalışarak da 4. olabilirim." ama normalmiş, çok çalışmam gerekicek yani.[signature][hline]su geçer iz bırakır; turist geçer döviz bırakır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

paralel tutucaksın penayı
başparmagın eklemden bükülmücek
sıkmıcaksın penayı
tellerin içine hiç girmemesi lazım hızlı penalarken üstünden sürtecek sadece
bi de hızlandıkça ufak hareketler yapmayı dene

dersem kendi açımdan dogru olur[signature][hline]Bornozlu Canavar

Chemical, 13 Ağustos 2004 22:00 tarihinde demiş ki
Ben çok terbiyesiz, yaramaz ve şımarık bir çocuğum. Şimdiye kadar yaptıklarımdan dolayı bütün patilerden özür diler, büyüklerimin ellerimden öperim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben 6-7 aydır pena tekniğimi oturmaya çalışıyorum. hala en rahat ettiğim şekli bulamadım. ama sanırım senin sorunun cevabını en iyi ben yanıtlayabilirim.

said:
birinci_ben, 05 Eylül 2004 23:31 tarihinde demiş ki:çünkü teller arasında geçişte hafif bi zorlanma yaşıyorum, sanki teller penanın geçmesine izin vermiyo, direnç gösteriyolar hafif, normal bi şey mi bu yoksa sorun bende mi?


bu yazdığının tıpatıpı, hıpkısının tıpkısı bende de vardı. 1 ay önceye kadar. ama yani ben başkalarına anlatırken de aynı cümleleri kullanıyorum o da aynı aynı sorun. sonuçta toptan çözdüm sorunu.

çözüş şeklim de şöyle oldu: saat gecenin 2'si. kulaklığımı takmışım, gain'i distortion'ı eşşek gibi açmışım gaz thrash riff'leri çalıyorum. bi baktım ki gayet iyi çalıyorum. o sorun kalkmış ortadan. nası oldu derken yan odada uyuyan annem girdi odaya. "olum niye gürültü yapıyosun" dedi. ben de "e kulaklık var, nasıl oluyor" dedim.

5 dakka içinde anladım ki, sorunu çözmemi sağlayan şey tellere daha hızlı vurmam olmuş. eskiden tellere dokunurdum böyle değer geçerdim, şimdi tellere bariz vuruyorum. acımıyorum tellere. öyle ki öbür türlü hem dediğin gibi teller direnç gösteriyor, bol hata oluyor.

hızlı vur derken. yine hareketlerin mümkün olduğunda küçük olacak. hatta dışardan bakarken penalama hareketi farkedilmeyecek nerdeyse.. ama çok da hızlı olacak. olay bu.. hızlı ve küçük. kendine güvenerek yapcaksın penalamanı.

bunu neden aylar boyunca keşfedemedim? 15w bir amfim var ve sesi pek açamıyorum evde. sert vurduğumda ise çok gürültü oluyor diye sert vurmuyordum. kulaklığı takınca ise gitarın ham sesini duyamadığım için geçti.

o güne kadar kafayı sıyırmak üzereydim. her türlü açıyı, her türlü tutma şeklini denedim. yok sırf bilekten, yok sırf dirsekten, yok sırf baş parmağından, yok değişik kombinasyonları, abuk subuk şeyler denedim. hiç biri işe yaramadı. sonra bunların boş olduğunu farkettim. olay bunlarda değil, cidden nasıl rahat ediyorsan öyle çalcaksın. yeter ki darbelerin hakkını ver.

yaklaşık 1.5 kat hızlandım, dediğin sorunu çözdüm ve daha az hata yapmaya başladım. devrim oldu benim için, gitara baştan başladım diyebilirim. umarım işine yarar.[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mirage, 06 Eylül 2004 12:46 tarihinde demiş ki:

kendine güvenerek yapcaksın penalamanı.

bu, işte bu; gerçekten de kendime güvenmeden hafif korkarak vuruyorum tellere. sorunumu çözdün galiba. sağol.[signature][hline]su geçer iz bırakır; turist geçer döviz bırakır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DeamoN, 05 Eylül 2004 23:54 tarihinde demiş ki:

bi de hızlandıkça ufak hareketler yapmayı dene


anladım galiba, vuruşlarını hızlandırdıkça kolunu çok hareket ettirme, küçük hareketlerle vur oena darbelerini demiş yanlış anlamdıysam.[signature][hline]su geçer iz bırakır; turist geçer döviz bırakır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben dik tutuyodum başta ilk modern gitar eğitimimi alırken
metallica çalmaya başladığımda hafif eğik tutmaya başladım penayı daha rahat ediyodum
sweep picking ile çalmaya başladığım zamanda özellikle 4-5-6 teli tarıyorsan dik çok daha temiz ses alırsın en azından ben daha rahatım :)[signature][hline]thanatos, 4 eylül 2004 00.30 tarihinde halıya kusmuş ki:
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...