Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

vindoz 2003 sorusu/sorunu


di

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Calisan sunuculardan biri, tamamen random zamanlarda disaridaki herhangi bir port'a baglanmayi kesiyor.

Ilginc olan su; bu sorun ortaya ciktiginda ben alan adi cozumleyebiliyorum o sunucu ustunden. Sunucuda calisan sitelere baglanabiliyorum. Sunucu internet'e cikiyor sorunsuz olarak. Fakat ben sunucu icinden disari, herhangi bir port'a baglanamiyorum. Harici MySQL sunucusu en basit ornek. Telnet ile mysql'in 3306 port'una ya da harici bir FTP sunucunun 21. port'una baglanamiyorum.

Bu random zamanlarda bazen gunde 1 kere bazen de 2-3 gunde 1 kere basima geliyor.

NIC restart sorunu cozmuyor.

Var midir fikri olan ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sira disi yazilim vesaire yok bu arada. Immunet diye bir nane var ClamAV gelistirmis ama onun da boyle bir trafigi engelleme izni/ozelligi yok.

Hani ben kurmadim, nerden baksan 3-4 senelik sunucu bu. Kapatilacak yakin zamanda, 2008'e gecirilecek ama simdilik gecici olarak sorunu cozmem lazim.

Reboot'tan baska bir sey de cozmuyor sorunu ilginc sekilde.

Hani bakiyorum oyle asiri port aktivitesi yaratacak virus/trojan gibi bir seye de denk gelmedim. Hatirlarsiniz belki UDP portlarina abanip aleti sacmalatan seyler vardi.

Bir de olayin tamamen random anlarda olmasi ilginc.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

di, öncelikle hiç bu şekilde bir problem yaşamadım ama başka bir sorun için gezerken karşıma çıkmıştı böyle birşey. Windows Server 2003 Service Pack 1 ve düşük versiyonlarında bazı sistemler firewall devre dışı ya da izinli olsa da uzun bir idle time sonrasında kullanılmayan portları devre dışı bırakabiliyormuş.

Güncelleştirme ile sorun ortadan kalkıyormuş. Versiyonunu yazmadığın için W2K3'ün belki olabilir dedim. Umarım sorun budur da bir update ile çözersin olayı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sorun tekrarlamis gece, sabah gelince sunucuyu kontrol ettim yine ve farkettim ki ben

telnet localhost 80
telnet uzak_mysql_sunucusu 3306


gibi taleplerde bulununca direkt hata atliyorum ve aldigim hataya bakilirsa olay NIC'e kadar bile gitmiyor. OS direkt socket acamiyor sanirim.

Sunucu cok umrumda olan bir sunucu degil ama ustundeki 200 kadar hesabin aktarimi sorun oldugu icin cozmeye calisiyorum. Hop diye tasiyabilecek olsam zerre kadar kasmicam.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...