FromTheHell Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 antibiyotik alırken alkol kullanmanın zararı falan var mıdır hiç? varsa da, mesela pazar günü antibiyotik almasa arkadaş. içilebilir mi pazar günü? halp.
FromTheHell Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 antibiyotik adları da şunlarmış bilmiyorum bi etkisi olur mu ama; cipro 500 mg ve piyeloseptyl 50 mg
Bone Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 ilaç içerken yanında alkol aldığın zaman alkol o ilacın etkisini azaltıyor. ayrıca o ilacın alkolle yan etkisi de olabilir. en iyisi doktoruna sormak (antibiyotiği öneren doktoruna) olacaktır. aldığım ilaçta "en fazla 2 bira içebilirsin" demişti doktor. tabii hafta boyunca her gün 2 bira içeceksen ilacın bir faydası olmayacaktır...
Fistan Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 alkol ve antibiyotik zararlı değil. tabi kullanmazsan.
Bone Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 FromTheHell said: antibiyotik adları da şunlarmış bilmiyorum bi etkisi olur mu ama; cipro 500 mg ve piyeloseptyl 50 mg antibiyotik adları değil de prospektüsü okursan yan etkisi var mı görebilirsin.
Archangel_ Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 FromTheHell said: antibiyotik adları da şunlarmış bilmiyorum bi etkisi olur mu ama; cipro 500 mg ve piyeloseptyl 50 mg cipro zaten tek başına karaciğere yeterince yüklenen tip bi antibiyotik, üstüne bir de başka bir antibiyotik ile kombine kullanıyormuş karaciğerine ciddi ciddi yüklenir, ara vermesin, kullanırken içmesin.ciddiyim
FromTheHell Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 evet, yani pazar günü antibiyotik almasa bile alkol alması zararlı olur o güne kadar antibiyotik kullanacağı için. bunu anladım, umarım doğru anlamışımdır. teşekkürler.
forgiver Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 daha önceleri de baya yazmıştım hiç bir şey olmazzzzzzzzzzz gönül rahatlıyğıyla tüketebilrisin
Archangel_ Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 antibiyotiklerin dozlar vücutta yarılanma sürelerine göre en ideal olacak şekilde hesaplanıp piyasaya sürülür, hastalığın tipine enfeksiyonun şiddetine göre de dozuna yeniden ayar çekilir, kombine ettirilir vs. o yüzden antibiyotiğinizin saaterini kaçırmayın denir ara verirse, vücutta dozun düştüğü zaman antibiyotiğe dirençli mikroorganizmaların gelişme riski oluşur... o yüzden antibiyotik verilen saatlerde, verilen dozda ve söylenen doz bitene kadar içilmelidir.
forgiver Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Archangel_ said: FromTheHell said: antibiyotik adları da şunlarmış bilmiyorum bi etkisi olur mu ama; cipro 500 mg ve piyeloseptyl 50 mg cipro zaten tek başına karaciğere yeterince yüklenen tip bi antibiyotik, üstüne bir de başka bir antibiyotik ile kombine kullanıyormuş karaciğerine ciddi ciddi yüklenir, ara vermesin, kullanırken içmesin.ciddiyim bu çok yanlış bir bilgi karaciğerin fonksiyonu çok başka zaten yarım şitre sıvı 1 gram ilaca dayanamayacaska, sabah küvette böbrekleri de bırak tam olsun
sandalye Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Ben almıştım ikisini aynı anda 3-5 kere birşey olmadı. Sağda solda da çok gördüm ikisini birlikte alan, kimse ölmedi.
Archangel_ Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 karaciğerin bilinen yaklaşık 4k fonksiyonunu yaz sen, ben sana hangileriyle nasıl alakalı olduğunu açıklayayım. ama sen şunu bil yeter; cipronun etken maddesi metranidazoldür, metranidazol de karaciğerde metabolize edilip kc yollu atılan bi antibiyotiktir.
Deathblade Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 O maddesi bu maddesi bilmiyorum da şahsen içiyorum, bir şey olmadı bugüne kadar.
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 abi prospektüsünde yazanı tartışıyorsunuz.. ahauhau.. arch'a değil lafım. ya içen içsin be.. türke bişi olmaz abi. zahuauhaha
Archangel_ Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 yav içseniz elbet ölmezsiniz de, antibiyotik kullanıyorken içmeyiverseniz de ölmezsiniz.ne bileyim kalp hastasına da diyetine dikkat et, stresi, ağır işi uzak tut hayatından denir, ne yapacağı hastaya kalmıştır. bir çok antibiyotikle birlikte alkol alırsan vücuduna zarar verir.nokta. edit: yazım hatası
Bone Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 sandalye said: Ben almıştım ikisini aynı anda 3-5 kere birşey olmadı. Sağda solda da çok gördüm ikisini birlikte alan, kimse ölmedi. iyi ki doktorlar bu şekilde hareket etmiyor yoksa yanmıştık...
Bone Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 forgiver said: bu çok yanlış bir bilgi karaciğerin fonksiyonu çok başka zaten yarım şitre sıvı 1 gram ilaca dayanamayacaska, sabah küvette böbrekleri de bırak tam olsun alkolle antibiyotik alırsan karaciğere toksik etkisi olur. "hiç bir şey yapmaz" demek yanlış. yav o değil de foruma gelip "kişisel deneyim"lerden yazmayın... sonra birisinin karaciğeri zarar gördüğünde ve hastalandığında olan o kişiye olur. ayrıca antibiyotikle alkol aldığınızda antibiyotiğin etkisini azaltacaktır, bu da aklınızda bulunsun. hani siz ilaç alıp birer bardak bira içtiğinizde 2 kere bişi olmamış olabilir de, alkolle ilaç almak ölüme bile götürebilir.
Öne çıkan mesajlar